Dodaj do ulubionych

Dodatek z rozkładami

26.09.03, 16:31
Amatorka. Zwykła amatorka. w dodatku aż roi się od mniej lub bardziej
rażących błędów:
LINIA 1 - Objazd dla linii ulicami 1905 roku i Łukasika obowiązuje w
kierunku Osiedle Południe, tymczasem u Was został zaznaczony w kierunku
Dzierzkowa. W kierunku południa jedynka kursuje objazdem ulicami: STRUGA,
KOZIENICKĄ, POTKAŃSKIEGO I STARĄ WOLĄ GOŁĘBIOWSKĄ (sic!)

LINIE 3, 5 - według Was kursują do zajezdni MPK, a nie ITS

LINIA 7 - w kierunku Michałowa nie kursuje żadnym objazdem

LINIA 9 - kursy do/z Zubrzyckiego wykonuje w dni wolne od pracy, a nie
powszednie. Naprawdę komicznie to wygląda, gdy kur jest w rubryce DNI
POWSZEDNIE, a obok niego jest literka n - kursuje tylko w niedziele

LINIA 10 - na rozkładzie z Zubrzyckiego na Wacyn brak jest informacjo o
objeździe

LINIE 13, 23 - brak jest jednego przystanku - Józefów / Szpital w kierunku
Wośnik / Malczewa. Istnieją dwa przystanki o tej nazwie - końcowy i
przelotowy.

LINIA 50 - brak kursów zjazdowych - w dni powszednie i soboty 21.15 i 20.30
w niedziele

LINIA 101 - brak kursów zjazdowych powszedniech 4.23 i wolnych 5.23 z
Południa

SCHEMAT UKŁADU - nie są zaznaczone kursy wydłużone linii 9, 17, 101; nie
oznaczona jest pętla GRZMUCIN dla linii 27

Obserwuj wątek
    • Gość: pasażerek Re: Dodatek z rozkładami IP: *.fm.4it.net.pl 26.09.03, 21:37
      Takich błędów jest zresztą dużo więcej. Tylko po pobieżnym przejrzeniu dodatku
      znalazłem ich 35. Od kiedy to np. linia 13 kursuje w obie strony z pętli
      Osiedle Wośniki (jest napisane - kierunek: Józefów / Szpital). Albo od kiedy
      linia 15 zjeżdża z Janiszpola stałą trasą do przystanku Okulickiego / Rondo?
      Nie zaglębiałem się w resztę, bo straciłem cierpliwość. Ale tak to bywa, jak
      rozkłady robią ludzie, którzy pewnie nie korzystają z komunikacji i nie mają o
      niej pojęcia. Dodatek Echa Dnia sprzed tygodnia był sto razy lepszy!!!
      • Gość: kierowca_z_wyboru Re: Dodatek z rozkładami IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 14:55
        mnie ten dodatek nic nie mówi. Zresztą dla przykładowego przyjezdnego chyba
        będzie to kolejna książka zagadek i łamigłówek :)
        • Gość: Krzychu Re: Dodatek z rozkładami IP: *.fm.4it.net.pl 17.10.03, 21:02
          > mnie ten dodatek nic nie mówi. Zresztą dla przykładowego przyjezdnego chyba
          > będzie to kolejna książka zagadek i łamigłówek :)

Nie tylko dla przyjezdnego. Zacząłem korzystać z waszych rozkładów i po kilku
          dnia wyrzuciłem je w kąt. Nie dość, że trzeba mieć sokoli wzrok (ciekawe co by
          powiedziała moja babcia???), to jeszcze trzeba umieć odróżnić błędne rozkłady
          od dobrych. Kolejne wydanie dodatku z rozkładami jazdy to jakieś
          nieporozumienie. O ile w pierwszym wydaniu było mnóstwo błędów, to w następnym
          ich liczba podwoiła się. Czyżby ktoś nie zauważył, że w międzyczasie zaszło
          kilka poważnych zmian? Idea jest jak najbardziej słuszna, ale sposób wykonania
          mizerny. Jeżeli w GW nikt nie zna tras autobusów, to może lepiej na przyszłość
          dać sobie spokój z wydawaniem kolejnych takich bubli, które wprowadzają ludzi w
          błąd. Errata zamieszczona przy drugim wydaniu opierała się tylko na uwagach,
          które już ktoś wyżej tutaj napisał. Dziwne, że nikt z redaktorów nie zauważył
          pozostałych błędów. Żeby udowodnić, że było ich dużo więcej, zebrałem wszystkie
          opinie, które zauważyłem ja i kumple i poniżej wypisałem (trochę długo mi z tym
          zeszło, ale w końcu nie jestem aż tak obcykany w tych tematach, żeby wypisywać
          błędy z pamięci).
          1. Linia 1 nie ma żadnego objazdu w kierunku Dzierzkowa, a już na pewno nie
          przez Struga, Kozienicką i Potkańskiego.
          2. Linia 3 z Michałowa zjeżdża do zajezdni ITS a nie MPK.
          3. Linia 3 z Prędocinka też zjeżdża do zajezdni ITS a nie MPK.
          4. Linia 5 w kierunku Pruszakowa ma objazd, o którym nie napisano.
          5. Linia 5 z Pruszakowa zjeżdża do zajezdni ITS a nie MPK.
          6. Linia 5 z Gołębiowa też zjeżdża do zajezdni ITS a nie MPK.
          7. Linia 6 w kierunku Milejowic ma objazd, o którym nie napisano.
          8. Linia 7 nie ma żadnego objazdu w kierunku Michałowa.
          9. Linia 8 z Halinowa na Kierzków ma objazd, o którym nie napisano.
          10. Linia 8 z Koziej Góry na Halinów i Wośniki ma objazd, o którym nie napisano.
          11. Linia 8 z Wośnik na Kierzków i Kozią Górę ma objazd, o którym nie napisano.
          12. Linia 8 z Cerekwi na Halinów ma objazd, o którym nic nie napisano.
          13. Linia 8 z Kierzkowa powinna mieć kierunek Halinów / Osiedle Wośniki, a nie
          tylko Halinów.
          14. Linia 8 z Halinowa powinna mieć kierunek Kozia Góra / Kierzków / Cerekiew,
          a nie tylko Kierzków.
          15. Linia 9 dojeżdża do Zubrzyckiego w dni wolne, a nie w powszednie i to z
          oznaczeniem sobót i niedziel.
          16. Linia 10 ma objazd z Zubrzyckiego na Wacyn, o którym nie napisano.
          17. Linia 10 ma objazd z Wacyna na Zubrzyckiego i do garbarni, o którym też nie
          napisano.
          18. Linia 12 ma objazd w kierunku Wincentowa wpisany nie do tego rozkładu, do
          którego powinien.
          19. Linia 12 ma objazd na Zamłyniu w kierunku Południa, o którym nic nie
          napisano.
          20. Linia 13 ma źle podany kierunek i przystanek w tabeli z Józefowa.
          21. Linia 13 nie zjeżdża do zajezdni z Józefowa aż do przystanku
          Limanowskiego / Sucha.
          22. Linia 14 z Potkanowa nie kończy kursów z literą A na osiedlu Południe.
          23. Linia 14 z Południa ma spis przystanków z Potkanowa a nie z Południa.
          24. Linia 14 z Południa nie może kończyć kursów z literą A na Południu.
          25. Linia 14 z Potkanowa nie zjeżdża do zajezdni aż do przystanku Wierzbicka /
          Tartaczna.
          26. Linia 14 nie ma objazdu w kierunku Dzierzkowa, lecz w kierunku Południa i
          Potkanowa.
          27. Linia 15 nie zjeżdża z Janiszpola do zajezdni aż do przystanku
          Okulickiego / Rondo.
          28. Linia 16 w kierunku Wośnik ma niektórymi kursami objazd, o którym nie
          napisano.
          29. Linia 17 nie kursuje już do Gołębiowa / Zubrzyckiego II, tylko do
          Zubrzyckiego I.
          30. Linia 18 ma już zupełnie inną trasę i inny rozkład. Objazd już się skończył!
          31. Linia 23 z Józefowa powinna mieć kierunek Malczów / Sołtyków / Zenonów, a
          nie tylko Malczów.
          32. Linia 25 z Prędocinka powinna mieć kierunek Południe / Potkanów, a nie
          tylko Południe.
          33. Linia 26 z Myśliszewic powinna mieć kierunek Janiszew / Dw. linii podm., a
          nie tylko Janiszew.
          34. Linia 27 z Radomia powinna mieć kierunek Małęczyn / Grzmucin, a nie tylko
          Małęczyn.
          35. Linia 50 nie ma wypisanych kursów do zajezdni, które przecież istnieją.
          36. Linia C ma objazd w kierunku Przytyka, o którym nie napisano.
          37. Linia D ma objazd w kierunku Strzałkowa, o którym nie napisano.
          38. Linia D ma też objazd w stronę Radomia, ale o nim też nie wspomniano.
          39. Linia F ma objazd w przeciwnym kierunku niż to napisano.
          40. Linia K ma objazd w kierunku Orońska, o którym nie napisano.
          41. Linia L ma zupełnie inną trasę i inny rozkład. Objazd już się skończył!
          42. Linia 101 nie ma wpisanych kursów do zajezdni z Południa.
          43. Na mapie linia 101 nie jest zaznaczona na Struga i 11 Listopada.
          44. Na mapie linia 9 nie jest zaznaczona na Kozienickiej i Zubrzyckiego.
          45. Na mapie koło elektrociepłowni brakuje linii L.
          46. Na mapie nie ma zaznaczonych kursów linii 27 do Grzmucina.
          47. Na mapie na Grzecznarowskiego od PCK do ronda brakuje linii 6.
          48. Na mapie źle zaznaczono obecny przebieg ulicy Przytyckiej.
          49. Na mapie na Wernera brakuje linii A, B, G, J, L.
          50. Na mapie nie ma żadnych oznaczeń objazdów ani informacji o nich. A jest
          tyle pustego miejsca...
          Pewnie powiecie, że się czepiam, a ja tylko chcę pokazać, co czuję ja jako
          zwykły pasażer, kiedy dzięki tym super rozkładom muszę porównywać je z tymi na
          przystankach. Żadne to ułatwienie......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka