31.03.05, 23:14
jak to Wy w Ameryce, nie znacie detali...

Stalin byl "uczciwym" czlowiekiem.
- Uczciwoscia gruzinskiego BANDYTY.
do Polakow mial stosunek neutralny.
gdyby nie bylo powstania warszawskiego, dotarlby w glab Niemiec 100 km dalej.

I nic wiecej.!
NRD bylaby troche wieksza!
Na Ameryke by sie nie rzucil bo sie jej, podobnie jak Hitlera - BAL.
Polakom (bez powstania) by dal wiecej, gdyz powstanie warszawskie
mu w wielu sprawach zaszkodzilo.

Dobranoc.
Obserwuj wątek
    • ben_shaprut Nie pisz: "gruzińskiego bandyty" - Gruzini 31.03.05, 23:16
      wstydzą się go - przynajmniej ci uczciwi. Ta szuja była szują sama z siebie i
      najlepsze oparcie w Rosji znalazła. Sprawdź sobie choćby jego relacje z
      Ordżonikidze...
      • naf-naf Re: Nie pisz: "gruzińskiego bandyty" - Gruzini 31.03.05, 23:19
        Gruzini wstydza sie Stalina! Umieram z rozbawienia!
        • ben_shaprut Byłeś w Gruzji? Bo ja tak. Czy ty chociaż masz 31.03.05, 23:21
          pojęcie o ich systemie klanowym? O wzajemnych antypatiach?
          Nie trzeba było w ruskim wojsku du_y kolegom nadstawiać, ale czytać, cuiciuś!
          • naf-naf Re: Byłeś w Gruzji? Bo ja tak. Czy ty chociaż mas 31.03.05, 23:23
            Twoje usilowania zaszokowac tu kogos chamstwem sa bardzo komiczne.Wole Meerkata. Jest bardziej wynalazczy.
          • manny_ramirez shraput wiesz co 31.03.05, 23:25
            zaczyna mi sie wydawac ze ten tytul za chamstwo Ci dali
            a naf ma racje, meerkat jest w tym duuuuuuuuuuuuuuzo lepszy, caly profesor
            zwyczajny
            • ben_shaprut Fakty! Tylko fakty. Ja je cytuję z rozmów z 31.03.05, 23:31
              Gruzinami. A ty? Też marcowy? Podobna retoryka i też włazi Ruskim...
              • manny_ramirez Ustalmy reguly gry 31.03.05, 23:33
                nie wlaze nikomu
                1. Lubie Izrael z moich wlasnych powodow, moze Ci sie to nie podobac Twoja
                rzecz ale to nie powod do bluzg
                2. A jak Ty myslisz ze ja wlaze ruskim to nie masz ani grosza zmyslu
                analitycznego, na zaden doktorat sie nie nadajesz, zapytaj nafa tu obecnego i
                innych jakie jest moje stanowisko wobec Rosji jak sam wnioskowac nie umiesz
                • ben_shaprut Więc bądź łaskaw nie komentować moich 31.03.05, 23:47
                  wypowiedzi w pyskówce ze starymi forumowymi moskalami, znanymi jeszcze pod
                  innymi nickami, zanim wprowadzono przymusowe logowanie.
                  Secundo - o Izraelu dzisiaj nie mówiliśmy; z pewnego punktu widzenia
                  przyznam (z zażenowaniem), że nie lubię, kiedy wtrąca się ktoś spoza środowiska
                  żydowskiego (do którego ja sam - z racji pochodzenia - należę). Stąd zważ,
                  proszę, że obcesowy tak naprawdę bywam jedynie wobec antysemitów... (dowody w
                  licznych wątkach)
                  Nie ukrywam również, że bezczelność sowieckich pachołków wyjątkowo wytrąca
                  mnie z równowagi. Bywałem w różnych krajach postsowieckich i kiedy czytam, co
                  imputują np. Gruzinom, trafia mnie jasny szlag! Mam Gruzinom do zarzucenia
                  jedynie czarne i rozpaczliwe pijaństwo zgwałconego narodu.
                  Jeśli chcesz się przyłączyć do obwiniania ich za Józefa Wissarionowicza, sądzę,
                  że powinniśmy pochylić czoła za Dzierżyńskiego (ja tak nie uważam).
                  Poza tym nie widzę powodu do walki.
                  Pozdrawiam
                  P.S.
                  Jeśli chodzi o szczegóły mojej pracy, mogę je zaoferować jedynie w załączniku
                  do e-maila - tak, jak to to zaproponowałem Z_Daleka i Tomkowi44. Nie sądzę,
                  abym swój obecny tytuł zawdzięczał jedynie chamstwu - dziwnym trafem książki
                  szybko się sprzedały, choć są specjalistyczne i oferowałem studentom wersję
                  elektroniczną gratis.
                  • rattler Re: Więc bądź łaskaw nie komentować moich 01.04.05, 04:39
                    Powinnismy ??? A kto ciebie upowaznil do rekomendowania za kogo Polacy powinni
                    czuc sie winni i chylic czola ? A jesli juz az tak sie uparles, to z racji
                    wlasnego pochodzenia, we wlasnym imieniu, pochyl wlasna glowe za Kaganowicza i
                    zydo-komune, bo w temu sku..elowi i tej bandzie, sku..el Dzierzynski nie
                    dorosl mu do piet - Poprostu, nie mial czasu.

narazie

----------------------------------------------------

przyznam (z zażenowaniem), że nie lubię, kiedy wtrąca się ktoś spoza środowiska
                    żydowskiego (do którego ja sam - z racji pochodzenia - należę).

że powinniśmy pochylić czoła za Dzierżyńskiego
                  • rattler Re: Więc bądź łaskaw nie komentować moich 01.04.05, 04:58
                    Dlaczego nie ? Dla przekory, ja chyle glowe, z zupelnie innego powodu, otoz
                    jesli ci wiadomo , Dzierzynski zajmowal sie wylacznie czystkami w aparacie
                    politycznym partii, a ten jak ci rowniez wiadomo skladal sie w lwiej czesci z
                    zydo-komuny co mi pozwala spekulowac, ze poslal do diabla paru potencjalnych
                    Kaganowiczow - Dla mnie zupelnie wystarczajacy powod, zeby faceta pamietac, a
                    dla ciebie z racji pochodzenia, zeby go nienawidziec :)))

narazie

-----------------------------------------------------

że powinniśmy pochylić czoła za Dzierżyńskiego (ja tak nie uważam).
                • ben_shaprut I przepraszam za czepialstwo: "bluzgów" 31.03.05, 23:49
            • ale-jajaja Hej .... Hej ... policzcie do 10-ciu - proszę. 01.04.05, 04:53
    • manny_ramirez j-k 31.03.05, 23:23
      Ameryka nie ma do rzeczy, detale uwierz znam lepiej od Ciebie,
      Gdybysmy wzieli udzial w pacyfikacji Ukrainy i nie wywolali Powstania to
      gwarantuje ze skonczylibysmy jako 16 republika. Nie mialby Stalin najmniejszego
      powodu aby dawac nam ziemie zachodnie. DLa niego , gdyby kontrolowal Hanover,
      to duza Polska nie bylaby do niczego potrzebna

i dziwi mnie to ze tak wytrawny psycholog jak Ty zapomnial o Lwowie

i nie dobranockuj mnie j-k bo nieladnie, szczegolnie biorac pod uwage ze zyczen
      swiatecznych nie odzwajemniles:)
      • naf-naf Re: j-k 31.03.05, 23:27
        Mylisz sie bardzo. Wyniszczenie ludnosci Wawy w powstaniu nie utrudnilo, lecz ulatwilo zadanie Stalinowi.Woec, jak nie utworzyl "republiki", mial pewnie inne tego powody.Np.,nie chcial wprowadzac fermentu do Zsrr.Powstanie bylo niewatpliwa zbrodnia.
        • manny_ramirez Re: j-k 31.03.05, 23:31
          Powstanie ulatwilo Stalinowi kontrole nad Polska taktycznie to prawda.
          Strategicznie utrudnilo bo usial polakow rekomepnsowac za bohaterski udzial w
          wojnie. Gdybysmy zaczeli kolaborowac z Niemcami to Stalin nie mialby wobec nas
          jakichkolwiek zobowiazan.
          A co masz na myslie przez to ze Powstanie bylo zbrodnia??
          • naf-naf Re: j-k 31.03.05, 23:37
            A, to ze mozna bylo narobic wiekszych glupstw, to swieta prawda!Stalin nie byl sentymentalny zeby myslec o wdziecznosci.Rekonstytuowal Polske z tejze przyczyny, co Amerykanie, odtwarzajac Niemcy.
            • manny_ramirez Re: j-k 31.03.05, 23:38
              tu sie nafie zgadzamy
      • sol4000 Re: manny 31.03.05, 23:32
        zgadzam sie z twoimi obydwoma wypowiedziami-:)

gdyby nie powstanie warszawskie stalin polknalby polske i sladu by po niej nie
        zostalo-:( tzn. bylaby pewnie "polskaja respublika" - jedna z wielu. czasami
        mysle, ze dal polsce to, co dal ze strachu-:) wolal miec "spokuj" na swoich
        tylach-:)))
        • manny_ramirez Re: manny 01.04.05, 17:12
          dzieki
    • woywoy bajki. jasia na bobranoc 31.03.05, 23:51
      Stalin,Hitler,NRD,Polska,Gruzini i na koniec Ameryka-wszystko to wcisnal w
      krotkim poscie o niczym.
      Oczywiscie dal noge jak zwykle niesmiertelnym "dobranoc"
    • che.guevara NO!!! Jasiu jak zawsze wie najlepiej! 01.04.05, 03:43
      Pozostawmy więc go w tej błogiej nieświadomości, niech się dalej łudzi jaki to
      z niego inteligent! ;-D
      • ale-jajaja Re: NO!!! Jasiu jak zawsze wie najlepiej! 01.04.05, 03:49
        A Ty nie śpisz w Słupsku dzisiaj .... czy dopiero dojechałeś .. filozofie
        komunistyczny.
        • che.guevara Słupsk, słyszałem, to jakieś średnie miasto nad 01.04.05, 03:59
          morzem. Ale nigdy nie byłem. Nie wiem czy żałować czy nie... :-?
          • manny_ramirez guevara/tornson/tomson przestan sie wydurniac 01.04.05, 04:03
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22209406&a=22219657

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka