Dodaj do ulubionych

licznik rowerowy

23.03.07, 13:01
Kupiłam sobie licznik rowerowy m-ki SHARK.Mąż mi zamontował zgodnie z
instrukcją,ustawił wszystkie dane , a ja nijak nie umiem z niego korzystać.
Owszem wyświetlają mi się różne liczby,ale nie potrafię tak tego
ustawić ,żeby odczytać aktualną prędkość i dystans jaki przebyłam.
Czy ktoś mi podpowie co ma być na wyświetlaczu.Nie interesujemnie dystans od
początku zamontowania licznika , ale ten jaki przebyłam np.dzisiaj i z jaką
prędkością jadę w chwili obecnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: artek Re: licznik rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:15
      afair trzeba ponaciskać któryś z guziczków.
      nie lepiej po prostu przeczytać instrukcję obsługi?
      • Gość: Paulo Re: licznik rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 15:18
        > nie lepiej po prostu przeczytać instrukcję obsługi?
        Nie. Wygląda na to, że prościej jest odpalić komputer, zalogować się, napisać
        posta, poczekać kilka dni i poczytać uszczypliwe komentarze.
        A cyferki na liczniku lecą i lecą i dalej nie wiadomo co oznaczają..
    • Gość: Roman Re: licznik rowerowy IP: *.korbank.pl 23.03.07, 13:32
      > Kupiłam sobie licznik rowerowy m-ki SHARK.Mąż mi zamontował zgodnie z
      > instrukcją,ustawił wszystkie dane , a ja nijak nie umiem z niego korzystać.
      A mąż nie umie pomóc, skoro zamontował i ustawił?
    • elaola1 Re: licznik rowerowy 23.03.07, 15:21
      Ale jesteście nieżyczliwi,a ja myślałam,ze rowerzyści to ludzie mili i
      przyjażni.Instrukcja jest napisana w sposób/przynajmniej dla
      mnie/niezrozumiały.
      Nie rozumiem natomiast Waszych złośliwości-jeśli nie umiesz pomóc to nie
      zabieraj głosu,
      Pzdr
      • Gość: Paulo Re: licznik rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 15:37
        to czy po tych traumatycznych przeżyciach będziesz chciała być dalej
        rowerzystką? Nieżyczliwą i niemiłą.

Co jest takiego niezrozumiałego w instrukcji? Może wtedy, jak rozszyfrujemy te
        zagadki lingwistyczne, wspólnie z innymi złośliwymi rowerzystami, będziemy
        mogli Cię wyciągnąć z tej opresji.
        • elaola1 Re: licznik rowerowy 23.03.07, 15:45
          Jeśli ja jestem nieżyczliwa i nie miła , to naprawdę nie wiem jak Ciebie
          należałoby nazwać.
          A za rozszyfrowanie instrukcji dziękuję pięknie.
          Po "takich traumatycznych" przeżyciach poradzę sie innych,bardziej życzliwych
          ludzi.
          • Gość: artek Re: licznik rowerowy IP: *.wro.vectranet.pl 23.03.07, 16:08
            > A za rozszyfrowanie instrukcji dziękuję pięknie.
            > Po "takich traumatycznych" przeżyciach poradzę sie innych,bardziej życzliwych
            > ludzi.
            nie, to nie, twój problem. jeśli się wolisz naburmuszać i obrażać, twoja wola.

ale wbrew twojemu odczuciu nasze odpowiedzi wcale nie były złośliwe. czy tego
            chcesz, czy nie, wszystkie odpowiedzi są zawarte właśnie w instrukcji obsługi -
            tej którą _ty_ posiadasz - a bądź łąskawa zauważyć, że wcale nie napisałaś że
            się z nią zapoznałaś. nie dziwota, że odpowiedzieli jak blondynce ...

zatem, jeśli czegoś nie rozumiesz - jak pisał paulo - to pytaj o konkrety.
      • Gość: artek Re: licznik rowerowy IP: *.wro.vectranet.pl 23.03.07, 15:41
        > Instrukcja jest napisana w sposób/przynajmniej dla
        > mnie/niezrozumiały.

po angielsku? nie rozumiem co może być w instrukcji niezrozumiałego.

> Nie rozumiem natomiast Waszych złośliwości-jeśli nie umiesz pomóc to nie
        > zabieraj głosu

na 100% w instrukcji napisano:
        * aby wyświetlać kolejne pola naciśnij jeden z przycisków *
        (pewnie ten określany jako MODE)

zapewne instrukcja też jest złośliwa i nie będziesz jej czytać?

każde z pól jest opisane w instrukcji obsługi - uważasz, że odesłanie do niej
        jest złośliwością? szczególnie, że to ty masz tą instrukcję, nie ktokolwiek z
        nas ...
        cóż, miłego dnia.
        • elaola1 Re: licznik rowerowy 23.03.07, 15:53
          Również życzę miłego dnia
          • Gość: Roman Re: licznik rowerowy IP: *.korbank.pl 23.03.07, 18:48
            Nikt Ci nie pomoże nie mając instrukcji lub licznika w ręku. No, chyba że
            akurat odezwie się ktoś, kto ma taki licznik. Ja takiego nie mam i nie miałem,
            podobnie inni, którzy Ci odpowiedzieli. W takiej sytuacji nie możesz liczyć na
            inne, szczegółowe, odpowiedzi.
            • Gość: ssj44 Re: licznik rowerowy IP: 80.51.198.* 22.05.07, 13:45
              a ja mam taki licznik. Przyciskiem mode ustawiasz licznik w pozycji dys i tam
              jest przejazd dzienny a prędkość masz zawsze na górze.
              • Gość: jantor Re: licznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:47
                Pomalutku i spokojnie:po pierwsze-czy Twoj maz tylko zamontowal licznik,czy
                rowniez go skalibrowal?chodzi o to,ze liczniki sa uniwersalne,czyli moga
                obslugiwac rozne rozmiary kol,ale pod warunkiem wlasciwego
                zaprogramowania.podejrzewam,ze skoro cyferki Ci migaja,to po prostu licznik nie
                jest wlasciwie skalibrowany do rozmiaru kola.nie mam przed soba tej
                instrukcji,ale prawie wszyskie liczniki ustawia sie prawie identycznie.zeby
                licznik "wiedzial"co i jak ma liczyc,to nalezy wprowadzic dane dotyczace
                rozmiaru obslugiwanego kola oraz zadac co ma liczyc-czy predkosc,czy ilosc
                obrotow kola.Gdzies od dolu lub z tylu musi byc taki schowany w obudowie
                przycisk.Bierzesz np.dlugopis i wciskajac ten guzik musisz wyswietlic napis mph
                i kmh-przyciskiem mode wybierasz kmh i zatwierdzasz tym ukrytym
                guzikiem.wowczas powinien pokazac sie ustawiony fabrycznie czterocyfrowy
                kod,np.2230.jest to obwod kola.teraz musisz dowiedziec sie jaki jest obwod
                Twojego kola i mozna to zrobic na dwa sposoby:mozna zmierzyc srednice kola od
                krawedzi opony i otrzymany wynik (w milimetrach!)pomnozyc przez liczbe pi(jak
                wiadomo 3,14).nastepnie otrzymany wynik w milimetrach wpisujesz w licznik i
                zatwierdzasz.drugim sposobem jest po prostu ustawic kolo wentylem na dole i
                zaznaczyc start kreska na ziemi,nastepnie po lini prostej przejechac pelen
                obrot kola,zaznaczyc kreska i zmierzyc odleglosc od jednej do drugiej,a
                otrzymany wynik wpisac w milimetrach i zatwierdzic.godzine ustawia sie tymi
                samymi przyciskami,tylko startujac z funkcji zegarek.Inna sprawa,ze "shark"to
                zadna marka i byc moze juz jest uszkodzony,ale nie sadze.Zycze powodzenia,a w
                razie klopotow pisz na jantor1@tlen.pl-pomoge przez telefon,powodzenia!
                • elaola1 Re: licznik rowerowy 23.05.07, 12:04
                  Pięknie dziękuję za rzeczową odpowiedż
                  Ponieważ wątek rozpoczęłam 2 miesiące temu i nikt mi nie odpowiedział
                  musiałam sobie jakoś poradzić-pojechałam do serwisu rowerowego i tam miły pan
                  mi pomógł.Licznik działa jak trzeba.
                  Ale jeszcze raz DZIĘKUJĘ.
                • Gość: jantor Re: licznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:08
                  Aaa!Teraz doczytalem,ze Twoj maz probowal juz programowac ten licznik,ale byc
                  moze jest to kwestia typu-po prostu sa liczniki,ktore po kolei wyswietlaja
                  wszystkie funkcje automatycznie,a w innych recznie wybierasz pozadana funkcje.A
                  najlepiej pojsc do tego sklepu i zaangazowac sprzedawce-to jego obowiazek,o ile
                  sklep sie szanuje.Pozdrawiam!
                  • Gość: Roman Re: licznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:10
                    Może byś postował zgodnie z logiką wątku.
                    • Gość: jantor Re: licznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:51
                      Oj tam!Po prostu nie doczytalem i tyle.Poprawie sie next time.Poza tym
                      mysle ,ze skoro Elaola mi podziekowala to jest zadowolona-a o to chodzilo.
    • Gość: Seba Llicznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 22:26
      Gdyby ktoś posiadał polską instrukcje obsługi do licznika rowerowego firmy SHARK
      do bardzo bym prosił o zeskanowanie i przesłanie mi na maila:
      seba68@buziaczek.pl z góry wielkie dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka