rena-ta49 27.01.13, 10:05 Obowiązują juz prawie wszędzie tylko nie w KK, czy takie dochody jak opłata za pogrzeb,chrzest ,ślub nie powinny przechodzić przez kase fiskalną żeby dochody KK były czytelne? Jakie jest Wasze zdanie n/t? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvova Re: Kasy fiskalne 27.01.13, 10:23 Nie potrzebne sa kasy,wystarczy jednolity cennik,może nie ogólnopolski,wystarczy by każda diecezja miał swój. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Kasy fiskalne 27.01.13, 10:49 takie tu.....O!, tym bardziej kasy są nierealne) Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No i czego szczujesz na kościół katolicki? 27.01.13, 14:10 Jesteś wojującą anty katoliczką? Tak przy niedzieli to wydumałaś? Chyba wystarczy że, media wrogie KK wmawiają ludziom, że niedziele lepiej spędzać w marketach, w centrach handlowych, tam dopiero jest wypoczynek (a przy okazji drenaż naszych kieszeni). I pomyśleć, że gdyby nie KK Polska nie istniałaby w ogóle. Kościoły i związki wyznaniowe to nie instytucje gospodarcze, więc dajmy spokój pomysłom typu "fiskalizacja tacy" a raczej skupmy się na aspektach etyczno-moralnych zawartych w nauce kościoła. Odpowiedz Link
zak-1 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 27.01.13, 19:09 Oboje macie rację , jednak jednolite cenniki bardzo by się przydały . Człowiek wiedziałby się czego się trzymać. A tak "ile łaska " ale inni dawają ....i tu podsuwają ci książkę z cenami pod nos . Wiem z własnego doświadczenia . A jeśli KK to lekarze i dentyści też , jak wszyscy to wszyscy . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 16:35 Zgadza się. Przecież taksiarze już maja kasy ,lekarze chyba też,zaraz chyba adwokaci bedą mieć ,wiec dlaczego na parafii ma nie być kasy? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 16:31 Czego Ty się czepiasz, Jakie szczucie? Czy My nie mamy prawa wiedzieć ile co kosztuje i jakie są dochody parafii? Nie mam teraz czasu z Tobą dyskutować ,ale ja uważam że finanse KK tak jak każdej innej instytucji kościelnej powinny być przejrzyste! Odpowiedz Link
ejno Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 21:12 Szczerze mówiąc trochę mi to wisi, bo nie uczęszczam, ale myślę, że jeżeli inne instytucje to obowiązuje to nie widzę powodu dla którego instytucja kościoła miałaby nie mieć kasy fiskalnej.... Odpowiedz Link