Dodaj do ulubionych

Kasy fiskalne

27.01.13, 10:05
Obowiązują juz prawie wszędzie tylko nie w KK,
czy takie dochody jak opłata za pogrzeb,chrzest ,ślub
nie powinny przechodzić przez kase fiskalną żeby dochody
KK były czytelne?
Jakie jest Wasze zdanie n/t?
Obserwuj wątek
    • lvova Re: Kasy fiskalne 27.01.13, 10:23
      Nie potrzebne sa kasy,wystarczy jednolity cennik,może nie ogólnopolski,wystarczy by każda diecezja miał swój.
      • tropem_misia1 Re: Kasy fiskalne 27.01.13, 10:49
        takie tu.....O!, tym bardziej kasy są nierealnesmile)
    • tadeusz_ski.51 No i czego szczujesz na kościół katolicki? 27.01.13, 14:10
      Jesteś wojującą anty katoliczką? Tak przy niedzieli to wydumałaś? Chyba wystarczy że, media wrogie KK wmawiają ludziom, że niedziele lepiej spędzać w marketach, w centrach handlowych, tam dopiero jest wypoczynek (a przy okazji drenaż naszych kieszeni).
      I pomyśleć, że gdyby nie KK Polska nie istniałaby w ogóle.
      Kościoły i związki wyznaniowe to nie instytucje gospodarcze, więc dajmy spokój pomysłom typu "fiskalizacja tacy" a raczej skupmy się na aspektach etyczno-moralnych zawartych w nauce kościoła.
      • zak-1 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 27.01.13, 19:09
        Oboje macie rację , jednak jednolite cenniki bardzo by się przydały . Człowiek wiedziałby się czego się trzymać. A tak "ile łaska " ale inni dawają ....i tu podsuwają ci książkę z cenami pod nos . Wiem z własnego doświadczenia .
        A jeśli KK to lekarze i dentyści też , jak wszyscy to wszyscy .
        • rena-ta49 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 16:35
          Zgadza się.
          Przecież taksiarze już maja kasy ,lekarze chyba też,zaraz chyba adwokaci
          bedą mieć ,wiec dlaczego na parafii ma nie być kasy?
      • rena-ta49 Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 16:31
        Czego Ty się czepiasz,
        Jakie szczucie?
        Czy My nie mamy prawa wiedzieć ile co kosztuje i jakie są dochody parafii?
        Nie mam teraz czasu z Tobą dyskutować ,ale ja uważam że finanse KK tak jak
        każdej innej instytucji kościelnej powinny być przejrzyste!
        • ejno Re: No i czego szczujesz na kościół katolicki? 28.01.13, 21:12
          Szczerze mówiąc trochę mi to wisi, bo nie uczęszczam, ale myślę, że jeżeli inne instytucje to obowiązuje to nie widzę powodu dla którego instytucja kościoła miałaby nie mieć kasy fiskalnej....
    • rena-ta49 Re: Kasy fiskalne 26.07.13, 13:23
      Spam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka