tadeusz_ski.51 13.05.15, 21:37 owszem dostajemy, na różne duże projekty. Tylko ile z tych dotacji zostaje w Polsce a ile poprzez warunki stawiane przez Unię wraca do gospodarek krajów zachodnich?? Ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Dotacje unijne 13.05.15, 21:42 Był tu kiedyś link do artykułu w niemieckiej gazecie, w którym podano ile Niemcy zyskały na naszym wejściu do Unii! Czy to Polakom nic nie daje do myslenia? Mendia działające w Polsce o tym ani słowa! Ani mru mru! Bo mają wolność... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dotacje unijne 13.05.15, 21:55 Może był,ale nie jestem w stanie teraz szukać... Dobranoc Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dotacje unijne 13.05.15, 21:55 Dawno pisałem że nasze wejście do Unii /i innych krajów bloku wsch/ zostało gruntowanie zaplanowane i rozebrane na czynniki pierwsze przez wiodące kraje Unii - a w szczególności przez Niemcy które to najbardziej zabiegały o nasze przyjęcie do UE. No i co z tego że o tym pisałem ? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Unia to gospodarka planowana socjalizm! 13.05.15, 22:58 Wyleźliśmy z jednego gówna i szybciutko weszlismy w drugie. Jak żuki-gnojaki! Bo wychowanym w PRL-u elytom blisko jest do modnych na Zachodzie trendów komunistycznych, preferowanych w latach 60-tych na renomowanych uczelniach np. Sorbonie. Tam własnie zapałał miłością do komunizmu niejaki Pol Pot- morderca Kambodży! Obecnie ci dawni studenci to unijne elyty rządzą w krajach zachodnich i Unii. Boję sie aby nie przekształcili Unii w jeden wielki komuszy obóz??? Z Kambodżą się nie udało bo za mała była, więc może z Unii zrobimy marksistowski "raj na Ziemi"??? Wiejmy z tej Unii póki jeszcze nie wypieprzyli nas z miast na wieś, do pracy na roli! Bo staniemy się fizycznie i faktycznie niewolnikami chłopów z PSL-u!!! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Unia to gospodarka planowana socjalizm! 13.05.15, 23:25 Mnie to już lata koło ptaka. Europa bardzo ciężko pracuje na samolikwidację i niech tak się stanie. Trzymam za to kciuki. Odpowiedz Link