Gość: gosia IP: *.biaman.pl 06.01.04, 18:50 Mam problem.Chcialabym wyjechac do USA (wize mam ) do pracy ale na wlasna reke.Jak mam zaczac szukac pracy w USA jeszcze tu w Polsce.Koncze studia i nie chcialabym jechac w ciemno.Prosze pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piecyk.gazowy Re: praca w USA 06.01.04, 18:58 A może... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11918 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberagent008 Re: praca w USA 07.01.04, 06:04 Dobrze by bylo gdybys mniej wiecej wiedziala gdzie chcesz jechac (zapewne Chicago lub okolice Nowego Jorku) i co chcesz robic. Latwiej szuka sie pracy na miejscu. Przez internet tez mozesz. Na przyklad wpisz: chicago praca agencje na www.google.com To co ktos napisal na www.emigracja.pl/usa/praca.htm brzmi calkiem rozsadnie. Z tego co slyszalem to wiekszosc dziewczyn nawiazuje kontakty na sprzatanie, opieke nad dziecmi, itp. przez agencje lub przez znajomych. Sa tez ogloszenia w gazetach. Jezeli planujesz zostac na dluzej to radzilbym tez rozejzec sie za jakims bardziej konkretnym zawodem. Moglabys sie tez postarac o wize studencka. Ja dokonczylem swoje studia w Nowym Jorku i zostalem programista. Odpowiedz Link Zgłoś