Gość: art IP: 81.15.254.* 08.01.04, 20:58 To prawda Vectra nadaje fatalnie i zawsze zwala wine na odbiornik,mialem takie same usterki .Ale w koncu zrezygnowalen z uslug tej firmy mam dekoder. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Skazany na Vectrę IP: 63.159.201.* 09.01.04, 00:06 z ta firma ja tez mialem problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Skazany na Vectrę IP: 63.159.201.* 09.01.04, 00:06 z ta firma ja tez mialem problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akir Re: Skazany na Vectrę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 08:35 Mnie denerwuje że po drugiej stronie ulicy jest Sawa która daje szybszy internet i to symetryczny, a vectra daje asymetryczny, co jest istotne jeśli chce się postawić stronę www. Dla czego jest ta rejonizacja kablówek, czy nie powinna być konkurencja, tym bardziej że w naszych blikach kable położono na etapie budowy, więc koszt podłączenia kablówki to w zasadzie doprowadzenie łącza do bloku, nic nie trzeba wiercić. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Skazany na Vectrę 09.01.04, 09:34 Podobny temat byl kiedys na tym forum. Mialem SET i do momentu kiedy nie przejela Vectra mialem i programy TV w STEREO jak i programy radiowe WSZYSTKIE ,. ktore mozna odbierac poprzez zwykla antene oraz kilka progr. radiowych z satelity. Teraz ze swieczka szukac STEREO jak i radia sat. ESKA poprzez Vectre nadaje od 2 miesiecy gdzie od 3 lat slychac poprzez eter. O jakosci sygnalu nie wspomne. nie mowiac juz o pozostalych programach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dipol, Elpos, Vectra..jeden ch... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:02 Proponuję komukolwiek odłączyć kabel od kablówki i podłaćzyć antenę zbiorczą... Wszyscy płacimy za kablówkę oraz... abonament KRRiTV! Podłącz antenę zbiorczą... i co...gówno! Nie ma nic "jedynka" śnieży i nie ma nic więcej. Kablówka robi sobie monopol podczas gdy my płącąc abonament KRRiTV nie mamy wyboru bo nie mamy dostępu do tzw. konkretnej anteny zbiorczej! Rezygnując z usług kablówki powinniśmy mieć dostęp do pr 1, pr2, tv4, polsat, i chyba tvn! Niech ktoś do diabła coś z tym zrobi bo to jest skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Antena zbiorcza 09.01.04, 13:11 He He He Niech mi ktos pokaze na naszych blokach anteny zbiorcze. Dawnej byla na naszym bloku na Piasta, potem nie wiadomo dlaczego znikla. Przeprowadzilem sie na Lesna D i tam na zadnym z blokow nie ma anten zbiorczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Antena zbiorcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 15:35 anteny zbiorcze - azarty działaja na tej samej zasadzie co kablówka - powyżej 2 programów nie opłaca się stawiać anten na każdym bloku:) ot taki postep cywilizacyjny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher Re: Antena zbiorcza IP: *.biaman.pl 09.01.04, 21:11 wiesz ja też się przeprowadziłem na lesną doline i nie ma anten zbiorczych aniu furmanek z konikami, nikt kur tu nie chowa ..... ciekawe co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Dipol, Elpos, Vectra..jeden ch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 15:32 Aleś głąb, abonament płacisz za posiadanie TV, w takzwanym azarcie (antena zbiorcza) masz wszystkie dostępne z powietrza programy polskie (opłata w czynszu kilka złotych) lub zakładasz kablówke lub kupujesz dekoder. Tak jest zapisane w ustawie i takie sa możliwości. Wywal Tv bedziesz miał spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Skazany na Vectrę IP: *.cs.bialystok.pl 09.01.04, 20:37 Potwierdzam występowanie w/w usterek także na osiedlu PIASKI. Operator kazdorazowo twierdził, że jest to wina telewizora nie racząc nawet tego sprawdzić.Operatorlekceważy swoich klientów wykorzystując pozycję monopolisty( coraz drożej i gorzej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focus Re: Skazany na Vectrę IP: 195.245.213.* 10.01.04, 17:08 Witam, To że jesteśmy skazani na monopol kablówek możemy zawdzięczać prezesom spółdzielni mieszkaniowych, którzy zawarli tak niekorzystne dla członków umowy. Ja jestem pod "juryzdykcją" ELPOSu i także jestem niezadowolony z ich usług. Zaczynając od aroganckich i opryskliwych panienek w biurze obsługi na kiepskim sygnale TV kończąc. Śpiewka podobna jak w przypadku VECTRy - kiepski ma pan telewizor. Dopiero jak pożal się boże majster zobaczył, że mam SONY VEGA Trinitron, rura mu trochę zmiękła i zaczął coś poprawiać w skrzyneczce na klatce schodowej, aby usunąć śnieżenie. Zresztą z marnym skutkiem. Zachownię tych "geniuszy" jest skandaliczne. Traktują cię jak gówno, że jesteś baranem i tylko oni wiedzą wszystko o TV. Gdy stopień mego wqrwienia na tych nieudaczników osiągnął apogeum, próbowałem dowiedzieć się w spółdzielni, jak można zrezygnować z usług tych gnojków i wybrać innego operatora. Okazało się to niemożliwe, bo PREZESIK spółdzielni podpisał za nas taką umowę, że ELPOS ma monopol na obsługę TV do 2006 roku i nie ma możliwości jej zerwania (ciekawe ile dostał w kopercie). Teraz zastanawiam się czy w ogóle nie zrezygnować z ELPOSu i kupić sobie cyfrowy tuner DVB ( swego czasu w Auchanie była promocja i kompletny zestaw do odbioru cyfrowego można było kupić za 299 zł). Raz wydam pieniądze, ale nie będę uzależniony od tych leszczy i chabornika-prezesika. Z tunera cyfrowego mam wiele programów bezpłatnie ( wszystkie TVP, Polsat, TVNy, TV 4,muzyczne VIVy i Onyx, Nawet trzy wolnodostępne sex kanały - jeśli ktoś lubi). I nie będę płacił dle tych wszarzy za gówniany sygnał. A na prezesika chyba trzeba nasłać jakiś inspektorów lub komisję śledczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Nimus Re: Skazany na Vectrę IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 12.01.04, 19:49 ...albo ich wszystkich powywieszać na najbliższych drzeewach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanar Re: Skazany na Vectrę IP: *.vectranet.pl 15.01.04, 11:58 ... drzew Wam zabraknie ;) ps. A jak Wam Inecik z tych kablówek działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Skazany na Vectrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 15:43 Dla mnie lepiej niż przez neostradę pakiet za 80 zł/ELPOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vactrowicz Re: Skazany na Vectre IP: *.org 15.01.04, 19:57 Czy nie wiedzieli*cie, *e Vectra to z*odzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tron Re: Skazany na kablówkę 16.01.04, 14:14 Proponuję przeczytanie artykułu w ostatniej Gazecie Prawnej o tym jak operatorzy kablówek robia nas w balona. Pozdrawiam i miłej lektury :))) www.prawna.pl/dzialy/1.html?numer=1120&dok=1120.1.3.2.18.1.0.1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiu22.fotka.pl ZŁY ELPOS IP: *.biaman.pl 16.01.04, 19:10 -bloki na moim osiedlu nie są pod władaniem spółdzielni ale wspólnoty mieszkaniowej, niewiem dlaczego tylko Elpos mamy -kobiety w biurze Elposu są niemiłe, to chyba córeczki właścicieli firmy skoro jeszcze tam pracują -internet jest bardzo powolny, często wysiada, szkoda, że nie ma gwarantowanego łącza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher a gdzie IP: *.biaman.pl 17.01.04, 08:39 a gdzie masz "gwarantowane łącze"? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tron Re: ZŁY ELPOS 20.01.04, 08:22 Gość portalu: kiu22.fotka.pl napisał(a): > -bloki na moim osiedlu nie są pod władaniem spółdzielni ale wspólnoty mieszkani > owej, niewiem dlaczego tylko Elpos mamy > -kobiety w biurze Elposu są niemiłe, to chyba córeczki właścicieli firmy skoro > jeszcze tam pracują > -internet jest bardzo powolny, często wysiada, szkoda, że nie ma gwarantowanego > łącza to prawada, panienki z biura są niemiłe, traktuję wszystkich jak intruza. przy zgłaszaniu usterek traktują mnie tak jakbym to ja cos popsuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: ZŁY ELPOS IP: *.231.21.129.koba.pl 20.09.13, 18:20 zgadzam się ,panie w elposie które powinny być miłe przeszły szkolenie ale chyba z zakresu chamstwa i nie jest to tylko moja opinia ale również kilku znajomych mi osób . porażka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kairbet Re: ZŁY ELPOS IP: *.elpos.net 02.12.13, 11:33 i od kilku lat to samo chamska obsluga, klient jest atakowany przez Paniusie dzwoniac z problemem slychac tylko wisk kpina, w dzisiejszych czasach nie tylko jakosc uslug sie liczy , ale i obsluga samego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: Skazany na Vectrę IP: *.tkb.net.pl 18.01.04, 19:50 vectra odbija mi się czkawką do dzisiaj na same wspomnienie o tej firmie"kant i oszust" na szczęście mam inną kablówkę i teraz jest ok. Celowo nie piszę jaka firma przejęła po vectrze moje osiedle, ale jest naprawdę ok z tv i interkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Skazany na Vectrę IP: 195.177.196.* 19.02.04, 01:16 Nadchodzą czasy telewizji internetowej płatnej oczywiście.Kanały free to nadzieja biednych. W Polsce ma powstać naziemna TV CYFROWA (2008) to będzie dopiero checa Odpowiedz Link Zgłoś