depresciak 13.01.10, 21:07 I nawet jeśli wydostali się z auta to niby gdzie się podziewają od pięciu dni? Nie ma się co łudzić - nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygmuntt0 alkohol zbiera żniwo 13.01.10, 21:12 alkohol zbiera żniwo, a ludzie piją nie mając lepszego pomysłu na życie. Kolejnych dwóch out. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
aryjczyk88 dwóch pijaczków mniej-bardzo przykre ( najbardziej 14.01.10, 00:21 szkoda kierowcy ( pewnie był trzeźwy i dlatego zginęli ) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 No i sprawa się wyjasniła: 13.01.10, 21:15 "- W trakcie piątkowej imprezy chłopaki postanowili sprawdzić możliwości terenowe nissana i to, który nim lepiej jeździ. Do samochodu wyszli na chwilę, tak jak stali. W krótkich koszulkach - mówi anonimowo jeden ze współpracowników zaginionych." Była piątkowa impreza, zapewne zakrapiana alkoholem. Zapłacili życiem za własna głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: No i sprawa się wyjasniła: 13.01.10, 21:40 > Była piątkowa impreza, zapewne zakrapiana alkoholem. > Zapłacili życiem za własna głupotę. Grunt, że alkohol jest w Polsce legalnie sprzedawany z dużą akcyzą, bo wszakże to nasza wiekowa tradycja.... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: No i sprawa się wyjasniła: 14.01.10, 04:52 a to ciekawostka, i pojechali w nocy,po ciemku na azymut i na skróty po płaskim śniegu /dróg nie widać/ po rozlewiskach Narwi ? tam latem trzeba widzieć drogę,żeby wiedzieć gdzie jechać może w głowę dostali Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 21:22 jeśli nie żyją, to była to idiotyczna śmierć. Szkoda ich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
marta81v [...] 13.01.10, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu przedtem swiadkow nie bylo, a teraz cala masa 13.01.10, 21:55 ekspertow sie znalazla. jak byli pijani to trzeba im bylo kulczyki od samochodu zabrac, a nie biedolic. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Re: przedtem swiadkow nie bylo, a teraz cala masa 13.01.10, 22:23 Koledzy zaginionych musieli wytrzeźwieć żeby sobie przypomnieć fakty z piątkowej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty77pn Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 22:03 Oni nie żyją potwierdza to rzecznik policji.A czy byli po alkoholu czy po prostu był to nieszcześliwy wypadek...no cóż sekcja lublin.com.pl/artykuly/pokaz/4278/auto,w,rzece,to,samochod,zaginionych,geologow,%28zdjecia,audio%29,%5Baktualizacja,film%5D/#tekst Odpowiedz Link Zgłoś
ad1234 Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 22:27 Jeżeli nigdy nie siedzieliście pół roku w delegacji na jakimś zadupiu to nie wiecie jak to jest. Głupie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Chlanie to nie lekarstwo 13.01.10, 23:28 ad1234 napisał: > Jeżeli nigdy nie siedzieliście pół roku w delegacji na jakimś zadupiu to nie > wiecie jak to jest. Głupie komentarze. Jeżeli durniu uważasz że lekarstwem na nudną pracę na zadupiu jest picie, to mam nadzieję że nigdzie nie znajdziesz pracy. Poza tym jeśli gdzieś po godzinach postanowili się zapić w bezpiecznym miejscu, to ich problem. Chociaż jakbym był ich pracodawcą i bym się dowiedział od świadków że moi pracownicy reprezentujący moją firmę chlają i się popisują, to by wylecieli z roboty tego samego dnia. Rzecz w tym że oni do swoich zabaw wzięli samochód firmowy, a to już samo jest całkowicie dla nic dyskwalifikujące. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 14.01.10, 07:53 Właśnie wiemy. Na takie zadupie bierze się masę książek, nawet takich które od dawna planowaliśmy przeczytać bo nie trzeba iść po dziecko do przedszkola, bo nie trzeba wynieść śmieci itd.,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 14.01.10, 10:20 ad1234 napisał: > Jeżeli nigdy nie siedzieliście pół roku w delegacji na jakimś zadupiu to nie > wiecie jak to jest. Głupie komentarze. Też jestem geologiem. Też bywam w długich delegacjach . I nigdy nie przyszło mi do głowy by po pijaku uprawiać rajdy samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 w krótkich koszulkach? 13.01.10, 22:41 czy oni już mieli w czubie? Czy to jakaś błazenada? Bo ja nie znam normalnego człowieka, który by ot, tak sobie wychodził w krótkiej koszulce na mróz (chyba że trenuje jakiś szczególny sport, jest tzw. "morsem"). Tak czy owak, szkoda chłopaków. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Polska cecha narodowa 13.01.10, 22:58 Dwudziestokilkuletnim Polakom z kilkoma promilami alkoholu we krwi żaden mróz nie straszny. Cooo, ja nieeee pojadę ??? A jazda po pijaku to nasz sport narodowy - po każdym świątecznym weekendzie media donoszą o tysiącach złapanych pijanych kierowców. Jedyne pocieszenie w tej tragedii to fakt że pojechali na pola i bagna , a nie wyjechali na krajową 8 , gdzie mogliby zabić innych niewinnych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 22:48 Mam pytanie - jak rozpoznali numery tablic, jeżeli auto jest POD wodą? To znaczy, że ktoś zszedł pod wodę aby sprawdzić tablice? To znaczy tez, że wiadomo już czy oni są w środku, czy nie.... a pewnie są. Już na początku w tv wypowiadał się gościu, który mówił, że w tamtym tereanie i przy takiej pokrywie śniegowo-lodowej można dość szybko wylądować w rzece... i właściwie od początku to było najbardziej prawdopodobne. Proszę Was... kto nie pomyślał od razu o przypadku policjantów, którzy rok, czy dwa lata temu wylądowali pod wodą? Szukano ich i szukano, najróżniejsze teorie były na ten temat, a oni po prostu wylądowali w stawie. I tym razem z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć było można, że są gdzieś w rzece... Niestety. Przykre, bo przez jedną głupią decyzję życie straciło dwóch młodych ludzi. Wielka tragedia dla rodzin, dla ich dziewczyn. Eh... szkoda, że ci, którzy niby teraz mówią o "testowaniu auta" nie pomyśleli wcześniej i nie powstrzymali ich. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 22:59 tablicę nawet wyciągnęli spod wody. spróbuj przeczytać jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 14.01.10, 00:07 No OK, ale dziwi mnie, że jak już coś tam robili, to nie mieli jakoś mozliwości sprawdzić czy w środku są ciała... :/ hmm... ja wiem, że to nie takie proste, ale już am ich tylu było i strażaków i policjantów, to sprwadzić chyba jakoś się dało. Niekoniecznie wydobyć, ale dowiedzieć się, czy oni tam faktycznie są... Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko jak? 14.01.10, 09:14 zapukac w dach i czekac na odpowiedz? czy ty czlowieku wiesz jak wyglada rzeka zima? nie uregulowana wisla tylko anastomozujaca narew? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: jak? 14.01.10, 10:23 Gwoli ścisłości - Wisła na szczęście nie jest uregulowana. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: jak? 14.01.10, 11:01 pod toruniem sa ostrogi. myslalem, ze to regulacja rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
hammersmith Cień nadziei... 13.01.10, 23:10 że geologom udało się jakoś wydostać z tonącego pojazdu, akurat drogą przechodziła piękna Amazonka, która zaprosiła zziębniętych geologów do swojego domku, w którym mieszkała samotnie. Tak poczęstowała ich winem i mięsiwem, a potem długo i namiętnie się kochali. Sorry za sarkazm, ale na co Wy liczycie? Że zepchnęli samochód i w tych podkoszulkach poszli na spacer? Odpowiedz Link Zgłoś
arturgeo Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 23:29 ciekaw jestem czy to naprawdę byli geolodzy? a nie czasami chłopcy do wiercenia? Geolodzy to raczej wykształceni i rozsądni ludzie, w dodatku obyci w terenie... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 23:47 Jeden z nich studiował geologię w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 14.01.10, 09:16 to tak jakby studenta medycyny nazwac panem doktorem Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Geolodzy utonęli w Narwi? 13.01.10, 23:52 Współczucia szczere dla rodziców tych ładnych chłopców.A miałam nadzieje,że zabalowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel 5 lat nudnych studiów 13.01.10, 23:37 5 lat nudnych studiów, a jak już raz można poszaleć to po raz ostatni. W środku znajda 2 trupy Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "5 lat nudnych studiów" ale jakie pasjonujace i 14.01.10, 00:07 dochodowe zajecie pod warunkiem ze zamiast naszego warcholskiego, pijackiego, szczeniackiego studenckiego odmozdzonego pajacowania polinteligentow wyroslych z prl-owskiego szmatlawego awansu spolecznego ma sie na uwadze to do czego przygotowuja studia: mozliwosci uczestniczenia w odkrywczych i wydobywczych przedsiewzieciach w dziedzine surowcowej ktorych rola bedzie w najblizszym czasie rosla pewnie szybciej niz ta z jaka rozwijala sie dotychczas informatyka. Co jest zenujace to ta podkreslana wczesniej w prasie solidarnosc geodetow z odmozdzonymi zaginionymi pijakami, ktora po czesci wyznacza srodowiskowe i zawodowe standardy. Z takich naszych "geodetow", jak obrazuja tragiczne wydarzenianie, nie bedziemy mieli zadnego pozytku ani w kraju ani gdziekolwiek indziej. Szkoda bylo pieniedzy na ich ksztalcenie. Trzeba bylo im dac od razu wodke zamiast wyksztalcenia. Byloby duzo taniej. Re: 5 lat nudnych studiów Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: "5 lat nudnych studiów" ale jakie pasjonujace 14.01.10, 07:44 TY prosty chamie! - WON! Nie szanujesz śmierci i tragedii to spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "TY prosty chamie! - WON!" 14.01.10, 12:27 TY prosty chamie! - WON! "Nie szanujesz śmierci i tragedii to spadaj." Szanowac tragedie, ktora zafundowali sobie sami na wlasne zyczenie to to samo co szanowac smierc tylko dlatego, ze jest smiercia. Rozumiem gdyby utoneli ratujac tonacego, gdyby nawet po pijanemu popelnili nieostroznosc chcac pomoc innemu ale szanowanie smierci dla smierci z czystej pijackiej glupoty jest nieporozumieniem. Wczesniej czy pozniej kazdego nas czeka, nie da sie uniknac. Stad pozniej biora sie sluszne skadinad pytania dzieci na cmentarzu: "czy zlodzieje, durnie, zloczyncy, bandyci i zdrajcy nie umieraja ?" "bo na nagrobkach nigdzie ich nie ma" Re: "5 lat nudnych studiów" ale jakie pasjonujace Odpowiedz Link Zgłoś
compor 50-latkowie 14.01.10, 08:08 a nie lepiej zatrudniac 50-letnich geologow, ktorzy okres imprezowaia maja juz dawno za soba, a teraz siedza na kuroniu??? Tutaj nawet z AC nie bedzie mamony. Kondolencje dla rodzin. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: 50-latkowie 14.01.10, 11:46 hm. że niby w wieku 50 lat się nie imprezuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko to ja mam pare pytan 14.01.10, 09:07 1. jest impreza, pijani goscie odziani jak na lato w srodku zimy biora sluzbowy samochod, zeby sie nim pobawic i NIKT NIE REAGUJE? to sie powinno kwalifikowac na jakis paragraf!! 2. wspolpracownicy od piatku wiedza, ze oni po pijaku gdzies pojechali I NKOMU NIE POWIEDZIELI? kto za te akcje teraz zaplaci? wspolpracownicy-debile? rodzice, ktorzy nie potrafili wpoic dzieciakom podstawowych zasad (NIGDY NIE PORWADZ PO ALKOHOLU)? czy kto? tzw. podatnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: to ja mam pare pytan 14.01.10, 19:50 czy oni znali ten teren,bo ta rzeka zimą pod śniegiem wygląda jak strumyk wąski i malutki,a to jest głeboka rzeka bez płycizn i skarp,płynie prawie po bagnach Odpowiedz Link Zgłoś