Dodaj do ulubionych

Spojrzenia w Arsenale

IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 01:27
warto sie przekonac jak wyglada mloda posla sztuka...
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 01:34
      a swoja droga czy bedzie kolejny skandal????
      Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla....
      Pozdr
      • ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 01:36
        Gość portalu: alex.4 napisał(a):

> a swoja droga czy bedzie kolejny skandal????
        > Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla....
        > Pozdr

Niech dadza napis: Antypies niemile widziany.
        • Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.02.04, 07:16
          podoba mi sie zwrot: zareaguje jak płachta na byka. nigdy się nad tym nie
          zastanawiałem, jak musi reagować taka płachta?
          co do radnej antypiuk, to ma ona pełne prawo odwiedzać wszelkie galerie i
          wystawy, ma prawo publicznie wyrażać swe emocje. im dłużej o tym myślę, tym
          bardziej jej działania odbieram w charakterze performancu. i zaczynam się nawet
          zastanawiać, czy czasem nie jest to sterowane przez dyrekcję galerii. jednej z
          lepszych przecież w kraju. no bo powiedzcie sami, czy taka żywo reagująca radna
          to nie skarb? przecież w jej osobie, jak w soczewce skupia sie cała polska
          mentalność i odbicie zachowań społecznych obowiązujących w polsce ostatnich
          lat. żywe dzieło sztuki. białostocka odpowiedź na bodzianowskiego. pani radna
          zrobiłaby furorę w każdej galerii, nie powstydziła by sie jej żadna metropolia.
          a ona jest u nas. powinniśmy to uszanować. pozdrawiać uprzejmie. i pilnie
          obserwować, bo zapewniam was, czegoś tak pięknego i wyrazistego, nie ujrzymy
          nigdzie indziej.
          • ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 12:01

Radna Antypies jako dziwadlo - ciele z dwoma glowami albo baba z broda do pasa,
            a LPR jak szopka pomylonych chlopkow roztropkow wystepujacych na jarmarku ku
            ogolnej uciesze gawiedzi... nawet mi sie ta wizja moglaby podobac, gdyby nie
            to, ze te "dziwadla" moga wkrotce znalesc sie przy wladzy i zamienc caly kraj w
            szopke, tylko nie zabawana, ale ponura.
            • Gość: abc ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:31
              Co się martwisz, co się smucisz... Siedzisz sobie w cieplutkiej Australii i
              ciągle wtrącasz swoje trzy grosze w nasze sprawy. Tak ci Białystok leży na
              sercu?. No to wracaj kurna chata do grodu nad Białą i oświecaj ten "durno-
              chytry" naród, jak określa go pewien koleś z opcji tobie pokrewnej. Twoje wpisy
              na "dyżurne" tematy są irytujące. Na plus można ci zaliczyć jedynie, że
              ostatnio coraz mniej używasz pieszczotliwych określeń typu "faszystowska
              gnida". Australijczyku, wyluzuj!.
              P.S. Co znaczy to głupawo- pretensjonalne "... tu mnie bylo"???
              • ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 13.02.04, 12:41

> P.S. Co znaczy to głupawo- pretensjonalne "... tu mnie bylo"???

To jest po to aby takich jak ty sprowokowac do myslenia... Widzisz udalo sie!
                • Gość: abc Re: ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:57
                  Tylko tyle?. Jesteś po prostu żałosny.
                  • ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 13.02.04, 13:00
                    Gość portalu: abc napisał(a):

> Tylko tyle?. Jesteś po prostu żałosny.

Ode mnie duza buzka "prawdziwy polaku".
                    • Gość: abc Re: ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 14:24
                      Nie widzę najmniejszego sensu polemiki z australijskim kosmopolitą, dla którego
                      określenie "prawdziwy polak" jest synonimem epitetu. Bez odbioru.
                      • Gość: alex.4 Re: ormond - australijski "specjalista" IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 15:44
                        abc jestes faszystowska gnida. Teraz lepiej.
                        • ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 14.02.04, 00:56

> abc jestes faszystowska gnida. Teraz lepiej.

:)))
          • abeja4 Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 12:15
            taa...ostatnio nietylko nasz Białystok się wykazał w nietolerancji sztukii
            dlaartystów, zapewne słyszeliście o koncercie metalowym jednego zesłu
            (wybaczcie nazwa wyleciała mi z głowy), który udekrowałscenę, co prawda nieco
            szokującymi wizerunkami poobcinanych łbów krowich itp. co uznane za
            szatańskie;) - w końcu to ich interpretacja artystyczna i majado tego prawo, a
            to że komuś sie to nie podoba to juz sprawa indywidualna i niewiem dlaczego co
            poniektórzy (szczególnie LPR) nie potrafiatego zrozumieć, to nie jest w końcu
            Orwellowski świat, gdzie władza ma kontrolę nad nami i nakazuje, co możemy
            oglądać a co nie (a propos "Psa w sztuce polskiej")
            No kończe ten buntprzeciw LPR;) pozdrawiam
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 11:32

> a swoja droga czy bedzie kolejny skandal????
        > Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla....
        > Pozdr

-jesli ta wystawa nie będzie naruszać norm obyczajowych to skandalu nie będzie
        • Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.02.04, 15:39
          drogi oszołomie. czy mógłbyś wyjaśnic mi, co oznacza "norma obyczajowa"?
          • Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 15:45
            W Encyklopedii katolickiej przy hasle heteroseksualizm jest odeslanie do
            zboczenia...:)
            Pozdr
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 15:55

> W Encyklopedii katolickiej przy hasle heteroseksualizm jest odeslanie do
              > zboczenia...:)
              > Pozdr
              - A kto jest wydawcą?
              • Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 17:21
                Katolicki uniwersytet Lubelski
                • Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.02.04, 08:42
                  byłem na wystawie i nic skandalicznego nie zauważyłem. ale to pewnie się nie
                  liczy, bo podczas wernisażu "psa w sztuce polskiej" również niczego
                  niemoralnego nie dostrzegłem, a jednak wystawę zamknięto.
                  rozglądałem się zatem wczoraj za radną antypiuk. żeby przyjrzeć się jej metodom
                  badawczym, ale niestety pani beata woli chyba nie zdradzać swych tajemnic
                  warsztatowych.
                  • ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 14.02.04, 11:19

> rozglądałem się zatem wczoraj za radną antypiuk. żeby przyjrzeć się jej
                    metodom
                    >
                    > badawczym, ale niestety pani beata woli chyba nie zdradzać swych tajemnic
                    > warsztatowych.

Co powiesz. Chcialbys poznac jej warsztat? Really!!! ;)))
                    • Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 14.02.04, 11:26
                      od poznawania warsztatu sie zaczyna...
                      jesli facet rozglada sie za kobieta:)))))))))
                      [to zarty]
                      Najlepsze pozdrowienia

A swoja droga ciekawy jestem czy antypiuk teraz zaczne chodzic na wystawy
                      sztukiw splczesnej. Moze wyrosnie z jej amator jej....:)
                      POzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka