Gość: alex.4 IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 01:27 warto sie przekonac jak wyglada mloda posla sztuka... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 01:34 a swoja droga czy bedzie kolejny skandal???? Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 01:36 Gość portalu: alex.4 napisał(a): > a swoja droga czy bedzie kolejny skandal???? > Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla.... > Pozdr Niech dadza napis: Antypies niemile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.02.04, 07:16 podoba mi sie zwrot: zareaguje jak płachta na byka. nigdy się nad tym nie zastanawiałem, jak musi reagować taka płachta? co do radnej antypiuk, to ma ona pełne prawo odwiedzać wszelkie galerie i wystawy, ma prawo publicznie wyrażać swe emocje. im dłużej o tym myślę, tym bardziej jej działania odbieram w charakterze performancu. i zaczynam się nawet zastanawiać, czy czasem nie jest to sterowane przez dyrekcję galerii. jednej z lepszych przecież w kraju. no bo powiedzcie sami, czy taka żywo reagująca radna to nie skarb? przecież w jej osobie, jak w soczewce skupia sie cała polska mentalność i odbicie zachowań społecznych obowiązujących w polsce ostatnich lat. żywe dzieło sztuki. białostocka odpowiedź na bodzianowskiego. pani radna zrobiłaby furorę w każdej galerii, nie powstydziła by sie jej żadna metropolia. a ona jest u nas. powinniśmy to uszanować. pozdrawiać uprzejmie. i pilnie obserwować, bo zapewniam was, czegoś tak pięknego i wyrazistego, nie ujrzymy nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 12:01 Radna Antypies jako dziwadlo - ciele z dwoma glowami albo baba z broda do pasa, a LPR jak szopka pomylonych chlopkow roztropkow wystepujacych na jarmarku ku ogolnej uciesze gawiedzi... nawet mi sie ta wizja moglaby podobac, gdyby nie to, ze te "dziwadla" moga wkrotce znalesc sie przy wladzy i zamienc caly kraj w szopke, tylko nie zabawana, ale ponura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:31 Co się martwisz, co się smucisz... Siedzisz sobie w cieplutkiej Australii i ciągle wtrącasz swoje trzy grosze w nasze sprawy. Tak ci Białystok leży na sercu?. No to wracaj kurna chata do grodu nad Białą i oświecaj ten "durno- chytry" naród, jak określa go pewien koleś z opcji tobie pokrewnej. Twoje wpisy na "dyżurne" tematy są irytujące. Na plus można ci zaliczyć jedynie, że ostatnio coraz mniej używasz pieszczotliwych określeń typu "faszystowska gnida". Australijczyku, wyluzuj!. P.S. Co znaczy to głupawo- pretensjonalne "... tu mnie bylo"??? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 13.02.04, 12:41 > P.S. Co znaczy to głupawo- pretensjonalne "... tu mnie bylo"??? To jest po to aby takich jak ty sprowokowac do myslenia... Widzisz udalo sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:57 Tylko tyle?. Jesteś po prostu żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 13.02.04, 13:00 Gość portalu: abc napisał(a): > Tylko tyle?. Jesteś po prostu żałosny. Ode mnie duza buzka "prawdziwy polaku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ormond - australijski "specjalista" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 14:24 Nie widzę najmniejszego sensu polemiki z australijskim kosmopolitą, dla którego określenie "prawdziwy polak" jest synonimem epitetu. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: ormond - australijski "specjalista" IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 15:44 abc jestes faszystowska gnida. Teraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: ormond - australijski "specjalista" 14.02.04, 00:56 Gość portalu: alex.4 napisał(a): > abc jestes faszystowska gnida. Teraz lepiej. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abeja4 Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 12:15 taa...ostatnio nietylko nasz Białystok się wykazał w nietolerancji sztukii dlaartystów, zapewne słyszeliście o koncercie metalowym jednego zesłu (wybaczcie nazwa wyleciała mi z głowy), który udekrowałscenę, co prawda nieco szokującymi wizerunkami poobcinanych łbów krowich itp. co uznane za szatańskie;) - w końcu to ich interpretacja artystyczna i majado tego prawo, a to że komuś sie to nie podoba to juz sprawa indywidualna i niewiem dlaczego co poniektórzy (szczególnie LPR) nie potrafiatego zrozumieć, to nie jest w końcu Orwellowski świat, gdzie władza ma kontrolę nad nami i nakazuje, co możemy oglądać a co nie (a propos "Psa w sztuce polskiej") No kończe ten buntprzeciw LPR;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 11:32 Gość portalu: alex.4 napisał(a): > a swoja droga czy bedzie kolejny skandal???? > Czy LPR znowu zareaguje jak plachta na byla.... > Pozdr -jesli ta wystawa nie będzie naruszać norm obyczajowych to skandalu nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.02.04, 15:39 drogi oszołomie. czy mógłbyś wyjaśnic mi, co oznacza "norma obyczajowa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 15:45 W Encyklopedii katolickiej przy hasle heteroseksualizm jest odeslanie do zboczenia...:) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Spojrzenia w Arsenale 13.02.04, 15:55 Gość portalu: alex.4 napisał(a): > W Encyklopedii katolickiej przy hasle heteroseksualizm jest odeslanie do > zboczenia...:) > Pozdr - A kto jest wydawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 13.02.04, 17:21 Katolicki uniwersytet Lubelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Spojrzenia w Arsenale IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.02.04, 08:42 byłem na wystawie i nic skandalicznego nie zauważyłem. ale to pewnie się nie liczy, bo podczas wernisażu "psa w sztuce polskiej" również niczego niemoralnego nie dostrzegłem, a jednak wystawę zamknięto. rozglądałem się zatem wczoraj za radną antypiuk. żeby przyjrzeć się jej metodom badawczym, ale niestety pani beata woli chyba nie zdradzać swych tajemnic warsztatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Spojrzenia w Arsenale 14.02.04, 11:19 > rozglądałem się zatem wczoraj za radną antypiuk. żeby przyjrzeć się jej metodom > > badawczym, ale niestety pani beata woli chyba nie zdradzać swych tajemnic > warsztatowych. Co powiesz. Chcialbys poznac jej warsztat? Really!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: Spojrzenia w Arsenale IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 14.02.04, 11:26 od poznawania warsztatu sie zaczyna... jesli facet rozglada sie za kobieta:))))))))) [to zarty] Najlepsze pozdrowienia A swoja droga ciekawy jestem czy antypiuk teraz zaczne chodzic na wystawy sztukiw splczesnej. Moze wyrosnie z jej amator jej....:) POzdr Odpowiedz Link Zgłoś