Dodaj do ulubionych

DECYDUJE DOCHÓD

IP: *.scinawa.gigabit.net.pl / 80.51.250.* 13.02.04, 13:40
Prosze mi tylko odpowiedziec co maja robic osoby ktorym przekracza pare zl i
nie maja prawa juz do zasilku a maja na utrzymaniu 2 studentow 1 w sredniej 2
dojezdza 1 na stancji i jedno zrodlo utrzymania gdzie szukac pomocy mysle ze
te wszystkie ustawy sa chore Jezeli maz przynosi wyplate to 70% idzie na
oplaty i jak tu zyc
Obserwuj wątek
    • Gość: bogna jak tu zyc IP: *.scinawa.gigabit.net.pl / 80.51.250.* 13.02.04, 13:41
      Prosze mi tylko odpowiedziec co maja robic osoby ktorym przekracza pare zl i
      nie maja prawa juz do zasilku a maja na utrzymaniu 2 studentow 1 w sredniej 2
      dojezdza 1 na stancji i jedno zrodlo utrzymania gdzie szukac pomocy mysle ze
      te wszystkie ustawy sa chore Jezeli maz przynosi wyplate to 70% idzie na
      oplaty i jak tu zyc
      • Gość: Vincenty Re: jak tu zyc IP: *.dz.euro-net.pl 13.02.04, 21:02
        Trzeba poprosic szefa o obnizke - zrzec sie pare zlotych dochodu...
    • Gość: Kasia Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:11
      Witam!
      Proszę mi powiedzieć czy do zasiłku rodzinnego od maja 2004 są liczone dochody
      z 2003r czy 2002?
      Ponieważ w jednym artykule jest ze z 2002 a w drugim ,że 2003 r.
    • Gość: Basia Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.biaman.pl 01.03.04, 12:01
      Są różne wyjścia:
      - zwrócić się do szefa o obniżenie dochodu
      - zatrudnić się na czarno
      - poprosić szefa żeby na rękę płacił tyle co płaci lub nawet więcej ale od
      mniejszej sumy odprowadzał podatki i inne należności
      - może mąż wyjechać za granicę i tam pracować bez płacenia podatków w Polsce
      - zameldować u siebie w domu osobę bezrobotną, która zaniży dochód na jedną
      osobę
      - rozwieść się z mężem. Jako osoba samotna będzie miała Pani większe szanse
      Zgadzam się z Panią, że przepisy są absurdalne i nie z tej epoki. Z pomocy
      korzystają ludzie chytrzy, a nie potrzebujący.
      • Gość: sade Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.tele2.pl 01.03.04, 15:45
        popieram Cię Basiu. Wygląda na to, że Trzeba kombinować żeby cokolwiek dla
        siebie wywalczyć. Ja jestem samotną matką i mam coraz bardziej dość tych
        wszystkich nowości prawnych, które utrudnią mi życie. Zadziwiające że ci na
        górze martwią sie małym przyrostem naturalnym a nie robia nic żeby zachęcić na
        maluczkich do rodzenia.
    • Gość: louis cypcher a tak przy okazji IP: *.biaman.pl / *.biaman.pl 01.03.04, 21:00
      na kogo się głosowało w wyborach?
    • Gość: wieslaw Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.b.jawnet.pl 01.05.04, 22:02
      Dajcie posłom żyć za nasze dochody to będziemy mieli po 2000 euro na rodzica
      (jednego).
    • Gość: matka Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.siec2000.pl 16.05.04, 22:16
      Mam pytanie. Moja rodzina spełnia kryteria dochodowe do nowego zasiłku. Tylko
      córka uczęszcza do szkoły pomaturalnej. To jest szkoła średnia. Czy mam prawo
      do zasiłku???
    • Gość: temp12 Re: DECYDUJE DOCHÓD IP: *.light.csk.pl 17.05.04, 00:37
      ROZWARSTWIENIE to główna cecha kapitalizmu. Tu są bogaci którzy stają się coraz
      bogatsi i biedni którzy stają się coraz biedniejsi. Najbliższy Polsce
      kapitalizm to Argentyna, szkoda że w tych tasiemcach pokazywali tylko życie
      dworu, a może to i lepiej bo po co poznawać swoją zdechłą przyszłość, lepiej
      żyć lichą nadzieją, prawda?
      • alex.4 Re: DECYDUJE DOCHÓD 17.05.04, 10:18
        Po pierwsze rozwarstwienie społeczne jest jak najbardziej zupełnie naturalne w
        społeczeństwie ludzkim. zawsze było. I będzie. Jesli pomagać to najubozszym.
        Osoby o wyższych dochodach nie powinny dostawać dodatków. W sumie dlaczego mamy
        składać się na ich bachory.
        Może zamiast siedzieć płąkać nalezy pracować. To jest najgorsze w naszym
        społęczeństwie. Trzeba swoje sprawy wziąść w swoje włąsne ręcę. I nie patrzeć
        na innych. Trzeba samemu zadbać o siebie.
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka