Dodaj do ulubionych

Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualnym

IP: *.euro-net.pl 16.02.04, 20:15
Widziałem tych gości w Obiektywie - porażka na całej linii, mam nadzieję, że
LPR w swym bronieniu rodziny zapomni o prokreacji - i takich ludzi nie będzie
na świecie. Ależ mi za nich wstyd...
Obserwuj wątek
    • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 16.02.04, 22:32
      niestety glupoty mlodzierzy wszechpolskiej nie da sie wyleczyc...
      Pozdr
      • Gość: Arturro Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.02.04, 22:41
        Jak ja sie ciesze ze takie burki jak wy potrafia burczec tylko tutaj,
        poszczekacie sobie a i tak was nikt nie uslyszy
      • Gość: musk2 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 80.55.170.* 17.02.04, 06:27
        ... i widzicie dlaczego w Polsce dzieje się coraz gorzej... Jak wszechpolacy są
        u nas młodzieżą, to ja współczuję naszej Polsce jak przestaną oni być
        młodzieżą... Zresztą dzięki Bogu frekwencja na ich absurdalnych spotkaniach
        jest wspaniała- raptem widziałem oprócz gnijących dziennikarzy jakieś 3
        dziewczyny- tak dalej! :)

pozdrowienia

musk2
        • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 09:25
          Gość portalu: musk2 napisał(a):

> ... i widzicie dlaczego w Polsce dzieje się coraz gorzej... Jak wszechpolacy

>
          > u nas młodzieżą, to ja współczuję naszej Polsce jak przestaną oni być
          > młodzieżą... Zresztą dzięki Bogu frekwencja na ich absurdalnych spotkaniach
          > jest wspaniała- raptem widziałem oprócz gnijących dziennikarzy jakieś 3
          > dziewczyny- tak dalej! :)
          >

Alex: 3 dziewczyny... to musialy byc desperatki.....
          > pozdr
          >
          >
    • spec5150 prawo naturalne 16.02.04, 23:05
      Księga kapłańska 18:22:
      "Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest
      obrzydliwość!"

i dalej w tej księdze czytamy:

19:26
      "Nie będziecie jeść niczego z krwią. Nie będziecie uprawiać wróżbiarstwa. Nie
      będziecie uprawiać czarów."

19:27
      "Nie będziecie obcinać w kółko włosów na głowie. Nie będziesz golił włosów po
      bokach brody."
      (to chyba chodzi o pejsy - widziałem wielu takich przestępców w Polsce)

11:10
      "Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach
      spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt
      wodnych, będzie dla was obrzydliwością."
      (nie pisze czy homoseksualizm to gorzej niż jedzenie krabów czy na równi)

11:3-8
      "(3) Będziecie jedli każde zwierzę czworonożne, które ma rozdzielone kopyta, to
      jest racice, i które przeżuwa. (4) Ale [następujących zwierząt], mających
      rozdzielone kopyto i przeżuwających nie będziecie jedli: wielbłąd, ponieważ
      przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was nieczysty; (5)
      świstak, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta - będzie dla was
      nieczysty; (6) zając, ponieważ przeżuwa, ale nie ma rozdzielonego kopyta -
      będzie dla was nieczysty; (7) wieprz, ponieważ ma rozdzielone kopyto, ale nie
      przeżuwa - będzie dla was nieczysty. (8) Nie będziecie jedli ich mięsa ani
      dotykali ich padliny - są one dla was nieczyste."
      (niezly pasztet)

25:44:
      "Kiedy będziecie potrzebowali niewolników i niewolnic, to będziecie ich
      kupowali od narodów, które są naokoło was."
      (chodzi prawdopodobnie o przyjaciół zza wschodniej granicy, bo Niemcy mogliby
      się wysoko cenić)

19:19
      "Będziecie przestrzegać moich ustaw. Nie będziesz łączył dwóch gatunków bydląt.
      Nie będziesz obsiewał pola dwoma rodzajami ziarna. Nie będziesz nosił ubrania
      utkanego z dwóch rodzajów nici."
      (może jakoś przeżyje bo nic nie uprawiam, ale cięzko będzie mi się rozstać z
      bluzą 50% wełna/ 50% poliester)

Czy młodziesz wszechpolska zamierza się domagać przestrzegania wszystkich
      naturalnych praw? Jeśli nie to jakie są kryteria rozdziału między prawem
      naturalnym poważnym, a prawem naturalnym niepoważnym?

• ormond Re: Wszech[durnie] przeciwko... 16.02.04, 23:14
      ...
      • Gość: alex.4 Re: Wszech[durnie] przeciwko... IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 16.02.04, 23:47
        nie wiem czy mlodziesz wszechpolska wie, jak brzmi drugie przykazanie. radze
        sprawdzic w ST. A jak juz sprawdzi to niech spojrzy w dowody osobiste. zdjecia
        to wykroczenie przeciwko 2 przykazaniu
        Pozdr
      • Gość: z boku Re: Wszech[durnie] przeciwko... IP: *.proxy.aol.com 18.02.04, 08:28
        Aaaa , te glupawe wypowiedzi / ormond i aleks4 / to nie jest szerzenie
        nienawisci ?
    • Gość: Cyganeczka Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:38
      A ja się z nimi zgadzam... Nie chcę, żeby związki homoseksualne stały się
      legalne i zaczynaly powoli dorównywać małżeństwom. Czytając komentarze widzę,
      że Ci którzy popierają homo nie mają nawet żadnych argumentów, potrafią tylko
      rzucać epitetami w stronę swoich przeciwników. Skoro macie taki poziom to chyba
      lepiej w ogóle się nie wypowiadajcie, bo działacie na szkodę swoich racji!
      Coraz bardziej popieram Młodzież Wszechpolską, oni nie tylko gadają...
      • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 09:45
        1 Dlaczego uwazasz, ze nie powinno sie legalizowac zwiazkow homoseksualnych???
        2 Homoseksualizm to nie choroba, preferencje seksualne sa wrodzone
        3 Homoseksualizm to zjawisko jak najbardziej naturalne. Wystepuje w przyrodzie
        4 Homoseksualizm w wielu kulturach byl powszechnie akceptowany. Np. w kulturze
        greckiej, ktora jest podstawa kultury europejskiej
        5 Dlaczego chcesz dyskryminowac pary, tylko dlatego ze sa tej samej plci?
        Jestesmy tolerancyjni. Nie widze powodu, aby nie okazywac tego taze i ludziom o
        sklonnosciach homoerotycznych
        Pozdr
        • dyzio_marzyciel1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 11:51
          alex.4 napisał:

ALEZ BZDUR SIE NACZYTALEM! alex.4! nie masz pojecia o czym piszesz.
          wypisujac ponizej swoje punkciki widac, ze nie znasz ani jednej pary
          homoseksualnej. osobiscie znam, i do nich jako do ludzi NIC A NIC nie mam, lecz
          do ich ZBOCZENIA mam, i to wiele.

> 1 Dlaczego uwazasz, ze nie powinno sie legalizowac zwiazkow homoseksualnych???

bo:

> 2 Homoseksualizm to nie choroba, preferencje seksualne sa wrodzone

i tu jest twoja pierwsza pomylka. zgodze sie, ale takich ludzi z wrodzonymi
          preferencjami homoseksualnymi jest niewielki procencik, ba! promil jakis. reszta
          to osoby, ktore w wyniku niepowodzen z osobami przeciwnej plci zadeklarowaly
          swoje sklonnosci homoseksualne. sa to osoby slabej wiary w siebie z problemami
          na podlozu kontaktow miedzyludzkich, nie stawiaja sobie celow, wymagan wobec
          poznawania i odkrywania przeciwnej plci. ze wzgledu na glebokie przezywanie
          emocjonalne, nie potrafia poradzic sobie z niepowodzeniami (o ktorych
          wspomnialem wyzej). a ten promil z wrodzonymi preferencjami nalezy leczyc jakos,
          pozwolic zyc ALE NIGDY nie dopuscic do rownouprawnienia na poziomie takim co
          normalne malzenstwa.

> 3 Homoseksualizm to zjawisko jak najbardziej naturalne. Wystepuje w przyrodzie

wybacz, nie widze w tym nic naturalnego. wrecz przeciwnie, jest to ewenement i
          zboczenie. gdyby bylo to zjawisko "jak najbardziej naturalne" to nie bylo by
          takiej wrzawy o to, bylo by widac pary homoseksualne na ulicach, w zyciu. a
          niestety tak nie jest. co w tym naturalnego kiedy facet kocha sie z facetem?
          inaczej postrzegam rzeczy naturalne, sory.

> 4 Homoseksualizm w wielu kulturach byl powszechnie akceptowany. Np. w kulturze
          > greckiej, ktora jest podstawa kultury europejskiej

kolejna pomylka. nasza kultura wywodzi sie z kultry łaćińskiej, z kręgu kultury
          śródziemnomorskiej. kultura grecka ma tyle, ze grecja znajduje się w basenie
          morza śródziemnomorskiego, ot i wsio. zwazywszy na najwazniejszy punkt: nasza
          kultura jest monoteistyczna, a w grecji niestety tak nie bylo.

> 5 Dlaczego chcesz dyskryminowac pary, tylko dlatego ze sa tej samej plci?
          > Jestesmy tolerancyjni. Nie widze powodu, aby nie okazywac tego taze i ludziom o
          >
          > sklonnosciach homoerotycznych

tak, jestesmy tolerancyjni, ale wobec LUDZI. CZLOWIEKa mozna szanowac, tolerowac
          bez wzgledu na jego sklonnosci homoseksualne, tylko dlatego, ze jest
          CZLOWIEKIEM, ale NIE MOZNA sie zgodzic by jego zboczone sklonnosci homoseksualne
          i chore prawo pozwalaly na tworzenie rodzin i zrównouprawnienie z normalnymi
          rodzinami. podatki, rodzenie dzieci (i inne przywileje rodziny) sa dane TYLKO
          rodzinie i niech tak bedzie.

zreszta rodzina jest to cudowna rzecz dana od Boga by rozmnazac sie i zyc. a jak
          pary homoseksualne urodza dziecko? to jest wbrew naturze, i wierze naszej.

podrawiam,
          dyzio
          • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 16:33
            dyzio_marzyciel1 napisał:

>> i tu jest twoja pierwsza pomylka. zgodze sie, ale takich ludzi z wrodzonymi
            > preferencjami homoseksualnymi jest niewielki procencik, ba! promil jakis.
            reszt
            > a
            > to osoby, ktore w wyniku niepowodzen z osobami przeciwnej plci zadeklarowaly
            > swoje sklonnosci homoseksualne. sa to osoby slabej wiary w siebie z problemami
            > na podlozu kontaktow miedzyludzkich, nie stawiaja sobie celow, wymagan wobec
            > poznawania i odkrywania przeciwnej plci. ze wzgledu na glebokie przezywanie
            > emocjonalne, nie potrafia poradzic sobie z niepowodzeniami (o ktorych
            > wspomnialem wyzej). a ten promil z wrodzonymi preferencjami nalezy leczyc
            jakos
            > ,
            > pozwolic zyc ALE NIGDY nie dopuscic do rownouprawnienia na poziomie takim co
            > normalne malzenstwa.
            >
            Alex: sklonnosci erotyczne sa wrodzone. Po czesci sa one zwiazane z genami. Po
            czesci odpowiadaja za nie warunki w jakich rozwijal sie plod. Po urodzeniu
            preferencje sa ustalone.
            Homoseksualistow jest kilka procent w spoleczenstwie. dalsze kilka procent to
            osby biseksualne. Twoja teoria jest za przeproszeniem do dupy.

> > 3 Homoseksualizm to zjawisko jak najbardziej naturalne. Wystepuje w przyro
            > dzie
            >
            > wybacz, nie widze w tym nic naturalnego. wrecz przeciwnie, jest to ewenement i
            > zboczenie. gdyby bylo to zjawisko "jak najbardziej naturalne" to nie bylo by
            > takiej wrzawy o to, bylo by widac pary homoseksualne na ulicach, w zyciu. a
            > niestety tak nie jest. co w tym naturalnego kiedy facet kocha sie z facetem?
            > inaczej postrzegam rzeczy naturalne, sory.
            >
            Alex: homosekualizm wystepuje powszechnie u ssakow, i troche mniej czesto u
            ptakow. To normalne zachowanie w przyrodzie.

> kolejna pomylka. nasza kultura wywodzi sie z kultry łaćińskiej, z kręgu
            kultury
            > śródziemnomorskiej. kultura grecka ma tyle, ze grecja znajduje się w basenie
            > morza śródziemnomorskiego, ot i wsio. zwazywszy na najwazniejszy punkt: nasza
            > kultura jest monoteistyczna, a w grecji niestety tak nie bylo.
            > Alex: kultura rzymska pochodzi z kultury greckie. Podstawa filozofii
            europejskiej jest Platon. Nawet tak banalna sprawa jak pochowek jest rezultatem
            przeszczepienia greckich zwyczajow do Rzymu (tam naturalnie bylo calopalenie
            nie inhumacja). Przeczytaj sobie uczte Platona a bedziesz wiedzial jako role
            odgrywal homoseksualizm w zyciu Grekow. tworcow naszej europejskiej kultury.
            Chrzescijanstwo drugi korzen kultury europejskiej ulegl bardzo silnej
            hellenizacji. Zreszta bez zetkniecia sie Zydow z Grekami nie byloby judaizmu
            takiego jak znamy. ST powstal w wyniku szoku kulturowego jakim bylo zetkniecie
            sie Zydow z Grekami. nawet takie postacie jak Mojzesz to recepcja kultury
            greckiej, a nie mysl z starozytnej palestyny. Chrzescijanstwo powstawalo w
            greckim swiecie.
            Dla Grekow homoseksualizm byl czyms bardziej naturalnym i wznioslejszym niz
            heteroseksualizm. Na ulicy w starozytnych Atenach uznano by mezczyzne gdyby
            calowalby sie z kobieta (to nie przyzwoite). Z mezczyzna nie.

> tak, jestesmy tolerancyjni, ale wobec LUDZI. CZLOWIEKa mozna szanowac,
            tolerowa
            > c
            > bez wzgledu na jego sklonnosci homoseksualne, tylko dlatego, ze jest
            > CZLOWIEKIEM, ale NIE MOZNA sie zgodzic by jego zboczone sklonnosci
            homoseksualn
            > e
            > i chore prawo pozwalaly na tworzenie rodzin i zrównouprawnienie z normalnymi
            > rodzinami. podatki, rodzenie dzieci (i inne przywileje rodziny) sa dane TYLKO
            > rodzinie i niech tak bedzie.
            >
            > zreszta rodzina jest to cudowna rzecz dana od Boga by rozmnazac sie i zyc. a
            ja
            > k
            > pary homoseksualne urodza dziecko? to jest wbrew naturze, i wierze naszej.
            >
            Alex: A co zparami ktore nie moga miec dzieci???? Sa wbrew naturze??? Moze
            zanim cos napiszesz to sie zastanow...
            Pozdr
            • dyzio_marzyciel1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 16:56
              alex.4 napisał:

> Homoseksualistow jest kilka procent w spoleczenstwie. dalsze kilka procent to
              > osby biseksualne. Twoja teoria jest za przeproszeniem do dupy.

i w taki sposob chcesz obalic moja teorie? zartujesz chyba.

> Alex: homosekualizm wystepuje powszechnie u ssakow, i troche mniej czesto u
              > ptakow. To normalne zachowanie w przyrodzie.

to niech zwierzaczki a preferencjach homoseksualnych sie porozmnazaja. dobrze,
              ze zwierzaki wiedza jak sie rozmnazac i instynktownie obalaja bzdury jakie
              wypisujesz.

[cut o Platonie, smierci i pedalach w Uczcie Platona]

Ty wiesz swoje, ja mam racje. EOT o wywodzeniu sie kultury europejskiej.
              używamy alfabetu łacińskiego, a nie Alfa, Beta, Theta itepe

> Alex: A co zparami ktore nie moga miec dzieci???? Sa wbrew naturze??? Moze
              > zanim cos napiszesz to sie zastanow...

alez dales porownanie! skoncentruj sie bardziej kiedy odpowiadasz na moje posty.

pzdr,
              dyzio
              • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 19:11
                po pierwsze alfabet lacinski wywodzi sie z jednego z rodzajow alfabetu
                greckiego. Argument zbity.
                Teologia chrzescijanska jest nasiaknieta duchem greckiej filozofii.
                Zreszta homoseksualizm musi przynosic zysk ewolucyjny. Inaczej dawno by znikl
                wraz z nosicielami takich genow. A tak nie jest. Najparwdopodbniej gen
                odpowiedzialny za homoerotyczne sklonnosci dziedziczony jest w linii zenskiej.
                Nie jest jasne, dlaczego i jakie przynosi ten gen pozytywne skutki, ale jego
                dziedziczenie pokazuje, ze takowe ma.
                Oczywiscie zwierzeta wiedza jak sie rozmnazac. Ale nie znaczy to ze wiekszosc
                stosunkow seksyualnych jakie maja dotycza samic. W przypadku wielu gatunkow
                seks z samica sluzy tylko do rozmnazania, a czesciej dochodzi do zblizen
                homoseksualnych (tak jest u kozlow chociazby)
                Przyklad z paami jest dobry. Przeciez takie pary nie beda miec dzieci, bo nie
                moga. Stosujac twoja logike sa nienatturalne...
                pozdr
                • Gość: dyzio_m Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 20:13
                  Ave!

> Teologia chrzescijanska jest nasiaknieta duchem greckiej filozofii.

zgadzam sie. po trosze zostalo przejete. lecz to i tak nie zmienia faktu, w
                  meritum sporu o jaki tu sie rozchodzi (homoseksualizm).

> Zreszta homoseksualizm musi przynosic zysk ewolucyjny.

tu to mnie rozbawiles i powaliles! :-) o jakim zysku myslisz? przeciez imho nie
                  ma zadnego! wrecz przeciwnie - taki gen dazy do wynaturzenia populacji. do
                  zepsucia genow. jak pary homoseksualne przekaza swoje geny potomstwu? :)

> Nie jest jasne, dlaczego i jakie przynosi ten gen pozytywne skutki, ale jego
                  > dziedziczenie pokazuje, ze takowe ma.

;-) podziel sie z nami swoimi przemysleniami jak wymyslisz cos, co by mozna bylo
                  dodac.

widzisz, nie jestem biologiem nie wiem jak jest u kozlow ani innych zwierzakow,
                  lecz na moje spostrzeganie zycia u zwierzatek widziałem tylko stosunki samców z
                  samicami. innych nie widzialem :(

> Przyklad z paami jest dobry. Przeciez takie pary nie beda miec dzieci, bo nie
                  > moga. Stosujac twoja logike sa nienatturalne...

nie, to nie tak. jak juz napisalem biologiem nie jestem, ale bardziej
                  doszukiwalbym sie niemoznosci tych par w nastepstwach zdobyczy cywilizacyjnych.
                  i jeszcze, u takich par to sie nazywa bezplodnosc i jest czyms w rodzaju
                  defektu, natomiast pary homos. nawet bez tego defektu dziecka nie urodza.

Pozdrawiam,
                  dyzio
                  • Gość: Acro Homosex w przyrodzie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:31
                    Nie chce mi się zabierać głosu na wszystkie te tematy - były wałkowane już na
                    wielu wątkach. Więc tylko w sprawie ew. korzyści ewolucyjnych z zachowań
                    homoseksualnych.
                    To, ze nie sprzyja rozmażaniu nie ma znaczenia. Ewolucja ma troche większa
                    wyobrażnię i niekoncentruje się tylko na kopulacji heteroseksualnej. Jaki na
                    pierwszy rzut oka ma sens dzilenie się pokarmem zewet z niespokrewnionymi
                    osobnikami (bo o doborze krewniaczym pewno słyszeliście) i nietoperzy wampirów
                    z rodzaju Desmodus?
                    oto mój pomysł - pierwszy z brzegu - homoseksulamizm pozwala rozładowac
                    napięcie i uniknąc niepotrzebnych i pozbawionych szans sukcesu walk z samcem
                    alfą (dominującym , jedynym dopuszczonym do samic). Moge tego wymyslić więcej,
                    ale po co? Homoseksulizm nie zanika w populacjach więc jest oczywiste, ze jest
                    co najmniej neutralny.
                    • Gość: alex.4 Re: Homosex w przyrodzie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 23:42
                      o tym, ze w przekazywaniu genow najmniej istotna jest jednostka pokazuje
                      przyklad owadow spolecznych. Kopuluje i rozmnaza sie tylko krolowa. A dla
                      robotnic ich potomstwo byloby mniej genetycznie podobne do nich niz ich
                      siostra, wiec bardziej oplaca sie im inwestowac w krolowa...
                      tak, ze stracily mozliwosci plodzenia...
                      To moze byc zwiazane, ze osoby o sklonnosciach homoerotycznych wspomagaja swoja
                      rodzine, wiec korzysc odnosza ich krewni, co daje im lepsza pozycje...
                      w przyrodzie nie ma czegos takiego jak altruizm... dobor krewniaczy...
                      pozdr
                      • Gość: alex.4 Re: Homosex w przyrodzie. orangutany IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 23:58
                        Yekst z gazety...
                        Po raz pierwszy udało się zaobserwować w grupie dziko żyjących orangutanów z
                        Sumatry zachowania homoseksualne. O odkryciu doniosła amerykańska badaczka na
                        łamach pisma "American Journal of Primatology"

Homoseksualne orangutany redPorPo raz pierwszy udało się zaobserwować w grupie
                        dziko żyjących orangutanów z Sumatry zachowania homoseksualne. O odkryciu
                        doniosła amerykańska badaczka na łamach pisma ?American Journal of Primatology"
                        Dotychczasowe doniesienia o homoseksualizmie wśród orangutanów odnosiły się
                        tylko do osobników, które miały przez dłuższy czas kontakt z człowiekiem -
                        stale żyjących w niewoli albo przechodzących długotrwałą rekonwalescencję pod
                        opieką ludzi. Tymczasem dr Elizabeth Foz z Bronx Zoo-based Wildlife
                        Conservation Society (WCS) odkryła homoseksualne zachowania wśród dziko żyjącej
                        populacji tych małp na Sumatrze.

W trakcie badań prowadzonych od 1994 r. badaczce udało się zaobserwować
                        homoseksualizm jedynie u czterech samców, co wskazuje, że zachowania te są u
                        orangutanów wyjątkowo rzadkie. Dwa samce były już dorosłe, a dwa w wieku
                        dojrzewania, przy czym dwa dorosłe samce wchodziły też w kontakty seksualne z
                        samicami. Jest to pierwsze doniesienie na temat zachowań homoseksualnych wśród
                        orangutanów żyjących na wolności.

Według dr. Fox odkrycie pozwala wpisać te małpy na listę naczelnych, które
                        wykazują zachowania homoseksualne jako ?część naturalnego repertuaru zachowań
                        społecznych i seksualnych?. Do pozostałych - oprócz człowieka - należą samce
                        goryla górskiego oraz samice i samce szympansa karłowatego (bonobo). Zagrożeni
                        krewni Wśród małp człekokształtnych orangutany wykazują najmniejsze
                        pokrewieństwo z człowiekiem. Zamieszkują wyspy Sumatrę i Borneo. Są zagrożone
                        wyginięciem głównie z powodu zniszczenia naturalnych siedlisk ich życia oraz
                        kłusownictwa. Tempo zmniejszania się ich populacji jest zastraszające
                        • Gość: alex.4 Re: Homosex w przyrodzie. delfiny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 00:01
                          kolejny tekst z gazety...
                          Homoseksualizm wśród delfinów
                          pap 10-07-2001, ostatnia aktualizacja 10-07-2001 16:45

Po raz pierwszy zaobserwowano, że walenie praktykują homoseksualizm na wolności

- W pobliżu archipelagu Fernando de Noroha, położonego na północny wschód od
                          Brazylii, zaobserwowaliśmy delfiny, zarówno samce, jak i samice, które
                          praktykowały homoseksualizm - powiedział José Martins, jeden z naukowców
                          brazylijskich, którzy prowadzili badania w tamtym rejonie. Aktywność seksualna
                          delfinów nie prowadziła do zapłodnienia, a zatem - konkluduje uczony - "celem
                          zachowań waleni była po prostu przyjemność seksualna bądź emocjonalna".

Obserwowane delfiny długoszczękie (Stenella longirostris), o długości ciała ok.
                          2 m i ciężarze 75 kg, żyją w grupach liczących niekiedy ponad tysiąc osobników.
                          Struktura społeczna takich grup "jest bardzo płynna, niepatriachalna, związki
                          rodzinne wywodzą się z relacji matka - syn, decyzje są podejmowane
                          demokratycznie, a delfiny harmonijnie żyją w grupach". Zdaniem Martinsa właśnie
                          taka struktura umożliwiła tego typu związki seksualne.

• Gość: alex.4 Re: Homosex w przyrodzie. Bonobo IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 00:06
                            zachowania homoerotyczne zaobserwowano takze u najblizszych naszych krewnych ze
                            swiata zwierzat - bonobo. Bonobo znane sa ze swojej lagodnosci, oraz z bardzo
                            liberalnego podejscia do spraw seksualnych... czlonkowie stada kopuluja czesto
                            i praktycznie z kazdym... seks sluzy im do zacisniania wiezow i lagodzenia
                            kryzysow. U bonobo zaobserwowano homoerotyzm w wykonaniu samic.
                            pozdr
                            • Gość: dyzio ah ta przyroda! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 09:31
                              i co ja biedny mam odpowiedziec na szereg przykladow jak to sie dzieje u
                              zwierzaczkow?

napisze tak:

roznica pomiedzy czlowiekiem a zwierzakiem jest zasadnicza: czlowiek ma ROZUM, a
                              zwierzak kieruje sie INSTYNKTEM. chocbys mnozyl przyklady jak jest u
                              zwierzaczkow istotna, w/w roznica nie pozwala przeniesc (i unormowac jako sprawa
                              naturalna) ich zachowania do naszego gatunku. my, ludzie znamy inne metody
                              "zaciskania wiezow i lagodzenia kryzysow" w stadzie niz homoseksualizm.
                              potrafimy mowic.

> i praktycznie z kazdym... seks sluzy im do zacisniania wiezow i lagodzenia
                              > kryzysow.

:D:D

skad to bierzesz? takie txt do kabaretu sie nadaja, a nie jako argumenty podczas
                              rozmowy o zboczeniu seksualnym.

bonobo?? a co to k. jest??

pozdrawiam,
                              dyzio marzyciel No1
                              • Gość: alex.4 Re: ah ta przyroda! IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 09:39
                                1 roznica miedzy czlowiekiem a przynajmniej niektorymi naszymi kuzynami jak
                                bonobo czy szympansy jest raczej natury ilosciowej niz jakosciowej. Tak jak
                                instynkt odgrywa zdumiewajaca role w zyciu czlowieka, tak zwierzeta nie sa
                                kartezjanskimi robotami kierowanymi tylko instynktem
                                Nie wiesz co to bonobo??? Wstyd. W tej chwili trwa dyskusja wsrod biologow czy
                                rodzaj homo nie nalezy powiekszyc o dwa gatunki najblizej z nami spokrewnione:
                                Bonobo i szympansa. Twoj post swiadczy o wyraznej ignorancji z biologii. A
                                jesli ma sie ignorancje z biologii to czy mozna rozmawiac o zjawisku
                                biologicznym????
                                Odpowiedz jest prosta
                                pozdr
                                • Gość: dyzio_m Re: ah ta przyroda! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 10:01
                                  Gość portalu: alex.4 napisał(a):

> 1 roznica miedzy czlowiekiem a przynajmniej niektorymi naszymi kuzynami jak
                                  > bonobo czy szympansy jest raczej natury ilosciowej niz jakosciowej. Tak jak

ze co? rozwin to. chyba zartujesz, majac tak duze pojecie biologiczne nie widzac
                                  roznicy jakosciowej pomiedzy czlowiekiem a malpami, jak tylko natury ilosciowej.

> instynkt odgrywa zdumiewajaca role w zyciu czlowieka, tak zwierzeta nie sa
                                  > kartezjanskimi robotami kierowanymi tylko instynktem

a czym sie jeszcze kieruja?

> Bonobo i szympansa. Twoj post swiadczy o wyraznej ignorancji z biologii. A
                                  > jesli ma sie ignorancje z biologii to czy mozna rozmawiac o zjawisku
                                  > biologicznym????

:-) tu nie chodzi o jakas ignorancje, tylko - przyznam sie - male pojecie o
                                  bilogii. ale to pozwala mi dawac bardziej konkretne argumenty, niz twoje z palca
                                  wyssane i na sile wcisniete jako argumentacja w sporze o homoseksualizm.

ps. odchodzisz od tematu (najwyrazniej z braku argumentow i zlego przytoczenia
                                  homoseksualizmu u zwierzat do swiata ludzi).

pozdrawiam,
                                  dyzio marzyciel No1
                                  • Gość: alex.4 Re: ah ta przyroda! IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 10:13
                                    widze, ze nie masz pojecia o dyskusjach prowadzonych wsrod biologow o
                                    pojawianiu sie swiadomosci u zwierzat. Roznice miedzy Homo a reszta zwuerzat
                                    sprowadzaja sie do iliosci nie jakosci. Dawkins kiedys porownal czlowieka i
                                    inne zwierzeta do ubran, ktore my zmieniamy. Tak samo dla rozpowszechniania sie
                                    genow los jednostki jest malo istotny. jezeli smierc osobnika moze zwiekszyc
                                    szanse jego genow, osobniki insktynktownie wybieraja to co sprawi, ze ich geny
                                    rozpowszechnia sie bardziej... dawkins troche przesadzil, ale czy az tak
                                    bardzo...
                                    Zanim zaczniesz sie wypowiadac na tematy biologiczne, troche poczytaj.
                                    Proponuje ci z prac popularnych rlumaczonych na polski: E.Wilson Roznorodnosac
                                    Zycia, E.Wilson, Socjobiologia; R.dawkins Samolubny gen; R.Dawkins Fenotyp
                                    rozszerzony; R.Dawkins, rzeka genow; J.Diamond, Trzeci szympans. O seksie
                                    czlowieka istnieje bardzo kontrowersyjna praca (nie za jej tresc biologiczna,
                                    ale sposob jej przedstawienia) R.Bakker, Wojna plemnikow
                                    Najpierw troche zdobadz wiedzy, aby sie wypowiadac...
                                    pozdr
                                    • Gość: dyzio_m bonobo! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 10:33

> widze, ze nie masz pojecia o dyskusjach prowadzonych wsrod biologow o
                                      > pojawianiu sie swiadomosci u zwierzat. Roznice miedzy Homo a reszta zwuerzat

jasne, ze nie mam pojecia o tym, tak samo jak Ty nie masz zielonego pojecia w
                                      innych dziedzinach.

> sprowadzaja sie do iliosci nie jakosci. Dawkins kiedys porownal czlowieka i

przyjmuje do wiadomosci, lecz ciezko jest mi sie z tym zgodzic. nie widze tego
                                      po prostu. imho to sa 2 rozne sprawy ilosc a jakosc, 2 rozne jak i odmienne.

> Zanim zaczniesz sie wypowiadac na tematy biologiczne, troche poczytaj.

takie ksiazki(biologiczne) mnie nie rajcuja (bo nigdy nic takiego nie
                                      przeczytalem, a i nie sadze bym przeczytal).

> Najpierw troche zdobadz wiedzy, aby sie wypowiadac...

ajaj. czasem nie trzeba miec doglebnej wiedzy na jakis temat by moc sie
                                      wypowiedziec. to, ze rzuciles nazwiskami i tytulami ksiazek biologicznych dalej
                                      nie zmienia faktu, ze wg mnie mylisz sie i to bardzo(mylisz sie w zasadniczym
                                      temacie naszego sporu, od ktorego coraz dalej odbiegasz).

ps.
                                      domniemam, ze jestes "uwiklany" w tematyke biologiczna zawodowo, chodz widzac
                                      ilosc twoich postow i czestotliwosc ich wysylania masz czas na to :-) a praca (i
                                      to w niuansach biologii) poswieca duzo czasu.

pozdrawiam,
                                      dyzio ktory leci zdobywac wiedze aby moc sie wypowiadac
                                      • Gość: dyzio_m Re: bonobo! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 10:39
                                        mialem jesce to zamiescic:

bonobo jak czlowiek! niech biolodzy zlacza te malpy z homo, mi to rybka.

kazdy potrafi sie kizic(1). to nie sa homo zboki.
                                        perso.club-internet.fr/victor.dupuis/images/chimp/bonobosex.jpg
                                        perso.club-internet.fr/victor.dupuis/images/chimp/bonobo-sex.jpg
                                        od malego sa narazeni na uzaleznienia (on pali?):
                                        perso.club-internet.fr/victor.dupuis/images/chimp/babybonobo.jpg
                                        rodzina, jakze bliska czlowiekowi. nawet ma usta wymalowane.
                                        perso.club-internet.fr/victor.dupuis/images/chimp/bonobo-picture.jpg
                                        (1) kizic - bzykac sie.

Pozdrawiam,
                                        dyzio, ktory juz naprawde leci poglebiac swoja wiedze
                                    • Gość: zdobywca wiedzy Re: ah ta przyroda! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 12:11
                                      Skoro jesteś takim znawcą w tym temacie, to dlaczego pomijasz tak znaczące
                                      prace jak: J. Haefner - "Życie stadne", A. Robertson - "Dobór naturalny", S.
                                      Arnold - "Nie tylko geny" czy chociażby R. Stanford - "Rozwój populacji". Nie
                                      sądzę, abyś nie znał tych pozycji. Jeżeli je znasz, to dlaczego pomijasz?.
                                      Jeżeli ich nie czytałeś(???!), to oczywiste stwierdzenie, że trzeba "najpierw
                                      zdobyć trochę wiedzy, aby się wypowiadać" - w sposób jaskrawy dotyczy również
                                      Ciebie.
                                    • Gość: zdobywca wiedzy ALEX.4 - DLACZEGO NIE ODPOWIADASZ? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 14:38
                                      ?.
                                    • Gość: Anfernee Re: ah ta przyroda! IP: 212.33.95.* 18.02.04, 14:47
                                      Widzę, że baaaardzo ci na tym zależy, żeby usankcjonować zagadnienie
                                      podpierając się przykładami z przyrody. Nie jestem biologiem, ale obserwuję
                                      przyrodę na codzień m.in. na przykładzie swego pieska. Co pewien czas jakaś
                                      suka na osiedlu ma cieczkę. Psy biegające luzem są tym tak podekscytowane, że
                                      zdarza się, że jeden "dosiada" drugiego. Z braku suki pod ręką. I ja to tak
                                      postrzegam. Z racji niemożności zapanowania nad swym popędem pies-samiec
                                      próbuje odbyć stosunek z innym psem-samcem. Nie jest to normalne. Gdyby dopadł
                                      sukę, nie ruszałby rzecz jasna wówczas psa.
                                      Na szczęście człowiek ma rozum i nie kieruje się wyłącznie instynktem.
                                      Pomijając tych, którzy nadają się wyłącznie do leczenia.
                                      Tak też traktuję homoseksualistów - jako ludzi chorych. Leczyć, tolerować -
                                      tak. Sankcjonować związki - nie. Nie udawajmy, że to jest normalne, skoro nie
                                      jest.
                                      • alex.4 Re: ah ta przyroda! 18.02.04, 15:25
                                        ksiazek powstaje duzo, tu podalem prace ktrych lektura w tym momencie przydala
                                        sie dyziowi.
                                        Nie wiem czy moi szanowni adwersarze w tym momencie powiedzieli cos co jest
                                        istotne. Homoseksualizm wyplywa z instynktu, wiec jest naturalny i zgodny z
                                        prawami natury.
                                        pozdr
                                        • Gość: zdobywca wiedzy PONOWNIE DO ALEX'a.4 IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 15:56
                                          Wybacz alex.4, ale taka twoja odpowiedź skłania mnie ku przeświadczeniu, że z
                                          ciebie taki "znawca" tematu, jak z koziej..., przepraszam, w tym przypadku
                                          właściwsze będzie: jak z małpiej dupy trąba.
                                          • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 15:59
                                            zdobywco czy ty przeczytales moja wypowiedz????
                                            Chyba masz problemy z rozumieniem...
                                            pozdr
                                            • Gość: dyzio Re: IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 16:31
                                              rozczarowales mnie.

tytuly jakie podales, sa dla mnie z tego samego zagadnienia co napisal
                                              zdobywca. i imho traktuja o tej samej tematyce, co wymienione przez Ciebie
                                              ksiazki.

ajajaj. brzydka riposta, oj brzydka.
                                              to co? razem zabieramy sie do czytania lekturek :-)

pozdrawiam,
                                              dyzio
                                        • Gość: dyzio_m Re: ah ta przyroda! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 15:58
                                          ave!

dziekuje za troske o moje doksztalcanie w dziedzinie biologii (chodzi o tytuly
                                          ksiazek).

> Nie wiem czy moi szanowni adwersarze w tym momencie powiedzieli cos co jest
                                          > istotne.

:-) a wiesz, ze tak. i to rzekli cos co jest konkretne ( w przeciwienstwie do
                                          twojego zaciskowego trzymania sie swojej racji o homoseksualizmie wyplywajacym z
                                          instynktownych pobudek, no i zgodnym z prawami natury).

pozdrawiam,
                                          dyzio
                                          • Gość: alex.4 Re: ah ta przyroda! IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 16:39
                                            dyziu cos ci chyba ucieklo.
                                            Lektury podaje takie jakie uwazam za stosowne. Sa to prace najczesciej
                                            popularne, ale pod wzgledem wiadomosci bez zazutu. Co wiecej dosyc latwo
                                            dostepne. Przy podawaniu tytulow stosowalem bardzo prosty klucz, to prace
                                            dotyczace ewolucjonizmu. Mozna by przytaczac wiecej tytulow np. Gould`a czy
                                            Hamilton`a, ale mysle ze na poczatek starczy... Tym bardziej ze niektore prace
                                            sa juz nie popularne, wiec ich lektura nie jest wcale latwa. Czasami wymaga tez
                                            matematyki...
                                            Ty i zdobywca wiedzy powiedzieliscie ze homoseksualizm zwierzecy wynika z
                                            instynktu, znaczy sie ze nalezy do praw natury. Moze ci to uszlo uwadze, ale
                                            przypominam...
                                            pozdr
                                            • Gość: dyzio Re: ah ta przyroda! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 17:14
                                              > Ty i zdobywca wiedzy powiedzieliscie ze homoseksualizm zwierzecy wynika z
                                              > instynktu, znaczy sie ze nalezy do praw natury. Moze ci to uszlo uwadze, ale
                                              > przypominam...

zacytuje Anfernee (inny post):

[...]
                                              : suka na osiedlu ma cieczkę. Psy biegające luzem są tym tak podekscytowane, że
                                              : zdarza się, że jeden "dosiada" drugiego. Z braku suki pod ręką. I ja to tak
                                              : postrzegam. Z racji niemożności zapanowania nad swym popędem pies-samiec
                                              : próbuje odbyć stosunek z innym psem-samcem. Nie jest to normalne. Gdyby
                                              dopadł
                                              : sukę, nie ruszałby rzecz jasna wówczas psa.
                                              [...]

to mysle jest dobra odpowiedz.

pozdrawiam,
                                              dyzio
                                              • Gość: alex.4 Re: ah ta przyroda! IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 18:46
                                                jak wynika z przykladow ktore podalem sprawa jest bardziej skomplikowana.
                                                pozdr
                  • Gość: Na Pohybel Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 21:44
                    Twój problem dyziu polega przede wszystkim na tym, że nie jesteś biologiem, nie
                    jesteś genetykiem, nie jesteś medykiem i chciałbyś cos mądrego napisać ale
                    głowa pustką stoi.
                    Widzisz niestety to nie jest tak, że to są przemyślenia czy teorie alexa.
                    niestety człowiek rodzi się już z ustalonymi preferencjami seksualnymi. To nie
                    alex- to setki naukowców na całym świecie nad tym pracowało i to udowodniło.
                    Powie Ci to każdy średnio zorientowany biolog czy genetyk- oczywiście poza tymi
                    z LPR bo oni mają swoje właśnie teorie a nie dowody.
                    Więc poczytaj sobie kilka książek na ten temat a potem dochodź swoich racji
                    (nawiasem mówiąc awykonalne).
        • Gość: Anfernee Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 212.33.95.* 17.02.04, 14:58
          A co z nekrofilami ? W końcu oni nikomu nie sprawiają bólu ...
          Wiesz co, weź swego chłopaka za rękę i idźcie się dotlenić. Od siedzienia przy
          kompie mózg ci się zaczął lasować.
      • Gość: Bruno Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.euro-net.pl 17.02.04, 09:47
        Nie rozumiem dlaczego mialbym Cię do czegoś przekonywać - jesli uważasz poglądy
        LPR to masz prawo głosować, popierać ich akcje homofobiczne itp - mozesz np iść
        i skandować pod SLD, możesz wzywać do nienawiści przeciwko gejom - ja Ci tego
        nie zabraniam.
        Chciałbym doczekać się czasu, kiedy to wszystcy obywatele będą dumni ze swojej
        ojczyzny i tych, którzy nami rządzą - ja niestety nie odczuwam takiego uczucia -
        ale jestem pełen wiary.
      • Gość: big gay al Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 18:26
        no oni nie tylko gadaja. sprzdaja pod kosciolem flagi polski, jako przciwnicy
        unii. nie uwazacie ze troche za pozno na budzenie w ludziach ducha narodu?
        a ty cyganeczko to czego sie obawiasz? ze zwiazki stana sie popularniejsze?
        obawiasz sie ze nikt nie zauwazy ze jestes hetero?gejow i lesbijek w calym
        kraju jest zaledwie 5%-10%. a moze biosz sie ze beda sie rozmnazac po slubie i
        zarazac swoje dzieci? he he. a co do mlodziezy to oni nie tylko gadaja, robia
        tez zdjecia. na ich stronie internetowej mozna znalezc tylko fotki z
        czternastolatkami. a gdzie tresci?
    • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 10:33
      Dla mlodzierzy wszechpolskiej wklejam raport o pedofilii wsrod ksiezy w USA.
      Moze to jest wazniejszy temat niz homoseksualizm. pedofilia jest niezgodna z
      natura, podczas gdy homoseksualizm nie. Ciekawy jestem jaki rezultat takiego
      sledztwa bylby w Polsce. Z raportu wynika, ze pedofilie udowodniono 4%
      amerykanskich ksiezy katolickich. Przeciez to totalna masakra...

Raport o pedofilii wśród amerykańskich księży

Bartosz Węglarczyk, Waszyngton 16-02-2004, ostatnia aktualizacja 16-02-2004
      18:28

Liczba przypadków napastowania seksualnego nieletnich przez księży katolickich
      w USA przekroczyła 11 tys. w ciągu ostatniego półwiecza - twierdzą autorzy
      raportu przygotowanego na zlecenie Kościoła.

Telewizja CNN ujawniła wczoraj treść raportu, który zostanie opublikowany za
      dziesięć dni. Wyłania się z niego wstrząsający obraz organizacji, która przez
      lata lekceważyła lub ukrywała przypadki molestowania nieletnich.

Na zlecenie episkopatu USA emerytowani agenci FBI, księża, prawnicy i naukowcy
      przebadali archiwa Kościoła oraz przesłuchali tysiące ofiar i księży pedofilów.
      Okazało się, że pomiędzy rokiem 1950 a 2002 co najmniej 4,4 tys. księży
      molestowało dzieci.

W przypadku większości tych księży wewnętrzne śledztwa Kościoła uwiarygodniły
      zaledwie jeden przypadek napastowania. Ponad połowa z nich była podejrzewana o
      co najmniej dwa przypadki molestowania. W ciągu ostatnich 50 lat ofiarami
      napastowania 147 najbardziej brutalnych księży pedofilów padło 3 tys. dzieci.

Trzy czwarte ofiar księży pedofilów to nastolatki pomiędzy 11. i 17. rokiem
      życia. Jednak co 15. przypadek molestowania - czytamy w raporcie - dotknął
      dzieci poniżej 7. roku życia.

Autorzy wstrząsającego dokumentu nie pozostawiają suchej nitki na przełożonych
      księży pedofilów. Liczni biskupi, kardynałowie i całe kierownictwo Kościoła
      katolickiego w USA są oskarżani o "lekceważenie doniesień o przypadkach
      molestowania, niedocenianie wagi problemu lub martwienie się głównie o to, by
      nie nagłaśniać skandalu".

W 1950 r. ponad 30 tys. amerykańskich księży pracowało w 15 tys. parafii. Dziś -
      choć liczba parafii wzrosła do 19 tys. - liczba księży katolickich wynosi 12
      tys. Od kilku lat więcej księży katolickich umiera, niż zaczyna posługę.

Po ujawnieniu w ostatnich latach rozmiarów zjawiska pedofilii wśród duchownych
      Kościół katolicki w USA zdecydowanie zaostrzył politykę wobec podejrzanych
      księży. Kilku wpływowych księży oskarżanych o ukrywanie przypadków pedofilii
      wśród podwładnych odeszło na emeryturę. Jeden z księży skazanych za pedofilię
      został zamordowany w więzieniu.

• oszolom.z.radia.maryja Oto do czego prowadzi homoseksualizm!! 17.02.04, 11:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10809767
      - Co prawda wojcech K był pedofilem ale pedofilem homoseksualnym oba te
      zboczenia często występują razem w parze, często też pedofilia jest następnym
      stadium jaki następuje po fazie homoseksualnej. tu następuje degradacja osobowa
      człowieka a na domiar złego zboczenia te jak żadne inne "preferencje"
      przyczyniaja się walnie do ozprezstrzeniania się dżumy XX wieku jaką
      niewąpliwie jest AIDS!! I jesli kltoś dziś propaguje zwiazki homo posrednio też
      przyczynia się do nasilenia się postam homofilskich, często jest bowiem tak że
      słabsza strona w homozwiązku chce być tą stroną silniejszą nie mogąc zdobyć
      domunijącej pozycji w takim "związku" więc szuka dowartosciowania wśród osób
      słabszych które nie zdominują go psycicznie i fizycznie a takie osoby moze
      znaleźc tylko sród nieletnich i w ten sposób homosekualista przechodzi do
      pedofilii.... TEN KTO GLORYFIKUJE HOMOZWIĄZKI POSREDNIO AFIRMUJE TEŻ PEDOFILIĘ
      I PRZYCZYNIA SIĘ W MNIEJSZYM LUB WIĘKSZYM STPNIU DO ROZPRZESTRZENIANIA SIĘ
      CHORÓB WENERYCZNYCH Z AIDS NA CZELE!!!!!!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oto do czego prowadzi homoseksualizm!! 17.02.04, 11:43
        dodam jeszcze że homoseksualizm powinien być ścigany z mocy prawa jako zbrodnia
        przeciw ludzkości. jest ponad wszelką wątpliwość ze AIDS to choroba
        przeniesiona z małpy na człowieka czyli przeniesiona przez zboczenca
        seksualnego który ptem przenió tę chorobę dalej na innych ludzi tej samej
        płci..piewrwsze zachorowania wśród ludzi miały miejsce w srodowiskach
        homoseskualnych a późnij dopiero przeniosło się to na kobiety i na inne
        środowiska ludzkie. Dziś AIDS to nie jest już wyłączny problem tych zboczków to
        się już rozlazło na cały świat ale pierwszymi którzy tę chorobę rozniesli byli
        homoseksualiści...
    • citoux Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 13:52
      "Wszech polacy" tak bardzo sie identyfikuja z KK ale zapominaja o tym że
      człowiek zosta l stworzony do czyniuenia dobra i ma na to wolna wole a ja
      mojemy bratu moge csynic dobro cysters
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 14:21
        citoux napisał:

> "Wszech polacy" tak bardzo sie identyfikuja z KK ale zapominaja o tym że
        > człowiek zosta l stworzony do czyniuenia dobra i ma na to wolna wole a ja
        > mojemy bratu moge csynic dobro cysters

- no nie wiem jeśli pedały roznoszący AIDS czynia dobro to Kim Dzong Il
        faktycznie jest w takim ukłądzie geniuszem ludzkości...
        • Gość: MK1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 62.17.253.* 17.02.04, 15:02
          Oj Oszolomku - znow sie pojawiles na forum...- a bylo juz tak pieknie bez
          ciebie...::)))

Co do Boga - to czlowiek zostal odobno stworzony na jego podobienstwo - wiec
          Bog w pewnym stopniu jest homoseksualista... (no bo jesli ludzie rodza sie z
          takimi preferencjami to musialo to zostac w jakis sposob zakodowane w nas
          samych jako podobiznach boga).

Znam kilka par homoseksualnych i nic ale to nic nie mam im do zarzucenia ( o
          ile nie tyczy sie mojego tylka niech kazdy robi co mu sie zywnie podoba).
          Osobiscie wole kobiety i jest mi z tym dobrze...::))i nie sadze abym przez
          obcowanie z homoseksualistami nagle "zlapal" ta chorobe jak sie lapie grype...-
          ale pewnie KK jak i nasz papa w watykanie sadza inaczej...

Z drugiej strony co do zarazenia sie AIDS od malp to niekoniecznie musial byc
          to akt seksualny (jak to oszolom napisal ) rownie dobrze moglo dojsc do
          zarazaenie poprzez wymiane krwi (zabita malp -> rana na reku u czlowieka).

Nie rozumiem ludzi mowiacych ze homoseksualizm to tylko pierwsze stadium do
          pedofilii (skad te debilizmy - z tygodnika powszechnego , a moze z Radia co
          MaRyja???::)) Iluz to "szanowanych" ojcow rodzin jest nimi??? (czyzby oni
          wszyscy byli ukrytymi homoseksualistami???::)))

Co do samego malzenstwa to jestem za (kwestie spadkowe itd) , jestem przeciw
          adopcji ale to mozna i tak obejsc (szczegolnie gdy jest sie lesbijka..::)), w
          przypadku facetow jest to troszke trudniejsze ale tez da sie zrobic...

Co do homoseksualistow na ulicach - to i owszem pelno ich na ulicach, nie
          wstydzacych sie tego (tyle ze nie w Polsce - a to akurat swiadczy tylko o
          zasciankowosci Polski jak i tez "wysokim" poziomie tolerancji w naszym pieknym
          kraju)

Pozdrawiam wszystkich ktorzy nie wstydza sie swego "JA" i ktorzy chca w koncu
          wprowadzic Polske do XXI wieku...

Wszechpolacy niestety stanowia ulamek spoleczenstwa i niech tak zostanie...

• Gość: musk2 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 80.55.170.* 17.02.04, 16:36
            dokładnie. i niech tak zostanie. mars dla wszechpolaków.

regards
          • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 16:36
            jak rozumiem skoro raport z USA pokazal, ze zdecydowanie wiecej jest pedofili w
            spolecznosci duchownych, to wedle filozofii oszoloma onznacza to, ze byciem
            katolickim duchownym to pierwsze stadium do zostanie pedofilem....
            Pedofilia a homoerotyzm to dwie rozne rzeczy. wiekszosc pedofilii to dobrz
            staeczni mezowie i ojcowie...
            Pozdr
          • dyzio_marzyciel1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 16:42
            Gość portalu: MK1 napisał(a):

ile masz lat chlopczyku?

> Bog w pewnym stopniu jest homoseksualista... (no bo jesli ludzie rodza sie z

ludzie _normalni_ nie rodza sie z takimi preferencjami.

> pedofilii (skad te debilizmy - z tygodnika powszechnego , a moze z Radia co
            > MaRyja???::))

taki uradowany jestes, ze w taki sposob napisales? aj-waj jaki spoko kolo z
            ciebie! ale widzisz, czyms takim to mozesz imponowac u siebie w klasie, moze w
            domu, pewnie na podworku - ale nie tu.

> Co do samego malzenstwa to jestem za (kwestie spadkowe itd) , jestem przeciw
            > adopcji ale to mozna i tak obejsc (szczegolnie gdy jest sie lesbijka..::)), w
            > przypadku facetow jest to troszke trudniejsze ale tez da sie zrobic...

o jakich sprawach spadkowych mowa, skoro nie ma dziec? co da sie zrobic?

> wstydzacych sie tego (tyle ze nie w Polsce - a to akurat swiadczy tylko o
            > zasciankowosci Polski jak i tez "wysokim" poziomie tolerancji w naszym pieknym
            > kraju)

zasciankowe, to masz rozumowanie. to, ze w innych panstwach widac, nie znaczy,
            ze jest tolerowane i akceptowane. UWIERZ MI, ZE NIE JEST.

> Pozdrawiam wszystkich ktorzy nie wstydza sie swego "JA" i ktorzy chca w koncu
            > wprowadzic Polske do XXI wieku...

twoja polska XXIw to polska spedalona, bez zadnych zasad moralnych, bez zadnych
            wartosci, tylko zycie sielankowe i proste. i hamburgery, makdonald, pepsi, no i
            zeby sie nie przepracowac.

Dzieki Bogu, ze sa ludzie, ktorym pewne wartosci sa jeszcze wazne, ze sa
            swiadomi zasad ktorych lamac nie mozna, ze wiedza, iz sa nakazy odgorne ktore
            nalezy przestrzegac.

> Wszechpolacy niestety stanowia ulamek spoleczenstwa i niech tak zostanie...
            ?????
            • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 16:48
              jaka jest Polska katolicka? zaklamana, dwulicowa, ksenofobiczna...
              Widzialem w wielu miejscach ze za granica (Londyn, Rzym, Paryz, Bruksela) nikt
              nie wystepuje przeciwko okazywaniu przez gejow swoich uczcuc na ulicy
              Pozdr
              • dyzio_marzyciel1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 17:01

> jaka jest Polska katolicka? zaklamana, dwulicowa, ksenofobiczna...

eh, temat rzeka.

> Widzialem w wielu miejscach ze za granica (Londyn, Rzym, Paryz, Bruksela) nikt
                > nie wystepuje przeciwko okazywaniu przez gejow swoich uczcuc na ulicy

oczywiscie! i w polsce tez nikt nie wystapi, gdyz 'nie wypada'. ale w glebi
                ducha bedzie myslec, co bedzie myslec. przeciez jestesmy swiadomi normalnosci
                homoseksualistow jako normalnych ludzi. to, ze maja skrzywione widzenie pojecia
                "miłość" to jest juz ich bolączka.

Pozdrawiam,
                dyzio
                • Gość: MK1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 62.17.253.* 17.02.04, 17:11
                  skrzywione pojecie Milosci to maja ludzie napieprzajacy zony, konkubiny,
                  matki ...prawdziwi kato-katolicy

no i nie zapomnijmy o ksiezach dobierajacych sie do rozporkow lub tak jak pan
                  peatz (kaplan w czerwieni) ktory to dobieral sie do tylkow klerykow (i co z
                  tego ze to wyszlo skoro i tak nikt mu niczego nie zrobil...) - jak KK ma
                  budowac swoj autorytet skoro jego "najlepsi" agenci robia sobie jaja z
                  dekalogu???::)))

a swoja droga jakie to ty dyziu masz pojecie milosci - bo z tego co napisales
                  to zadne - gdyz milosc i seks to jedno i to samo...::))
                  • Gość: dyzio Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 17:47
                    [cut]

ale dlaczego od razu przegiecie w druga strone? to co napisales zdarza sie (i
                    wszyscy o tym wiedz, i ksieza, i my) ALE robi sie (oby) by bylo tego jak
                    najmniej. w kosciele mysle, ze tez sie eliminuje takich popaprancow. dla
                    wiekszego dobra. prawo kanoniczne jest najbardziej rygorystycznym prawem a i w
                    Sadach nie ma zmiluj sie.

> a swoja droga jakie to ty dyziu masz pojecie milosci - bo z tego co napisales
                    > to zadne - gdyz milosc i seks to jedno i to samo...::))

oj mam mam :-) i to wielkie! moje serduszko wypelnione jest szczesliwa miloscia
                    i jestem z tego powodu b. zadowolony! :-)

odpowiem od razu na inny Twoj post.

odczepiam sie od Twoich pogladow, ale bede sie klocic/sprzeczac i podwazac.

co do normalnych narodzin czlowieka i normalnego czlowieka. mysle, ze wszyscy
                    wiemy (wg swojego uznania) co to jest normalne a co nie. co spadkow: rodzenstwo,
                    rodzina blizsza od partnera. a jak nie to panstwo prawa chapnie i zrujnuje.

>Co do tolerancji - to jesli juz tak wiesz ze nie jest tolerowane to moze podaj
                    w jakich to krajach nie jest???

tolerancja a akceptacja to 2 rozne sprawy. tolerowane bedzie, ale akceptacji nie
                    otrzyma!

teraz co do polski. prawde rzecze Twoj post, ale co na to poradzic? to jest
                    Polska :-) i jak na razie nie widzi mi sie uciekanie, ale kto wie kto wie.
                    trzeba tu zyc i radzic sobie, a sie da!

> idealny system w jakim mialbytm swoje dzieci wychowywac, w tej wspanialej
                    > tradycji i kulturze - to ja juz wole zostac na wygnaniu...::)))

i na wygnaniu widzisz tez wychowanie dzieci?? o zgrozo!

Pozdrawiam,
                    dyzio
            • Gość: MK1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 62.17.253.* 17.02.04, 17:06
              dyziu-marzycielu - zyj w swoim wspanialym swiecie jakim jest Polska teraz::))
              niech Ci sie wiedzie i cobys nigdy swoich wartosci nie zmienial - ja Ci tego
              nie bronie - wiec odczep sie od moich - to jest moj poglad i mam do niego
              prawo - wara Ci od moich lat - ja sie nie pytam czy jestes zgrzybialym
              sluchaczeczem Maria co MaRyja - i uwierz mi sluchaj go sobie az ogluchniesz do
              konca..::)

Twoje wypociny sa smiechu warte:
              "ludzie _normalni_ nie rodza sie z takimi preferencjami." - od kiedy uwarzasz
              sie za boga ze wiesz co to normalnmi i nienormalni ludzie??? chyba zes jest
              doktorem psychiatra (ale wtedy tez normalnosc jest wzgledna)

kolejny przyklad:
              "> o jakich sprawach spadkowych mowa, skoro nie ma dziec? co da sie zrobic? " -
              nigdy nie sluszales ze spadek przypada czasami innym osobom niz tylko
              dzieci???? gdziezes ty sie uchowal???::))

Co do tolerancji - to jesli juz tak wiesz ze nie jest tolerowane to moze podaj
              w jakich to krajach nie jest??? - ja bylem juz w kilkunastu i wszedzie
              widzialem ludzi ktorzy nie kryli sie z tym ( i wyobraz sobie ze nkt za nimi nie
              latal z nozami...ani nikt ich w gebe nie bil - no chyba ze mieli pecha trafic
              na jakiegos neofaszyste - co z Mlodzieza Wszechpolska jakos bardzo mi sie
              kojarzy - oczywiscie oni sie nazywaja norodowcami ale to jedna banda pomylonych
              faszystow)

Co do Polski teraz - to wybacz mi widze te same mordy na pierszych stronach
              gazet calujace reke papieza a pozniej kradnace na potege (niezaleznie z jakiej
              partii pochodza), codzin jakas nowa afera, ludzie krada, wykorzystuja
              pracownikow, podwojna moralnosc na porzadku dziennym - wybacz jesli to jest ten
              idealny system w jakim mialbytm swoje dzieci wychowywac, w tej wspanialej
              tradycji i kulturze - to ja juz wole zostac na wygnaniu...::)))

• Gość: MK1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 62.17.253.* 17.02.04, 17:13
                Ksiądz
                Osoba, do której wszyscy ludzie zwracają się "ojcze" oprócz jego
                własnych dzieci, które używają zwrotu "wujku".
              • Gość: musk Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 80.55.170.* 17.02.04, 17:28
                "co z Mlodzieza Wszechpolska jakos bardzo mi sie kojarzy - oczywiscie oni sie
                nazywaja norodowcami ale to jedna banda pomylonych faszystow)"

całkowicie się z Tobą zgadzam. czy Wy tego nie zauważacie? MW bardziej wyrasta
                na jakąs pseudobojówkę z wyraźnie wrogim i nacjonalistycznym usposobieniem,
                takie zachowanie jest nie tylko chore, a poza tym statut jaki macie- drodzy MW
                to tak naprawdę stek bzdur i nie mam pojęcia jak otrzymaliście status
                stowarzyszenia. teraz właśnie widzę, że w Polsce źle się dzieje...

co do sytuacji obecnej- ludzie, nie jest AŻ tak źle jak się Wam wydaje. afery,
                kardzieże, łapówki są na porządku dziennym nie tylko u nas. tak naprawdę
                sytuację można zmienić i to od Nas- młodych załeży jak się do tego zabierzymy i
                co z tego wyniknie. jednak jak patrzę, na to co robią WP to bierze mnie
                załamka... takiej Polski- Polski WP nie chcę i będę dążyć do tego aby
                wszechpolacy jak najszybciej zakończyli swoją działalność.

regards
              • Gość: Anfernee Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 212.33.95.* 18.02.04, 14:26
                >Co do Polski teraz - to wybacz mi widze te same mordy na pierszych stronach
                >gazet calujace reke papieza a pozniej kradnace na potege (niezaleznie z jakiej
                >partii pochodza), codzin jakas nowa afera, ludzie krada, wykorzystuja
                >pracownikow, podwojna moralnosc na porzadku dziennym
                [ciach]
                "... zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy ..."
          • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:19
            1.Gdyby Bóg był homo to nie stwarzałby kobiety.
            2. złapiesz jeśli będziesz się pieprzył z pedałami
            3.by złapać wirusa hiv trzeba go wbić wstrzyknąć tak więc przypadkowe otarcie
            nie przesadza zakażenia
    • Gość: Krzysiek Bosak Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 156.17.29.* 17.02.04, 17:18
      Nikt nie dowiodl ze homoseksualizm to sprawa wrodzona, natomiast sa osrodki
      medyczne ktore dowiodly ze z homoseksualizmu mozna wyjsc, byly o tym zreszta
      ostatnio artykuly we Wprost i film dok. na Polsacie. Dane cytowane byly z
      raportu Amerykanskiego Stowarzyszenia Lekarzy Katolickich.

Dobrze ktos na forum zauwazyl ze zwiazki partnerskie daja parom homo. rozliczne
      przywileje, takze ekonomiczne. Jesli panstwo daje komus przywileje ekonomiczne
      tzn. ze ja to finanowac bym mial ze swych podatkow a na to nie mam najmniejszej
      ochoty! ;))

Tak przy okazji to w Wyborczej chyba korakta cos zawalila bo ten tytul to jest
      jakis niegramatyczny :))) . . .

Pozdrowienia dla czlonkow i sympatykow MW
      Krzysiek Bosak

PS Zapraszam na:

www.wszechpolacy.pl

_

• Gość: MK1 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 62.17.253.* 17.02.04, 17:29
        > Nikt nie dowiodl ze homoseksualizm to sprawa wrodzona, natomiast sa osrodki
        > medyczne ktore dowiodly ze z homoseksualizmu mozna wyjsc, byly o tym zreszta
        > ostatnio artykuly we Wprost i film dok. na Polsacie. Dane cytowane byly z
        > raportu Amerykanskiego Stowarzyszenia Lekarzy Katolickich.

Hej Krzychu - czy to to samo grono ktore udowodnilo ze prezerwatywy nie chronia
        przed AIDS - no bo jesli tak i ty biedaku w to wszystko wierzysz - to wiesz
        co??? ty juz moze zostanw tym gronie wzajemnej adoracji i dupczenia MW - z
        ciebie juz zadnego pozytku w normalnym swiecie nie bedzie...::)))

Z drugiej strony nawet malpe mozna nauczyc pisac - kwestia jak dluga bedziesz
        ja trenowal - ewentualnie jak dluga bedzie bpral mozg gosciom ktorych wyleczono
        z homoseksualizmy - kolejne pytanko jesli homoseksualizm to choroba - to jakie
        lekarstwa trzeba brac coby ja wyleczyc??? nawet schizofrenicy moga powstrzymac
        ataki/nawroty choroby poprzez branie lekarstw - w przypadku homoseksualizmu to
        naprawde nie wiem jak mozna to wyleczyc (terapie grupowe z ojcem
        przelozonym??::)) a moze lekcje o tym jak przejsc na pedofilie -= co to juz
        chyba oszolomek stweirdzil mowiac ze jedno wiaze sie z drugim..::))

krzusiu - zostan ty prz stronach radyja i MW i TP...nie pchaj sie tam gdy nie
        masz pojecia o czym mowisz (chyba ze jestes jednym z tych uzdrowionych
        homoseksualistow - wtedy opowiedz co i jak to sie robi - to moze podrzuce to
        znajomym - moze zdecyduja sie na leczenie...::)))
      • Gość: spec Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 38.112.0.* 17.02.04, 17:35
        > Dobrze ktos na forum zauwazyl ze zwiazki partnerskie daja parom homo. rozliczne
        > przywileje, takze ekonomiczne. Jesli panstwo daje komus przywileje ekonomiczne
        > tzn. ze ja to finanowac bym mial ze swych podatkow a na to nie mam najmniejszej
        > ochoty! ;))

oni otrzymuja takie same przywileje jak normalne malzenstwa - nie dostaja nic
        poza tym.

osobiscie nie mam zdania czy powinno sie to legalizowac czy nie. problem jest
        stosunkowo maly bo dotyczy malej czesci spoleczenstwa. nie wiem dlaczego
        chcielby brac slub w kosciele skoro i tak pojda do piekla.

ale mam pytanie do wszechpolakow czy zamierzaja rowniez walczyc o naturalne
        prawa zakazu dotykania swinskiej skory, zakazu obcinania wlosow po bokach brody
        czy tez zakazu jedzenia zwierzat morskich ktore nie maja pletw?

• Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 19:16
          po pierwsze sa dowody na istnienie genow odpowiedzialnych za skonnosci
          homoerotyczne. wystarczy poczytac literature medyczna, ale normalna...
          wszechpolaku atak na marginesie, wiesz juz jak brzmi drugie przykazanie?
          Pozdr
          • Gość: Krzysiek Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 156.17.29.* 17.02.04, 19:41
            Prosze o jakas bibliografie tej "literatury naukowej"...

Jak leczyc homoseksualizm - tak jak bulimie, depresje, seksoholizm i inne
            dolegliwosci psychiczne - poprzez wlasciwa terapie.

Zwiazki homo nie zasluguja na przywileje malzenstw poniewaz nie sa to rodziny.
            Panstwo moze wspierac wychowanie kolejnego pokolenia obywateli a nie erotyczne
            ekscesy co bardziej zdziwaczalych obywateli.

Krzysiek

• Gość: spec Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 38.112.0.* 17.02.04, 19:55
              w Biblii nie ma ani jednego słowa o pedofilii - czy zatem powinno powstać nowe
              prawo sankcjonujące to, podobnie jak w przypadku homoseksualizmu bazując na tym
              "prawie naturalnym"?
              • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 20:37
                zajrzyj sobie do prac socjobiologow...
                pozdr
              • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 20:40
                w ks. genesis istnieje wielozenstwo... czy mlodziesz wszechpolska jest za????
                II przykazanie jest zakazem sporzadzania podobizny Boga i ludzi. Niech szanowna
                mlodz spojrzy w dowod... tam jesli jest zdjecie to dowod na zlamanie
                przykazania... jesli widzicie postacie Jezusa czy maryi to tez jest to zlamanie
                przykazania...
                pozdr
                • Gość: z boku Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.proxy.aol.com 17.02.04, 21:10
                  Krzysiu ....nie zaczynaj !!! To przewiane towarzystwo . Dla nich
                  slowo "tolerancja" /czyt. biernosc/ , potrzebne jest do okreslania swego i
                  innych stanowiska wobec zboczen. Nic ponad !
                  • spec5150 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 17.02.04, 22:30
                    Gość portalu: z boku napisał(a):

> Krzysiu ....nie zaczynaj !!! To przewiane towarzystwo . Dla nich
                    > slowo "tolerancja" /czyt. biernosc/ , potrzebne jest do okreslania swego i
                    > innych stanowiska wobec zboczen. Nic ponad !

osobiście nie jestem bierny ani tolerancyjny w tej sprawie - jestem przeciwny
                    ksenofobii i takie jest moje stanowisko - nie mam żadnego wobec homoseksualistów
                    ani ich związków, jestem zdecydowanie przeciwko państwu wyznaniowemu i nazywaniu
                    prawd Biblii prawami naturalnymi. ludzie nie róbcie tu talibanu !
                    • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 22:50
                      tym bardziej, ze per analogiam jesli katolicy w Polec maja prawo nazywac normy
                      wyznaniowe swojej religii prawem naturalnym to inne spolecznosci tez. Nie
                      chcoalbym aby kros wpadl na pomysl wprowadzania sziriatu w podlaskim bo jest tu
                      troche muzulmanow, wiec prawo naturalne...
                      muzulmanie, katolicy mi nie pzrszkadzaja, ale stosowanie przywileje dla religii
                      i nazucanie innym dogmatow plynacych z religii tak
                      pozdr
                  • Gość: Z.P. Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.biaman.pl 17.02.04, 23:03
                    Na tym forum napisano:

" Wszechpolacy niestety stanowia ulamek spoleczenstwa i niech tak zostanie..."

Elity zawsze stanowią ułamek społeczństwa.......
                    • Gość: Z.P. I niech tak zostanie IP: *.biaman.pl 17.02.04, 23:05
                      • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 17.02.04, 23:11
                        Elity, ale w czym??????
                        pozdr
                        • ormond Re: I niech tak zostanie 17.02.04, 23:54

> Elity, ale w czym??????
                          > pozdr

...tworzeniu bojowek, biciu w morde, szerzeniu nienawisci...
                          • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 00:04
                            w koncu moze istniec elita inaczej...:))))
                            pozdr
                            • ormond Re: I niech tak zostanie 18.02.04, 00:05

> w koncu moze istniec elita inaczej...:))))
                              > pozdr

... ja bym powiedzial jelita, a raczej jelito i to grube, jego koncowa czesc.
                              • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 00:07
                                a jak nazwac aka jelite jelit?
                                pozdr
                                • Gość: z boku Re: I niech tak zostanie IP: *.proxy.aol.com 18.02.04, 08:31
                                  Aaa , te glupawe wypowiedzi /ormond i aleks4 / to nie jest szerzenie
                                  nienawisci ?
                                  • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 09:42
                                    wlasciwie ociezalosc umyslowa, ktora jest charakterystyczna dla osob
                                    przystajacych do mlodzierzy wszechpolskiej powinno sie leczyc. To jest dopiero
                                    zboczenie. Uwazam, ze mlodzierz wszechpolska powinno poddawac sie leczeniu.
                                    Okazaloby sie, ze czesc jest mw tylko z przypadku, wplyw ooczenia,
                                    nieporozumienia w kontaktach z plcia przeciwna... A reszte udaloby sie
                                    leczyc...:)
                                    pozdr
                                  • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 09:44
                                    wedle Biblii (listy Sw. Pawla) nieistotne sa roznice narodowosciowe. A jesli
                                    tak to bycie w mw jest niezgodne z nia. Czyli jesli biblia jest parwem
                                    naturalnym, to znaczy ze bycie nacjonalista jest niezgodne z nia...
                                    pozdr
                                    • Gość: MK1 Re: I niech tak zostanie IP: 62.17.253.* 18.02.04, 10:06
                                      a jak juz jestesmy przy Bibli

" Bedziesz milowal blizniego swego jak siebie samego" - i jak to sie ma do MW,
                                      KK w Polsce (ilez to bylo zlego zrobionego przez czarnych ostatnio, ilez
                                      nienawisci szerzy Radio co MaRyja, ile antysemityzmu...???)
                                      • Gość: alex.4 Re: I niech tak zostanie IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 10:15
                                        a MW i RM powinny sobie wziasc do serca co Jezus mial powiedziec o
                                        faryzeuszach...
                                        pozdr
    • Gość: J23 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.light.csk.pl 18.02.04, 11:53
      Brawo Wszechpolacy! Tak trzymać! Najwyższy czas ustawić we właściwym miejscu
      wszelkich zboków.
    • Gość: J23 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.light.csk.pl 18.02.04, 11:56
      A mi wstyd gdy czytam takie opinie jak twoja. Dla poprawności politycznej tacy
      ludzie jak ty są gotowi na wszystko.
    • spec5150 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 18.02.04, 15:11
      mam również pytanie, czy młodziesz wszechpolska będzie walczyć z innymi
      wynaturzeniami? na przykład mogłaby walczyć z piszącymi lewą ręką, postulować
      stworzenie specjalnych ośrodków korekcyjnych, a tych którzy szczęgólnie się
      opierają internować.

czy też może wynika to z problemem seksualność tej młodzieży? wygląda na to, że
      nie bardzo wiedzą dlaczego ale walczą....
      • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 18.02.04, 15:27
        chlopcy z powodu braku kobiet musza sie jakos wyladowac...:)
        wiecz walcza...
        pozdr
    • spec5150 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 18.02.04, 15:38
      >> Jeden chlop wylazl w parku na lawke i zaczyna sie drzec:
      >> - Precz z hipokryzja !
      >> Ludzie patrza zdziwieni, a chlop :
      >> - Precz z pazernoscia !
      >> Coraz wiecej gapiów przystaje, a ten dalej :
      >> - Precz z pedofilia !
      >> W koncu jakas babcia nie wytrzymala :
      >> - Panie , cos sie pan tak do tych ksiezy uczepił ?!?!?
      • Gość: Z.P. Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.biaman.pl 18.02.04, 18:09
        Nauczyciele tolerancji, moralności i miłości bliżniego napisali na tym forum:
        >niestety glupoty mlodzierzy wszechpolskiej nie da sie wyleczyc...

>skad te debilizmy - z tygodnika powszechnego , a moze z Radia co
        MaRyja???::))
        >ja sie nie pytam czy jestes zgrzybialym
        sluchaczeczem Maria co MaRyja - i uwierz mi sluchaj go sobie az ogluchniesz do
        konca..::)
        > i wyobraz sobie ze nkt za nimi nie
        latal z nozami...ani nikt ich w gebe nie bil - no chyba ze mieli pecha trafic
        na jakiegos neofaszyste - co z Mlodzieza Wszechpolska jakos bardzo mi sie
        kojarzy - oczywiscie oni sie nazywaja norodowcami ale to jedna banda pomylonych
        faszystow)
        > ty juz moze zostanw tym gronie wzajemnej adoracji i dupczenia MW - z
        ciebie juz zadnego pozytku w normalnym swiecie nie bedzie...::)))

>tworzeniu bojowek, biciu w morde, szerzeniu nienawisci...
        >ja bym powiedzial jelita, a raczej jelito i to grube, jego koncowa czesc.
        >wlasciwie ociezalosc umyslowa, ktora jest charakterystyczna dla osob
        przystajacych do mlodzierzy wszechpolskiej powinno sie leczyc. To jest dopiero
        zboczenie. Uwazam, ze mlodzierz wszechpolska powinno poddawac sie leczeniu.
        >ilez to bylo zlego zrobionego przez czarnych ostatnio, ilez
        nienawisci szerzy Radio co MaRyja, ile antysemityzmu...???

A może trochę obiektywiżmu?
    • Gość: oszolom.z.r.maryja Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 16:37
      • Gość: alex.4 Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 16:41
        czyzbys oszolomie Ty i RM chcialo go kanonizowac????
        czyzby to byl klucz do swietosci????
        Czy paetz ez bedzie kanonizowani?????
        • Gość: Z.P. Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.biaman.pl 18.02.04, 18:29
          gość spec
          napisał:
          > ale mam pytanie do wszechpolakow czy zamierzaja rowniez walczyc o naturalne
          prawa ......zakazu jedzenia zwierzat morskich ktore nie maja pletw?

To nie Młodzież Wszechpolska o to walczy. To Z.P. i alex4.
        • Gość: Z.P. Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.biaman.pl 18.02.04, 18:40
          Jakim prawem dyskryminujemy sodomitów? Czyżby sodomia była mniej naturalna od
          homoseksualizmu. Równe prawa dla wszystkich.
          • Gość: alex.4 Re:Równe prawa dla wszystkich IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 18:50
            sodomie nalezy dyskryminowac. Z bardzo prostego powodu. zwierzeta nie wyrazaja
            zgody na taki stosunek. A wszelkie stosunki ktore odbywaja sie bez zgody jednej
            ze stron, albo gdy jedna ze stron nie jest swiadoma seksualnosci sa obrzydliwe.
            To dotyczy tak sodomi, jak pedofili, jak i gwaltu. uwazam ze jesli jest jakis
            zboczeniec to jest nim ktos, kto gwalci dorosla kobiete, uprawia seks z osoba
            uposledzona umyslowo, albo gwalci lub wykorzystuje dziecko. zasada jest prosta.
            pozdr
            • Gość: Z.P. Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.biaman.pl 18.02.04, 19:06
              Alex4-
              napisał:

sodomie nalezy dyskryminowac. Z bardzo prostego powodu. zwierzeta nie wyrazaja
              zgody na taki stosunek

Alex ! Nie widziałeś nigdy napalonego pieska? ( Masz u mnie -).
              • Gość: alex.4 Re:Równe prawa dla wszystkich IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 19:37
                piesek nie powie ci tak....
                pozdr
                • Gość: Z.P. Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.biaman.pl 18.02.04, 19:45
                  Nimówiący też mają swoje prawa.
                  • Gość: Z.P. Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.biaman.pl 18.02.04, 19:48
                    oczywiście niEmówiący
                • Gość: Oszołom z RM Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:43
                  ale nie też ci nie powie
            • Gość: Oszołom z RM Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:42
              A jak uzyskasz zgode od trupa? przecież jemu jest już wszystko jedno bo nie
              kontaktuje z doczesnością i nie odczuwa bólu
            • Gość: Anfernee Re:Równe prawa dla wszystkich IP: 212.33.95.* 19.02.04, 14:35
              A co z nekrofilami ? Tam przecież strona bierna w seksie nie wyraża
              sprzeciwu ... ;-) Też dajmy im równe prawa, a co ! Jak wszystkim to
              wszystkim. ;-)
              • Gość: Z.P. Re:Równe prawa dla wszystkich IP: *.biaman.pl 24.02.04, 23:16
                To ja już wolę propozycje Wszechpolaków.
          • Gość: dodi jak nie widzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 17:29
            różnicy to co mam Ci narysować?
      • Gość: z boku Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.proxy.aol.com 18.02.04, 18:55
        Zastanowcie sie co Wy wypisujecie ? To wszystko z czym niby - wy nowoczesni
        Polacy - walczycie , a wiec : nietolerancja , ksenofobia , pogarda dla
        myslacych inaczej i inaczej postepujacych ..... to we wlasnych postach
        znajdziecie . A juz chyba calkowitym waszym blamazem ,jest ustawiczne
        wglebianie sie w biblie - nie wam to ,uwierzcie . Sprawy KK sa sprawami
        Kosciola i strzez nas Panie przed takimi "uzdrowicielami " jak Wy .
        Rozumiem ,ze na Was jest przeprowadzany ekperyment oglupiania spoleczenstwa .
        • Gość: alex.4 Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 19:47
          po pierwsze kk w Polsce to dziwna instytucja, ktora porownaniu z kosciolem na
          zachodzie jest dosyc kuriozalna i archaiczna.
          Po drugie to co jest smeiszne, wiekszosc katolikow nie ma zielonego pojecia ani
          o BIblii, ani o zasadach katolicyzmu. Nie ma pojecia o teologii a monoteletyzm,
          monofizytyzm, homousios to terminy, ktore im nic nie mowia.... a byly istotne
          dla rozwoju chrescijanstwa. Wiekszosc katolikow nie ma pojecia o ksztaltowaniu
          sei ST i NT.
          Po trzecie mnie kosciol nie przeszkadza. Dokad nie chce narzucac swoich
          przekonan innym. Na tym polega chyba tolerancja, zyj i pozwol zyc innym. To MW
          czy RM chce restrykcji. Zyj i pozwol zyc innym.
          To nie ja chce ograniczania. Ja nie wolam, ze skoro wsrod tylu ksiezy
          katolickich jest pedofilow to nalezy zlikwidowac celibat czy kosciol katolicki.
          Kwestia celibatu jestw wewnetrza sprawa KK. jest to dziwny i archaiczny sposob
          rekrutacji presbytrow cy diakonow (niezgodny z natura, i z NT), ale nie
          nawoluje, aby ustatwowo zakazac tego typu praktyk. I tu sie roznimy, ja nie
          chce zakazow (jesli nie podlega to pod prawo karne lub cywilne), a ty chcesz...
          pozdr
          • Gość: Z.P. Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.biaman.pl 18.02.04, 19:57
            Jedni chcą takiego prawa i walczą o to,
            inni nie chcą takiego prawa i walczą o to.
            (oczywiście piszę o związkach homoseksualnych )
            • alex.4 Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów 18.02.04, 20:15
              ale jedni chca dyskryminowac, a inni nie...
              pozdr
              • Gość: z boku Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.proxy.aol.com 18.02.04, 20:30
                ....a drudzy , nie ???
        • Gość: oszolom z rm Re: Wojciech K patronem wszystkich pedałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:46
          sprawy moralności dotyczą nas wszystkich. Bez moralności dochodzi potem do
          wszelkiego zła m.in do pedofilii i pedalstwa
    • Gość: Oszołom z RM Każdy pedał to pedofil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:40
      przyklad Wojciecha K jest ewidentmym na to dowodem, jedno i drugie jest
      zboczeniem
      • Gość: alex.4 Re: Każdy pedał to pedofil IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 22:14
        wiekszym problemem sa gwalty na kobietach. takze w malzenstwie. peofilia jest
        zlem. Ale homoerotyzm ma z nia tyle wspolnego co heteroseksualnosc...
        wiekszosc pedofili to heteroseksualisci, ojcowie rodzin. Taka jest statystyka
        pozdr
        • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: Każdy pedał to pedofil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 22:40
          wobec tego chcesz zdelegalizować heteroseksualne rodziny więc w jaki sposób
          bedzie odbywało się przekazywanie życia następnym pokoleniom? po przez
          heteroseksualne skoki pedałów na boki?
          • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 18.02.04, 23:04
            adoptowane dzieci osob o sklonnosiach homoseksualnych nie wyrastaja na
            homoseksualistow. Rowniez w takich rodzinach problem wykorzystywania dzieci
            jest duzo mniejszy niz w "normalnych" rodzinach. Choc oczywiscie problem
            adopcji dzieci przez pary homoseksualny budzi bardzo duze emocje.
            Oszolom czy kazdy chce miec dzieci????
            • Gość: MK1 Re: IP: 62.17.253.* 19.02.04, 10:39
              modlmy sie coby oszolom jednak ich nie chcial miec - wyobrazacie sobie jakimi
              oszolomami bylyby one ???::))))

• Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 11:21
                eee, mysle ze majac takiego ojca dzieci przezywaly bardzo intensywny bunt
                mlodosci...
                swoja droga moze nauczyoby go tolerancji gdyby jego syn mial sklonnosci
                homoseksualne...
                pozdr
                • Gość: OSZOLOM.Z.R.MARYJA Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 17:44
                  WYBIŁBYM MU TE NIEZDROWE POMYSŁY GUMOWYM MŁOTKIEM W OSTATECZNOŚCI DAŁ BYM JE DO
                  PRFO AARDWEGA Z HOLANDII KTÓRY SKUTECZNIE LECZY Z TEJ PRZYPADŁOŚCI..TO SIĘ
                  LECZY TAK JAK PEDOFILIĘ
    • Gość: maja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 14:43
      Zgadzam się całkowicie.....mam tylko nadzieję, że niedługo młodzież
      wszechpolska, zrozumie, ze się ośmiesza i tak naprawdę to nic sobą nie
      reprezentują.Niech nauczą się swoich programów na pamięć, bo w czasie wywiadu
      nie czyta się z kartki..........WSTYD
      • Gość: tidi Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.proxy.aol.com 19.02.04, 17:32
        Zboczeniec / czyt. homoseksualista / nie powinien miec zadnych praw !!! , no ,
        moze poza prawem do dlugiej, bolesnej smierci - najlepiej na AIDS .
      • Gość: OSZOLOM.Z.R.MARYJA Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 17:46
        TO NIE BYŁ WYWIAD TYLKO OŚWIADCZENIE I MAM NADZIEJĘ ŻE SPOŁECZEŃSTWO ODRZUCI
        PEDA;STWO TAK JAK PEDOFILIĘ ZRESZTĄ WIĘKSZOŚC NADAL JEST PRZECIWNA LEGALIZACJI
        PEDALSKIEGO ZBOCZENIA
      • Gość: 0SZOLOM.Z.R.MARYJA KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFILIĘ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 17:47
        • Gość: MK1 Re: KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFI IP: 62.17.253.* 19.02.04, 18:13
          oszolomek napisal:
          "• KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFILIĘ "

buhahahahahahahahahaha - alez mnie rozbroil...::))0 juz dawno tak sie nie
          usmialem ..::))

Kuzwa mac ale na tym swiecie sa debile...az trudno uwierzyc ze w Polsce tez
          mamy XXI wiek...

to wrzuce jeszcze jeden tekscik:

Kto popiera ksiezy - wspiera pedofilie i zwyrodnialstwo i hipokryzje i
          zlodziejstwo i pazernosc...(to bardziej pasuje do rzeczywistosci niz glupi
          tekscik oszolka:::)))
          • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 18:54
            oszolek czy osiolek...
            Wstyd...
            Twoje zdanie swiadczy tylko o ignorancji...
            a swoja droga jak skomentujesz, ze ponad 4% wszytskich ksiezy w USA gdzie
            robiono taka statystyke mialo udowodnione przypadki pedofili????
            W zadnej grupie zawodowej, zadnej nnej grupie (wliczajac to gejow) nie ma
            takiego wspolczynnika pedofili... Jesli jestes przeciwko predofilom, to jestes
            pzreciwko klerowi katolickiemu????
            pozdr
            • Gość: Z.P. Re: Ale(x ) tolerancyjny IP: *.biaman.pl 19.02.04, 22:19
              gość alex3+ napisał;
              >ale jedni chca dyskryminowac, a inni nie...
              pozdr
              - Alex! Czy Ty nie jesteś Jarugą Nowaćką?

>Po trzecie mnie kosciol nie przeszkadza. Dokad nie chce narzucac swoich
              przekonan innym.
              - Mi Alex nie przeszkadza. Dokąd nie chce narzucać swoich przekonań innym.

>Kwestia celibatu jestw wewnetrza sprawa KK
              - No i oczywiście Alex(a)
              • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 22:32
                ja nie urzadzam pikiet pod haslem celibat zakazac, bo jest niezgodny z natura.
                po prostu to nie moja sprawa...
                Z.P nie wiem o co ci chodzi?pozdr
                • Gość: Z.P. Re: IP: *.biaman.pl 19.02.04, 23:22
                  Alex4 napisał:
                  > ja nie urzadzam pikiet pod haslem celibat zakazac, bo jest niezgodny z
                  natura.
                  po prostu to nie moja sprawa..
                  -Sądząc po tym, jak często w tych sprawach zabierasz głos, nie wierzę że
                  piszesz prawdę.
                  • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 23:25
                    po prostu jesli ktos mowi, ze cos jest niezgodne z ludzka natura, to celibat
                    duzo bardziej...
                    pozdr
                    • Gość: Kętrzyński Re: IP: 82.139.15.* 19.02.04, 23:48
                      To, że w Twoim sensem życia jest kopulowanie z wszystkim co się rusza, nie
                      znaczy, że jest to "naturalne".

U zwierząt może, od ludzi powinno wymagać się więcej.
                      • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 23:55
                        panie ketrzynski jakie slowa. ja chce tylko, aby respektowac to co wyplywa z
                        ludzkiej natury. jesli kogos pociaga homoerotyka, to jego sprawa. Ale nie
                        uwazam, aby dyskryminowac go z tego powodu.
                        Po prostu tzreba nam wiecej tolerancji
                        pozdr
                      • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 23:57
                        a tak na marginesie nigdy nie slyszalem aby katoliccy zwolennicy odnowy
                        obyczajowej wstepowali przeciwko gwaltom w rodzinach, alkoholizmowi,
                        narkomanii, przemocy w rodzinie czyli temu co niestety jest u nas problemem.
                        pozdr
                        • Gość: Z.P. Re: Alex,chyba już późno. IP: *.biaman.pl 20.02.04, 00:03

Alex napisał:
                          >a tak na marginesie nigdy nie slyszalem aby katoliccy zwolennicy odnowy
                          obyczajowej wstepowali przeciwko gwaltom w rodzinach, alkoholizmowi,
                          narkomanii, przemocy w rodzinie czyli temu co niestety jest u nas problemem.
                          pozdr
                          -Tym razem Alex przeszedłeś sam siebie.
                    • Gość: Z.P. Re:Co jest zgodne z naturą? IP: *.biaman.pl 19.02.04, 23:57
                      Internet jest bardziej niezgodny z naturą, a Ty wciąż o tym swoim celibacie.
                      • Gość: alex.4 Re:Co jest zgodne z naturą? IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 00:13
                        ciekawosc ludzka jest zgodna z ludzka natura... To chyba ty obsesyjnie wracasz
                        do tego tematu...
                        Nie slyszalem aby nasi dzielni mlodopolacy walczyli z tymi problemami, ktore sa
                        rzeczywistymi problemami poslkich rodzin. Dlaczego????
                        pozdr
                        Jesat juz rzeczywiscie pozno...
                        • Gość: tidi Re:Co jest zgodne z naturą? IP: *.proxy.aol.com 20.02.04, 08:48
                          Wszystkim obroncom wynaturzen polecam wspaniala lekcje pogladowa , a mianowicie
                          wypad do Berlina na Parade Milosci , a potem bedziecie dyskutowac o
                          nietolerancji ,prawach do zawierania malzenstw przez dewiantow , wychowywaniu
                          cudzych dzieci ,o sprzeciwie Kosciola ...itp.itd . Zrozumcie laskawi adwokaci
                          jedynie slusznej sprawy ,oni nie chca waszego przemilego posrednictwa i czynia
                          wszystko azeby wzbudzic w ludziach normalnie myslacych poczucie odrazy . Jak
                          sobie poslali niech tak spia . Ilu to z nich podejmuje uczciwa walke z samym
                          soba i jaki jest tego efekt ? Moze tu aleks4 blysniesz danymi z tych swoich
                          ultraliberalnych i nierzetelnych czasopism . Lepiej przyjrzyjcie sie temu
                          balaganowi moralnemu i...tyle.
                          • Gość: alex.4 Re:Co jest zgodne z naturą? IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 09:17
                            kazdy ma to na co zasluzyl. Po co sie mieszac komus innemu do sypialni. Mnie
                            nie interesuje z kim sypia jakis facet (lub kobieta). To jego sprawa. Jesli
                            oczywicie do niczego nikogo nie przymusza. Nie widze powodu, aby twale zwiazki
                            homoseksualne nie mialy przywilejow prawnych malzenstwa.
                            Ja wolalbym aby jesli ktos chce naprawiac swiat, niech zajmie prawdziwymi
                            problemami polskiej rodziny. Alkoholizm, przemoc w domu itd. Tu dopiero
                            moralisci powinni sie wykazac... Zamiast o leczeniu homoseksualistow (co jest
                            absurdalne), moze zaczeli by mowic o leczeniu alkoholizmu????
                            pozdr
                          • Gość: MK1 Re:Co jest zgodne z naturą? IP: 62.17.253.* 20.02.04, 10:27
                            Odpowiadasz na :
                            Gość portalu: tidi napisał(a):

> Wszystkim obroncom wynaturzen polecam wspaniala lekcje pogladowa , a
                            mianowicie
                            >
                            > wypad do Berlina na Parade Milosci , a potem bedziecie dyskutowac o
                            > nietolerancji ,prawach do zawierania malzenstw przez dewiantow , wychowywaniu
                            > cudzych dzieci ,o sprzeciwie Kosciola ...itp.itd

TIDI a ja tobie polecam wypad na Ibize - tam to dopiero zobaczysz co to
                            rozwiazlosc, zezwierzecenie i chucia w wykonaniu heterykow...::))

Co Ty mi pieprzysz o paradzie milosci w Berlinie - ja widzialem ja w
                            Californi...- glownym centrum gejowskim stanow...::))) - wiesz co miasto to
                            popiera, ludzie tez -= bo wiedza ze to swietny biznes dla nich - a u nas debile
                            ktore rzadza Lodzia zabronili urzadzania takiej parady bo bali sie terrorystow
                            w czarnych sukienkach - jeszcze pare lat a Polska bedzie zaraz po Iranie
                            panstwem religijnym - gdzie nie chodzenie do kosciola bedzie karane rozgami, a
                            codzolostwo - smiercia...

a jesli juz jestes taki/taka swieta - powiedz mi jedno jestes jeszcze
                            dziewica/prawiczkiem??? cazy tez juz nie - a jesli nie to czy pierwszym
                            partnerem byl/byla twoj maz/zona???

MW mowi o prawach testamentu - a pewnie tylko jakis ulamek procenta z nich
                            czeka do inicjacji seksualnej az do slubu...- kolejne przykazanie zlamane...-
                            co powiesz nato???::))

Chyba zes jest rzeczywiscie dwudziestoparoletnie dziewica/prawiczkiem...- ale
                            wtedy to mi ciebie zal...

Acha to pytanie tez sie tyczy wszystkich oszolomow i kato-polakow - pokazcie
                            jaka w was wiara i czy naprawde zyjecie zgodnie z przykazaniami... (nie pytam
                            sie o tak proste przykazanie jak "nie kradnij" - bo w katolickiej Polsce - to
                            przykazanie juz bardzo dawno umarlo...::)))
          • oszolom.z.radia.maryja Re: KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFI 20.02.04, 11:00

> oszolomek napisal:
            > "• KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFILIĘ "
            >
            > buhahahahahahahahahaha - alez mnie rozbroil...::))0 juz dawno tak sie nie
            > usmialem ..::))
            >
            > Kuzwa mac ale na tym swiecie sa debile...az trudno uwierzyc ze w Polsce tez
            > mamy XXI wiek...
            >
            > to wrzuce jeszcze jeden tekscik:
            >
            > Kto popiera ksiezy - wspiera pedofilie i zwyrodnialstwo i hipokryzje i
            > zlodziejstwo i pazernosc...(to bardziej pasuje do rzeczywistosci niz glupi
            > tekscik oszolka:::)))

- żal mi ciebie..lepiej zamilcz bo kompromitujesz się strasznie
            • Gość: MK1 Re: KTO POPIERA HOMOZWIĄZ. TEN TEŻ WSPIERA PEDOFI IP: 62.17.253.* 20.02.04, 11:06
              oszolom.z.radia.maryja napisał: >
              - żal mi ciebie..lepiej zamilcz bo kompromitujesz się strasznie

oszolek - ja ci nawet do piet nie dorastam z kompromitowaniem siebie...::)))
              • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 11:29
                jedyna kompromutujaca osoba jest oszolek...
                pozdr
                • Gość: MK1 Re: IP: 62.17.253.* 20.02.04, 12:38
                  cos co wzmocni pozycje oszolka i jego wspolnikow::))

"Skutki szkolnej edukacji seksualnej są odwrotne do zamierzonych, gdyż naucza
                  się fałszu. Dokumentują to cytowane już wyniki badań gdańskich. Po zajęciach z
                  tego przedmiotu zmalała z 9 do 3 proc. grupa osób przekonanych, że prezerwatywa
                  chroni przed zakażeniem HIV. Wzrósł natomiast z 9 do 14 proc. odsetek uczniów,
                  którzy w to nie wierzą. Usłyszeli, że prezerwatywa ma dziurki, przez które
                  wirus HIV skacze swobodnie tam i z powrotem... W efekcie ZMNIEJSZYŁO SIĘ
                  przyzwolenie na stosowanie środków antykoncepcyjnych. Przed zajęciami środki te
                  akceptowało 90 proc. uczniów, po zajęciach – 82 proc. Na co właściwie
                  przeznaczane są pieniądze podatników? Na bezczelne

wciskanie ciemnoty.

Podczas gdy nauczyciele nie przekazują podstawowych informacji, niezmordowani w
                  dezinformowaniu są katecheci i księża prowadzący kursy przedmałżeńskie.
                  Usłyszeć od nich można takie np. rewelacje: Od prezerwatywy robią się żylaki
                  (gdzie???). Od kiedy mamy tabletki antykoncepcyjne, rodzą się homoseksualiści.
                  Stosowanie antykoncepcji prowadzi do wzajemnej masturbacji. Nie ma się z czego
                  śmiać – niektórzy młodzi ludzie biorą to poważnie... "

• oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 12:39

> jedyna kompromutujaca osoba jest oszolek...
                  > pozdr

- sami się kompromitujecie lansując takie czy inne wynaturzenia wasz idol
                  właśnie dogorywa w szpitalu..(Wojciech K)
                  • gienia.gienia Re: 20.02.04, 12:55
                    oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Gość portalu: alex.4 napisał(a):
                    >
                    > > jedyna kompromutujaca osoba jest oszolek...
                    > > pozdr
                    >
                    > - sami się kompromitujecie lansując takie czy inne wynaturzenia wasz idol
                    > właśnie dogorywa w szpitalu..(Wojciech K)

Oszołek z RM śpiewał w tym chórze i był ulubieńcem dyrygenta. Wojciech K. mówił
                    do niego "Mój ty słodki pulpeciku !"
                    Pamiętasz Hubert ?
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 14:37
                      nie śpiewałem nigdy w żadnym chórze, nie mam głosu ani słuchu dobrego
                  • Gość: MK1 Re: IP: 62.17.253.* 20.02.04, 12:56
                    a kto to ten Wojciech K???
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 14:41

> a kto to ten Wojciech K???

-to Wojciech Krollop dyrygent i dyrektor nie istniejącego już chóru chłopięcego
                      Poznaśńkie Słowiki. Ten pan okazał się homoseksualistą i pedofilem. Okazało się
                      też że ten pan ma HIV!!!! lezy w szpitalu bo zrobili mu operację usunięcia guza
                      mózgu i przy okazji badając mu krwe wykryli HIVa..oto są skutki homoseksualnego
                      zboczenia. Ten pan musiał się zarazić od dorosłego pedała a potem...o zgrozo
                      mam nadzieję ze nie doszło do zarażenia tym dzieci....tfu!
                      • Gość: MK1 Re: IP: 62.17.253.* 20.02.04, 15:32
                        oszol zapomniales dodac ze nie masz tez rozumu...:P::))
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 16:19

> oszol zapomniales dodac ze nie masz tez rozumu...:P::))

-twojego napewno nie.. zresztą nikt twojego rozumu nie widział
                          • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 16:45
                            oszol ale sie ekscytujesz osoba tego dyrygenta, czyzby uczucia...?
                            tylko idiota moze nie odrozniac pedofilii i homoseksualizmu.
                            pozdr
                            • Gość: z boku Re: IP: *.proxy.aol.com 20.02.04, 17:58
                              zapomniales dopisac aleks4 ,ze pedofilia i homoseksualizm maja wspolny
                              mianownik - ZBOCZENIE .
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 18:02

> oszol ale sie ekscytujesz osoba tego dyrygenta, czyzby uczucia...?
                              > tylko idiota moze nie odrozniac pedofilii i homoseksualizmu.
                              > pozdr

- jedno z drugim ściśle się wiąże to tak jak używkami, zaczynasz od słabszych
                              które ci później nie wystarczają i sięgasz po te mocnjesze
                              • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 18:36
                                oszol, ale dlaczego wiekszosc pedofili to ojcowie rodzin, dobrzy mezowie,
                                heteroseksualnym tez potzreba wiecej emocji? I dlaczego w zadnej grupie nia ma
                                tylu pedofili co posrod kleru??????
                                pozdr
                                • oszolom.z.radia.maryja Re: 20.02.04, 19:23

> oszol, ale dlaczego wiekszosc pedofili to ojcowie rodzin, dobrzy mezowie,
                                  > heteroseksualnym tez potzreba wiecej emocji? I dlaczego w zadnej grupie nia
                                  ma
                                  > tylu pedofili co posrod kleru??????
                                  > pozdr

-rzekoma nadreprezentatywność pedofili wśród księzy to mit nieprawdziwy
                                  stereotyp, najwięcej pedofilii jest wśród podstarzałych kawalerów
                                  • alex.4 Re: 20.02.04, 22:07
                                    oszol czy widziales statystyki jakie opublikowal kosciol katolicki w USA.
                                    takiego odsetku pedoili jaki wylania se z tych liczb nie masz nigdzie...
                                    pozdr
                                    • oszolom.z.radia.maryja Re: 21.02.04, 12:25
                                      alex.4 napisał:

> oszol czy widziales statystyki jakie opublikowal kosciol katolicki w USA.
                                      > takiego odsetku pedoili jaki wylania se z tych liczb nie masz nigdzie...
                                      > pozdr

-ponieważ w USA są bardzo silne loże masońskie które penetrują środowisko
                                      koscielne odsyłając swoich najbardziej zd3emoralizowanych przedstawicieli do
                                      duchowieństwa oczywiscie ich niecne zachowania idą w ten sposób na konto
                                      kosciola...teraz już masz odpowiedź dlaczego w USA tak się dzieje...
                • Gość: Z.P. Re: IP: *.biaman.pl 20.02.04, 22:05
                  A mi na tym forum podoba się para :Alex4 +Oszołek
    • Gość: alex.4 Re: typowy pedofil IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 19:09
      Za kratki za gwałcenie córki
      PAP 16:30

Do 10 lat więzienia grozi 36-letniemu mieszkańcowi Lublina, który wielokrotnie
      doprowadzał małoletnią córkę do współżycia płciowego. Dziewczyna zaszła z nim w
      ciążę - poinformował rzecznik Prokuratury Okręgowej w Lublinie Andrzej
      Lepieszko.

"Akt oskarżenia przeciwko ojcu został już skierowany do Sądu Rejonowego w
      Lublinie. Od 16 grudnia przebywa on w areszcie" - powiedział Lepieszko.

Obecnie dziewczyna ma 16 lat. Ojciec zmuszał ją do współżycia od 1996 r. do
      grudnia ubiegłego roku. Stosował groźby i przemoc. Prokuratura oskarżyła go
      m.in. dzięki zeznaniom matki i rodzeństwa dziewczyny.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: typowy pedofil 20.02.04, 19:25

> Za kratki za gwałcenie córki
        > PAP 16:30
        >
        > Do 10 lat więzienia grozi 36-letniemu mieszkańcowi Lublina, który
        wielokrotnie
        > doprowadzał małoletnią córkę do współżycia płciowego. Dziewczyna zaszła z nim
        w
        >
        > ciążę - poinformował rzecznik Prokuratury Okręgowej w Lublinie Andrzej
        > Lepieszko.
        >
        > "Akt oskarżenia przeciwko ojcu został już skierowany do Sądu Rejonowego w
        > Lublinie. Od 16 grudnia przebywa on w areszcie" - powiedział Lepieszko.
        >
        > Obecnie dziewczyna ma 16 lat. Ojciec zmuszał ją do współżycia od 1996 r. do
        > grudnia ubiegłego roku. Stosował groźby i przemoc. Prokuratura oskarżyła go
        > m.in. dzięki zeznaniom matki i rodzeństwa dziewczyny.

-tak to jest gdy się próbuje wcielać w życu rodzinnym lewackie pomysły w
        dziedzinie moralności i obyczajowości
        • alex.4 Re: typowy pedofil 20.02.04, 19:28
          oszol, gdzie ty masz wcielanie lewackich pogladow???????
          Przeciez to "porzadny" ojciec rodziny.... niestety....
          Wiekszosc pedofili to ludzie tacy jak ten facet. Zonaci, z dziecmi. Nie widac
          jest wyznawanej religii roznicy miedzy nimi, a srednia spoleczenstwa.
          pozdr
          • Gość: Z.P. Re: Tak dla małżeństw kazirodczych IP: *.biaman.pl 20.02.04, 22:16
            Dobrowolne związki kazirodcze powinny mieć możliwość zarejestrowania.To takie
            piękne.
            • Gość: alex.4 Re: Tak dla małżeństw kazirodczych IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 22:17
              nie jestem takim liberalem... jestem przeciw
              pozdr
              • Gość: Z.P. Re: Tak dla małżeństw kazirodczych IP: *.biaman.pl 20.02.04, 22:31
                Ty jesteś na etapie programu SLD.
                • Gość: alex.4 Re: Nie dla małżeństw kazirodczych IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.02.04, 22:46
                  nie....
                  SLD to nie moja formacja...
                  Ale wracajac do twojej kwestii. Zwiazki kazirodcze sprzyjaja przekazywaniu
                  chorob genetycznych.
                  Kazirodztwo to zboczenie niezgodne z natura.
                  pozdr
                  • Gość: Z.P. Re: Nie dla małżeństw kazirodczych IP: *.biaman.pl 20.02.04, 22:52
                    Kazirodztwo jest tak samo naturalne jak homoseksualizm.Nie bądź taki
                    konserwatywny(a) alex.
                    • Gość: Z.P. Re: Nie dla małżeństw kazirodczych ? IP: *.biaman.pl 20.02.04, 22:57
                      dobranoc
                      • Gość: z boku Re: Nie dla małżeństw kazirodczych ? IP: *.proxy.aol.com 21.02.04, 08:30
                        Dobranoc .
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie dla małżeństw kazirodczych 21.02.04, 12:21

> nie....
                    > SLD to nie moja formacja...
                    > Ale wracajac do twojej kwestii. Zwiazki kazirodcze sprzyjaja przekazywaniu
                    > chorob genetycznych.
                    > Kazirodztwo to zboczenie niezgodne z natura.
                    > pozdr

-nawet wtedy gdyby np córka byłaby pełnoletnia?
                    • Gość: alex.4 Re: Nie dla małżeństw kazirodczych IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 13:22
                      oszolom, nawet. jesli masz corke to sie od niej odczep...
                      Po pierwsze wiekszosc zwiazkow kazirodczych to efekt przymusu z jednej strony.
                      Tylko tabu ludozerstwa jest rownie silne w ludziach jak tabu zwiazane z
                      kazirodztwem
                      pozdr
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie dla małżeństw kazirodczych 21.02.04, 16:01

> oszolom, nawet. jesli masz corke to sie od niej odczep...
                        > Po pierwsze wiekszosc zwiazkow kazirodczych to efekt przymusu z jednej strony.
                        > Tylko tabu ludozerstwa jest rownie silne w ludziach jak tabu zwiazane z
                        > kazirodztwem
                        > pozdr

-ostatnio akt ludożerstwa mial miejsce niedawno w Niemczech jakiś informatyk
                        zwabił do siebie ofiarę zabil ja a nastepnie zjadł..oczywiscie nie od razu
                        mieso przechowywał w lodówce...ciekawe kiedy coś takliego nastąpi u nas bo jak
                        wiadomo wszelkie nowinki obyczajowe naplywaja do nas z zachodu
          • oszolom.z.radia.maryja Re: typowy pedofil 21.02.04, 12:19
            Wielu lewaków ma normalne rodziny ale głoszą poglądy które w normalną rodzinę
            uderzają...nie wiem jaki oni mają w tym interes, lubią eksperymenty społeczne?
            od prawie 40 lat takie eskperymenta są na zachodzie prowadzone i przyniosło to
            więcej złego niz dobrego, w USA zaczynają się już z tego wycofywać..zostały już
            tylko enklawy moralnego bezholowia (wybrzeże Pacyfiku od Kalifornii po Oregon,
            oraz półn wsch. małe stany USA takie jak Vermont czy..hm..."Massauciech". Są
            też i biseksualiści kolejne zboczenie i to oni w zasadniczej mierze przyczynili
            sie do rozszerzenia epidemii AIDS
            • Gość: alex.4 Re: typowy pedofil IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 13:19
              AIDS najbardziej rozpowszechnia sie w Afryce, a teraz w Chinach i Rosji.
              Rozpowszechnia sie przez zwiazki heteroseksualne...
              Typowy pedofil to ojciec z tradycyjnej rodziny...
              pozdr
              • oszolom.z.radia.maryja Re: typowy pedofil 21.02.04, 16:04

> AIDS najbardziej rozpowszechnia sie w Afryce, a teraz w Chinach i Rosji.
                - Chiny i Rosja przodują w aborcjach i w seksedukacji

> Rozpowszechnia sie przez zwiazki heteroseksualne...
                -teraz tak ale zaczęło się od zwiazków homo....
                > Typowy pedofil to ojciec z tradycyjnej rodziny...
                - typowy pedofil to niesmiały podstarzały kawaler o nazbyt rozbudowanym pociągu
                seksualnym, brak tłumienia tego popędu jest przyczyna wszelkich seksualnych
                wynaturzeń
                > pozdr
    • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 10:34
      no prosze przeciwnicy legalizacji zwiazkow homoseksualnych chca legalizacji
      kazirodztwa. czyzby kompleks edypa byl silny w MW...
      pozdr
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 21.02.04, 12:23

> no prosze przeciwnicy legalizacji zwiazkow homoseksualnych chca legalizacji
        > kazirodztwa. czyzby kompleks edypa byl silny w MW...
        > pozdr

- nie my ak naprawdę jesteśmy temu przeciwini tylko was podpuszcamy bo
        jesteście w swych poglądach niekonsekwentni bo homo nie są jedyną grupą społ
        która kocha inaczej
        • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 13:25
          normalni.... hahahahahaha....
          ale twoje przyzwolenie dla zwiazkow kazirodczych nie dziwi.... to w koncu
          zgodne z prawem biblijnym.... Lot i jego corki... Abraham i Sara... dieci
          dawida (bunt Absalomona)....
          pozdr
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 21.02.04, 15:53

> normalni.... hahahahahaha....
            > ale twoje przyzwolenie dla zwiazkow kazirodczych nie dziwi.... to w koncu
            > zgodne z prawem biblijnym.... Lot i jego corki... Abraham i Sara... dieci
            > dawida (bunt Absalomona)....
            > pozdr

-aleś ty ograniczony..ja przecież cały czas kspie siobie z ciebie a ty to na
            serio bierzesz..kompletny brak poczucia humoru..tak to jest kiedy sie człek
            takimi pierdolami jak homozwiązki na serio chce zajmować
            • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 16:53
              wiesz, ale ty kpisz nie umiesz.... nie wychodzi ci. Zreszta widac, ze caly
              problem totalnie cie nie interesuje.
              • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.02.04, 14:19
                owszem nie interesuje mnie i dlatego protestuję przeciwko usilnym próbom
                wzbudzenia zainteresowania narodu przez lewicowo liberalne media tym tematem
      • Gość: Z.P. Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.biaman.pl 21.02.04, 21:44

> no prosze przeciwnicy legalizacji zwiazkow homoseksualnych chca legalizacji
        > kazirodztwa. czyzby kompleks edypa byl silny w MW...
        > pozdr
        -Alex.Co ma MW do kazirodztwa? Chyba trochę bujasz w obłokach.
        • Gość: alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 21:48
          staram sie odpowiadac na pytania ktore mi zadawano. Czego szczerze mowiac wiele
          osob nie robi...
          pozdr
    • Gość: alex.4 Re: IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 21.02.04, 14:38
      Jedna rzecz wydaje sie mnie zabawna w tej dyskusji (oprocz zdolnosci
      inteletkualnych inaczej MW). Kiedy wiekszosc osob pisze o homoerotyzmie to ma
      mysli tylko jego meskie wydanie....
      O zenskim jego wydaniu odsylam do zadry (tam dzial poswiecony temu zagadnieniu,
      mozna zobaczyc inny punkt widzenia) www.efka.org.pl
      pozdr
      • oszolom.z.radia.maryja admin! natychmiast odeślij ten wątek na oslą ławkę 21.02.04, 15:54
        On w ogóle nie ma nic wspólnego z miastem Białystok
    • Gość: aaa Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.02.04, 15:56
      aaa
      • Gość: Z.P. Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.biaman.pl 21.02.04, 21:27
        aaa napisał(a):
        > aaa
        -możesz rozwinąć tę myśl?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 25.02.04, 18:33
          Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> aaa napisał(a):
          > > aaa
          > -możesz rozwinąć tę myśl?

-raczej bym na to nie liczył...biedak sie po prostu zapowietrzył
          • alex.4 Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 25.02.04, 18:37
            jak sie slucha MW to mozna z wrazenia (ta glupota wprost proporcjonalna do
            dlugosci wlosow) nie moc nic powiedziec
            pozdr
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 25.02.04, 21:47
              alex.4 napisał:

> jak sie slucha MW to mozna z wrazenia (ta glupota wprost proporcjonalna do
              > dlugosci wlosow) nie moc nic powiedziec
              > pozdr

-ty żeś zgłupiał i bez pomocy MW.Michnik i jego GW jest w tym nie do pobicia
            • Gość: Z.P. Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.biaman.pl 26.02.04, 22:05
              alex napisał:
              >ta glupota wprost proporcjonalna do
              dlugosci wlosow
              -No to już wiemy alex, jakie są Twoje kryteria inteligencji.
              -Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
    • oszolom.z.radia.maryja dziwne..wątek podbity a nowego wpisu ani sladu.... 26.02.04, 17:45
      • alex.4 Re: 27.02.04, 12:26
        dziwne... podobno kler katolicki leczy z heteroseksualizmu.... ale czy to
        prawda???????
        pozdr
        • oszolom.z.radia.maryja Re: 27.02.04, 15:28
          alex.4 napisał:

> dziwne... podobno kler katolicki leczy z heteroseksualizmu.... ale czy to
          > prawda???????
          > pozdr

- sam chyba nie wierzysz w te bzdury które tu wypisujesz
    • Gość: ufolud Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 15:26
      W kilku ostatnich numerach ZB pojawiły się rozważania na temat zamykający się w
      pewnej triadzie "ekologia - wolny rynek/kapitalizm - liberalizm". Piszą o tym
      między innymi kol. kol. (mam nadzieję, że ww. osoby nie obrażą się za
      słowo "kolega") Sierpiński, Perkowski czy Nacher (w ostatnim
      wypadku "koleżanka"). I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że najczęściej
      wolny rynek bywa utożsamiany z kapitalizmem, co jest - oględnie mówiąc - lekkim
      nieporozumieniem.

Wystarczy bowiem chwila zastanowienia, by przekonać się, że wolny rynek istniał
      na wiele wieków przed pojawieniem się kapitalizmu. Co to bowiem za diabeł
      ów "wolny rynek"? Nie będą chyba daleki od prawdy, jeśli powiem, że jest to
      taka sytuacja, w której określone dobra mają pewną wartość, będącą wynikiem
      umowy między sprzedawcą a nabywcą. Tak więc jeśli neolityczny myśliwy szedł do
      szamana, by dowiedzieć się o umiejscowienie stada mamutów, a ten ostatni
      wyceniał swoją wiadomość na 3 zabite tury (i je otrzymywał), mieliśmy do
      czynienia z transakcją wolnorynkową. Zwracam tu uwagę na fakt, że ani myśliwy,
      ani szaman nie czytali dzieł czy to Marksa, czy Stirnera, czy też Friedmana. Co
      więcej: oni w ogóle nie czytali! A mimo to zupełnie dobrze radzili sobie w
      gospodarce wolnorynkowej. Fakt, że szaman mógł się pomylić w swych
      przewidywaniach, niewiele tu zmienia. Popełnił błąd - znaczy, nie jest taki
      mocny, jak mówi; i następnym razem nie było daniny, pardon - zapłaty za
      informację, i szaman albo umierał z głodu, albo też proces ten przyspieszali
      wściekli nań myśliwi.

Oczywiście i dzisiaj mamy do czynienia z wolnym rynkiem. Ot, jeśli "pani X"
      robi dobrze w bramie za butelkę bimbru, to to jest właśnie wolny rynek w
      postaci czystej. Dlaczego? "Pani X" nie płaci bowiem ze swego procederu ani
      złotówki podatku, a klient płacący za usługę nielegalnie produkowanym alkoholem
      też jest całkowicie wyłączony z legalnego obiegu pieniądza. Co ciekawe,
      najczęściej ani usługodawczyni, ani klient nie mają żadnego pojęcia, podobnie
      jak nasi "znajomi" z neolitu, na temat teoretycznych dywagacji tak apologetów,
      jak i krytyków kapitalizmu. A właśnie!

Cóż to w takim razie jest kapitalizm? Podkreślam, co to jest, a nie, co to ma
      być. Cóż, jest to system ekonomiczno-społeczny, polegający na masowej
      konsumpcji dóbr do życia niekoniecznych, na które popyt został wykreowany
      sztucznie. Jeśli to, co piszę, kogoś nie przekonuje, to niech mi łaskawie
      wyjaśni, czemu mają służyć reklamy, w których - oczywiście - wszystkie produkty
      są najlepsze, a "biel jeszcze bielsza". Z wolnym rynkiem ma to tyle wspólnego,
      co Niemiecka Republika Demokratyczna miała z demokracją.

Jeśli ja kogoś nie przekonuję, polecam obejrzenie filmu Tucker F. F. Coppoli. Z
      grubsza jest to historia człowieka, który skonstruował w l. 50. samochód lepszy
      i tańszy niż ówcześnie produkowane i chciał rozpocząć jego produkcję seryjną,
      wierząc w mit wolnorynkowego kapitalizmu. A jeśli i film kogoś nie przekona,
      niech spróbuje wydawać wysokonakładową gazetę lub stworzyć ogólnopolskie
      niezależne radio, może też spróbować powalczyć o rynek np. płatków
      śniadaniowych. Jeśli chętni się znajdą, z przyjemnością posłucham ich wynurzeń,
      kiedy już splajtują.

Na końcu pozwolę sobie na pewną, iście heretycką tezę. Nawet tzw. realny
      socjalizm był zmodyfikowaną wersją kapitalizmu. Tyle tylko, że miejsce
      międzynarodowych monopoli, jak np. Ford, Coca-Cola czy CNN zajmowało, też
      monopolistyczne, państwo, tak samo zresztą jak ww. monopole dbające o swoją
      pozycję na rynku. Nie wiem, czy kogoś przekonałem, ja jednak pozostanę przy
      swoim zdaniu, że kapitalizm i wolny rynek to dwie zupełnie różne formacje
      społeczno-ekonomiczne, a próba ich łączenia jest typowym zabiegiem
      socjotechnicznym, mającym na celu takie zaciemnienie obrazu, by już nic nie
      było na nim widać.

• Gość: z boku Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 17:29
        A skad zes "ufolud " sie urwal ???
    • ogabignac Re: Wszechpolacy przeciwko związkom homoseksualny 27.02.04, 17:58
      Ciekaw jestem ilu naprawdę zainteresowanych zabrało w dyskusji.
      Chcą - niech się żenią.
      Jedni z wielu; amatorzy lodów czy szpinaku, związek myśliwych czy wędkarzy.
      Jeśli ktoś chce z kimś być i urządnikowi o tym zakomunikować - jego sprawa.
      Lepiej za to przy każdym ożenku o sprawach finansowych pomyśleć.
      Niezależnie od płci partnera intercyzę przeprowadzić.
      • Gość: oszolom.z.r.maryja a po co pedałom papierek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 18:05
        jak ktoś kocha to apierek do niczego potrzebny nie jest..tak mówią ci którzy
        chcą żyć heteroseksualnie na kocią łapę..a czemu pedały nie mogą żyć na kocią
        łapę?
        • ja.sama Re: a po co pedałom papierek? 27.02.04, 18:20
          Papierek, spytaj ormonda po to, zeby sobie dupe podetrzec przed stosunkiem...
          • oszolom.z.radia.maryja Re: a po co pedałom papierek? 27.02.04, 20:25
            ja.sama napisała:

> Papierek, spytaj ormonda po to, zeby sobie dupe podetrzec przed stosunkiem...

-mocne dosadne i bardzo trafne!
            • alex.4 Re: a po co pedałom papierek? 28.02.04, 10:22
              oszolom jest wyjatkowym cwokiem. Wywołujesz we mnie obrzydzenie. Jesteś
              najlepszą reklamą dla przeciwników LPR. Wracaj do swojego Poznania, Do Paetza,
              gdzie molestuje się chłopców w churach dziecięcych. Ciekawy jestem skąd się
              bierze twoje skrzywnienie związane z homoseksualizmem. Byłeś wykorzystywany i
              teraz odreagowujesz to????
            • alex.4 Re: a po co heteroseksualnym papierek? 28.02.04, 10:22
              • oszolom.z.radia.maryja Re: a po co heteroseksualnym papierek? 28.02.04, 20:41
                czyżbyś był agentem ubezpieczeniowym? znam te taktyke by odpowiadać na
                niewygodne pytanie pytaniem..tego właśnie uczą w firmach
                ubezpieczeniowych..piorą mózgi jak diabli..
            • alex.4 Re: 28.02.04, 10:23
              Prawie 11 tys. dzieci w USA było molestowanych przez księży

Bartosz Węglarczyk, Waszyngton 27-02-2004, ostatnia aktualizacja 27-02-2004 18:13

Hierarchia uprawiała "kulturę ukrywania prawdy". Obwinieni duchowni nie byli
              przekazywani policji, lecz ukrywani i przerzucani z miejsca na miejsce

Od 1950 roku ponad 4 proc. spośród około 110 tys. księży amerykańskiego Kościoła
              katolickiego zostało co najmniej raz oskarżonych przez wiernych o napastowanie
              nieletnich. 4,3 tys. księży było w tym czasie podejrzanych o molestowanie 10,6
              tys. dzieci - głównie nastolatków, choć 4 proc. ofiar to dzieci poniżej 6. roku
              życia. W co czwartym zbadanym przez komisję przypadku doszło do pełnego stosunku
              seksualnego, w niemal co trzecim przypadku duchowny uprawiał ze swą ofiarą seks
              oralny. Większość przypadków molestowania dotyczyła chłopców. W latach 80.
              jedynie co siódma ofiara była dziewczynką. Ponad połowa księży pedofilów była
              oskarżona jedynie o jeden przypadek napastowania. Jednak 149 recydywistów miało
              "na koncie" 2,9 tys. ofiar. Zdecydowana większość tych duchownych nie została
              oskarżona przez prokuraturę, bo ofiary - najczęściej pod naciskiem Kościoła -
              nigdy nie zgłosiły się na policję.

Autorzy raportu podkreślają, że wszystkie liczby są raczej zaniżone. Faktycznie
              skala zjawiska niemal na pewno jest jeszcze większa, bo do początku XXI w.
              jedynie niewielka część ofiar wnosiła skargi do Kościoła. W wielu przypadkach
              biskupi i kardynałowie nakłaniali ofiary do wycofania zawiadomień. Autorzy
              piszą, że Kościół katolicki "od 1950 roku niemal do dziś tolerował zjawisko
              pedofilii i homoseksualizmu wśród swych duchownych". Biskupi i kardynałowie
              chcieli uniknąć skandalu, a kościelni prawnicy udzielali im nieetycznych rad.
              "Hierarchia więcej uwagi zwracała na to, by skandale pedofilskie nie ujrzały
              światła dziennego, a nikt nie dbał o prawa ofiar lub dobro dzieci" - mówi raport.

Kościół wydał w tym czasie co najmniej 572 mln dolarów na opłaty dla prawników,
              przenosiny duchownych i kurację psychiatryczną dla niektórych księży. Autorzy
              raportu podkreślają, że suma ta niemal na pewno była o wiele wyższa, bowiem
              wielu biskupów ukrywało takie wydatki, uprawiając "twórczą księgowość".

Raport powstał na zlecenie amerykańskiego Episkopatu, który z pedofilią wśród
              duchownych zaczął walczyć dwa lata temu. Episkopat poprosił o napisanie raportu
              grupę byłych agentów FBI, prawników i socjologów, z których wszyscy są wiernymi
              zaangażowanymi w życie Kościoła. Raport jest pierwszym poważnym krokiem Kościoła
              na drodze do rozliczenia się z koszmarną przeszłością. Według amerykańskich
              socjologów nikt na świecie nie opracował dotąd tak szerokiego opracowania na
              temat zjawiska pedofilii w jednej instytucji.

W ciągu ostatnich dwóch lat prokuratorzy w kilkudziesięciu miastach USA
              rozpoczęli dochodzenia w sprawie kilkuset księży. Do tej pory już kilku trafiło
              do więzienia - w jednej z najgłośniejszych spraw w Bostonie ksiądz skazany za
              wielokrotną pedofilię został zamordowany przez współwięźniów.

Od roku 1950 tylko14 proc. przypadków molestowania zostało zgłoszonych policji
              przez ofiary lub Kościół. Jedynie nieco ponad 400 duchownych zostało oskarżonych
              przez prokuraturę - nawet wówczas Kościół chronił swych księży, np. opłacając
              ofiary, by wycofały swe zeznania. W ciągu ostatnich 53 lat jedynie 138 księży
              pedofilów trafiło do więzienia.

Najbardziej znanymi ofiarami skandalu są arcybiskup Bostonu Bernard Law,
              kardynał z Nowego Jorku Edward Egan oraz kardynał z Los Angeles Roger Mahony.
              Wszyscy trzej przez lata pomagali ukrywać się swym podwładnym podejrzanym o
              pedofilię, opłacali milczenie ofiar, a po wybuchu publicznego skandalu odmawiali
              współpracy z policją.

W rozmowach z reporterami autorzy raportu podkreślali wczoraj, że Watykan -
              nawet w ciągu ostatnich dwóch lat, gdy Kościół w USA znalazł się w ogniu
              zmasowanej krytyki - lekceważył problem. Kardynał Joseph Ratzinger rok temu był
              przekonany, że "problem dotyczy bardzo niewielkiej grupy duchownych, na pewno o
              wiele poniżej jednego procenta".
              • ja.sama zabolalo cie alex... 28.02.04, 13:02
                ...pytanie tylko w ktorym miejscu ???
                Dbasz o higiene przed stosunkiem, tak, zeby twoj kochas sie nie brzydzil ?
                • alex.4 Re: 28.02.04, 13:13
                  oszołom (czyli ja.sama) jesteś beznadziejnym gnojkiem. Twoja miłość do LPR jest
                  zrozumiała. Tam znajdziesz podobnych. Zakłamanie, kłamstwa, korupcja, brak zasad
                  moralnych. Oszoł brzydzę się tobą...
                  • ja.sama to jak jest z ta higiena alex ? 28.02.04, 13:26
                    Swoje obsesje z oszolomem zalatwiajcie miedzy soba! Mam gdzies LPR i innych
                    pajacow w sutannach, takze nie wyjezdzaj mi tu z takim koksem.
                    Ja tylko spytalem czy dbasz o higiene przed stosunkiem ze swoim kochasiem. Czy
                    nakladasz damskie patalaszki, bo wielu pedalow tak sie ubiera na swoja parade...
                    • alex.4 Re: to jak jest z ta higiena alex ? 28.02.04, 13:33
                      oszołom (czyli ja.sama) jesteś nie tylko prostakiem, ale i palantem.... miałeś
                      problemy w dziecińśtwie? Byłeś molestowany? Był to ksiądź?????
                      Tak na prawdę to jest mi ciebie żal....
                      z głupoty nie można się wyleczyć....
                      • ja.sama czyzby duet ? 28.02.04, 13:43
                        Widze, ze twoja obsesja jest nieuleczalna... Czy twoje sklonnosci homoseksualne
                        tez? Juz ci mowilem, ze z oszolomem to sie spotkajcie na osobnosci. Musicie
                        jeszcze ustalic ktory z was bedzie kobieta, a ktory facetem. Widac, ze ta twoja
                        oszolomska obsesja przerodzila sie w obsesyjne pozadanie oszoloma! I z tego
                        wlasnie powodu bardzo mi ciebie zal...
                        • alex.4 Re: 28.02.04, 13:48
                          ja.sama twoje wypowiedzi pojawiają się w tym samym czasie co wypowiedzi
                          oszołoma. Jeśli się pamięta jakim gnojkiem jest ten palant (podszywanie się pod
                          inne nicki), oraz zbieżoność waszych poglądów, to utożsamienie was obojga jest
                          bardzo prawdopodobne.
                          Ale jesli jesteście dwoma różnymi osobami, to jestes równie głupia(i) jak on.
                          Żal mi ciebie. Trywialny i głupi sfrustrowany
                          Ale ty jesteś oszołomem, tym głupim burakiem.
                          • ja.sama Re: 28.02.04, 13:59
                            Ty na prawde masz obsesje i to wcale nie sa zarty !
                            Wystarzy przesledzic watki, tam gdzie oszolom tam i ty, takze o czym ty mowisz
                            czlowieku. Co do pogladow to w kwestii LPRu i innych przyglupow, to ja juz
                            swoje wyrazilem, takze zbieznosci brak.
                            Ale jesli cie irytuje fakt, ze ktos zwraca uwage na twoje sklonnosci, to juz
                            twoj problem. Potrafisz tylko bezosobowo rozprawiac o rzeczach i o innych, a
                            sam chowasz sie ze swoimi sklonnosciami.
                            • alex.4 Re: 28.02.04, 16:35
                              ja.sama twoje poglady poza bliskoscia do lpr w kwestii zwiazkow partnerskich nie
                              sa mi znane.
                              jesli uwazasz, ze tylko osoby ktore maja dane sklonnoscia sa za czyms to jestes
                              prawdziwa dziewica intelektualna, nieskalana mysleniem.
                              • ja.sama Re: 28.02.04, 17:21
                                Co do zwiazkow homoseksualnych blizsza mi jest opinia Kociola Prawoslawnego -
                                jest on przeciwny malzenstwom homoseksualnym. A ze jakis tam LPR ma takie samo
                                zdanie...
                                A to, ze ty sie kryjesz ze swoimi sklonnosciami, to juz inny temat.
                                • Gość: tidi Re: IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 18:56
                                  "aleks.4" i "ja.sama" - oboje jestescie popierdoleni.
                  • oszolom.z.radia.maryja i znów ta obsejsa manaiaklna u ciebie? 28.02.04, 20:43
                    alex.4 napisał:

> oszołom (czyli ja.sama) jesteś beznadziejnym gnojkiem. Twoja miłość do LPR
                    jest
                    > zrozumiała. Tam znajdziesz podobnych. Zakłamanie, kłamstwa, korupcja, brak
                    zasa
                    > d
                    > moralnych. Oszoł brzydzę się tobą...

- weź pigułkę! (seksmisja) a tak na poważnie dlaczego każdego kto ma inne
                    zdanie niż ty klasyfikujesz jako oszoloma?
                    • alex.4 Re: i znów ta obsejsa manaiaklna u ciebie? 29.02.04, 12:28
                      bo nikt oprócz ciebie nie używa wielu nicków, nie zakłada kont o bardzo
                      podobnych nickach, próbując się podszyć pod inne osoby.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: i znów ta obsejsa manaiaklna u ciebie? 29.02.04, 12:36
                        alex.4 napisał:

> bo nikt oprócz ciebie nie używa wielu nicków, nie zakłada kont o bardzo
                        > podobnych nickach, próbując się podszyć pod inne osoby.

-mylisz się! wiele osób zmienia nicki wystarczy byś zajrzał od czasu do czasu
                        na forum kraj
                        • alex.4 Re: i znów ta obsejsa manaiaklna u ciebie? 29.02.04, 16:13
                          ale nie uzywają nicków na zmiane. Kolejne twoje mutacje często mają sprzeczne ze
                          sobą poglądy. twoje xzachowanie jest niezgodne z nietykietą i zasadami dobrego
                          wychowania. Posługujesz się kłamstwem czy fałszem.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: i znów ta obsejsa manaiaklna u ciebie? 17.05.04, 13:22
                            ani jedno ani drugie...czasami mam po prosty kłopoty z logowaniem się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka