fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 18.04.04, 14:48 a ja myslę że wpływy państwa Z. znacznie się zmniejszyły., Inaczej pan Z. nie szalałby tak po szpitalu czy raczej po oddziale. To jedna wielka wściekła kupa złości. A pani Z. nie chodziłaby opłotkami. Też myślę że nie dają za wygraną. Co tam dla nich załoga. To tacy co po trupach będą parli do celu. Ale jest satysfakcja że z tego pomiatania ludźmi odwróciło się w ich stronę w stonę Zaręby. Bo to co on ostatnio robił z ludźmi to się nie mieści w głoswie. To kompletnie psycho. Ona jest milutka ale to ona tuszuje jego wygłupy i wyskoki. Inaczej już dawno by był wywalony z chirurgii na zbity pysk, a może musiałby się wynosić ze szpitala jak z Kolna tyle że tu nie napastował nikodo ale wystaczająco ma na koncie. Co do Ekierta już sam nie wiem. To że kupił mieszkanie dla pani Ł. w bloczku lekarskim nie świadczy o chęci przejęcia szpitala. To się wyjaśni. Faktem że pewna grupa prze do prywatyzacji ostro i są to ludzie znajdujący się w dobrych stosunkach z Ekiertem. To się okaże. Na razie zatrzymali bo pomysł Łapińskiego na prywatyzację padł a jakoś dyrektor na Słonimskiej się zakontraktował i jakoś to się wlecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.bialystok.uw.gov.pl 19.04.04, 13:58 część inormacji mija się z prawdą. gdzie odpowiedzialność za słowo? xx Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 19.04.04, 22:08 W Zakładach sensacja ponoc wywalony Kurek. Mówi się głośno ale lepiej się zastrzec. Jakies plotki że wyszły na jaw przekręty. Cos się mówi o roli Kiejzika. Na razie jeszcze większy strach padł na wszystkich, bo jak wtym kawale nie wiadomo kto może przypadkiem po uszach dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 XX napisał że.. 20.04.04, 01:30 XX napisał że część informacji mija się z prawdą. Być może tylko które informacje. Właśnie które. Czy o państwa Z. To tylko mały koniuszek góry lodowej . Czy może p panu E. Zachęcam do podania tych informacji. Jeśli chodzi o państwa Z. to jest wiele ciekawszych. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 20.04.04, 10:10 Na innym poście ktos się podszył pod mój nik. Pewnie bedę musiął z niego zrezygnować. Co prawda informacja się zgadza . Faktycznie jest tak że w ZNTK huczy od plotek że zatrzymano szefa związku "S" w stanie wskazującym na spożycie... Ale to wszystko blednie przy sprawie Kurka. Mówi się że ABW miała w tym udział. Jak jest to się pewnie nigdy nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 20.04.04, 22:14 Ludzie gratuluje 201 wpisów to jest cos,a dotego jest to najbardziej emocjonujący temat.Podoba mi sie jest coraz ciekawszy,tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 21.04.04, 08:51 A więc jednak cos się pokazało, ale jak znam te układy i stosuneczki to na tym się skonczy. Jednak jest to tylko ukazany malutki wierzchołek wielkiej góry lodowej . Reszta jest ukryta a są takie rzeczy że włosy sie jeżą na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
stud22 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 22.04.04, 08:58 No i co?????????????? Zaczęło się ciekawie. A może Gazeta Łapska o tym napisze!!!!!!!!!!! Chacha Pozdrowki dla łapskiej elity czy raczej pseudoelity Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: Łapy - brud, syf i ekologia 22.04.04, 11:37 Bardzo ciekawie sie zrobiło a Gazeta Łapska pewnie jak gdyby nigdy nic zrobi reportaż o sukcesach burmistrza i o ogródkach działkowych ze juz wiosna.Oni ze strachu przed władzą wolą siedzieć cicho i udawać że nic nie słyszą nic nie widzą.Czy ktos tę gazete czyta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:21 GŁ to zwykły gadzinowiec. Sukcesy wyolbrzymiają, a porażki przemilczają. A ten propagandowiec jest bardzo deficytowy. Co roku przynosi straty ok. 24 tys. zł. Czyli do propagandy dokładane jest np. kilkaset metrów chodnika (który mógł by powstać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 22.04.04, 16:00 cholera nie zdawałem sobie sprawy ile to nas kosztuje,ten gadzinowiec Gazetą Łapską zwany.Szkoda bo wierze że,że kiedy powstawała ta gazeta miała inny cel .Ale jaki burmistrz taka i jego prasa.Moze podjąć jakąś uchwałe żeby albo gazete zamknąć albo nie dopłacać,osobiście wole kilkaset metrów chodnika niż tone makulatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagonik Re: Afera w ZNTK - zapadło milczenie IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 15:02 W ZNTK ludzie są tak zastraszeni, że boją się wlasnego cienia. Niejedno już przeszli i wiedzą co może władza Odpowiedz Link Zgłoś
stud22 Re: Afera w ZNTK - zapadło milczenie 23.04.04, 22:44 czytam tu postki o ROSTi jako najwiekszym obozie pracy (nie wiem, czy to nie jakaś ściema) , a może to ZNTK Łapy jest tym największym obozem pracy na Podlasiu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mery 02 Re: Afera w ZNTK - zapadło milczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 19:31 Masz racje , a podwyszki jak nie ma tak nie ma.Tylko obietnice ciagnace sie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Łapy - złodziejstwo , syf i ekologia 24.04.04, 09:37 Afera jest jednak raczej poważna . Jak słychać z kręgów że tak powiem :"laboratoryjno-szpitalnym" (to nie żart ale w "środowisku" wiedzą o co chodzi) . Ponoć od dłuższego czasu służby namierzały sprawę przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Łapy - złodziejstwo , syf i ekologia IP: 80.55.171.* 24.04.04, 17:14 To moze i wreszcie prezesowi ZNTK noga sie powinie. To chyba jakis niezły cwaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - złodziejstwo , syf i ekologia 24.04.04, 17:27 Ekiert to trudny do rozgryzienia typ. W obcowaniu z podwładnymi zachowuje się czasem wyjatkowo chamowato ale potrafi być łaskawy. Ma a raczej miał całkowiecie oddane pieski. Teraz mu Kurek nawiał na emeryturę ale jakie konsekwencje by wyciągnął Ekiert . Kurek tez za dużo wie o Ekiercie . Ale czy jeszcze mu było mało? Ciekawa w tymwszystkim rola Kiejzika. Ekiert nie jest człowiekiem stąd jak widac po nazwisku. Jakaś niemiecka rodzina ale spolszczona ale w Łapach i w zakładach pracował jego ojciec. Opowiadaja że ojciec mu załatwił stanowisko zastępcy dyrektora. Jest cała długa historia na te tematy ale kto nie jest z zakładów to tego nie bardzo chyba pojmie. Za wiele szczegółów za dużo tłumaczyć. Fakt faktem z biednego pracownika ZNTK stał się ich właścicielem. I jeśli nawet nie ma całości (jest współudzialowcem) to rządzi calością i to on już decyduje jednoosobowo o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - złodziejstwo , syf i ekologia 26.04.04, 21:42 Problem Kurka ma swoje połdoże w przeszłości, gyby nie było Ekierta to i ten pan musiał by odejść. Słyszałem, że poczas pierwszego konkursu na dyr.ZNTK jeden z członków komisji złamał jakies ustalenia i jego głosem Ekiert został wybrany. Znam tego człowieka i dziwię sie bo to uczciwy facet, ale nie zmienia to faktu że ponosi część winy. Gdyby wówczs wykoszono Ekierta być może Wróblewski nie zostałby burmistrzem, Kurek dyrektorem a pojęcie łapskiej mafii byłoby nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 26.04.04, 07:56 A co nowego w szpitalu, czy już burmistrz wykupił mieszkanie w bloczku przy szpitalu. Lekarze odchodzą bo ich nie stać na czynsz przy takich warunkach jakie się im proponuje a łapscy rządzący wykupują po nich mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 26.04.04, 17:33 przeczytałem ze miłościwie tfu tfu nam panujący burmistrz nie był na Łapskim Te Deum . Czyżby nikt mu nie napisał tego co ma mówić i uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 19:19 Bo jak on mogl byc to akurat nie mogla byc telewizja. I wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:52 Swoją drogą, to ciekawe, że aferą w ZNTK nie zainteresowała się Gazeta, która słynie z tropienia różnych afer. Czyżby macki ośmiornicy i tam doszły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 20:17 Ta gazeta opisuje afery, które okazują się nie byc aferami, to co interesuje ludzi naprawdę dla nich nie stanowi tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
stud22 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 29.04.04, 09:21 właśnie, dlaczego jak czytam to mam wrażenie, że jest tam opisana jakaś inna rzeczywistość niż ta w której żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
lupin71 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 30.04.04, 08:38 Czytam jeden z tematów na tym białostockim forum – najpopularniejsza osoba na forum . Wydaje się mi że od jakiegoś czasu przez ten łapski temat najpopularniejszy ale w sensie całkiem negatywnym jest Wróblewski burmistrz Łap - może ktoś wreszcie napisze coś pozytywnego o nim na przykład że bardzo dba o swoją bródkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 13:35 Dba nie tylko o bródkę. Dba też bardzo o swoje dzieci. Córka pracuje w Poradni psychologiczno pedagogicznej w Łapach i tatuś kupił mieszkanie w lekarskim bloczku Odpowiedz Link Zgłoś
perk3 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 01.05.04, 09:06 syf brud ale w Europie (w Unii) - śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 01.05.04, 23:39 Burmistrz nie zrobił nic aby w Łapach została komunikacja. Jeszcze napuścił przewoźników na starostę ale gdy ten zażądał kasy na utrzymanie wydziału w Łapach to burmistrz nabrał wody w usta. Teraz każdy będzie klął kto musi jechac do powiatu w Białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 08:34 A ja zarejestruje samochod w innym powiecie. Nie dam bialostockim psom zarobic ani zlotowki, do czego namawiam wszystkich. A moze zrobic jakis masowy bojkot puszystego starostwa? Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 03.05.04, 19:41 Przewoźnicy całkiem pogłupieli i nie wiedzą kogo winić za ten burd... Jeszcze nie do wszystkich dotarło, dopiero zaczną odczuwać od jutra. W Urzędzie w Łapach stale były kolejki, więc ludzi było durzo, a teraz muszą gonić do Białegostoku . Nie wiem kogo to ucieszy. Ponoć to ne jest wina starosty jak pan burmistrz próbuje wciskać urzędnikom, ale samego pana burmistrza który nie rozmawiał na temat pieniędzy. A przecież warto i dopłacić na sprzęt czy coś takiego ale w Łapach komunikacje zostawić. Dlaczego nasz ojczym miasta ma to wszystko w d. ? Bo pan burmistrz nie może jeździć autem i jego d. stale ktoś musi wozić. Przepraszam za mocne słowa ale tak właśnie jest. Nikogo nie pyta czy miasto nie powinno dopłacić powiatowi . Ma to tam gdzie już powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 19:21 Z uporem maniaka będę powtarzał, ten pacjent nie wybrał sie sam. Faktem jest, ze dzisiaj brak winnych ale to inna bajka. Ludzie, otwórzcie oczy, po nim juz tylko potop. A moze w końcu tzw. "opozycja" w radzie ruszy głowa i tyłkiem i zacznie zbierac głosy poparcia pod referendum odwołującym tą kreaturę. Chyba, że to taka pseudo opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:11 Nikt nie ruszy tyłkiem. Radni tzw. "opozycji" będą się bali narazić. Wystarczy spojrzeć na głosowania np. absolutorium. Prawie wszyscy go udzielają burmistrzowi. Pozostaje tylko inicjatywa społeczna. Ale jeżeli nawet zebrano by wystarczającą ilość podpisów pod projektem referendum, to i tak ono by nie przeszło. Niemożliwym jest przekrocenie 30% frekwencji. Będzie zakaz udziału w nim. A sam udział w referendum będzie widoczny na liście i koncekwencję będą wyciągnięte... Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 04.05.04, 21:08 Kto go czyli Wróblewskiego wybrał? Propaganda kłamstwo i układy. Dopiero teraz słyszę głosy oburzenia że gmina jest tak bardzo zadłużona (druga w województwie ). Bo napisał gazeta to dotarło do tych podkładów pod czaszką ale jak mówiło się o tym na mieście to wzruszali ramionami. W propagandzie nasz złomiarz jest bardzo dobry. To chyba typowe dla tępaków . Stali i Hitler tez byli mistrzami. Kto go wybrał? Szkoda gadać . Ekiert w ostatnim dniu pobiegł z pieskami po działacz i kazał głosować na zakładowego czy mistrza złomowego Wróblewskiego. Pewnie zaraz potem poleciał do kibla na piętrze i porzygał się jak dziwka co to przedobrzyła klientowi ale pewnie uznał że musi. Nie musiał ale wówczas jeszcze tego nie pojął. I to takiemu palantowi dał się wyrolować po raz kolejny. Ekiert wyszedł na dupka. Dziś do ZNTK dobijał się jakis dziennikarz czy nawet dzienniakarze . Czyzby UOP, CBŚ czy to co tam innego pusciło trochę farby na temat swych kontroli w getcie? Jak zwykle pewnie zasłonią się dobrem śledztwa. Kto go czyli Wróblewskiego wybrał? Propaganda kłamstwo i układy. Dopiero teraz słyszę głosy oburzenia że gmina jest tak bardzo zadłużona (druga w województwie ). Bo napisał gazeta to dotarło do tych podkładów pod czaszką ale jak mówiło się o tym na mieście to wzruszali ramionami. W propagandzie nasz złomiarz jest bardzo dobry. To chyba typowe dla tępaków . Stali i Hitler tez byli mistrzami. Kto go wybrał? Szkoda gadać . Ekiert w ostatnim dniu pobiegł z pieskami po działacz i kazał głosować na zakładowego czy mistrza złomowego Wróblewskiego. Pewnie zaraz potem poleciał do kibla na piętrze i porzygał się jak dziwka co to przedobrzyła klientowi ale pewnie uznał że musi. Nie musiał ale wówczas jeszcze tego nie pojął. I to takiemu palantowi dał się wyrolować po raz kolejny. Ekiert wyszedł na dupka. Dziś do ZNTK dobijał się jakis dziennikarz czy nawet dzienniakarze . Czyzby UOP, CBŚ czy to co tam innego pusciło trochę farby na temat swych kontroli w getcie? Jak zwykle pewnie zasłonią się dobrem śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Łapy - brud, ekologia i MY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 17:04 Od przeszlo miesiaca jestem w Lapach to tu to tam. Oczywiscie przebieglam wszystkie mi znane miejsca. Wielu was wczesniej mowilo o krajobrazie ksiezycowym czy z Marsa. Nie wiem jak tam jest ale w Lapach dominuje beton i szarosc. Do tego walajace sie smieci w szczegolnosci przed dworcem, Zwirki i Wigury (kolo cmentarza), okolice targowiska. Widac, ze wielu mieszkancow stara sie by ich domostwa wygladaly ladnie. Z przykroscia jednak stwierdzam, ze Lapy sa rowniez zasmieczne skutecznie przez swoich mieszkancow. Zauwazylam, ze panuje teraz moda na slonecznika... Pestki walaja sie wszedzie nie wykluczjac dworca i peronu. Pretensje nalezy miec do Burmistrza bo jest wiele rzeczy, za ktore on odpowiada aczkolwiek nalezy spojrzec obiektywnie i zaczac od siebie samych - w koncu ktos te smieci pozostawia... Lapy sa pozbawione calkowicie zieleni. W okolicach targowiska stercza tylko kikuty po dawnych lawkach - i komu by przeszkadzalo by tu zrobic park tymbardziej, ze sa juz sciezki lesne prowadzace na Binduge? Nie potrzeba na to wielkich nakladow. A tak w ogole to ciesze sie, ze Forum o Lapach nadal trwa i trzyma sie na stronie pierwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, ekologia i MY 05.05.04, 20:52 "Hm" w Łapach? Witaj. Aż mi się nie chce wierzyć. Bardzo mnie cieszyły Twoje posty z Ameryki. Twoja żarliwa wiara, że warto działać, by to wszystko zmienić, co sie nam nie podoba. Potem zamilkłaś na jakiś czas. A może się tylko ktoś pod Ciebie podszywa? Ja mam bardzo mało czasu na pisanie,ale bardzo chętnie zerkam na nasze łapskie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Łapy - brud, ekologia i MY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:51 Tak, jestem, jestem aczkolwiek bardzo zajeta a do tego wszystkiego przeszkadza mi bardzo brak ciaglego dostepu do internetu. Jak tylko mam okazje wpadam na Forum aby zerknac co sie dzieje i jak wam kochani idzie. Dalej twierdze, ze mozna dokonac wielu zmian. Do Lap wpadam prawie co tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 05.05.04, 21:31 Gazeta Współczesna napisała o naszym getcie, mało ale zawsze to jakieś potwierdzenie tego, o czym na zakładzie się mówi "Tabor przekrętów" Urząd Kontroli Skarbowej uznał, że straty w wysokości 700 tys. zł, jakie wykazały Zakłady Naprawcze Taboru Kolejowego w Łapach, są nieprawdziwe. Urząd znalazł nawet wynoszący 30 tys. zł zysk firmy. W aferę, którą zainteresowało się Centralne Biuro Śledcze, zamieszany jest prawdopodobnie jeden z - obecnie już byłych - dyrektorów firmy oraz znany przedsiębiorca z Łap, akcjonariusz ZNTK. - Było prowadzone postępowanie kontrolne w ZNTK w Łapach - potwierdza Piotr Pietrasz, rzecznik prasowy Urzędu Kontroli Skarbowej w Białymstoku. - Zostało już zakończone, ale wyniki są jawne tylko dla stron. Firma teraz może się odwołać. Nie udało się nam porozmawiać z prezesem firmy Ryszardem Ekiertem, który przez cały dzień - jak powiedziała jego sekretarka - był niedostępny. Wiadomo jednak, że firma nie zgodziła się z raportem pokontrolnym. - Jest raport i stanowisko wobec niego naszej firmy - powiedział nam wczoraj Jarosław Łapiński z działu kadr w ZNTK. Do nieprawidłowości finansowych miało dojść podczas zakupów materiałów dla ZNTK. Zastępca dyrektora zakładu nabywał je rzekomo od firmy, należącej do członka jego rodziny. Nie konsultował jednak tego z zarządem ZNTK. Firmą tą interesowała się też policja. W kwietniu zastępca dyrektora miał być zwolniony dyscyplinarnie, jednak pod koniec ubiegłego miesiąca okazało się, że od 15 kwietnia jest już na emeryturze. Pracownicy Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego w Łapach wiedzą, że w firmie dzieje się coś niepokojącego, ale boją się o tym mówić. - Afera jakaś jest. Mówią o tym między sobą wszyscy w biurze, ale nie możemy nic powiedzieć na zewnątrz. Takich informacji, jeśli będzie chciał, udzieli sam prezes - powiedział nam wczoraj jeden z pracowników przed budynkiem ZNTK. Do wewnątrz nie zostaliśmy wpuszczeni przez ochronę. (agak) Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 07.05.04, 08:24 Dzisiaj Współczesna poświęca Getcie artykulik "Złom krążył w rodzinie" o malwersacjach finansowych. I znów bohaterem jest Krzysztof Kurek zwany Krzysztofem K. Ciekawe czy potwierdzi się rola Kijzika, o czym się przebąkuje. Moim zdaniem to pryszcz w stosunku do tego, co naprawdę dzieje sie w "zetenteku". Poza tym zobaczymy co bedzie z tym dalej. Może trzeba było znaleźć kozła ofiarnego. Mówią że u nas najdokładniej ręka ręke myje. Fragment artykułu: W kwietniu 2002 r. ZNTK za około 50 tys. zł sprzedały złom zderzaków firmie Agat, należącej do Edwarda K., właściciela prawie 10 proc. akcji Zakładów. Transakcję nadzorował dyrektor Krzysztof K. Następnie Agat za 52 tys. zł odsprzedał złom firmie Karo. Jej właścicielką jest Agnieszka B., córka dyrektora K. Pełnomocnikiem tej firmy był wówczas właściciel Agatu – Edward K. Następnie od Karo złom kupił Kamax. Zapłacił 320 tys. zł. Córka dyrektora K. zyskała na tym prawie 268 tys. zł. – UKS zarzucił nam, że mogliśmy sprzedać ten złom za wyższą cenę – wyjaśnia prezes ZNTK Ryszard Ekiert. – W raporcie pojawiła się więc różnica między naszą sprzedażą firmie Agat, a odsprzedaniem dla Kamaxu. Dyrektor K. pytany przez prezesa, dlaczego nie sprzedał złomu bezpośrednio Kamaxowi, miał powiedzieć, że firma ta nie chciała go kupić. Z raportu wynika, że złom zderzaków załadowano na stacji Łapy i nadano przez ZNTK do Białegostoku. Odbiorcą był Agat. Następnego dnia, bez żadnego przeładowania, tym samym wagonem towar został wysłany do Kamaxu. Nadawcą była już jednak firma Karo. Emerytura zamiast dyscyplinarki – O wszystkim dowiedzieliśmy się dopiero podczas przeprowadzanej kontroli – wyjaśnia Ryszard Ekiert. – Dyrektor K. od razu został zwolniony dyscyplinarnie. przysługiwały mu wtedy jednak prawa emerytalne, więc przeszedł równocześnie na emeryturę. Prawnicy ZNTK zastanawiają się, co można zrobić dalej ze sprawą. Prawdopodobnie zostanie złożone do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Na nieścisłości finansowe miało również księgowanie towarów w magazynie. Odpowiedzialny za to magazynier już nie pełni tej funkcji. – Złom był księgowany jako zestawy kołowe – wyjaśnia dyrektor finansowy ZNTK Alfons Niewiński. Podczas kontroli okazało się natomiast, że zestawy kołowe o wartości 429,5 tys. zł, zaksięgowane jako sprzedane, są w magazynie. W skutek nieprawidłowości ZNTK będą musiały zapłacić dodatkowo 60 tys. zł. podatku. (agak - 06. Maja 2004) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 07.05.04, 19:49 W myśl zasady chłop zawinił, cygana powiesili za wszystko opowie magazynierka. Najbardziej winni nie poniosą opowiedzialności a towarzysz Kurek przejdzie na emeryturę. Kaktus mi na łoni wyrosnie jak ta sprawa będzie miała ciąg dalszy. Juz dawni towarzysze Kiejzika zadbaja aby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, syf i ekologia 09.05.04, 10:21 Bardzo mnie ucieszyło gdy kilka dni temu odezwała się Hm - zresztą będąc w naszych kochanych Łapkach. Ale tylko dała znać o sobie i zamilkła . Może nam jednak popiszesz trochę na forum. Ciekawe jak na to wszystko patrzysz z bliska jakie masz źródła informacji, co one mówią, jak to oceniają. Co z twoimi pomysłami? A w oóle czy już wróciłaś na stałe czy znowu mamy spodziewać się korespondencji z zagranicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:01 Bardzo mi przykro, ze tak zadko odzywam sie. Cieszy mnie natomiast, ze jestescie zainteresowani moimi pomyslami. No, teraz mam ich nawet nieco wiecej ("po wizji lokalnej"). Jestem przekonana, ze szarosc Lap mozna zmienic. Oczywiscie nie moze tego dokonac tylko jedna osoba. Forum to pokazuje, ze chetnych jest wielu na TO BY POPRAWIC warunki zycia w Lapach. Jak wspomnialam wczesniej mam nieco ograniczony dostep do internetu. Planuje dosc dlugi pobyt teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kseroks Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 09.05.04, 23:29 I co dalej z historią panów Kurka i Kiejzika? Czy na tym koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 10.05.04, 16:19 Ciągu dalszego nie będzie, starzy towarzysze nie pozwola na dopisanie zakończenia, nie w tej bajce. Panowie KK będą żyli długo i szczęśliwie na nasz koszt. Jedyna nadzieja w piekle ale i od niego pewnie się wyłgają, wszak lucyfer nie znosi konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 11.05.04, 08:14 W Zakładach jest opinia że skończy się na niczym. Mówi się że jest to układ. Sprawa się rypła, to trzeba było znaleźć kozła ofiarnego. Ekiert miał powiedzieć do Kurka: Krzysiek ktoś to musi wziąć na siebie. Kurek miał mu odpowiedzieć: Ale kto? Ktoś z nas dwóch, ale na pewno nie ja. Krzysiek na to: W porządku Rysiek,ale jak mi spadnie włos z głowy i nawet tysiąc złotych z mojej kieszeni , to będę inaczej gadał. Spokojnie, masz moje zapewnienie - zapewnił go Ryszard. Jak było można się domyslać. Czy czas pokaże? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 12.05.04, 19:15 Myślę, że sie mylisz starywagonie, Rysiek w naiwności swojej zaufał tej nędznej kreaturze K.K. i wyszeł na tym jak Zabłocki na mydle. To facet naiwny, nadal otacza sie różnej maści kreaturami, jesli nie wyciągnie wniosków ze sprawy K., to wczesniej czy później, zostanie przez nich wymanewrowany. Poprzekupował tych niby związkowców (to dopiero wyjątkowi szubrawcy) i mysli, że zapewnił sobie wieczny spokój, nic bardziej mylnego. Załoga wrze i tylko patrzeć jak para rozsadzi kocioł. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 13.05.04, 09:05 Wątpię czy masz racje . To się zresztą okaże (np. czy wniosek trafi do prokuratora i jakie go tam będą składać zeznania w śledztwie i jak zakończy sie postępowanie przygotowawcze ). Załoga może i wrze ale od plotek, ale tylko i wyłacznie , bo ludzie maja niesamowitego cykora. Związkowcom Ekiert gdyby kazał gówno zjeźć to by zjedli i wołali jakie smaczne. Taka jest łapska zakładowa specyfika. Pozdrawiam . StaWag (to a propos "naszej" spółki Towag) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 14.05.04, 20:22 starywagonie odpowiedź na post wysłalem na twoja skrzynkę na serwerze gazety. Nie chciałem zamieszczać jej na forum aby nie obrażać współforumowiczów jednym z nazwisk które tam podałem, to gorsze niz ordynarne przekleństwo a chodzi o jednego ze zjadaczy dyrektorskiego łajna (tzw. związkowiec). Dla ułatwienia życia wszystkim ciekawskim podpowiem, że kojarzy sie ono (nazwisko) z ostatnim dniem tygodnia, pijstwem w pracy, załatwianiem własnych interesów za zakładowe pieniądze i niesamowitą głupotą. Pozdrowienia, ja też pracuję w gettcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 12.05.04, 08:23 To co czekamy na następne informacje? Może już ich nie byc. Może się okazać że wszyscy nabrali wody w usta - z Narwi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 14.05.04, 08:28 M. rzuciła na forum Łapy temat matury burmistrza . Słysząła że ponoć Wróblewski w tym roku robiłl maturę . Też pytałem o maturę naszej władzi kilka miesięcy temu? Więc w końcu jak zrobił już tę maturę czy nie . Była kilka lat temu pogłoska że maturę załatwił mu dyrektor Technikum Perkowski . Odpowiedz Link Zgłoś