lupin71 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 15.05.04, 09:36 Jakoś wolę tenwątek od łapskiego , bo tu jest sporo informacji. Przydałaby się jednak jakaś łapska agencja informacyjna podająca info o tym co się u nas dzieje. Na przykład co z ZNTK. To chyba główny ostatnio temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 14:17 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10523 Kto nie jest "ekshibicjonistą" i nie musi mieć wielkiej publiki dla swych wypowiedzi nich je umieszcza na forum Łapy Okazuje się, że wszyscy uczestnicy tego wątku bywają na forum Łapy, więc czemu nie piszą tam. Co niektórzy prowadzą podwójne życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 21:07 A, czemu podszywasz sie pod moj nick? Oj, nieladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 80.55.171.* 16.05.04, 23:05 Co juz 250 wpisow???? MOje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapianka Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 15:43 > A, czemu podszywasz sie pod moj nick? Oj, nieladnie! Sorry miało być jw "Łapianka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw2 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 62.89.110.* 18.05.04, 09:25 A czemu "jw Łapianka" czy to znaczy Jej Wysokość? Jeśli tak, to zgoda i należny szacunek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapianka jw..... IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 14:05 ...to miało znaczyć tylko "jak wyżej". Dzięki za jej wysokość Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: jw..... 18.05.04, 21:04 Jaka kurtuazja na forum . Az miło . Jak się człowiek patrzy na tę brutalnośc ulicy i chamstwo i drobnomieszczaństwo władzy (podkreślić wężykiem, wężykiem...), to aż podskakuje z wrażenia, jak usłyszy uprzejme słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:07 Czy ktoś zna szczegóły tych zwolnien w ZNTK? Ile,kiedy itd? Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 20.05.04, 17:32 Szczegóły to pozna ten, którego zwolnią. I to pozna tylko ten jeden "szczegół". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodła Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 20.05.04, 22:25 Oj dzieje sie w tych Łapach dzieje, szkoda gadać,ale trzeba trzeba niech wszyscy wiedzą co za mafia siedzi.to co sie dzieje jest okropne,wszędzie bieda aż piszczy a tym jeszcze mało i kradną,a cierpią tylko niewinni.I będzie tak że kowal ukradł a cygana powiesili.Szkoda ale zawsze wierze że polecą tez głowy te co za mocno kabinują. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 22.05.04, 15:42 Mafia to gówniarze w porównaniu z tymi co rządzą w Łapach. Mafia mogłaby się wiele do nich nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lupin71 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 23.05.04, 14:16 Nie mogę się docztać czy w końcu burmistrz Łap zdał maturę czy nie. NIby to błaha sprawa, ale dla nas Łapiaków istotna. Jak burmistrz zdał, to od razu będziemny mieć wrażenie że podniósł sie stopień wykształcenia społeczeństwa, bo jak burmistrz to i jakby wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodła Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 24.05.04, 14:40 pewnie zdał bo mu załatwili i będzie tak ze sie ujawni dopiero jak załatwi sobie mgr,bo jest tyle płatnych szkół to co kase biora i jest sie studentem,chociaż nie wie sie gdzie mieści sie szkoła.Więc co ma sie maturą chwalic odrazu dowali z grubej rury,hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 25.05.04, 08:14 A może już studiuje z Mozolewskim szefem "Solidarności w województwie . Co on studiował? Najpierw na Uniwerku, ale wyszło na to że ma zdawać egaminy więc się zawiódł na uczelni i odszedł zagniewany. Potem gdzieś poszedł, co to Gierek studiował ale też nie wyszło . (Gierka zapytali na którym jest roku. Nie wiedział to zadzwonił na uczelnię . Odpowiuedziano mu że nadrugim. "Oj słabo się staracie rektorku, słabo" - podsumował rektora I sekretarz ). Dziś pewnie dzwowni się by spradzić czy wpłynęły pieniądze za promocję na kolejny semestr. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 26.05.04, 10:19 Nie wiem dlaczego tak się wszyscy interesują sprawą Kurka. Nawet słyszę głosy potępienia. Dziewice się znalazły nagle. A najwięcej w zakładach. Krzysiek jest w porządku facet. Uczynny, a nie buc jak Rysiek i jego lizuski co to bez rozbiegu w d... wskoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 27.05.04, 08:09 Proszę tylko nie roboć z Kurka bohatera a z Ekierata tego najgorszego. Dla mnie oni wszyscy są siebie warci. Gdyby Kurek nie stał za wieloma posunięciami, to Ekiert nie miałby tego, co ma. Na mój gust to Kurek był strategiem wielu kombinacji. Ta kłótnia jest według mnie pozorna. Nie wiem czy bez Kurka Ekiert pradziłby sobie wszystko to wziąć w garść i tak poustawiać ludzi, podocierać do Warszawy i poza nią, wyrobić układy w kraju, wcześniej w ministerstwie i Generalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm ZNTK i Lapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 11:59 Bez ZNTK Lapy nie maja szansy na to by istniec. Warto zadac by bylo pytanie ilu pracownikow na dzien dzisiejszy zaklady zatrudniaja i jakie podatki odprowadzone sa do Miasta. Powod prosty. Wedlug mnie bez Zakladow Lapy umra smiercia naturalna, chyba ze zostana otworzone nowe firmy w miasteczku (co raczej nie wydaje sie realne), ktore zaczna pokrywac chociazby koszty oczyszczania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: ZNTK i Lapy 27.05.04, 15:50 Stary Wagonie sam sobie zaprzeczyłeś. Skoro wiesz ile robił Ekietowi i Zakładom Kurek, to dlaczego uważasz, że jest taki sam jak Ekiert. Teraz chce się naskakiwać na Kurka, ale za co? Ze forsa szła do Zakładu? To kto na tym korzysał ? Kurek jak trzeba było to zawsze załatwił albo starał się załatwić. Sam to przyznajesz. To nie on zrobił ten małpi cyrk, jaki mamy w ZNTK, że wszyscy się boją nawet oddychać . Owszem bedakiem Krzysiek nie jest. Domy pobudowane córkom z pensji to nie jest. Ale to nie on jest właścicielem połowy zakładu. Kto zbił kasę na tym wszystkim. Czy to było z pensji, choćby i dyrektorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 28.05.04, 20:13 Nie mogę zgodzić sie z twoją opinią na temat Kurka ale nie to jest istotne w tej chwili. Masz w pełni racje co do lizusów w otoczeniu Ekierta. W zntk wytworzył sie swoisty, chory układ. Nie wiem na czym on polega, na jakiej zasadzie dobierani są ci ludzie i co dobrego zrobili dla zakładu (zakładowi zdecydowanie szkodzą)a raczej dla prezesa. Najgorsze jest to, że żaden z nich jeśli nawet widzi, że dzieje sie ewidentne draństwo nie ma odwagi żeby powiedzieć o tym głośno, nawet pomysleć pewnie sie boją. I to oni decyduja o losie załogi - zgroza. Mam propozycję, każdy z pracowników zakładów piszący na tej stronie powinien podać przyład, z nazwiska, takiego szkodnika. W niedzielę napiszę długą ich listę. Najwyższy czas żeby swoją niekompetencją przestali szkodzić firmie z tak długimi i dobrymi tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 28.05.04, 22:50 Raz jeszcze mówię,że Kurek nie jest taki zły, a Ekiert taki dobry. Większość kontraktów to znajomości Krzyśka, stare układy. Potem to może każdy głupek mógł je utrzymać, ale ktoś musiał to wychodzić, te dojścia mieć. I mówię że to nie on przejął zakład ale Ekiert się niesamowicie obłowił . To Kurek był mózgiem dla Ekierta, to on wiele ustawiał także politycznie nie mówiąc o spółce pracowniczej. Myślę że Towag to był jego pomysł, bo wiele rozmów było. Toż nie wymyśliły go takie gamonie jak Jan Jabłoński ze „źwionsku” i Piątek , kompletny ciemniak (choć świeć Panie nad jego duszą) co tak gorliwie przekonywali do spólki a potem udawali głupiego, gdy skupowano akcje. Taki sam obecny Sobociński. Związki zamiast bronić pracownika sprzedał się całkowicie i jeszcze pomaga w gnębieniu ludzi przyklepując najgłupsze decyzje. Może jest trochę osób szemrzących, ale nikt się dziś nie wychyli, co zresztą nie dziwi. Nikt nie jest samobójcą. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 29.05.04, 21:20 To ciekawe, że nawet ci, co mogą iść na emeryturę trzęsą gaciami. Ludziom już w krew wszedł strach. Jakby ktoś im całkiem miał koryto zabrac i zaraz mieliby z głodu zdechnąć. Nauczyli się wazeliny i poddaństwa. A najgorsi są ci co największymi nieudacznikami. Ci to ociekają wazeliną ale to oni rozp... ten zakład. Im się wydaje że to jak dwadzieścia lat temu czy się stoi czy się leży premia się należy i zamówienia same przyjdą , kontrola jakości wszytsko odbierze a zamawiający za wszystko zapłaci. Nie widzę nic wartościowego ani w Ekiercie ani w barabolcu Kurku. A już największy lizus i ciemniak to dla mnie Alfons. Same imię mi już wystarczy. Zawsze udawał że się na wszystkim zna od piłki nożnej do produkcji czołgów, a tak naprawdę zna się na napełnianiu swego brzucha. Dla nich wszystkich zwykły pracownik to mniej niż wagon, niż wózek, oś, koło, śrubka . Człowieka mają kompletnie w d.. i jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 30.05.04, 16:50 Nic dodać nic ująć starywagonie. Popatrz tylko na tych niby kierowników w zntk. Podszyci strachem, odmóżdżeni, bez jaj, niekompetentni. Kto i na jakiej zasadzie ich dobierał to jest dopiero zagadka. Przez 10 lat kier. wydziału wagonowego był niejaki "wielki łeb", wyjatkowy dureń, kanalia a nade wszystko nałogowy alkoholik. Za butelkę wódki mozna było z nim zalatwić wszystko. Sprzeciw wobec , często gęsto , głupich decyzji zarzadu nie mieścił się w jego durnej głowie. Dobrał sobie wspólpracowników debili aby sie spośróed nich pozytywnie wyróżniać, niewiele to jednak dało. Trzeba było aż wielkiej afery z reklamacją żeby odsunąć tego buraka od kierowania ludźmi i szkodzenia zakładowi, krzywdy mu oczywiście nie zrobiono ale to jest już w fabryce normą. Jego niewatpliwą zasługa jest to, że wprowadził terror alkoholowy i rozpił wielu normalnych ludzi. Żeby bylo śmieszniej dzisiaj zasiada w komisji zakładowej związków zawodowych (ludzie chyba się ze smiechu popłaczę) Osobnym tematem są tak zwani etatowi związkowcy, to dopiero superkanalie. W ciemno podpisza wszystko co im dyrektor podsunie i jeszcze będą przekonywać wszystkich, że to dla dobra załogi. Tego nie wymyśliłby nawet Mrożek. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 31.05.04, 08:16 Ja się zastanawiam, czy największym ciemniakiem nie jest czasem Rysiek skoro to wszystko toleruje i nie przeciwdziała. A może nawet nakręca. Właściwie to jaki jest jego umysłowy patent. Jego stary biegał za Majewskim żeby syna zrobić zastępcą dyrektora. Potem Hieniuś Żochowski ze Źwionzku i jego ekipa biegali po zakładzie by nie robic konkursu i powołać swego czyli Ryśka a nie jakiegoś Łukaszuka (jak się potem okazało męża przyszłej wojewodziny) i tak został Ryszard został szefem. I dalej już poszło łatwo. Państwo budujące nowy kapitalizm wymysliło największy przekręt własnościowy po PRL i powołało NFI. Wykłucano się o pakiety akcji dla pracowników , które potem zebrała grupka cwaniaków. I tu własnie Krzysiek miał największy koncepcyjny udział ale znów korzyści zebrał Rysiek. A ze otacza się debilami i ciemniakami i dodajmy pijakami? A widział ktoś ciemniaka , który lubi w swoim otoczeniu inteligentnych ludzi. To jak brzydula chciałaby konkurować z pieknościami. Najpierw gadano w zakładzie, że uratował firmę, bo inny by ją położył. Potem się okzało, że firma znalazła się w jego kieszeni. Niby jescze nie całkiem, ale to juz nie ma znaczenia. Pozdrawiam zakładowych i życzę dotrawania do emerytury a potem splunięcia za siebie i nie odwracania się więcej w tamtą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy.sdi Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:14 Skoro to takie kolejarskie miasto, to całe te Łapy chyba tylko powinno się zapakować w wagony (niech to będzie I klasa albo ta poselska co ma wozić polskich parlamentarzystów do Brukseli) i wywieźć gdzieś po naukę do innych krajów czy regionów, bo nie umieją sobie poradzić ani z chamowatymi i pazernymi dyrektorami ani niedouczonym i bezwzględnym burmistrzem nie mówiąc o brudzie w mieście osyfionym dworcu i ruinach w centrum miasta . Miasto miejscami wygląda jak po wojnie z talibami a przecież to nie Irak. Dlaczego nikt nie każe rozbrać chałup które ledwo stoją i niedługo się zawalą. Dlaczego nie sprząta się ulic, ziemi tyle i brudu, że można się przerócić , nie nakazuje się ani służbom ani mieszkańcom sprzątać. Gdybym ktoś mi powiedział że mam w tym miejście spędzić całe życie to jeszcze tego samego dnia bym nawiał. Na szczęście jestem tu krótko u na krótko. Z konieczności zresztą. Pozostałym współczuję. Liczyłem jednak że ktoś myśłi nad tym jak to misto zmienić. Takiego nędzarstwa to jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum bum Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 16:11 Domyslam sie, ze bardzo sie udzielales by ta niedobra sytuacje w miescie zmienic? Jezeli chcesz stad uciekac - twoja sprawa. Pamietaj , ze pierwsze uciekaja szczury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 03.06.04, 19:31 Tak się dziwnie skład, przyjacielu, że to nie szczury uciekają z tego miasta ale oni nim rządzą. Popatrz tylko na te szczurze chytre mordki wyglądzjące z każdego kąta, uśmiechające się szyderczo, gardzące przeciętnym łapińskim, widzące go tylko przed wyborami, obiecujące złote góry, gruszki na wierzbie i srające na każdego, szcurzymi bobkami, jak już jest po wszystkim. Zastanówcie sie Łapiacy co robicie, komu dacie się manipulować, podstawcie taczki pod urząd miasta i nie tylko i zróbcie użytek ze swojej siły i inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bialys.sdi Re: Łapy - brud,syf, ekologia i uciekące szcjurki 01.06.04, 20:32 Nie krzywdujmy sobie i bez urazki stary Jak powiedziałem nie jestem stąd a te kilka lat wcale nie sprawiło że zapuściłem korzonki w to kolejowe miasto. Z wagonami to był żart ale domyślam się, że cię trochę wkurzył. Nie będę tu dłużej ani krócej niż trzeba. Nie wszystkie szczury uciekają . Niektóre są przejazdem ( czy raczej chyba przechodem ) ale większość szczurów i tak zostaje. Tylko współczuć tym co zostają. Stąd pewnie taka reakcja. (?) Ale co ja na to poradzę. Nawet zacząłem się zastanawiać co by tu można zrobić ale nic mi nie przychodzi do głowy. Jak władza i miejscowa rada starszych mają wszystko w dupie to co może taki jeden z drugim biedny szczurek, przepraszam, żuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud,syf, ekologia i uciekące szcjurki 02.06.04, 20:04 bialys. Nie masz z czego się tłumaczyć. W tym mieście jest pewnie wielu takich co chciałoby stąd nawiać, ale nie mają gdzie i jak piszesz o jakimś nie wiem czasowym kontrakcie to na pewno ci zazdroszczą. Ja tylko czekam emerytury która z różnych przyczyn odkładam ,ale dlatego gwiżdżę na to wszystko. Już też ma dosyć tego wszystkiego. Tych wszystkich durniów. A jak ktoś mądry w ZNTK do udaje durnia, aby tamci nie zauważyli że ten facet myśli i ma swoje zdanie. Im głupsi są ci z którymi przychodzi pracować, to tym większego głąba trzeba udawać by nie podpaść i nie wystraszyć, że się kuma co oni robią i co sobą reprezentują. Niejeden przetrwał tak jak jaże udawał głupiego .To obrzydliwe ale tak jest. Czasem myślę, że te cyniczne łajzy czyli ci inteligentniejsi w tym także ci na samej górce wiedzą dokładnie, co myślą pracownicy tacy jak ja. Wiedzą, ale mają to kompletnie w d... mało tego, im to pochlebia ,że my robimy z siebie debili. Przezywają jakąś perwersyjną satysfakcję że jesteś ujajany, że się zachowujesz ja gąbka. Gdyby się znalazł taki mądry, co mógłby to opisać to byłby dopiero Mrożek do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Łapy - brud,syf, ekologia IP: 80.55.171.* 03.06.04, 02:29 Oj dawno mnie nie było na tym forum, dawno. A tu tyle ciekawych wpisów. Ale jeden mnie zainteresował. Czy to prawda, że ten wasz de bilek burmistrz zdał maturę??? Kto go zresztą do niej dopuścił, skoro on ma tylko podstawówkę. Jakiś pechowy ten rok - maturę zdały też panie Hojarska i Beger i już myślą, żeby iść w ministry. To burmistrz Wróblewski, z tą jego drętwą postawą (jakby kija połknął), po maturze chyba w prezydenta Polski mierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZarny Re: Łapy - brud,syf, ekologia IP: *.iig.pl / *.iig.pl 03.06.04, 13:59 To już wszystko wiem o tej maturze - przeczytałem w dzisiejszej Współczesnej. Burmistrz ma o oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo taką maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUr Re: Łapy - brud, syf ,ekologia i matura k.... IP: 217.96.0.* 03.06.04, 19:41 Faktycznie jaja jak ta cała ekologia. Może nasz burmistrz ma ekologiczną maturę. Taką leśną albo bagienną. A może on ściągnął na siebie dziennikarzy aby zwrócic na siebie uwagę, a odwrócić od Ekierta i Kurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf ,ekologia i matura k.... IP: 217.96.0.* 04.06.04, 16:46 Raczej konspiracyjną, zrobił ją w tak głębokim podziemiu, skrzętnie ukrył przed wrogimi oczami i do dzisiejszego dnia nie może odszukać. A może, podczas rewizji wrażych sił, żeżarł i teraz zalega biedakowi na wątrobie, jak w końcu ja wydali to wszystkim malkontentom i niedowiarkom pokaże. Swoją drogą rozpytywałem trochę kolegów z rocznika tego męża opatrznościowego i jakoś żaden nie pamięta aby Tadzik zdawał egzamin maturalny, nie wolno się dziwić, wszak to już sklerotyczni starcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 04.06.04, 22:17 Tych co nie chodzą po forum ŁAPY zapytam czy coś więcej wiedzą na temat tego, że burmistrz zapłacił 380 000 zł dla firmy Czyścioch która łaskawie wycofała się z budowy Zakładu Sterylizacji Odpadów Medycznych w Łapach. Moim zdaniem to skandal nad skandale. Nie dość że chcieli nam syf sprowadzić do Łap to teraz władza im buli za to. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10523&w=13197995 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 04.06.04, 23:51 Ludzie to sie w głowie nie mieści. Jesli ten brodaty duren nie zapłaci za to z wlasnej kieszeni to znaczy że sprawiedliwość już dawno zdechła. Wielu z nas słyszalo jak bezczelnie łgał w ostatniej kampanii wyborczej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 05.06.04, 22:54 Wreszcie jakoś ucichła afera i boksowanie Kurka. No bo i co mieli udowodnić. Zakład ma zyski z tego powodu, bo sprzedano, a nie ukradziono. Rysiek szuka kozła ofiarnego? Niech się sam zaproponuje na kozła. Ale też ma innego kozła. Kozła skoro nazywają go Kozią Bródką . Myślę oczywiście o „naszym” zakładowym Tadziku. I co? Artykuł o maturze najlepiej pokazuje jaki to głąb. Tacy są ludzie Ryśka. Jedengo durnia wsadził na burmistrza Łap, ale ilu siedzi na zakładowych stołkach. Czy takimi głąbami musi się otaczać. To przykre tylko ,ze jedni charują a inni zbieraja korzyści. Tylko czemu to muszą być takie głąby. Rysiek ma kompleksy wobec ludzi iteligentnych ot cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 06.06.04, 00:55 Twierdzisz kobro, ze Rysiek szuka kozła, bardzo w to wątpię, sprawa już cichnie i w koncu zdechnie zupełnie. Co do głąbow w otoczeniu prezesa to masz zupełną rację. Pogłowie głąbów i kanalii w zntk na metr kwadratowy jest zatrważająco wielkie. Najgorsze w tym jest to, ze pasożytuja oni na pracy zalogi, przeszkadzają, robią zamieszanie, nie potrafią (boją się) podejmować decyzji i pierwsi pchają sie do koryta, ale taki jest charakter wieprzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stud22 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 06.06.04, 11:25 Na form Łapy sensacja ze znikającymi wątkami. Czyli taki wniosek że wszędzie kradną. Nawet na internetowym forum . Kradną w mieście, kradną w Zakładach. Jednak Ekierta nie można winić bo wypoczywa w Grecji a takie forum to i tak olewa. Chociaż, faktycznie nie lubi ani słowa krytyki. Jak zresztą oni wszyscy. Tu chyba nie kasują wpisów. Dlatego wolę to forum bo tu raczej nie zdarzyła się taka manipulacja, chociaż kto to wie. Nie podejmuję się liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
sun1802sun Re: Łapy - brud, syf i ekologia 07.06.04, 06:14 Wiecie co....wyjechalam z tego miasta rok temu...i az sie wierzyc nie chce-co sie w nim dzieje??? Czytam i oczom nie wierze! Ludzie - zajmijcie sie tym miastem, rzadzacymi i zyjacymi w nim-szkoda zeby tak samo sie rozkradalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały.sdi Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 09:44 Sam nie wiem ja to się dzieje, że tak się dzieje. Tyle że wszyscy nie wyjadą. Mieszkańcy muszą to jakoś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomegopochod Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 20:17 Daczego może Rysio odpoczywać w Grecji możesz się dowiedzieć dokładnie przeglądając portal,,www.ceto.pl''. A potem kolejno: emitenci, raporty emitentów, emitenci - akcje, rapoty emitentów, raport roczny (a potem po rozpakowaniu), 4 noty 2003 - a tam na stronie 46 p. 10 jest czarno na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 21:09 10. Informacje o łącznej wartości wynagrodzeń i nagród (w pieniądzu i w naturze), wypłaconych lub należnych, odrębnie dla osób zarządzających i nadzorujących emitenta w przedsiębiorstwie emitenta, bez względu na to, czy były one zaliczane w koszty, czy też wynikały z podziału zysku, oraz informacje o wynagrodzeniach otrzymanych z tytułu pełnienia funkcji we władzach jednostki zależnej. W 2003 roku wszystkie wynagrodzenia brutto (wypłacone i należne) Członkom Zarządu Spółki wyniosły 1.945 tys. zł. Radzie Nadzorczej Spółki wypłacono 165 tys. zł. W jednostce zależnej osoby zarządzające i nadzorujące Spółki nie otrzymywały w 2003 roku wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
stud22 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 08.06.04, 20:11 Powiem prawdę mi tez nie chce się wpisywać tylko czytać. Więc umówmy się : wy piszecie a ja czytam. Spamować też nie mam ochoty. Czekam na prawdziwe info. Dajcie coś poczytać. Chyba się coś dzieje co???? Czy nic !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.host.pl / 217.75.60.* 12.06.04, 16:14 Chetnie tobie odpisze. Tak, w Lapach wzrasta swiadomosc ich mieszkancow, zainteresowanie i zaangazowanie w sprawy lapskie o czym swiadczy to forum. Zblizaja sie wybory. W tym miejscu Lapiacy maja szanse sprawdzic sie. To kto jest waszym wybrancem? Jak zamierzacie glosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 12.06.04, 18:44 znowu łapiacy wybiorą jak tylko mozna najgorzej, to juz tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 12.06.04, 21:01 Może i najgorzej ale wybiorą. Bo dawniej głosowali jak chcieli a wybrali kogo trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialys.sdi Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:41 A może na tym forum Rysiek napisze refleksje z podóży do Grecji. My nie pojedzemy bo nas zwyczajnie nie stać, ale może dane nam będzie przeżyć to słuchając opowieści prezesa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia i Wybory IP: *.host.pl / 217.75.60.* 12.06.04, 16:19 Plany? Kandydaci? Propozycje, Opinie, Wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 13.06.04, 09:34 To jak tam naszemu prezesowi wypoczywa sie w Grecji?Na pewno bardzo przeżywa los swoich pracowników,których płaca nie starcza na zamknięcie budżetu domowego od pierwszego do pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 14.06.04, 11:10 Dobrześ to napisał starywagonie. Nie każdy ma takie pożytki . My będziemy wczasować na Cmentarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 15.06.04, 09:46 Mi do tego "odpoczynku" pewnie bliżej niż tobie i innym, ale myslę jeszcze pożyć na emeryturce. Gdybym umiał pisać napisałbym Pamiętnik Starego Wagonu Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego w Łapach , ale ani nie mam do tego drygu ani przekonania że komuś to sie zda na cokolwiek. Zresztą co z tym zrobić po napisaniu? Ale warto byłoby to wszystko opisac. Czytałem na tym forum o zakładzie Rosti , jesli dobrze pamiętam nazwę, w Białymstoku. A jednak warto, że tam ludzie pozwolili sobie na szczerość. Co to daje? Nic. Ale dobrze jest odreagować. Dobrze jest przekonać się że się nie popadło w taki amok, że się to akceptuje. To że udajemy, że nic nie widzimy i nic nie wiemy to nie tragedia. Tragedia będzie wtedy , gdy zaczniemy udawać tak przed samym sobą i bliskimi, gdy zaczniemy bronić tego co jest kompletnym absurdem . Nikt się nie rzuci z motyką na czołgi ,ale nie znaczy to że trzeba je witać z kwiatami. A to jest najgorsze. Znam wielu takich u nas co to traktowani są jak śmieci (i wcale nie chodzi o zwykłych robotników, ale kadrę techniczną i administracyjną ale ci słowa złego nie powiedzą i nie chcą szsye o swych właścicielach. Piszę właścicielach bo jedni zachowują się jak właściciele niewolników a niewolnicy zginają się w pas i nadskakują swoim panom. Ostatnio rozmawiałem z dwoma takimi (Ł. i S.)to jakby ich ktoś wykastrował razem z mózgiem. I zastanawiam się , czy tak cynicznie udają,cyz już są tacy obrzezani umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 16.06.04, 09:43 A może się za wiele oczekuje od Zakładów i tych wszystkick ludzi. Nie wiem czy są to więksi idioci niż gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 16.06.04, 15:56 Kobro bądź mniej zarozumiały i bardziej wyrozumiały wobec ludzi w zntk i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 17.06.04, 10:14 Nie być zarozumiałym? Nie wiem czy jestem? czasem mnie to wszystko złości, a czasem zwyczajnie żal. Każdy z nas tkwi jakoś w tym całym zakładowym szambie. Ale od najwyższego kierownictwa trzeba najwięcej wymagać. Tyle że nic wymóc nie można, co najwyżej spuścić uszy po sobie i udawać głupka. Kto się na razi? ja nie mam zamiaru. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 212.244.128.* 17.06.04, 10:35 Sory kobro, bez urazy, jeszcze tego brakowało żebyśmy zaczęli sie pomiędzy sobą żreć, ktoś miałby uciechę Odpowiedz Link Zgłoś
kobra004 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 18.06.04, 14:05 Nie ma sprawy, a poza tym pewnie masz rację bo trochę pokory nikomu nie zaszkodziło. Na szczęście nie mam takiej kasy jak nasze paniska , bo im to dopiero szajba odbija z braku realnego kontaktu z prawdzowym życiem. A nam szarakom życie i tak dowala na tyle żeby nie zapomnieć jacy jesteśmy mali. Niemal co dnia życie uczy pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 18.06.04, 19:06 Jak to się szybko zapomina o tym życiu realnym Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 19.06.04, 17:35 panowie wciągnął mnie wątek ZNTK a tu nic nowego. Czy już nic nie macie do powiedzenia chłonnym informacji czytelnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora3 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 20.06.04, 18:41 Wszystkie wykastrowane i okaleczone drzewa w Łapach umierają.Jest tu księżycowy krajobraz,skręca mnie, gdy idę ulicami tego koszmarnego(teraz)mniasta.Może by tak wyciąć jakiś numer tym ,co kazali wyciąć drzewa(śmierć na raty), drzew ,oczywiście.De Bilu,tadziu,łeb sobie utnij| Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 20.06.04, 19:05 To znany podręcznikowy przykład, że kastrat lubi wszystko wokół siebie kastrować, tak i tadzik zrobił z drzewami, mam nadzieję że zostaniesz ptica wycięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dega Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 22.06.04, 21:33 Jakoś ludzie w Łapach nie przejmują się ohydą , wykończonymi drzewami, brakiem kwiatów na klombach, zdziczałymi tzw. trawnikami, zapadającymi się chodnikami, dziurawymi studzienkami, wygryzionym asfaltem, odrapanymi budynkami, zgniłymi blokowiskami, obskurnymi stacjami, wszechpanującym brudem, śmieciami, bezdomnymi zdziczałymi psami, bezdomnymi pijakami, panujący tzn. władze przy każdej okazji wmawiają mieszkańcom, że jest dobrze a nawet bardzo dobrze. W tv burmistrz występuje i mówi, że jest świetnie, on wie jak uczynić to miasto miodem płynące. Ludziska oglądają i wiedzą, że śmiecie są ekologiczne, dziury trzeba obejść, na trawniki nie patrzeć, brud jest gorszy u sąsiadów, budynki kiedyś się wreszcie rozwalą, psy zdechną, a więc problemy się rozwiążą.Burmistrze zaś mają ładne domy (nowe, a jakżę)ładne posesje, kwiaty w ogródkach, dobre pensje, jeżdżą samochodami,to nie muszą patrzec na ten syf, brud, ... a ludzie , co ich obchodzą teraz. Przed wyborami znowu im opowiedzą bajki o dobrobycie i ...ekologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 212.244.128.* 23.06.04, 11:37 A co najśmieszniejsze to ci wszyscy dzisiaj psioczący na władze łapiacy znowu dadzą sie oszukać i wybiorą tadzika lub kogoś tadzikopodobnego. I jak zwykle nie będzie winnych Odpowiedz Link Zgłoś
ada1971 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 23.06.04, 16:49 Wystarczy być wrażliwym na głupotę i chamstwo ,aby cierpieć żyjąc w naszym mieście, tutaj wszystko , wygląda tak jakby już jutro miał być koniec świata lub jakiś kataklizm i już niczego nie warto robić. Od powstania tak zwanej starówki nic się nie zmienia .A tak , zmienił się wygląd miasta na bardziej księżycowy, martwy, bez drzew.Tylko wron dużo, pewnie już tu zawracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick000 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 217.96.0.* 23.06.04, 20:18 Jest to moje miejsce na ziemi i zaczynam się tego wstydzić. Tak jak większość mieszkańców Łap nie mam odwagi głośno powiedzieć DOŚĆ ! Szkoda bo mogło to być przyjemne miejsce do życia. Usilnie namawiam wszystkich rozsądnie myślących młodych ludzi do ucieczki z tego miasta i nie oglądanie sie za siebie bo i tak nic nie zmienią bez zmiany mentalności łapiaków a to jest praca syzyfowa Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_oszolomow Co Lapy robia w Bialymstoku? 24.06.04, 16:56 A co ten watek robi na forum Bialystok czy nie lepiej zeby go przeniesc na forum Lapy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Co Lapy robia w Bialymstoku? 25.06.04, 06:39 Od razu widać kolego żeś z Białegostoku koło Łap. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr Re: Łapy - brud, syf i ekologia 24.06.04, 20:48 Też tak uwazam, ale tu moga wypowiadac sie wszyscy, a na forum Łapy tylko posiadacze konta. Odpowiedz Link Zgłoś