Gość: Akir IP: 212.160.130.* 19.02.02, 10:42 Smutno mi ostatnio jakoś i śie niechce nic, zwykle tak bywa ze mna w Lutym bo za mało słoneczka, Może ktoś ma radę jakąś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: jak dotrwać do wiosny 19.02.02, 10:46 wiecej witamin, cukru a jak masz Kogos milego to sie do Niego czesciej przytulaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmc Re: jak dotrwać do wiosny IP: *.interserw.com 19.02.02, 10:57 może brakujec Ci zielonego koloru ( no wiesz zielona trawka, listki- po prostu wiosna ). Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz to depresja zimowa IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 11:28 Kiedys czytalem we Wprost że przy ostrej zimie moze zachorowac na depresje ok 30% Polakow. wszystko przez brak slonca, ktore nie wpada w siatkowke. co powoduje redukcje produkcji serotniny, ktora odpowiada za dobry nastroj. w skrajnych wypadkach depresja zimowa moze doprowadzic nawet do samobojstwa. niezle co. Jezeli masz nastepujace objawy to oznacza to ze masz depresje zimowa 1 brak apetytu 2 chudniecie 3 jesz duzo i bez zastanowienia (zastanawiam sie czy to nie pasuje do mego ciaglego jedzenia, ale ja jestem wybredny) 4 utrata energii zyciowej 5 oslabiony poped seksualny 6 klopoty z pamiecia, koncentracja 7 trudno ci podjac decyzje 8 stwierdzasz ze nic nie ma sensu lub jezeli masz poczucie winy lepiej, nie trzeba miec tych wszystkich objawow. jest napisane ze jezeli sie zauwazy tylko 2,3 objawy to juz sie ma depresja moje rady, to jedz na Kanary, wygrzej sie, niech ci slonka do oka troche wpadnie. albo naluksuj sie jak Norwedzy. ja jak bylo slonce to 20-30 min siedzialem i sei patrzylem. nawet kierowniczka i roczne sprawozdania nie byly wstanie mnie powsztrzymac powodzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś