Dodaj do ulubionych

ZMIEŃMY BIAŁYSTOK

IP: *.kolno.jarsat.pl 07.03.04, 18:52
Chociaż spróbować by warto był. Lipowa i pl. Uniwersytecki zamienić w deptak,
ładne latarnie i ogródki piwne! Coś takiego nakręca miasto i nawet może
turystyke, bo to przecież tuż tuż i będziemy największym miastem przy
wschodniej granicy UE, a więc jak by sie coś zmieniło to może by i nas
poznali z lepszej strony. A i ten pomnik śledzia to na srodku takiego
zamknietego dla samochodów pl uniwersyteckiego by było wart postawic.
Obserwuj wątek
    • Gość: poczko Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.kolno.jarsat.pl 07.03.04, 18:56
      Pewnie że warto, miast z Uniwersytetem, Akademią Medyczną, Politechniką,
      położenie dobre bo tranzytowe, a gdzie zamkniete dla samochodów centrum?
      Przecież ludzie tego potrzebują! To powinno być primo miejskiej polityki.
      Więcej zdrowego rozsądku ludzie! Coś z tym musi wreszcie być!
    • Gość: student wawa Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.04, 15:15
      zgadzam sie w całej rozciągłości, tylko dopoki pan Tur bedzie prezydentem
      dopoty nici z tego pomysłu, może jak już wejdziemy do UE cos sie ruszy, w końcu
      jak napisales bedzie to wschodnia granica UE, z drugiej strony jesli 14 lat
      remontowali dworzec PKP obawiam sie ze deptakiem bedziemy sie cieszyc w innym
      wcieleniu, w Białymstoku musza zaczac inwestowac powazni przedsiebiorcy, wiesz
      ilu ludzi prenumeruje czasopismo "Businessman Magazine" w woj. podlaskim - ok
      90, natomiast w woj. mazowieckim ok. 14 tys. na 20 lub 25 tys. naklad, to o
      czyms swiadczy, fakt mamy jedno z najnizszych bezroboci w Polsce, tylko ze
      place sa tu dwukrotnie mniejsze niz w Warszawie, dlatego trzeba stworzyc
      warunki inwestorom do inwestowania, tworzenia nowych miejsc pracy, rozwoju
      infrastruktury zarowno drogowej jak technologicznej, co przyczyni sie na wzrost
      dochodów mieszkańców, przemyslcie to i dodajcie jeszcze cos od siebie,
      Pozdrowienia z warszawy.
      • Gość: LasVegasMan Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.net076.lv.sprint-hsd.net 10.03.04, 06:31
        Bialystok, to nie tylko problem pana Tura, to rowniez brak wizji przyszlosci i
        wyobrazni zarowno mieszkancow miasta, jak i ewentualnych przyszlych biznesmenow
        z innych regionow Polski, ktorzy by mogli w Bialymstoku zrobic KOPALNIE
        PIENIEDZY wykorzystujac jego polozenie geograficzne. Podsuwalem propozycje, ale
        kazdy patrzy jak szpak w d... i nie umie przyznac racji, ze mozna by te pomysly
        wprowadzic w zycie w Bialymstoku, robiac z niego MEKKE TURYSTYCZA. Potrzeba
        jeszcze nastepnych 50 lat, aby to zrozumiano w Bialymstoku. Moze nawet i wiecej.
        Bialystok jest uznawany za Polske B i tak jeszcze bedzie dlugo, az sie w koncu
        znajdzie ktos odwazny, aby to zmienic. Nie narzekajcie tylko, ale wezcie sie za
        robote. Latwo mowic, ze obcy wszystko wykupuja, ale to mowiac, trzeba zawsze
        dodawac, ze obcy wykupuja, bo my to mamy w d...
        Zaraz ktos powie, ze nie ma pieniedzy. Proponowalem ciekawy pomysl firmie
        polskiej "Wersal Podlaski", ale oni nawet sie nie zainteresowali. Wiec prosze
        nie narzekac, ze obcy maja pieniadze i wszystko wykupuja.
        • koczisss Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK 10.03.04, 20:52
          Witaj.
          Mógłbyś mi powiedzieć coś więcej na temat swych pomysłów, bo wciąż o tym
          piszesz ale bez żadnych konkretów. Jeśli nie chcesz o tym pisać publicznie,
          napisz na na mój adres, jeśli oczywiście możesz. Bardzo mnie to interesuje, a
          może coś bym pomógł w tej sprawie, znam osobiście Jurgiela, byłego prezydenta
          miasta, pewnie nic to nie pomoże, ale spróbować warto.
          Pozdrawiam:)
          • Gość: LasVegasMan Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.net076.lv.sprint-hsd.net 11.03.04, 16:35
            koczisss, podaje Ci moj e-mail. Daj mi swoj to pogadamy.
            LasVegasMan@go2.pl
      • Gość: Zgadzam się Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 18:57
        Jest zawsze dużo do zrobienia. Płace może niezbyt wysokie ale na Wschodzie nie
        ma za to tak ogromnych obszarów biedy po PGR (a tak jest na tzw. ziemiach
        odzyskanych). Nie ma tego myślenia, że po pierwsze się nie da... Przyszłość tego
        regionu może być naprawdę dobra.
    • Gość: brrr Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 212.244.211.* 10.03.04, 08:55
      Zamknijmy jeszcze Al. Piłsudskiego i Sienkiewicza (jak zamykać to zamykać)
      Natychmiat pojawią się tłumy bizmesmenów i turystów z całego świata i będą
      sobie deptać i przesiatywać w ogródkach np. przy -5 stopniach opracowując
      biznes plany. A potem wsiądą na rowery i pojadą sprawdzić czy żubr występuje w
      puszczy. Ludzie, gdzie wy żyjecie, przestańcie marzyć i weźcie się do roboty.
      • Gość: ajak Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.kolno.jarsat.pl 11.03.04, 17:25
        O właśnie, to jest typowy pogląd przeciętnego mieszkańca Białegostoku. Nic się
        nie da zrobić, więc najlepiej to wyśmiać, a nie mówić poważnie. O próbowaniu to
        już nawet nie wspominam. Była w ogóle w tej sprawie (deptaku na Lipowej) jakaś
        petycja do Tura kiedyś? Pewnie nawet tego się nie chciało. A fakt jest jednak
        faktem: biorąc pod uwagę sytację w Europie i w Polsce, a także położenie
        Białegostoku - to jest on dzisiaj bardziej przyszłościowym miastem niż np
        Poznań. A jak te dwa miasta dzisiaj wyglądają i które prezentuje się lepiej? No
        comments. Pierwsza rzecz która musi sie zmienić to mentalność Białostoczan.
        Żeby się chciało chcieć.
        • Gość: brrr Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 212.244.211.* 16.03.04, 13:40
          To był sarkazm (dla niekumatych). Zanim się coś chce wprowadzić w życie należy
          mieć na uwadze również negatywne skutki takiego pomysłu - tu paraliż
          komunikacyjny miasta. Dlatego powtarzam - do roboty, przygotujcie koncepcję
          rozwoju sieci komunikacyjnej w mieście - chcieć to za mało, trzeba robić.
          • Gość: Ian Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 80.55.171.* 28.03.04, 23:00
            Dyskusji i narad oraz rozmaitych opracowań komuniakcyjnych a także koncepcji
            zagospodarowania (ostatnio na ul. Kilińskiego) było u nas w mieście Białymstoku
            cała fura, a konkursów (pamiętacie Centrum Esperanto?) ale to tylko para w
            gwizdek. Ryba śmierdzi od głowy. "Zurzędolony" urzędnik co ma dwie lewe ... i
            dużą gębe do gębania nic nie zrobi. Popatrzcie na tzw. Rynek Kościuszki.
            Przecież tam nie trzeba wyłączania ruchu. Wystarczy spójny projekt (ale nie
            rozbony przez żonę vice prezydenta Sawickiego w niedzielę!) tylko przez
            projektanta i wreszcie zrobić porządny plac wokół ratusza. Dziadka Józefa na
            plac przed teatrem co by nie stał "na skrzynce pojabłkach" dwa razy do roku za
            szopami handlowymi (co za hańba!). Prostą posadzkę placu i wszystko. Pojedźcie
            do Płocka. To miasto mniejsze od naszego. Też byłu awanturki. A teraz maja
            RYNEK! Klasa! A wokół jeżdżą samochody, a narynku owe ogródki i inne pierdóły
            dla nas i turystów. To tyle narazie. Jak się fajnie rozwinie to się włączę.
            Pozdrówka. Ian.
    • Gość: ... Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 80.51.92.* 11.03.04, 17:16
      Deptak, ale tylko np. od maja do września , bo faktycznie po co komu deptak w
      zime
      • Gość: Mario_NY Re: deptak IP: *.31.37.17.Dial1.NewYork1.Level3.net 12.03.04, 06:14
        Byl deptak w weekendy, a teraz?
        • Gość: RAPOL Re: deptak IP: *.elpos.net 04.04.04, 16:08
          TERAZ TEZ BY SIE PRZYDAL.I JAKIS IMPREZY CO WEEKEND.BO JEST STRASZNIE NUDNO W
          CENTRUM.
          • Gość: spec Re: deptak IP: *.elpos.net 23.04.04, 02:30
            Mam propozycje odnośnie deptaka w Bialymstoku , nie tworzmy odleglych wizji
            które i tak sie nie sprawdza. Moja propozycja zamknac odcinek Lipowej od
            Kilinskiego do Sienkiewicza z jednoczesna zmiana kierunku ruchu na Suraskiej
            (potrzebny dojazd do obiektow handlowych)Zmodernizowac nawierzchnie ulicy jak
            równiez postawic zabytkowe latarnie. Zmodernizowac tym samym plac wokół
            Ratusza mniej drzew ,krzewów wiecej przestrzeni-jest pole do popisu dla
            arvhitektów. To sprawy techniczne jest jednak wazniejsza jeszcze sprawa- W TEJ
            CZESCI POSTAWIC TRZEBA NA GASTRONOMIE I ROZRYWKE.Ściagnac trzeba takie sieci
            restauracji jak McDonalds, Pizza Hat itp,oraz rozrywka .BO NICI Z DEPTAKA JAK
            LUDZIE NIE BEDĄ MIELI PO CO PO NIM DEPTAC
            • Gość: Mimi Re: deptak IP: 81.15.254.* 20.08.04, 09:02
              Sluchajcie, najlepiej byloby zamknac framgment od Sienkiewicza do Malmeda,
              jednak wiem, ze oznaczaloby to paraliz komunikacyjny i kilometrowe korki na
              sasiednich ulicach. Powinnismy odrestaurowac kamienice przy Rynku Kosciuszki,
              najlepiej byloby, aby duze sieci sklepow zalozyly tu punkty sprzedazy, tak jak
              poprzednio powiedziano, przydalaby sie lepsza gastronomia z Pizza Hut na czele
              (szczerze nie wiem, dlaczego ta firma nie chce zalozyc u nas punktu, bylby
              niemaly popyt). Ochydny budynek na rogu Sienkiewicza i Rynku Kosciuszki moznaby
              odrestaurowac, bo straszy swoim wygladem. Duzo pracy ... Ale warto.

Jestem rowniez na budowa Multikina ( rowniez, nie wiem, dlaczego siec nie
              zainteresowala sie naszym miastem). Ciesze sie, ze w 2010 roku bedziemy mieli
              juz opere.

Najwazniejsze - wyrzucic rynek z ulicy Jurowieckiej !!! I tandetny budynek Pubu
              Zamek nad Bialka zburzyc! I wybudowac planowane centrum Jagiellonia (ladny
              bialy budynek, widzialam projekt w gazecie). Szkoda, ze to nie dojdzie do
              skutku, bo zaraz posypia sie kolejne protesty z ryneczku, zal slow :((((
    • Gość: ANIA Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 81.15.254.* 20.08.04, 08:55
      zdecydowanie jestem za :) teraz przyjechala do mnie znajoma z Torunia, naprawde
      wstyd mi pokazywac nasze zaniedbane miasto. A szkoda, bo przeciez mogloby byc
      calkiem ladne;)
      • Gość: MoRrIs Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.ld.euro-net.pl 25.09.04, 17:39
        a ja sie nie wstydze trzeba sie cieszyc z tego co sie ma .my mamy ladne
        dziewczyny zamiast miasta :D:D a bialystok powinniem miec cos co bedzie
        wyroznialo go sposrod innych miast.troszke napisalem nie na temat ale zawsze to
        cos :D:D pozdrawiam
        • Gość: maly Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.osiedle.net.pl 27.09.04, 21:10
          Myślę, że zmina wizerunku Białegostoku w najbliższym czasie jest niemożliwa.
          Władze naszego mista nie panują nawet nad elementarną czystościa i utrzymaniem
          zieleni w mieście. Po moim powrocie do Białegostoku z dwutygodniowej włóczęgi
          po Polsce, dopiero zauważyłem w jak niechlujnym mieście przyszło mi mieszkać:
          - zamiast nisko przystrzyżonej trawy na przydrożnych pasach zieleni - zielsko
          po kolana,
          - ulica Jana Pawła II (wjazd do miasta od strony W-wy) - to tor przeszkód
          nawet dla najlepiej resorowanych pojazdów,
          - rozkopane ulice, pomazane sprayem budynki,
          - nuda w śródmieściu, brak planszowych informacji turystycznych i planu
          miasta,
          itd, itd, itd !!!
          JEST CO ROBIĆ, DEPTAK ODŁUŻMY NA PÓŹNIEJ,
          MOŻĘ WŁADZE MIASTA SIE ZMIENIĄ I RADNYCH BĘDZIEMY MIELI INNYCH. MOŻE !!!
          • Gość: LasVegasMan Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: *.dyn.sprint-hsd.net 24.11.04, 20:11
            Mam pomysl na teraz.
            Zebrac ludzi, ktorym Bialystok lezy na sercu i chcieli by zmian na lepsze i
            spisac najwazniejsze punkty, ktore trzeba by bylo zrobic teraz. Np. wyczyscic
            miasto z brudow, wyczyscic wszystkie budynki panstwowe z brudow na zewnatrz i
            wewnatrz, zmusic lokalne wladze do myslenia na przyszlosc i dac im docelowy
            termin itd. Z lista postulatow wyjsc na ulice i zablokowac ruch w najbardziej
            ruchliwym miejscu miasta i rzadac wykonania tych postulatow przez wladze. Bez
            konkretnych decyzji nie odblokowywac ruchu. Blokade przeprowadzic spokojnie i
            bez awantur. Wyglada na to, ze to jedyny sposob na wladze w Bialymstoku.
            Powodzenia.
            • Gość: Stefan Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 81.15.254.* 24.11.04, 20:18
              buheheheeheh jak bym nie wiedzial ze masz wiecej niz 12 lat to bym nie uwierzyl
    • Gość: Lewińsky Re: ZMIEŃMY BIAŁYSTOK IP: 62.29.136.* 07.02.05, 12:34
      POPIERAM 3 razy TAK!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka