Dodaj do ulubionych

Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała internet...

IP: *.proxy.aol.com 10.03.04, 05:07
Roznym pseudo-biznessemenom wydaje sie ze jak sie nazwie Cyber-... to samo
bedzie sie dzialo dobrze. Na kretynow ,jedynym lekiem ,jest zdrowy kop w d...
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 06:26
      to własnie cały cyber - net - z nimi nie da sie wspólpracować traktują
      wszystkich z góry - ta "firma" to totalna pomyłka.
    • Gość: e. Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 08:11
      Cyber net podrzuca wszystkim uzytkownikom ciekawą "informację". Gdy próbuję
      otworzyć jakąkolwiek stronę internetową, za pierwszym razem pojawia się
      wiadomość, w której cyber net tłumaczy jak bardzo został skrzywdzony na
      ostatnim spotkaniu!!! :P
    • Gość: Suseł Niech se lecą jak najdalej i najgłębiej IP: 81.15.254.* 10.03.04, 09:34
      Spadajcie z mojej ośki jestem tego zdania mój net sie kisił od początQ
      podpisania umowy potem żałowałem ze takową w ogóle zawarłem potem mimo
      zapłacenia rachunku z którym widocznie nie potrafiono sobie poradzić musiałem
      chodzić do CyberNetu aby w ogóle mieć neta bo mi odłączyli go żekomo za nie
      płacenie rachunków... ale to nic może to wina banQ <jasne>, może kasa dłużej
      szła ale wydaje mi sie że bank to robi w 2 dni a to sie ciągneło nie cały
      tydzień...ale nie o to już biega tylko że te przekręty z netem i nie działająca
      mi do końca poprawnie poczta to nie jest fajne;/ więc nie bede wcale płakał jak
      CN odejdzie a nawet otworze 0,5 litra z kolegami z osiedla....SŁoneczny Stok
      żegna oszustów !!!
    • Gość: Ziom =DJ= Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.252.* 10.03.04, 10:29
      HAHA pan Wiesiek chcial sie schowac. Przed mediami nie mogl sie wypowiedziec na
      temat firy swojej zony ktora prowadzi. Poprostu to sa kpiny jak taki czlowiek
      chce sie utrzymac na rynku. >>Odlaczac internet dla administracji ten pan jest
      nie powazany, nic tym nie wskura dlaczego nie chce odejsc z godnoscia ??
      Powinien sie poddac,poniewaz kazdy z uzytkownikow moze przedstawic mu dowody
      jak nedznie dziala siec na SS.

Dziekuje wszystkich przybylym woczraj pod Administracje SS.
      Dziekuje zarzadowi Administracji ze zorganizowal ta ekspertyze.

• Gość: złotnik Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 13:01
        Pojęcie pokory , godności i skruchy dla tego Pana są obce . Jak działa/ła ta
        sieć i jaką technologię stosowano jest nie tak istotne jak podejście do
        klienta . Jeśli do klienta podchodzi się jak do człowieka , nie traktuje sie go
        jak "krowę dojną" nawet największe błedy da się wybaczyć . Niekompetencja i
        arogancja pracowników odzwierciedla podejście do klienta ich pracodawcy , o ile
        pracodawca posiada odrobinę wiedzy o działalności jaką prowadzi . Szybka
        reakcja na jakiekolwiek awarie , miłe słowo - ukazują że dana firma choć trochę
        się stara. A w firmie "cn" - NIC!!! Totalne zero . Mało tego , pracownicy winni
        wycieku danych - nadal pracują . Poczekamy , zobaczymy może jeszcze
        jakaś "bazka" wycieknie :)) A wtedy moja ulubiona GAZETA zarobi pare zł , na
        publikacji artykułów na temat tej "skończonej" firmy. Pozdrawiam redakcję i
        userów ze Słonecznego Stoku .
    • Gość: hatiras Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 194.146.128.* 10.03.04, 11:54
      .....gratuluje Słoneczku :)
      • Gość: fAlkO Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 13:16
        Na poczynania firmy CN brak mi slow, teraz kazdy wie jaka jest prawda, a
        ekspertyza tylko potwierdzila to co my urzytkownicy mowilismy. Jak zwykle firma
        wie swoje i utwierdza ze ekspertyza byla wykonana niezetelnie i zawiera
        wielebledow. Prawdy ejdnak nieda sie oszukac chociazby ping na strone Cybera
        jakies 80-90 % lostow jak na moje slepe oko :P Ping ponad 3500 (srednia !!)
        Czemu ta firma wreszcie niepogodzi sie z porazka ?? Juz narobiliscie zaduzo
        krzywd dla nas mieszkancow osiedla SS teraz chociaz upuscie nasze osiedle z
        twaza, czy juz Was niestac na nic ???
        Dziekuje wszystkim przybylym i dla tych co chcieli a niemogli przyjsc z
        przyczyn niezaleznych. Teraz nam pozostalo tylko zaczekac na decyzje
        spoldzielni.
        Pozdrawiam ;]
        • Gość: Prist Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.252.* 10.03.04, 22:54
          Najwyzsza k.... pora , pozdrawiam wszystkich ze słonka z ktorymi nie gadałem bo
          mi odłaczyli siec
    • Gość: user Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.grajewo.net 10.03.04, 14:01
      o maly wlos zostalbym abonentem tej dziwnej firmy. na moim osiedlu bialostoczek
      przejela ona siec komputer-tech, ktorej bylem klientem. bylem nawet zadowolony
      ze firma o jednym z wiekszych lacz internetowych w Bialymstoku przejmuje moja i
      tak cienko przedzaca firme. wszystko byloby ok na poczatku dostalem
      powiadomienie listowne (papierowe) ze komp-tech zostanie przejety przez
      cybernet i to ze nalezy zawrzec nowe umowy, ktore beda dostarczane przez
      pracownikow cbernetu, wiec czekalem na umowy. czekalem i sie nie doczekalem za
      to odcieto mi internet. zadzwonilem wiec do firmy w celu wyjasnienia sytuacji
      (dzwonilem kilkukrotnie o roznych porach, bo nie sposob bylo dodzwonic).
      powiedziano mi ze to ja sam mam przyjechac do siedziby firmy, podpisac umowe i
      do tego czasu moge zapomniec o internecie, a na argument ze pracownicy mieli
      roznosic umowy, powiedziano mi ze roznosili, ale widocznie nikogo w domu nie
      bylo, co jest niemozliwe, bo w tym akurat czasie zawsze ktos w domu byl.(ta
      sama sytuacja byla u mojego kolegi, on postanowil jednak podpisac umowe z
      cybernetem, pojecha do nich, uregulowal rachunki, a mimo to przez ok. tygodnia
      nie mial dostepu do sieci) po rozmowie telefonicznej odnioslem wrazenie ze robi
      sie nam klientom laske umozliwiajac dostep do sieci. zirytowala mnie ta cala
      sytuacja i postanowialem nie podpisywac umowy z cybernetem. na szczescie na
      moim osiedlu dziala nie tylko cybernet, podpisalem wiec umowe z inna firma, ale
      przeddem ponownie zadzwonilem do cybernety zeby powiadomic ich ze nie podpisze
      z nimi umowy, poniewaz przenosze sie do innej sieci i ze moga przyjechac i
      zdemontowac czesc swojej instalacji z klatki schodowej, a pan z ubslugi na to
      ze musze wystosowac i dostarczyc do nich odpowiednie pismo o tym ze rezygnuje z
      uzlug ich firmy. ale przeciez skoro nie podpisywalem z nimi umowy nie mam tez
      obowiazku zanosici im zadnych pism. konkretnie juz wkuzony napisalem do nich
      krotkiego maila: ja taki a taki zamieszkaly tam i tam rezygnuje z uslug panstwa
      firmy. nikt jednak nie przyjecha zeby zabrac kable z klatki schodowej. z tego
      co wiem byli uzytkownicy komp-techu, a dzisiejszego cybernetu na moim osiedlu
      nie sa zadowoleni z uslug firmy. moze powinno sie w ogole sakontrolowac cn, nie
      tylko na jednym osiedlu. dochodzily do mnie rowniez negatywne opinie na temat
      tej firmy od uzytkownikow na innych osiedlach. podsumowujac: cn to niezetelna
      firam, jakosc jej uslug nie ma nic wspolnego z profesjonalizmem, ktorym tak sie
      chwali, o przyslowiu "klient nasz pan" cybernet chyba w ogole nie slyszal.
      dodatkowo na swojej stronie cn deklaruje ze bedzie kontynuowal rozwoj
      internetu, jezeli ma zamiar robic to w dotychczasowy sposob, to obawial sie ze
      pozostaniemy w "epoce kamienia".

Pozdrawiam
    • Gość: bobo Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 18:09
      Wprowadżcie normalną konkurencję, a nie 1 prowidera na całe osiedle! W ten
      sposób każdy będzie miał możliwość wyboru, a firmy nie będą olewać, a zabiegać
      o klientów.
      • Gość: interabonentTPSA Re:Bzdura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 07:03
        Bzdura. Klasyczne spółdzielcze podejście. Wyrzucić jednego monopolistę ,
        wprowadzić drugiego.
        Jedyną radą jest prasowe zaproszenie innych firm do świadczenia usług w
        Słonecznym Stoku. Zaproponowanie standardowej umowy i ... heja.
        Konkurencja, tylko konkurencja gwarantuje poziom usług. Dowody słuszności tej
        oczywistej tezy sa w dostępne w cywilizowanym świecie. A w kraiku Plewy dalej
        socjalizm i szukanie nowych darczyńców.
    • Gość: leszek Ale KoBa się ucieszy IP: 80.55.171.* 10.03.04, 20:14
      ja zresztą też:)
      • Gość: Uzytkownik SS Marny Apel do uzytkownikow SS !!!! IP: 81.15.254.* 10.03.04, 20:33
        Oto marnie wygladajacy apel do uzytkownikow SS !!!!!!!! Szef CN chyba ma nie
        pokolei w glowie !!!! Powiedziales, ze CN nie jest fundacja charytatywna - a my
        Ci mowimy, ze to my nie jestesmy fundacja charytatywna i nie bedziemy
        utrzymywac takiego darmozjada jak ty. SZANOWNI UŻYTKOWNICY!

W dniu 9.03.2004r. miało miejsce spotkanie w siedzibie Spółdzielni
        Mieszkaniowej "Słoneczny Stok" pomiędzy firmą Cyber-Net, przedstawicielami
        użytkowników z osiedla Słoneczny Stok, pracownikami spółdzielni oraz z udziałem
        mediów.

Tematem spotkania były wyniki ekspertyzy wykonanej na zlecenie spółdzielni
        dotyczącej jakości usług świadczonych przez firmę Cyber-Net. Ekspertyza została
        wykonana nierzetelnie, bez znajomości struktury sieci, co powoduje, że jest
        obiektywnie niewiarygodna. Na spotkaniu nie uzyskaliśmy możliwości
        ustosunkowania się do opinii z powodu przedwczesnego opuszczenia go przez
        autora. Gdy tylko otrzymamy wyniki ekspertyzy w formie pisemnej będziemy mogli
        się do nich ustosunkować.

W podsumowaniu spotkania Pan Prezes Jerzy Cywoniuk publicznie oświadczył, że
        zamierza złożyć wniosek o wypowiedzenie umowy dla firmy Cyber-Net na
        świadczenie usług internetowych na osiedlu Słoneczny Stok. W związku z tym
        zwracamy się do Państwa z prośbą o wyrażenie poparcia dla działalności firmy
        Cyber-Net. Każdy głos jest ważny i może być decydujący.

Poniżej podajemy treść oświadczenia z poparciem. Prosimy o dostarczenie
        podpisanego dokumentu do siedziby firmy przy ul. Piastowskiej 11 lub
        Sikorskiego 4.

--------------------------------------------------------------------------------
        ----------------------------

OŚWIADCZENIE

Ja, /Imię i nazwisko/ wyrażam poparcie dla dalszej działalności firmy Cyber-Net
        na osiedlu Słoneczny Stok jako dostawcy usług internetowych.

Seria i nr dowodu
        osobistego: ........................................................

/Data i podpis/

--------------------------------------------------------------------------------
        ----------------------------
        • Gość: Ja ze słonka Re: Marny Apel do uzytkownikow SS !!!! IP: 81.15.254.* 11.03.04, 12:22
          Nie podpisywac tego gówna co chce nam wcisnac ten cyber-shit moze decyzja
          eksperta nie jest obiektywna ale jestescie z*****ą firma co chce tylko kase
          trzepac na ludziach. Po co podpisywac te prosby? Zebysmu mieli na DC transfer
          do 15 kB/s? Zeby na najlepszych serwerach lagi miec na grach, a na zaladowanie
          strony czekac po 5 min? Na Zielonych Wzgórzach i Leśnej Dolinie to sa dopiero
          dobre sieci. Nikt nie chce was więc wyp******ać z naszego osiedla!!!!!!!
      • Gość: Artur M. Re: Ale KoBa się ucieszy IP: *.piasta.pl 10.03.04, 20:43
        Jak już wspomniano na forum dotyczącym innego artykułu na temat firmy Cyber-
        Net - firmy KOBA proszę w te rozgrywki nie mieszać !!! Zaistniała sytuacja
        pokazuje tylko jakie wymagania stawia rynek przed firmami udostępniającymi
        internet mieszkańcom ( mowa o jakości )Ponoszone konsekwencje są normalną
        koleją rzeczy i nie nam to oceniać . Pozdrawiam wszystkich internautów .
        • Gość: poziomeczka Re: Ale KoBa się ucieszy IP: 81.15.254.* 13.03.04, 12:02
          www.projekt-bialostoczek.bialan.pl/ proponuje tam zajrzec fajna lektura, Panie
          ambaras moze tego typu firma tez wejdzie na Slonko ?
    • Gość: Uzytkownik Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 20:33
      Wlasnie h*j wam w d**sko, wyp*******ć z naszej ośki i inna firma na słonko!!!!!!
    • Gość: Damokles Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie... IP: *.piasta.pl 10.03.04, 21:11
      To wlasciciel Cybernetu (byly policjant) doniósl w ubieglym roku na
      konkurencyjna firme. Chodzilo o udostepnienie uzytkownikom serwera do wymiany
      plików. W wyniku akcji policji serwer zostal skonfiskowany. Co ciekawsze
      dokladnie taka sama usluge swiadczyl Cybernet, ale tajemniczym zbiegiem
      okolicznosci zaniechal jej na dzien przed nalotem policji. Równiez
      oprogramowanie zmieniono na legalne w noc przed kontrola.
    • Gość: Ewelina Arogancja wlascicielki i niekompetencja firmy. IP: 80.55.171.* 10.03.04, 21:23
      Sposób odnoszenia sie do klientów wlascicielki Cybernety byl przyczyna odejscia
      z tej firmy wielu moich znajomych. Podejscie do klientów to po prostu maniery
      ekspedientki ze sklepu GS-u z czasów wczesnego Gierka. Jakosc uslug pozostawiam
      bez komentaza. Wystarczy powiedziec ze klienci firmy wiedzac o sprawie zebrali
      sie w siedzibie spóldzielni aby domagac sie wypowiedzenia Cybernetowi umowy.
      Po prostu przebrala sie miarka.
      • Gość: Pianksi Re:Zapisz się do TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 05:18
        Nie ma to jak jedna, wielka firma z błękitną linią. Im bardzie skopiesz tyłki
        małym prywatnym tym bardziej cieszy się monopolista
    • Gość: zawiedziony Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 22:49
      Już samo wejście Pana do naszego domu aby podłączyć internet było jedną wielką
      kompromitacją, "projesjonalne przyklejenie" kabelków na taśmę do podłogi
      wywołało śmiech u mojej 9-letniej córki.Uważam, że firma powinna zapłacić
      ludziom odszkodowanie za poniesione straty moralne. JUTRO WYPOWIADAM IM UMOWĘ I
      ODCHODZĘ DO KOBY(TO JEST FIRMA)
      • Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała interne IP: 81.15.254.* 11.03.04, 11:09
        a gdzie jest ta KOBA?
        • Gość: feluś Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.piasta.pl 11.03.04, 12:03
          KUBA jest w Warszawie na osiedlu Kiciusia 2 podłaczenie 800zł abonament 138zł
          przepustowość 11kb/s
          • Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 11.03.04, 18:42
            że jak??? to już wole siedzieć w tym bagnie jakim jest Cyber-Net, aniżeli w
            KUBIE być podłącząnym!!!
          • Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 11.03.04, 18:46
            MI CHODZIŁO O KOBĘ A NIE O KUBĘ!! Umiesz czytać? Nie interesuje mnie żadna
            (żaden) KUBA :P
            • Gość: hahaha Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 80.55.171.* 12.03.04, 00:59
              Tosz widać że gość se jaja robi a ty łykasz jak pelikanek ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka