Gość: Leszek smieszek IP: *.proxy.aol.com 10.03.04, 05:07 Roznym pseudo-biznessemenom wydaje sie ze jak sie nazwie Cyber-... to samo bedzie sie dzialo dobrze. Na kretynow ,jedynym lekiem ,jest zdrowy kop w d... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bartek Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 06:26 to własnie cały cyber - net - z nimi nie da sie wspólpracować traktują wszystkich z góry - ta "firma" to totalna pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 08:11 Cyber net podrzuca wszystkim uzytkownikom ciekawą "informację". Gdy próbuję otworzyć jakąkolwiek stronę internetową, za pierwszym razem pojawia się wiadomość, w której cyber net tłumaczy jak bardzo został skrzywdzony na ostatnim spotkaniu!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suseł Niech se lecą jak najdalej i najgłębiej IP: 81.15.254.* 10.03.04, 09:34 Spadajcie z mojej ośki jestem tego zdania mój net sie kisił od początQ podpisania umowy potem żałowałem ze takową w ogóle zawarłem potem mimo zapłacenia rachunku z którym widocznie nie potrafiono sobie poradzić musiałem chodzić do CyberNetu aby w ogóle mieć neta bo mi odłączyli go żekomo za nie płacenie rachunków... ale to nic może to wina banQ <jasne>, może kasa dłużej szła ale wydaje mi sie że bank to robi w 2 dni a to sie ciągneło nie cały tydzień...ale nie o to już biega tylko że te przekręty z netem i nie działająca mi do końca poprawnie poczta to nie jest fajne;/ więc nie bede wcale płakał jak CN odejdzie a nawet otworze 0,5 litra z kolegami z osiedla....SŁoneczny Stok żegna oszustów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom =DJ= Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.252.* 10.03.04, 10:29 HAHA pan Wiesiek chcial sie schowac. Przed mediami nie mogl sie wypowiedziec na temat firy swojej zony ktora prowadzi. Poprostu to sa kpiny jak taki czlowiek chce sie utrzymac na rynku. >>Odlaczac internet dla administracji ten pan jest nie powazany, nic tym nie wskura dlaczego nie chce odejsc z godnoscia ?? Powinien sie poddac,poniewaz kazdy z uzytkownikow moze przedstawic mu dowody jak nedznie dziala siec na SS. Dziekuje wszystkich przybylym woczraj pod Administracje SS. Dziekuje zarzadowi Administracji ze zorganizowal ta ekspertyze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotnik Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 13:01 Pojęcie pokory , godności i skruchy dla tego Pana są obce . Jak działa/ła ta sieć i jaką technologię stosowano jest nie tak istotne jak podejście do klienta . Jeśli do klienta podchodzi się jak do człowieka , nie traktuje sie go jak "krowę dojną" nawet największe błedy da się wybaczyć . Niekompetencja i arogancja pracowników odzwierciedla podejście do klienta ich pracodawcy , o ile pracodawca posiada odrobinę wiedzy o działalności jaką prowadzi . Szybka reakcja na jakiekolwiek awarie , miłe słowo - ukazują że dana firma choć trochę się stara. A w firmie "cn" - NIC!!! Totalne zero . Mało tego , pracownicy winni wycieku danych - nadal pracują . Poczekamy , zobaczymy może jeszcze jakaś "bazka" wycieknie :)) A wtedy moja ulubiona GAZETA zarobi pare zł , na publikacji artykułów na temat tej "skończonej" firmy. Pozdrawiam redakcję i userów ze Słonecznego Stoku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatiras Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 194.146.128.* 10.03.04, 11:54 .....gratuluje Słoneczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fAlkO Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 13:16 Na poczynania firmy CN brak mi slow, teraz kazdy wie jaka jest prawda, a ekspertyza tylko potwierdzila to co my urzytkownicy mowilismy. Jak zwykle firma wie swoje i utwierdza ze ekspertyza byla wykonana niezetelnie i zawiera wielebledow. Prawdy ejdnak nieda sie oszukac chociazby ping na strone Cybera jakies 80-90 % lostow jak na moje slepe oko :P Ping ponad 3500 (srednia !!) Czemu ta firma wreszcie niepogodzi sie z porazka ?? Juz narobiliscie zaduzo krzywd dla nas mieszkancow osiedla SS teraz chociaz upuscie nasze osiedle z twaza, czy juz Was niestac na nic ??? Dziekuje wszystkim przybylym i dla tych co chcieli a niemogli przyjsc z przyczyn niezaleznych. Teraz nam pozostalo tylko zaczekac na decyzje spoldzielni. Pozdrawiam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prist Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.252.* 10.03.04, 22:54 Najwyzsza k.... pora , pozdrawiam wszystkich ze słonka z ktorymi nie gadałem bo mi odłaczyli siec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.grajewo.net 10.03.04, 14:01 o maly wlos zostalbym abonentem tej dziwnej firmy. na moim osiedlu bialostoczek przejela ona siec komputer-tech, ktorej bylem klientem. bylem nawet zadowolony ze firma o jednym z wiekszych lacz internetowych w Bialymstoku przejmuje moja i tak cienko przedzaca firme. wszystko byloby ok na poczatku dostalem powiadomienie listowne (papierowe) ze komp-tech zostanie przejety przez cybernet i to ze nalezy zawrzec nowe umowy, ktore beda dostarczane przez pracownikow cbernetu, wiec czekalem na umowy. czekalem i sie nie doczekalem za to odcieto mi internet. zadzwonilem wiec do firmy w celu wyjasnienia sytuacji (dzwonilem kilkukrotnie o roznych porach, bo nie sposob bylo dodzwonic). powiedziano mi ze to ja sam mam przyjechac do siedziby firmy, podpisac umowe i do tego czasu moge zapomniec o internecie, a na argument ze pracownicy mieli roznosic umowy, powiedziano mi ze roznosili, ale widocznie nikogo w domu nie bylo, co jest niemozliwe, bo w tym akurat czasie zawsze ktos w domu byl.(ta sama sytuacja byla u mojego kolegi, on postanowil jednak podpisac umowe z cybernetem, pojecha do nich, uregulowal rachunki, a mimo to przez ok. tygodnia nie mial dostepu do sieci) po rozmowie telefonicznej odnioslem wrazenie ze robi sie nam klientom laske umozliwiajac dostep do sieci. zirytowala mnie ta cala sytuacja i postanowialem nie podpisywac umowy z cybernetem. na szczescie na moim osiedlu dziala nie tylko cybernet, podpisalem wiec umowe z inna firma, ale przeddem ponownie zadzwonilem do cybernety zeby powiadomic ich ze nie podpisze z nimi umowy, poniewaz przenosze sie do innej sieci i ze moga przyjechac i zdemontowac czesc swojej instalacji z klatki schodowej, a pan z ubslugi na to ze musze wystosowac i dostarczyc do nich odpowiednie pismo o tym ze rezygnuje z uzlug ich firmy. ale przeciez skoro nie podpisywalem z nimi umowy nie mam tez obowiazku zanosici im zadnych pism. konkretnie juz wkuzony napisalem do nich krotkiego maila: ja taki a taki zamieszkaly tam i tam rezygnuje z uslug panstwa firmy. nikt jednak nie przyjecha zeby zabrac kable z klatki schodowej. z tego co wiem byli uzytkownicy komp-techu, a dzisiejszego cybernetu na moim osiedlu nie sa zadowoleni z uslug firmy. moze powinno sie w ogole sakontrolowac cn, nie tylko na jednym osiedlu. dochodzily do mnie rowniez negatywne opinie na temat tej firmy od uzytkownikow na innych osiedlach. podsumowujac: cn to niezetelna firam, jakosc jej uslug nie ma nic wspolnego z profesjonalizmem, ktorym tak sie chwali, o przyslowiu "klient nasz pan" cybernet chyba w ogole nie slyszal. dodatkowo na swojej stronie cn deklaruje ze bedzie kontynuowal rozwoj internetu, jezeli ma zamiar robic to w dotychczasowy sposob, to obawial sie ze pozostaniemy w "epoce kamienia". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 18:09 Wprowadżcie normalną konkurencję, a nie 1 prowidera na całe osiedle! W ten sposób każdy będzie miał możliwość wyboru, a firmy nie będą olewać, a zabiegać o klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interabonentTPSA Re:Bzdura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 07:03 Bzdura. Klasyczne spółdzielcze podejście. Wyrzucić jednego monopolistę , wprowadzić drugiego. Jedyną radą jest prasowe zaproszenie innych firm do świadczenia usług w Słonecznym Stoku. Zaproponowanie standardowej umowy i ... heja. Konkurencja, tylko konkurencja gwarantuje poziom usług. Dowody słuszności tej oczywistej tezy sa w dostępne w cywilizowanym świecie. A w kraiku Plewy dalej socjalizm i szukanie nowych darczyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Ale KoBa się ucieszy IP: 80.55.171.* 10.03.04, 20:14 ja zresztą też:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzytkownik SS Marny Apel do uzytkownikow SS !!!! IP: 81.15.254.* 10.03.04, 20:33 Oto marnie wygladajacy apel do uzytkownikow SS !!!!!!!! Szef CN chyba ma nie pokolei w glowie !!!! Powiedziales, ze CN nie jest fundacja charytatywna - a my Ci mowimy, ze to my nie jestesmy fundacja charytatywna i nie bedziemy utrzymywac takiego darmozjada jak ty. SZANOWNI UŻYTKOWNICY! W dniu 9.03.2004r. miało miejsce spotkanie w siedzibie Spółdzielni Mieszkaniowej "Słoneczny Stok" pomiędzy firmą Cyber-Net, przedstawicielami użytkowników z osiedla Słoneczny Stok, pracownikami spółdzielni oraz z udziałem mediów. Tematem spotkania były wyniki ekspertyzy wykonanej na zlecenie spółdzielni dotyczącej jakości usług świadczonych przez firmę Cyber-Net. Ekspertyza została wykonana nierzetelnie, bez znajomości struktury sieci, co powoduje, że jest obiektywnie niewiarygodna. Na spotkaniu nie uzyskaliśmy możliwości ustosunkowania się do opinii z powodu przedwczesnego opuszczenia go przez autora. Gdy tylko otrzymamy wyniki ekspertyzy w formie pisemnej będziemy mogli się do nich ustosunkować. W podsumowaniu spotkania Pan Prezes Jerzy Cywoniuk publicznie oświadczył, że zamierza złożyć wniosek o wypowiedzenie umowy dla firmy Cyber-Net na świadczenie usług internetowych na osiedlu Słoneczny Stok. W związku z tym zwracamy się do Państwa z prośbą o wyrażenie poparcia dla działalności firmy Cyber-Net. Każdy głos jest ważny i może być decydujący. Poniżej podajemy treść oświadczenia z poparciem. Prosimy o dostarczenie podpisanego dokumentu do siedziby firmy przy ul. Piastowskiej 11 lub Sikorskiego 4. -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------- OŚWIADCZENIE Ja, /Imię i nazwisko/ wyrażam poparcie dla dalszej działalności firmy Cyber-Net na osiedlu Słoneczny Stok jako dostawcy usług internetowych. Seria i nr dowodu osobistego: ........................................................ /Data i podpis/ -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja ze słonka Re: Marny Apel do uzytkownikow SS !!!! IP: 81.15.254.* 11.03.04, 12:22 Nie podpisywac tego gówna co chce nam wcisnac ten cyber-shit moze decyzja eksperta nie jest obiektywna ale jestescie z*****ą firma co chce tylko kase trzepac na ludziach. Po co podpisywac te prosby? Zebysmu mieli na DC transfer do 15 kB/s? Zeby na najlepszych serwerach lagi miec na grach, a na zaladowanie strony czekac po 5 min? Na Zielonych Wzgórzach i Leśnej Dolinie to sa dopiero dobre sieci. Nikt nie chce was więc wyp******ać z naszego osiedla!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur M. Re: Ale KoBa się ucieszy IP: *.piasta.pl 10.03.04, 20:43 Jak już wspomniano na forum dotyczącym innego artykułu na temat firmy Cyber- Net - firmy KOBA proszę w te rozgrywki nie mieszać !!! Zaistniała sytuacja pokazuje tylko jakie wymagania stawia rynek przed firmami udostępniającymi internet mieszkańcom ( mowa o jakości )Ponoszone konsekwencje są normalną koleją rzeczy i nie nam to oceniać . Pozdrawiam wszystkich internautów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomeczka Re: Ale KoBa się ucieszy IP: 81.15.254.* 13.03.04, 12:02 -------------------------------------------------------------------------------- www.projekt-bialostoczek.bialan.pl/ proponuje tam zajrzec fajna lektura, Panie ambaras moze tego typu firma tez wejdzie na Slonko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzytkownik Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 20:33 Wlasnie h*j wam w d**sko, wyp*******ć z naszej ośki i inna firma na słonko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damokles Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie... IP: *.piasta.pl 10.03.04, 21:11 To wlasciciel Cybernetu (byly policjant) doniósl w ubieglym roku na konkurencyjna firme. Chodzilo o udostepnienie uzytkownikom serwera do wymiany plików. W wyniku akcji policji serwer zostal skonfiskowany. Co ciekawsze dokladnie taka sama usluge swiadczyl Cybernet, ale tajemniczym zbiegiem okolicznosci zaniechal jej na dzien przed nalotem policji. Równiez oprogramowanie zmieniono na legalne w noc przed kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Arogancja wlascicielki i niekompetencja firmy. IP: 80.55.171.* 10.03.04, 21:23 Sposób odnoszenia sie do klientów wlascicielki Cybernety byl przyczyna odejscia z tej firmy wielu moich znajomych. Podejscie do klientów to po prostu maniery ekspedientki ze sklepu GS-u z czasów wczesnego Gierka. Jakosc uslug pozostawiam bez komentaza. Wystarczy powiedziec ze klienci firmy wiedzac o sprawie zebrali sie w siedzibie spóldzielni aby domagac sie wypowiedzenia Cybernetowi umowy. Po prostu przebrala sie miarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pianksi Re:Zapisz się do TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 05:18 Nie ma to jak jedna, wielka firma z błękitną linią. Im bardzie skopiesz tyłki małym prywatnym tym bardziej cieszy się monopolista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 10.03.04, 22:49 Już samo wejście Pana do naszego domu aby podłączyć internet było jedną wielką kompromitacją, "projesjonalne przyklejenie" kabelków na taśmę do podłogi wywołało śmiech u mojej 9-letniej córki.Uważam, że firma powinna zapłacić ludziom odszkodowanie za poniesione straty moralne. JUTRO WYPOWIADAM IM UMOWĘ I ODCHODZĘ DO KOBY(TO JEST FIRMA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała interne IP: 81.15.254.* 11.03.04, 11:09 a gdzie jest ta KOBA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feluś Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: *.piasta.pl 11.03.04, 12:03 KUBA jest w Warszawie na osiedlu Kiciusia 2 podłaczenie 800zł abonament 138zł przepustowość 11kb/s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 11.03.04, 18:42 że jak??? to już wole siedzieć w tym bagnie jakim jest Cyber-Net, aniżeli w KUBIE być podłącząnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiatoja Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 81.15.254.* 11.03.04, 18:46 MI CHODZIŁO O KOBĘ A NIE O KUBĘ!! Umiesz czytać? Nie interesuje mnie żadna (żaden) KUBA :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Firma Cyber-Net nie będzie dostarczała intern IP: 80.55.171.* 12.03.04, 00:59 Tosz widać że gość se jaja robi a ty łykasz jak pelikanek ;) Odpowiedz Link Zgłoś