Dodaj do ulubionych

Grafficiarze

IP: 80.51.253.* 13.03.04, 18:28
WANDALIZATOR!WANDALIZATOR!LUDZIE PRZECIEŻ TO WAMDALIZATOR!NA POLICJE Z NIM!
Obserwuj wątek
    • Gość: Krychu WENA CREW Re: Grafficiarze IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 13.03.04, 19:38
      graffiti in the city :D tak jestesmy wandalami i co z tego. wole byc wandalem
      niz taką ciotą jak ty pado wandalizator. jak nas spotkasz to mozesz trafic do
      szpitala a nie my na policje :D
      • Gość: elo elo Re: Grafficiarze IP: 213.17.150.* 13.03.04, 20:30
        taki cfaniak to ty nie badz z tym szpitalem heh bo z tego co sie orientuje to
        taki gangstaz to ty nie jestes a po 2 to twoja dzialanosc w katowicach
        pozostaiwa wiele do zyczenia wiec sie zastanawiaj czasami czlowieku yo
      • Gość: WRUK TC Re: Grafficiarze IP: *.wasilkow.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 20:46
        Siema mysle ze graffiti nie jest wanadalizmem co z tego ze dacie duzo legali
        jak prawdziwego graficiarza styl wylapie sie na hardcorowym srebrze.Maluje
        dopiero rok i mialem juz 2 przypaly z policja kumple mowia zostaw to same
        przypaly masz ale kurde bez tego nie wytrzymam chyba ze utna mi reke:)ja to
        poprostu KOCHAM WASILKOWSKIE TC WKROCZY NA SCENE BIALOSTOCKA ZOBACZYCIE :)
        WIELKI RESPEKT DLA GRAFICIARZ A NIE POZEROW
    • Gość: RISUE Re: Grafficiarze IP: *.chrzanow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 23:39
      EJ CO TEN LABOR MALUJE OD KILKU LAT I KURWA NIE MA JESZCZE 2E2 ANI WOLHARA
      HAHAHAHA
      • Gość: jajaja Re: Grafficiarze IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:35
        mnie tez to dziwi, maluje tyle czasu a nie ma e2e ani holka? hmm...
    • Gość: PSS WANDAL Re: Grafficiarze IP: *.biaman.pl 14.03.04, 11:37
      I Z TEGO SIE CIESZE!!!ZNAJDZ MNIE....CO MI ZROBISZ JAK MNIE ZLAPIESZ.....STARY
      PRYKU!?.......KONSTRUKTYWNY ALTERNATYWNY TWORCA.....HEHE
    • Gość: someone Re: Grafficiarze IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 14:57
      Lepiej malwoac niż stac pod skleopem i jebac kolejne wina albo ćpać
      GRAFFITI TERROR <------------------------------
      • alex.4 Re: Grafficiarze 14.03.04, 17:41
        Grafiti to forma sztuki. Tylko nie każda ściana budynku się na to nadaje. Pewne
        rzeczywiście powinny być wolne. Ale generalnie grafiti jest O.K.
        • Gość: KRYCHU Re: Grafficiarze IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 14.03.04, 19:55
          elo elo" co ty dupisz ja nigdy w katowicach nie malowalem :D:D:D:D:D:D ale lol
          • Gość: koro Re: Grafficiarze IP: *.crowley.pl 15.03.04, 12:49
            bardzo dziwne slowo: wandalizator. cos jak totalizator albo wibrator.
            ludzie malowali na scianach od zawsze. zmieniajom sie tylko style i techniki.
            kiedys jelenie w jaskiniach, potem inskrypcje na murach starożytnych miast
            (najlepiej zachowane w pompejach), malowane smołą kacoki na wiejskich
            chałupach, szablony, a teraz srebra na pociągach. o malowaniu na ścianie pisali
            i kraszewski i słowacki i gombrowicz. wspaniałą wykładnie daje twórczości
            naściennej jerzy szaniawski w jednej z opowieści o profesorze Tutce.
            wielkim pasjonatem murali był profesor Jan Błoński.
            zanim zaczniemy krzyczeć i pomstować poczytajmy nieco historię sztuki.
            natomiast mam pytanie do pani redaktor. dlaczego od czujnego czekera zalezy
            życie malujących? ktoś morduje grafiterów? czy zjada ich smok? białysmok?

• Gość: KRYCHU Re: Grafficiarze IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 15.03.04, 13:18
              no wlasnie czemu od razu zycie :D bo pewnie sokisci cie mogą zabic ze
              śrutu :D:D:D:D:D:D
              • Gość: koro Re: Grafficiarze IP: *.chello.pl 15.03.04, 20:28
                albo napoic zatrutum sokiem. pani redaktor odpowie nam pani?
            • Gość: filoZof Re: Grafficiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 07:50
              ten artykuł to jedna wielka komedia - chociaż to żadne odkrycie , to
              postanowiłem to jednak napisać ... POZDRO B-sotk's Hood's Terrorist ... wy
              jedni prawdziwi wiecie ocb ...
    • Gość: rowerzyk Re: Grafficiarze IP: *.euro-net.pl 16.03.04, 20:30
      dlugo uwazalem grafitti za sztuke i szukalem na to dowodow ale:
      na jeden ladny malunek przypada kilka (kilkanascie) bazgrolow
      sami malujacy twierdza ze "prawdziwa sztuka" to malowanie tam gdzie nie wolno -
      czyli sa zwyklymi wandalami
      dlaczego odrapany akademik stal przez pare lat szysty, a po remoncie elewacji
      pomazano go w ciagu paru nocy?
      "artysci" twierdza z upiekszaja szara rzeczywistosc, a pytali sie kogos czy zle
      im z szarym? Moze ja wole ladna, jednolita, niedawno odnowiona fasade wydzialu
      prawa niz jakies bazgroly, ktore potem trzeba zamalowywac za spoleczne, czyli
      moje pieniadze.
      moj blok wkrotce po dlugo oczekiwanym remoncie jakis artysta zaczal malowac i
      nagle sie znudzil. Dzielo to juz kilka lat obrzydza widok przechodniow swoim
      pieknem
      na 4 lo ktos na scianie ladnie namalowal logo tej szkoly. Jakis czas pozniej
      (konkurencja) pomazala to. faktycznie, porzyteczna ta sztuka. a jaka ladna

nie wiem dlaczego, ale taki artysta kojazy mi sie z kundlem biegajacym od
      krzaczka do kamienia, od kamienia do plotu i wiadomym plynem znaczacy teren.
      przeciez on tez robi to by zaznaczyc swoja obecnosc...
      I jeszcze pare fotek
      gdzie w tym sztuka, gdzie piekno?
      www.euro-net.pl/~rowerzyk/temp/1.JPG
      www.euro-net.pl/~rowerzyk/temp/2.JPG
      www.euro-net.pl/~rowerzyk/temp/3.JPG
      jak to bedzie wygladac za kilka mies? I dlaczego pomazano nowiutka _l a d n a_
      sciane?
      www.euro-net.pl/~rowerzyk/temp/11.JPG
      www.euro-net.pl/~rowerzyk/temp/22.JPG
      pozdrawiam
      • Gość: KRYCHU Re: Grafficiarze IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 17.03.04, 16:19
        no rowerzyk masz troche racji hehe, wiekszosc tych fot co dales to daremne
        wrzuty. jak malowac to robic to dobrze, a maluja na nowych scianach bo na nich
        farba lepiej siada tak jak na legalu :P w bombingu to przedewszystkim srebro
        wiec wtedy to bez znaczenia. pozdro DRUX (HF CRE)
        • Gość: rowerzyk Re: Grafficiarze IP: *.euro-net.pl 17.03.04, 18:18
          (...)
          > jak malowac to robic to dobrze,

kto ma decydowac o tym co jest, a co nie jest dobre?
          Znaczy mam ogladac czyjes bazgroly, bo on sie dopiero uczyl? Tak?

(...)
          > bo na nich farba lepiej siada

Na zagruntowanym plotnie tez wysmienicie sie przyjmuje. A malowac mozesz w
          domu, a tam jest wygdnie, sucho i nikt nie pogoni...

• Gość: MCARE Re: Grafficiarze IP: *.crowley.pl 30.03.04, 17:04
        Gość: rowerzyk LAMUSIE JAK NIE MASZ POJĘCIA O TYM O CZYM MÓWISZ TO O TYM NIE
        MÓW!!!NIE BĘDĘ KOMENTOWAŁ TEJ BEZNADZIEJNEJ WYPOWIEDZI BO CHYBA KAZDY WIE CO O
        NIEJ SĄDZIĆ......."STILL EACH ONE || TEACH ONE || REAL RECOGNIZE REAL..."
    • Gość: tojalusek Re: Społem i nic nie widziołem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 16:35
      Dajcie sobie luzu ludzie na jaką Policję?
      • Gość: spec Re: Społem i nic nie widziołem. IP: 38.112.0.* 17.03.04, 19:37
        bo sie przepiolem?
    • spec5150 Re: Grafficiarze 17.03.04, 19:34
      spoko artykul - czekamy teraz na artykuly o skinach albo szajkach kieszkonkowcow
      albo gwalcieli: "ludzie nie rozumieja tego co robimy, sa tacy ktorzy robia to
      nieprofesjonalnie i przynosza naszej calej spolecznosci wstyd. oczywiscie wiemy
      ze to nie do konca legalnie, ale chcielibysmy kiedys obrabowac caly autobus -
      end-to-end (czyli jelcz -przyp. redakcji) lub whole-autobus (czyli ikarus -
      przyp. redakcji)
      :)))
      • Gość: Zły Re: Grafficiarze IP: *.chello.pl 17.03.04, 22:21
        Całkowicie was wszystkich powaliło. Zaraz usłyszę :
        Graffiti światowe zagrożenie !!!
        Bush :Najpierw trzeba zniszczyć graffiti ,później terroryzm.
        To przecież zagraża społeczeństwu !!!Jak Lepper
        Co w tym złego widzicie to prawdziwa sztuka .Od wszystkiego innego
        graffiti odróżnia brak wyalienowania i zamknięcia w jednym kręgu!
        To co tam piszą ,że jest to sztuka zamkniętych grup ,to nie prawda .
        Znam gościa ,który tyle męczył gościa z dobrego crew ,że go przyją (kolo
        czatował na gościa pod jego szkołą i pokazywał mu projekty) . Teraz on
        maluje na pociągach z jednym z lepszych polskich crew's.
        Sam malowałem i wale opinie tych debili.
        • ralston Re: Grafficiarze 17.03.04, 22:40
          Nie światowe zagrożenie, tylko zwykły chamski i bezmyślny wandalizm. Narzucanie
          siłą swojej estetyki, której większość ludzi nie ma ochoty podziwiać. Ja też
          nie mam ochoty podziwiać, bo to moje poczucie estetyki narusza. Chcesz sztukę
          uprawiać - proszę bardzo - masz cztery ściany w pokoju? Smaruj je ile wlezie -
          ale nie ruszaj tego, co nie twoje.
          Prawdziwa sztuka? Miejsce prawdziwej sztuki jest w galerii a nie na ścianie
          mego garażu, której nie mam życzenia odmalowywać co chwila...
          • Gość: kuala_lumpur "marzą po murach" ??? IP: *.dip.pu.ru / *.srv.pu.ru 18.03.04, 08:56
            Ale byka strzelili w Wyborczej!!! Mazanie to nie marzenie...
      • Gość: rowerzyk Re: Grafficiarze IP: *.euro-net.pl 18.03.04, 09:57
        Mam pomysł! :)
        Założę "123ABCOSTAM THC CREW TEAM" i będę artystycznie wybijał szyby.

uzasadnienie:
        -nie jestem taka ciotą jak jakiś wadalizator, jak ktoś mnie spotka to może
        trafić do szpitala, a nie my na policje
        -wybijanie szyb nie jest wandalizmem, nawet jak dacie dużo szyb do legalnego
        potłuczenia to i tak prawdziwa sztukę, prawdziwy styl wybijacza można poznać
        dopiero na nielegalnych. (oczywiście im droższą szybę wybije tym lepszy będzie
        mój styl)
        -wprawdzie czasami mogą być problemy z policja, ale wiadomo przecież że HWDP i
        je***ć policje, bo to same przypały. Poza tym im więcej mandatów i grzywien tym
        większy będzie mój styl. Rodzice idioci niech płacą i się cieszą, że nie stoję
        pod buda z piwem. Ostatecznie, by spłacić grzywny pójdę do pracy, bo jak
        wiadomo prawdziwa sztuka wymaga poświęceń.
        -moim marzeniem jest wybicie szyb w całym pociągu. PKP i tak ma wielkie straty
        więc te dodatkowe parę tys. zł nie zrobi im różnicy. To, że przy okazji
        uszkodzę parę niezbędnych oznaczeń na wagonach to nic. Zanim odmalują co
        trzeba, wagony postoją sobie parę dni. Wszyscy będą szczęśliwi.
        -oczywiście pojadę wybijać szyby także w innych miastach. żeby mój styl był
        coraz bardziej znany
        -nawet jak mi pobicie jakiej szyby nie wyjdzie to i tak nikt nie pozna, a jeśli
        nawet zarzuci mi brak talentu to powiem, że nie zna się, że nie potrafi
        rozpoznać prawdziwego stylu
        -jak cos sobie jeszcze przypomnę, to napisze.

I na koniec wielka prośba. Czy Wy o wielcy artyści możecie podać swoje adresy?
        (może być na priv, wolę swoja sztukę tworzyć anonimowo), ażebym mógł poćwiczyć
        swój styl na waszych szybach? I dajcie znać jak już je powstawiacie, to pojadę
        jeszcze raz. OK? Zgoda?

Pozdrawiam

Ps. Lekarze stwierdzili u mnie dysortografię, dysgrafię, dys-pisanie-dużą-i-
        małą-literą, dys-niezapamiętywanie-nazw-własnych, dys-polskie-literki i jeszcze
        parę dys, więc darujcie sobie takie komentarze :)
        • Gość: KRYCHU [...] IP: *.tecnet.pl 18.03.04, 14:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ralston Re: Grafficiarze 18.03.04, 14:38
            Nie mówimy o zwykłym chamskim wybijaniu szyb. Tylko o prawdziwym artystycznym
            wybijaniu szyb. Takim, w którym widać prawdziwy styl. Takim, po którym od razu
            widać prawdziwego artystę.
            Do tego dorzuciłbym artystyczne wybijanie zębów. Takie stylowe. Prawdziwego
            artystę poznać od razu po tym, że np. pięknie trzaśnie jedynki a zostają całe
            dwójeczki. Albo taki mistrzunio co pottrafi w szachownicę... Marzeniem takiego
            artysty jest zrobić performance - i przerobić facjaty na meczu półfinałowym
            Pucharu Polski. Na raz można pociągnąć nawet i 30 tysięcy tagów.
            • spec5150 Re: Grafficiarze 18.03.04, 15:03
              ralston napisał:

> Nie mówimy o zwykłym chamskim wybijaniu szyb. Tylko o prawdziwym artystycznym
              > wybijaniu szyb. Takim, w którym widać prawdziwy styl. Takim, po którym od razu
              > widać prawdziwego artystę.
              > Do tego dorzuciłbym artystyczne wybijanie zębów. Takie stylowe. Prawdziwego
              > artystę poznać od razu po tym, że np. pięknie trzaśnie jedynki a zostają całe
              > dwójeczki. Albo taki mistrzunio co pottrafi w szachownicę... Marzeniem takiego
              > artysty jest zrobić performance - i przerobić facjaty na meczu półfinałowym
              > Pucharu Polski. Na raz można pociągnąć nawet i 30 tysięcy tagów.

szachownica to nic - niektorym sie marzy end-to-end (czyli jedna szczeka-przyp.
              red.) lub whole-mouth (czyli wszystkie zeby-przyp. red.). oczywiscie wiemy ze
              jest to "pol legalne"...
              • ralston Re: Grafficiarze 18.03.04, 15:45
                spec5150 napisał:

> szachownica to nic - niektorym sie marzy end-to-end (czyli jedna szczeka-
                przyp.
                > red.) lub whole-mouth (czyli wszystkie zeby-przyp. red.). oczywiscie wiemy ze
                > jest to "pol legalne"...
                >

Może i pół-legalne, ale jednak bezpieczniejsze od robienia graffiti, bo
                przynajmniej opary farby mózgu nie wyżerają...
    • Gość: nieważne Graff IP: *.omega2.om.pl / 213.25.190.* 18.03.04, 14:39
      Co to ma być za kopia artykułu, który już jakiś czas temu widziałem na stronce
      z graffiti. Jeb** dziennikarze nawet nie umieją czegoś swojego napisać, ale
      pewnie jakby to było ich to pewnie by było negaytwne w stosunku do graffiti
      wręcz krzywdzące!!!
      Następnym razem napiszcie coś swojego, a nie plagiat!!!
      • Gość: rowerzyk Re: Graff IP: *.euro-net.pl 18.03.04, 19:32
        Oskarzenie o plagiat to dosc powazny zarzut.
        Czy mozesz przedstawic na to jakies dowody?

Pozdrawiam
      • Gość: Graff Żiraff Re: Graff IP: *.bsk.vectranet.pl 30.03.04, 02:11
        to zart?
        to musi byc zart!
        to na pewno jest zart!!!

nawet dobry
      • Gość: gosc Re: Graff IP: 81.210.16.* 20.05.04, 21:46
        www.max.graff.ws

www.graff.ws
    • Gość: :) Pani Dargiewicz - ORTOGRAF w tekście IP: *.bsk.vectranet.pl 19.03.04, 05:59
      Może pani redaktor Dargiewicz sprawdzi jak należy napisać: "marzą po murach", bo
      mi się wydaje, że trochę inaczej.

Kolejna kompromitacja pani red Dargiewicz.
      Hahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: RAPOL Re: Grafficiarze IP: *.elpos.net 28.03.04, 21:29
      GRAFITI OK ZAJRZYJCIE POD MOST NA DABROWSKIEGO I W JESZCZE KOLO DAWNEGO KLUBU
      HUTA JEST TAM TEGO NAJWIECEJ ACO DO POCIAGOW TO PROSZE NIE ZAMALOWYWUJCIE SZYB
      BO KTOS PRZEZ WAS POJEDZIE O 1 STACJE ZA DALEKO LUB NA KAZDEJ STACJI MUSI PRZEZ
      OKNO WYGLADAC W SUMIE SAM BYM COS NAMALOWAL ALE NA FARBY NIE MAM KASY
      POZDRAWIAM GRAFICIARZY!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: DrinkONE Tylko wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:30
      Ja tam wam nie bede pierdolic nic takiego...... niemaluje dlugo, ale nikt mi
      niepowie ,ze jest cos lepszego od pociagu! (chyba za minisubmarine) . . .
      BIALYSTKO CHCEM CIE ZJESC ALE JESTEM JESZCZE ZA MALYM ROBACZKIEM :D ...pozdro
      ATGowcom, moje marzenie te wasze holcary hehehe... zartuje wole wlasne... DOBRA
      NA KONIEC WIELKIE ELO DLA NASZYCH KOCHANYCH SOKISTOW ,A NAJBARDZIEJ DLA TYCH Z
      DUZMI BRZUCHAMI!
    • Gość: Blend Re: Grafficiarze IP: *.elpos.net 02.05.04, 12:16
      sprawdzcie BLEND'A na białostockich murach ...pociagach ....narazie praktycznie tylko wtajemniczeni widzą /widzieli moje " prace " ,ale zapewniam i mozecie byc pewni ze BLEND zbombi pól miasta i kazdy pociag na yardzie ....takie podejscie do sprawy :D ....pozdrowienia dla S.O.K.'isty Andrzeja który prawdopodobnie uratował dupe KOMUS ... chilll
    • envi Re: Grafficiarze 03.05.04, 23:15
      Tak jak powiedział jeden z chłopaków w wywiadzie:jest graffiti i bazgroły,które
      mamy w większości przypadków wątpliwą przyjemnośc oglądać.Ja osobiście nie mam
      nic przeciwko temu prawdziwemu graffiti,nawet na wagonach pociągów:),szkoda
      jednak że w większości są to niewprawne rysunki kolesia który robi je
      prawdopodobnie trzęsącą się ręką pod wpływem dużej ilości substancji
      psychoaktywnych ;).Wtedy to naprawdę żenada i wandalizm.Myślę że fajnie by było
      robić takie rzeczy legalnie,ale wiadomo,że wtedy nikogo lub większości by nie
      kręciło.Uważam że w większości przypadków sprayowcy:)to nie artyści a bardziej
      ludzie szukający adrenaliny,czegoś co podjara ich bardziej niż gorąca cizia w
      krótkiej kiecce.Ot tyle.Po za tym gorąco pozdrawiam!strzała!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka