Dodaj do ulubionych

Na kolana! - smutny epilog

06.09.10, 23:21
Jestem zbulwersowana tą sprawą,tym,że dyrektorce uszło to płazem, a to ona powinna być natychmiast zwolniona dyscyplinarnie. Takie niestety mamy polskie,katolickie sądy, i takie dyrektorki,które zmuszają dzieci w szkołach państwowych do mszy,religii i klęczenia przed gablotką z religii......Kompletna żenua ludzi,którzy decydowali o osądzeniu tej sprawy.
Obserwuj wątek
    • nnike Re: Na kolana! - smutny epilog 06.09.10, 23:27
      selena-0 napisała:

> Jestem zbulwersowana tą sprawą,tym,że dyrektorce uszło to płazem, a to ona powi
      > nna być natychmiast zwolniona dyscyplinarnie.

Tak i jeszcze raz TAK!!
      • dupawdrzewie Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:38
        Czasami tzw. prości ludzie mają więcej rozumu niż elastyczni łatwowierni..
      • mlodaemerytka Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 14:38
        nnike napisała:

> selena-0 napisała:
        >
        > > Jestem zbulwersowana tą sprawą,tym,że dyrektorce uszło to płazem, a to on
        > a powi
        > > nna być natychmiast zwolniona dyscyplinarnie.
        >
        > Tak i jesz

==================
        KK, Konkordat rzadzi specjalnie w Polsce prowincjonalnej. Dyrektorka "podlizuje" sie biskupom, diabli wiedza komu ? Moze "nawiedzona". Wyrzucic ten przedmiot ze szkol !On dzieciom wyrzadza psychiczne "okaleczenia" zamiast etyki i moralnosci.
    • grzegorz_kurek Na kolana! - smutny epilog 06.09.10, 23:32
      Gratuluję odwagi p. matematyczce. Zmuszanie dzieci do klęczenia jest skandalem i nie ważne jest w tym wypadku czy ktoś jest wierzący, czy nie. Sam jestem ojcem dwoja szkolnych dzieci i gdybym się dowiedział że moje dzieci są karane w ten sposób, osobiście dopilnowałbym żeby taka pani dyrektor przestała pełnić swoją funkcję i zakończyła swoją karierę. NIE MA MIEJSCA DLA TAKICH OSÓB W SZKOŁACH PUBLICZNYCH. Takie metody można wprowadzać w szkołach prywatnych. Ja nie zamierzam płacić BRAKOROBOM i NIEUDACZNIKOM za to, że są wątpliwej jakości nauczycielami mającymi niesamowite mniemanie o sobie. Mam nadzieję, że rodzice w końcu odsieją plewy i będą mieliwpływ kto będzie wychowywał ich dzieci. NIE TYLKO DEGENERACI I WĄTLIPWEJ KLASY SPECJALISĆI ZDOBYWAJĄCY TYTUŁ MAGISTRA W PUŁTUSKU LUB W ŁOWICZU...
      • ka-mi-la789 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 01:04
        > NIE TYLKO DEGENERACI I WĄTLIPWEJ KLASY SPECJALISĆI ZDOBYWAJĄCY TYTUŁ
        > MAGISTRA W PUŁTUSKU LUB W ŁOWICZU...

Akurat Wyższa Szkoła Humanistyczna w Pułtusku ma znakomitą opinię.
        • troll_bagienny Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 10:34
          "Opinia to dziwka" jak mawiał Napoleon. Ważne jest, jak dana osoba przykłada się do nauki. Też studiowałem na tzw. prywatnej uczelni, kłopot polegał na tym, że za mojej edukacji, 99% egzaminów podczas sesji to były wystąpienia ustne, więc było po prostu ciężko i trzeba było naprawdę się przyłożyć. I co z tego? Moją uczelnię ukończyła mimo wszystko masa osób, które nie potrafiły sklecić samodzielnie referatu, a to przecież praca odtwórcza, a nie jakieś tam własne przemyślenia, a jeśli nawet, to co? Jedna z moich koleżanek kupiła pracę licencjacką od osoby z sąsiedniej uczelni i przerobiła na własne potrzeby, mało tego, nawet się tym chwaliła nie tylko mnie, podobne cyrki wyprawiają się na uczelniach państwowych, ludzie nie mają za grosz poczucia wstydu, kierując się zasadą "cel uświęca środki". Więc opinia uczelni naprawdę nie ma aż tak wielkiego znaczenia, to już nie te czasy. Moja uczelnia, choć prywatna, także ma wspaniałe recenzje. Ale wiele magisterskich bubli się przemyka.
          • ka-mi-la789 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 11:31
            Tak samo nie ma znaczenia, czy nauczyciel skończył szkołę w pogardzanym przez mojego przedpiszcę Przasnyszu, Łowiczu czy w Warszawie albo Krakowie, bo wszystkie, pożal się, Boże, uczelnie wypuszczają teraz matołów (co sam byłeś łaskaw zauważyć w swojej wiadomości).
      • alik-w-plomieniach Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 08:48
        A co ty tak od razu, że to pół-Tusk winien? Ja znam taką jedną "óczelnię" w Jarosławiu, gdzie wykładowca, nb pupilek tow. Rydzyka, macał studentki i przekręcał kolosalną kasę, a jak go zamknęli, odstawiał chryję w sądzie...
      • myzeszwagrem Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 15:05
        grzegorz_kurek napisał:
        > Gratuluję odwagi p. matematyczce. Zmuszanie dzieci do klęczenia jest skandalem
        > i nie ważne jest w tym wypadku czy ktoś jest wierzący, czy nie. Sam jestem ojce
        > m dwoja szkolnych dzieci i gdybym się dowiedział że moje dzieci są karane w ten
        > sposób, osobiście dopilnowałbym żeby taka pani dyrektor przestała pełnić swoją
        > funkcję i zakończyła swoją karierę. NIE MA MIEJSCA DLA TAKICH OSÓB W SZKOŁACH
        > PUBLICZNYCH. Takie metody można wprowadzać w szkołach prywatnych. Ja nie zamier
        > zam płacić BRAKOROBOM i NIEUDACZNIKOM za to, że są wątpliwej jakości nauczyciel
        > ami mającymi niesamowite mniemanie o sobie. Mam nadzieję, że rodzice w końcu od
        > sieją plewy i będą mieliwpływ kto będzie wychowywał ich dzieci.

Miejta akrat nadzieję, kumie, jak cała miejscowa klika jest taka sama i popiera panią derektor - burmistrz, kuratorium i prokurator. To kto ma odsiać te plewy? Z "wyższej władzy" zostali już tylko proboszcz i biskup :))))
    • polakonly Powinna się odwołać nawet do Sądu U.E. w koncu 06.09.10, 23:54
      gdy zrobi się szum to i burmistrz się przestraszy. Wykazuje typową postawę niskiego stopniem urzędnika-trzyma z silniejszym. Nigdy nie byłem entuzjastą lewicy, ale akurat w tej sprawie podpowiadam, że jest pole do wykazania się. Pomóc człowiekowi uczciwemu i odważnemu którego skrzywdzono, jest czynem o wyjątkowej wartości. A może sama p.Dyrektor - ppodobnie bojowniczka katolicka, okaże swoje chrześcijańskie oblicze - przyjmie spowrotem do pracy, przeprosi, wyrazi uznanie dla odwagi cywilnej koleżanki - i może nawet Panie zaprzyjażnią się.
    • z.wyspy to jest ściana wschodnia. prości, szczerzy ludzie 07.09.10, 00:12
      to jest ściana wschodnia: prości, szczerzy ludzie. matematyka matematyką, a sprawiedliwosc musi byc po ich stronie, :)
      • anaila Re: tściana wschodnia? to jest Polska! 07.09.10, 00:40
        jakie to ma znaczenie w której części naszego kraju taki skandal pedagogiczny ma miejsce? - ŻADNE!

tu rzeczywiście lewica może pokazać, czy tylko bije pianę w mediach, czy potrafi coś konkretnego zrobić: obronić człowieka.
        inna sprawa, czy zarzuty o jakieś finansowe przewałki to pomówienia, czy uzasadnione podejrzenia. tu z kolei trzeba spokojnie sprawę wyjaśnić, żeby na dyrektorkę - dość prostą babinę, jak się zdaje - nie wrzucać wszystkiego, co ślina na język przyniesie: ona też ma prawo do obrony swej godności przed pomówieniami - jeśli miały miejsce.

sprawa więc jest kilkupiętrowa i rozważnie powinna być sfinalizowana.
        niemniej - za stosowanie tego typu kar dla dzieci samej dyrektorce kara się należy: jakoś nie mogę pojąć, że osoba o takiej mentalności jest szefem szkoły.
    • curtislemay Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 00:27
      Dyrektorka niżej szamba i gnoju jakby to spotkało moje dziecko to bym zatłukł taką nauczycielkę jak psa.
      • dupawdrzewie Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:34
        Możesz sobie tłuc pod stołem.
      • babcia1947 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:50
        Współczuję Pana dzieciom. Tatuś gotowy zatłuc jak psa kogoś za popełnienie błędu, albo za konserwatywne poglądy gotów jest - jak sam deklaruje - do stosowania drastycznejszych kar niż klęczenie przed gazetką z religijnymi hasłami.
        • megasceptyk a komara zabijasz jak ci krew pije? 07.09.10, 18:35
          najpierw jeden potem drugi
          a potem cały Watykan,
          ile z Polski zostało?
          Cała wyssana!
      • alinaw1 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 21:41
        Dziecka swego nie tkniesz, choćby zabijało innych ale nauczycielkę zabiłbyś jak psa. Ot, i filozofia moralności.
    • maciuch333 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 00:35
      To jest dopiero katolicki ciemnogród... Pani dyrektor ma szczeście, ze nie jestem jednym z rodziców to tak bym jak kopnął w dupę, ze by sie jej odechciało cwaniakowania. Kolesiostwo, zacofanie, brak jakielkowiek odpowiedzialnosci i poszanowania prawa. Tym durnym zakutym łbom wydaje ze mogą wszystko , terroryzują te dzieciaki, poniżaja je i jeszcze nie widzą w tym nic złego. Szkoda nauczycielki , ktora za odważna i godną postawę została ukarana. "Straciła zaufanie" - bo co nie chce już kryć dyry? Na zbity pysk wywalić takiego urzędasa, niech zamiata ulice.
    • stereoclub Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 01:07
      W cywilizowanym europejskim kraju, za taki numer, Żoch, prokurator rejonowy, bylby juz dozorca na budowie.
    • ka-mi-la789 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 01:09
      To jest, psze państwa, Polska powiatowa. Sitwy, kliczki, koteryjki, kieszonkowe mafie, ręka rękę myje, k...a k...wie łba nie urwie. Trzydzieści lat temu dyrdało toto w pochodach, dzisiaj się modli do świętej gazetki. A najgorsze jest to, że ofiary tego terroru same go utrwalają swoim strachem.
    • newyorker77 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 03:15
      tak oto wyglada POlandii - pseudopanstwo pseudoprawa - dzien powszedni. W Stanach pani dyrektor poszlaby "na szczaw", a pan prokurator pozegnalby sie z zawodem. Ale w PL nie takie numery odchodza i nikomu wlos z glowy nie spadnie.
    • debilofil O gdyby to zrobiła mojemu dziecku jej los marny 07.09.10, 05:50
      gdyby coś takiego miało miejsce w przypadku mojego dziecka miałaby baba problem.
      No ale widzę, że rodzice nie mają nic przeciwko poniżaniu własnych dzieci, zapewne większość z nich robi to każdego dnia u siebie w domu więc to co się stało w szkole uznali za incydent czy coś w żaden sposób nie mającego znaczenia. Żałosne i prymitywne, nie wiem co bardziej dyrektora zapewne z zaczynającą się chorobą psychiczną czy rodzice liżący chodniki aby ich głowa nie była zbyt wysoko.
      Gdzie jest prawda?
      Ludzie mają to do siebie że nie przyjmują do wiadomości że jak ktoś ma tytuł dyrektora, prezesa itd. to nie oznacza że dostał patent na wieczne zdrowie psychiczne.
      Co jakiś czas wielu ludzi zaczyna chorować i to są takie początkowe objawy, łagodne napady, "odpały".
      Dyrektora zapewne też zaczyna na coś chorować a zadaniem kuratorium jest obserwować babę zanim odwali coś gorszego.
      • myzeszwagrem Re: O gdyby to zrobiła mojemu dziecku jej los mar 07.09.10, 15:14
        My by tam ze szwagrem takiego aj waj nie robili. Jak pani dyrektor kazała im kleczeć przed gazetka religijną, to jest dość prawdopodobne, ze za parę lat przybędzie nam kilku rozumnych ateistów. My ze szwagrem znany kilku, prawie wszyscy byli kiedyś ministrantami. Taki "bliski kontakt III stopnia" z religią jak klęczenie za karę przed lub ministrantura bardzo skutecznie wybijają z głowy wiarę w cuda niewidy.
        • potwory.i.spolka Re: O gdyby to zrobiła mojemu dziecku jej los mar 07.09.10, 21:06
          To powiedz szwagrowi, że coś na rzeczy może być.
      • adess09 Re: O gdyby to zrobiła mojemu dziecku jej los mar 07.09.10, 15:25
        ">gdyby coś takiego miało miejsce w przypadku mojego dziecka miałaby baba problem
        > .
        > No ale widzę, że rodzice nie mają nic przeciwko poniżaniu własnych dzieci, zape
        > wne większość z nich robi to każdego dnia u siebie w domu więc to co się stało
        > w szkole uznali za incydent czy coś w żaden sposób nie mającego znaczenia."

No właśnie. Do tego przyznają, że ich samych lano gumowymi pałami i to dopiero bolało, ale "wyszli na ludzi" - ale tu się bardzo mylą!!
        Powielają po prostu wzorzec wyniesiony z domu, bo nie znają innego. Ich lano, oni leją, ich dzieci będą lać swoje. Łańcuszek Alice Miller.

Do głowy im nie przyjdzie, że dziecko można wychować bez jednego uderzenia.
      • mamabasia Re: O gdyby to zrobiła mojemu dziecku jej los mar 07.09.10, 16:58
        Trzeba tak dzieci wychować aby nikt nie musiał doprowadzony do ostateczności takich kar stosować. Dzieci to aniołki oczywiście, niewinne i z niewinności na kolana rzucone.
    • buk-humor-dziczyzna wiejskie menele tylko pod barem siedzą- goowno ich 07.09.10, 06:17
      wiejskie menele tylko pod barem siedzą- goowno ich obchodzą ich latorośle - plebana chamie całuj w rękę i dawaj na sumie na tacę - a potem znowu do baru - wpierd... babie - taki twój żywot polski kmiocie
      • troll_bagienny Re: wiejskie menele tylko pod barem siedzą- goown 07.09.10, 10:25
        Ja mam to samo, a żyję w mieście, drzwi w drzwi z taką rodziną. Nie można więc tak do końca generalizować. Chyba po prostu nie ma już podziału na miasto i wieś, bo wieś dawno przyszła do miasta i rządzi się swoimi wiejskimi prawami, to zupełnie tak jak Turcy, którzy mieszkają w Niemczech, ale nie chcą przyjąć zachodniej kultury, a nawet nauczyć się języka niemieckiego, mało tego, żądali nawet swego czasu, aby niemieckie szkoły wprowadziły lekcje w ich językach narodowych, ale rząd chyba sprzedał im siarczystego kopa w tyłek. Moja córka ma w tym roku komunię i cała prawda o rodzicach jej kolegów i koleżanek wyraża się w ich proteście (ja plus może ze dwie inne osoby olały "problem"), który polega na tym, że ludziom nie podoba się wystrój kościoła i zbyt mała ilość miejsc parkingowych przed nim oraz fakt, że na komunię w Warszawie to salę trzeba rezerwować podobno nawet z dwuletnim wyprzedzeniem. No żesz ku..., jak na wesele, tylko brakuje, żeby dzieciaki limuzynami na imprezę podjechały. A cały ten cyrk dzieje się w mieście stołecznym!!! Tylko to już chyba nie jest miasto...przynajmniej nie w tej części.
    • a_m47 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 07:16
      Ta dyrektor (wiem winno być D) powinna być zwolniona jak nie przez władze Drohiczyna to przez kuratorium. Gratuluję odwagi Pani Mari Pajdosz , przykro mi że Ściana Wschodnia
      jak zwykle okazała się Ścianą Układów i Zacofania.
    • zonzonel Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 07:48
      żałośni rodzice.
    • mppmpp Pani Mario - Dziękuję! 07.09.10, 08:15
      Pani Mario - Dziękuję! Wielki szacunek i uznanie.
      Pozdrawiam z całego serca i życzę szczęścia!

• persephonix Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 08:28
      Pani MArio, to pani pokazała że ma więcej szacunku dla Boga i wiary (prawdy) niż dyrektorka z tą swoją gazetką. TO BYŁ MOBBING i zwolnienie Pani również, walczyłabym choćby po to żeby pokazać takim wiejskim zakutym pałom typy wielka dyr-postrach całej wsi, że pewnych rzeczy sie nie robi!!!!

Co z tego ze ona niby sobie to przemyslała, skoro wogoole przyszedł jej do głowy traki zapęd do poniżania dzieci- kogokolwiek POWINNA STRACIC PRACE NATYCHMIASTOWO

w UK juz by jej wiec3ej do szkoły nie wpuścili, bo widać że dyrektorka ma coś nie tak z głową... ehhh za komuny sie tak nauczyła ze jej wolno... do kibla z takimi ludźmi !!!

Postawa rodziców wybitnie niedojrzała, typowo prowincjonalna, dzieci mozna bić, poniżac, psy mozna topić, a upośledzone dzieci sa przez sex z szatanem....
      LITOŚCI!!
    • darino "Tu nie ma zapotrzebowania na matematyka" 07.09.10, 08:35
      Bardzo dobra wypowiedź, panie wójcie. Hodowanie tumaństwa.
    • tygrys102 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 08:37
      nowe porównanie : głupi jak prokurator...mirosław zresztą
    • kac_moralny Czytam, czytam i oczom nie wierzę, 07.09.10, 09:15
      zaglądam do kalendarza dzień siódmy, miesiąca września, 2010 roku, to jakieś jaja, takie wiadomości to tylko na Prima Aprilis.
    • al_bandi Jam jest Pan, Bóg twój, 07.09.10, 09:21
      którym Cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli.
      1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
      Tak oznajmia Pismo.
      • kac_moralny Re: Jam jest Pan, Bóg twój, 07.09.10, 09:28
        al_bandi napisał:

> którym Cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli.
        > 1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
        > Tak oznajmia Pismo.

...
        1. Będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca, z całej duszy swojej i ze wszystkich myśli swoich,
        2. a bliźniego swego jak siebie samego.
    • asr1 tak to działa na wiochach !!! 07.09.10, 09:30
      W Warszawie za taki numer wyleciała by dyrektorka i nauczycielka ze szkoły na "zbity pysk" bo rodzice nie baliby się byle belfra. Po wiochach nie takie rzeczy się dzieją - wszędzie sitwa, zatrudnianie po szkołach rodzin i znajomków/pewne miejsca pracy - polecam to CBA a nie rozpijanie celebrytek/ ja tobie ty mnie a prokuratura nie lepsza. Powszechna bojaźń przed "czarną sotnią" - bo niby czemu klęczeli przed gazetką z religii a nie z matematyki ??? oni powinni się bać matematyki a nie religii. To jest ta polska "katolicka" małomiasteczkowa Polska !!!. A rodzice co to za ludzie - wsiuństwo i kołtuństwo !!!
      • troll_bagienny Re: tak to działa na wiochach !!! 07.09.10, 10:19
        W Warszawie jest dokładnie tak samo. Bo Warszawa to wielka wieś, a ludność napływowa myśli, że pana Boga za nogi złapała, więc już sam fakt zdobycia etatu w stolicy, dalej - mieszkania w dobrej dzielnicy (a najlepiej na osiedlu strzeżonym) , dalej - umieszczenia dziecka w miejscowej szkole powodują, że wszystko, co powie dyrektorka z proboszczem na czele mają magiczną moc, no bo przecież Warszawa to metropolia, zdaniem miejskich neofitów z Łomży, którzy nie biorą jednak pod uwagę, że swoją wiejską mentalność przenieśli razem z całym innym majdanem, więc jaka to różnica? Najgorzej jest właśnie na osiedlach, gdzie całe klasy to towarzystwo wzajemnej adoracji spotykające się po szkole (rodzice + dzieci) pod jednym blokiem, na jednym placu zabaw, żeby omówić miejscowe ploty i przypiąć komuś "odmiennemu" łatkę. Pod tym względem to chyba jest już nawet gorzej niż na prowincji.
    • ateofi Białystok?!! i wszystko jasne!! 07.09.10, 09:32
      Przecież to zagłębie pseudo-katolickiej ciemnoty a zaraz po nim jest Łomża z 12 kościołami w mieście liczącym raptem 50 tys. ludzi.
    • mentatd_at_gmail Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 09:42
      Dyrektorka powinna wylecieć, bez dwóch zdań.
    • kociewiak2 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 09:43
      ...pani dyrektor kat juz powinna stracic stanowisko,jest zlym przykladem dla dzieci,zaczyna sie od kary kleczenia a skonczy sie na biciu pasem publicznie,
    • obronca_ucisnionych_wagrow Pro test !!!!!!!!! 07.09.10, 10:05
      Ja jako dośfiatczony na łuczyciel jenzyka Polskjego z dźada pra dźada i baby pra baby powjem wam tu jedno behemoty wy jedne ełro socjalistyczne. Conie. Nie po to ktuś zrobił tamtom śfjentom gazetkie rzeby pszed niom zaras se gnoje jedne brykały a nawet rzeby se stojały. Conie. Pszet śfjentymi żeczami sie klenka.
      Wicie rozómicie.
      Amen.

Nieeeech rzyje wooooooooooolnoś wolnoś i swoboooodaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka