Dodaj do ulubionych

Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast...

24.09.10, 11:24
I nad czym tu płakać?!Pomyłka zdarza się.
Panom od ochrony przyrody udało się całkiem jawnie w dzień wyciąć park przy ratuszu i zalać betonem całość,i co?Jakieś odszkodowanie dla RDOŚ??NIE!
Jeszcze dostali nagrody za tę pustynie betonu!!
Szkoda mi tylko tego myśliwego jak mu dopier....... karę na pokaz,to chłop pójdzie z torbami.Ciekawe jak będą liczyć wartość szkody dla przyrody jednego żubra?
Obserwuj wątek
    • michki Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 11:35
      to zły rok dla żubrów ... a dobry dla dzików :-)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7417541,Strzelal_do_dzika__Zabil_zubra.html
    • pawlan Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 12:13
      W ogóle powinno się zabronić polowań komercyjnych. Nie tak dawno czytałem że jakiś młotek z bronią zastrzelił grzybiarza. Wydają teraz pozwolenie na broń byle komu i strzelają sami nie wiedząc do czego. Coś zaszeleści w krzakach i jeden z drugim domorosły morderca strzela nie patrząc. Ochrona przyrody w Polsce to fikcja. Też mi hobby...
    • czwarty.wymiar Do 099max 24.09.10, 12:17
      Pomijając, że zabił akurat żubra: strzelił do niezidentyfikowanego celu! Następnym razem jak mu zaszeleści w krzakach grzybiarz, to też nie będzie problemu, bo przecież myślał, że wali do sarny? Łapiesz istotę problemu czy nadal nie?
      • kiczkis Re: Do 099max 25.09.10, 17:10
        czwarty.wymiar napisał:

> Pomijając, że zabił akurat żubra: strzelił do niezidentyfikowanego celu! Następ
        > nym razem jak mu zaszeleści w krzakach grzybiarz, to też nie będzie problemu, b
        > o przecież myślał, że wali do sarny? Łapiesz istotę problemu czy nadal nie?
        ================================================

Ja osobiście niczego "nie łapię".. - Do "niezidentyfikowanego celu" to mógłbym strzelić JA... amator - który nigdy do niczego nie strzelał (a do zwierząt w szczególności..) i nie strzeli, ale nie ZAWODOWIEC.. - Od tego jest MYŚLIWYM - czyli ZAWODOWCEM by nie strzelać do wszystkiego co się rusza i zaszeleści..

- I wygląda na to, iż takim samym nieszczęściem jest to, kiedy ci "zawodowcy" nie myślą" - bo maja zbyt mało mózgowia (.."aaaa.. bo ja nie myślałem że to będzie żubr..), albo z kolei próbują "myśleć" mając zbyt mało mózgowia (.."aaaa.. bo ja myślałem że..-itd..")..

Tak czy inaczej to nieszczęście..
    • macrow Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 12:40
      tyyyyle razy bylem na rybach i nie zdarzylo mi sie pomylic mlodego karasia z wyrosnietym sumem. trzeba miec talent.
    • stefanka35 Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 13:16
      o99max Ty chyba sam jesteś postrzelony!! Nie martwi Cię, że doświadczony myśliwy myli wielkie zwierzę z małym? I że następnym razem to Ty możesz być martwy, bo jakiś cymbał strzela gdzie popadnie? Poza tym populacja żubrów jest raczej mała, kazdy osobnik jest cenny, ale dla ciebie to wszystko jedno. Lepiej nie pojawiaj się w lesie.
    • mihusky kolejny dowod na to 24.09.10, 13:33
      ze opowieści o selekcji słabszych osobników zwierząt przez odstrzał można między bajki włożyć.

Podobnie jest na stawach panowie wala do wszystkiego co się rusza nie ważne czy gatunek chroniony wodnych ptaków, czy nie.
      Polski myśliwy - najczęściej pijany, bez podstawowej wiedzy przyrodniczej pozwalającej na rozróżnienie gatunków, strzelający w ciemno.
      • joetf Re: kolejny dowod na to 24.09.10, 15:58
        Przypomina mi sie mala sytuacja, gdy znajomy mysliwy przy piwku zapraszal mnie na polowanie (w tym samym dniu, wieczorem), na wspomnienie, ze przeciez jestesmy pijani swiecie sie obruszyl stwierdzajac, ze jak to - przeciez nie bedzie jechal sam, taksowke wezmie:P
        • ly1 Re: kolejny dowod na to 27.09.10, 08:30
          Myśliwy może być pijany i półślepy.Nie dziwota,że tyle jest wypadków z postrzeleniem własnych kolegów,Dopóki myśliwstwo nie przestanie być traktowane jako zabawa bez skrupółow,dopóty tak będzie się działo
    • bigmaciek A zbadano trzeźwosc tych "myśliwych"?? 24.09.10, 13:38
      Polowanie, w dodatku nocą nie może sie odbyć bez czegoś na rozgrzewkę. Darz Bór!!
    • muzzyczny Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 13:52
      Ciekawe czy pomyłką tez będzie jak ktos pomyli tego "mysliwego ze swinią?
    • wwredny Gdzie jest jerzyk.ue? 24.09.10, 14:28
      Na pewno jakos madrze by to skomentowal.
      • stach.konwa Re: Gdzie jest jerzyk.ue? 24.09.10, 18:55
        Się zastanawia jak załatwić, ze to dzik a nie żubr.
        • masiewo Re: Gdzie jest jerzyk.ue? 24.09.10, 19:09
          stach.konwa napisał:

> Się zastanawia jak załatwić, ze to dzik a nie żubr.

Nie. Kombinuje jak obwinić za to ekologów.
    • abrey_nomel Myśliwi to SKUR....NY! 24.09.10, 15:36
      Półludzie, o nalanych czerwonych gębach strzelający dla zwyrodniałej przyjemności do żywych czujących istot - niczym się różnicie od MORDERCÓW - jesteście CHORZY i was się powinno odstrzelić!!
    • exspres Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 15:42
      Myśliwy musiał być po paru Żubrach.
      • grooken Re: Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę za 24.09.10, 17:21
        po kilku Żubrówkach raczej ;)
    • abrey_nomel Myśliwy przez pomyłkę jest nazywany człowiekiem 24.09.10, 15:46
      Wieprze o nalanych czerwonych gębach strzelający dla zwyrodniałej przyjemności do żywych czujących istot - niczym się nie różnicie od MORDERCÓW - jesteście CHORZY i was się powinno odstrzelić!!
    • geppe Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 16:00
      pomylił z jolą rutowicz
    • ann12g Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 17:12
      rzeczywiście różnicy nie ma żadnej między żubrem a dzikiem. ciekawe swoją drogą co lub kogo zastrzeli ten pan następnym razem....
    • borru Ja tam jestem zwolennikiem nocnych polowań 24.09.10, 17:19
      każdy myśliwy obowiązkowo powinien spędzać noc w łowisku...Jest taki jeden , uwielbiam jak jedzie na noc na polowanie do Puszczy, wtedy telefon od Niej i ja myk...i mówię Wam miłośnicy
      przyrody jakie facet ma rogi.....że on tam zmieści się między drzewami...
    • morfeusz_1 Re: Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę za 24.09.10, 20:52

a może on miał na imię Stefan ?

www.youtube.com/watch?v=_M97Q_gzNto&feature=related
    • sfann Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 24.09.10, 22:59
      Panie Medek, Puszcza LADZKA, nie - Lacka.
      • jakub.medek Re: Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę za 24.09.10, 23:06
        pl.wikipedia.org/wiki/Puszcza_Ladzka
        Polecam drugą część definicji. To podobnie jak z Podlasiem, czyli ziemią pod Lachami (obok Polski).
    • kiczkis Jeszcze by tak jakiegoś bocianka na dodatek?? 25.09.10, 16:42
      "Podczas nocnego polowania w Puszczy Białowieskiej myśliwy zastrzelił chronionego żubra. Twierdzi że pomylił go z... dzikiem"... (...)
      ===========================================================

Aha.. Jasne i oczywiste!!

- I będzie wojna na mokre szmaty, a Niemcy na rowerach przeciwpancernych już minęli Małkinię - zaś proboszcza kościoła św. Rocha - Tadeusza Żdanuka - zatrudniono jako Miejskiego Konserwatora Zabytków i Zieleni Miejskiej - no i Białystok zmienia herb z Orła i Pogoni na Piłę Motorową - zmieniając "przy okazji" nijakie, pedalskie logo na nowe: - sutanna i pień drzewa...

- A tak a' propos żubra,, dzika.. myśliwego i konserwatora zabytków.. - "Przez pomyłkę" to tenże "myśliwy" mógłby... ale zapłodnić panią Zosieńkę Cybulko.. - Nic ponadto..

- Strzelcem w końcu jest "wyborowym"..

Jeszcze by tak jakiegoś bocianka ubić na dodatek "przez pomyłkę"?? - Albo kilka psiaków??
    • ly1 Puszcza Białowieska. Myśliwy przez pomyłkę zast... 27.09.10, 08:17
      Jesli takie hmm pomyłki nie są karalne np finansowo,to nie ma pewności czy to była omyłka czy też bezczelne kpiny i krwawa zabawa .Wszak myśliwi nie sa miłośnikami zwierzat tylko ich mordercami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka