Gość: msz IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 05.09.01, 09:33 Chciałbym się zapytać czy wam się podoba i czy w jakiś istotny sposób przyczyni się do rozładowania korków w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek_B Re: Most zwierzyniecki. IP: *.chello.pl 06.09.01, 10:16 Powinien odciążyć Dębnicki - chociaż dużo kto w to wątpi. Uważam, że jest potrzebny. A z rysunków studyjnych w "GwK" wynikało, że przy okazji będzie ładny (muszę się wybrać i zobaczyć, ale chyba poczekam, aż go skończą :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Most zwierzyniecki. IP: 192.168.9.* / 195.116.213.* 07.09.01, 11:57 Zobacz - naprawdę warto. Przy okazji muszę dodać że będzie to most o najdłuższym w Polsce przęśle 150m. (oczywiście mam tu na myśli przęsło bez podwieszenia jak np: w moście Świętokrzyskim w Warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Most zwierzyniecki. IP: *.bratniak.krakow.pl 07.09.01, 12:04 A pan to z firmy exbud ktora most buduje? Jeszce nie widzialem, ale mam nadzieję, że miasto się odkorkuje. Brakuje w Krakowie mostu spacerowego podobnego np. do tych które są w Paryżu na Sekwanie. Warto by o tym pomyślec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Most zwierzyniecki. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 00:51 w tym miejscu to on raczej spacerowy nie bedzie. co do odkorkowania miasta, to mozna miec watpliwosci: z jednej strony waska ul. ksiecia jozefa, z drugiej rondo grunwaldzkie, ktore juz teraz jest malo przejezdne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek_B Re: Most zwierzyniecki. IP: *.chello.pl 10.09.01, 09:19 Jak ktoś już jest na Grunwaldzkim, to nie będzie jechał na Most Zwierzyniecki, tylko skorzysta z Dębnickiego. Zwierzyniecki jest raczej dla tych, co przyjeżdżają od Kapelanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Most zwierzyniecki. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 21:26 Gość portalu: Jarek_B napisał(a): > Jak ktoś już jest na Grunwaldzkim, to nie będzie jechał na Most Zwierzyniecki, > tylko skorzysta z Dębnickiego. Zwierzyniecki jest raczej dla tych, co > przyjeżdżają od Kapelanki. ... i _dokąd_ jadą?? Na kopiec Kosciuszki? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Most zwierzyniecki. IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 10.09.01, 09:30 Gość portalu: kloss napisał(a): > A pan to z firmy exbud ktora most buduje? Tak. Jestem właśnie z tej firmy która buduje wam most, ale nie jest to dokładnie Exbud tylko firma która należy do grupy kapitałowej Exbudu. We wtorek miałem okazję zobaczyć go po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał. Widziałem również budowę mostu kotlarskiego który jest realizowany przez naszą konkurencję, też jest to ciekawa konstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Most zwierzyniecki. IP: *.bratniak.krakow.pl 10.09.01, 09:55 Gość portalu: msz napisał(a): Ja wiem, że to nie do Pana, ale raczej do władz miasta wniosek. Ja się upieram przy moście spacerowym. Żeby przejść spod Wawelu na drugi brzeg Wisły to trzeba iść na most Dębnicki albo Grunwaldzki - oba daleko i oba, zwłaszcza dębnicki, strasznie zasmrodzone spalinami. Może Wasza firma zaproponowałby miastu jakiś ciekawy projekt mostu np. z Wawelu do Mangi. Pozdrawiam > Gość portalu: kloss napisał(a): > > > A pan to z firmy exbud ktora most buduje? > > Tak. Jestem właśnie z tej firmy która buduje wam most, ale nie jest to dokładni > e > Exbud tylko firma która należy do grupy kapitałowej Exbudu. We wtorek miałem > okazję zobaczyć go po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał. Widziałem również > budowę mostu kotlarskiego który jest realizowany przez naszą konkurencję, też > jest to ciekawa konstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Most zwierzyniecki. IP: *.chello.pl 15.09.01, 11:41 Panowie, wyobraźcie sobie, że mieszkańcy Podgórza - Podwawelskiego Ruczaju a nawet Borku F. i Kurdwanowa pracujący w rejonie Armii Krajowej i dalej,chcą skorzystać z tego mostu - przykładową trasą: Piastowska, Królowej Jadwigi (szczególnie tam jest ciasno) Salwator (wyjazd pod górkę na ul. Kościuszki- podporządkowana),na Ks. Józefa i na most. Jakiekolwiek natężenie ruchu w tamtym rejonie to katastrofa i momentalny korek na Kr. Jadwigi - jednym słowem katastrofa i replay z Mostu Dębnickiego - jednym słowem sam most niczego nie rozwiązuje, a jedynie powoduje natężenie ruchu w tak spokojnej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Most zwierzyniecki. IP: *.p.lodz.pl 15.09.01, 15:59 Czy tam nie ma byc tunelu pod Wzgorzem? Tak chyba kiedys mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Most zwierzyniecki. IP: *.chello.pl 15.09.01, 18:01 Jak świnie zaczną latać to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Most zwierzyniecki. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 11:31 a widzisz, zeby jakis tunel budowali? podobno ma go budowac firma portugalska (bo to znawcy w tej dziedzinie, heeeh:- ) i przejazd przez niego ma byc platny. pomijam mozliwa liczbe chetnych do placenia, ale kiedy on powstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Most zwierzyniecki. IP: *.p.lodz.pl 29.09.01, 23:17 Nie od razu Krakow zbudowano... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Most zwierzyniecki. IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 01.10.01, 10:38 Gość portalu: lysy napisał(a): > a widzisz, zeby jakis tunel budowali? > podobno ma go budowac firma portugalska (bo to znawcy w tej dziedzinie, heeeh:- Portugalczycy to cienkie bolki. Kiedy budowali A4 to kupowali od nas dźwigary prefabrykowane bo sami nie mogli sobie poradzić z ich produkcją, chociaż próbowali (polskie firmy wytwarzają takie prefabrykaty od lat sześćdziesiątych). Z technologią taką jaka była stosowana na zwierzynieckim nie poradziliby sobie nigdy. Jeżeli chcecie wiedzieć to wysoki poziom zaawansowania technologicznego w budownictwie prezentują firmy z: Francji, Niemiec, Włoch oraz krajów skandynawskich, polskie firmy powoli dobijają do tego poziomu (ale jeszcze trochę muszą popracować) natomiast o Portugalczykach lepiej nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś