Dodaj do ulubionych

Autobusy MAZ

17.10.10, 11:02
jak wam się podobają [url=http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?f=22&t=16507][b]Autobusy MAZ[/b][/url] bo według mnie to są niezłe, a modele 206 i 226 mogłyby jeździć na liniach mniej obciążonych np. 13 lub 22 lub na kursach późnowieczornych
Obserwuj wątek
    • followthesun Re: Autobusy MAZ 17.10.10, 11:06

Takie sobie
      • morfeusz_1 Re: Autobusy MAZ 17.10.10, 11:11

zajebiaszcze bo do berlietów podobne :]
        • gupik25 Re: Autobusy MAZ 17.10.10, 11:57
          ciekawie czy w naszym mieście będą jeździły takie małe autobusiki jak MAZ 206\226 , bo na niektórych liniach to mogłyby jeździć :)
    • prostowicz Re: Autobusy MAZ 17.10.10, 14:18
      Te białoruskie autobusy jak najbardziej powinny już jeżdzić po białostockich ulicach, jako zapowiedź przyszłych zmian w miejskiej komunikacji po wcieleniu Białegostoku do Białorusi.
    • jerzyk.eu Re: Autobusy MAZ 18.10.10, 08:27
      Ciekawe jak te MAZ-y sprawdzają się w praktyce. Jechałem kiedyś MAZ-em w Białymstoku i było OK. Jeśli te autobusy byłyby tańsze w zakupie i eksploatacji od autobusów bardziej znanych marek mogłyby w Białymstoku jeździć.
      • d.h.s.s Re: Autobusy MAZ 19.10.10, 07:39
        ...pod warunkiem ze sa wyposazone w klimatyzacje!
        • jerzyk.eu Re: Autobusy MAZ 19.10.10, 09:02
          Wystarczą otwierane okna i trochę higieny u pasażerów. Klimatyzacja zdecydowanie zwiększa zużycie paliwa a przy częstym otwieraniu drzwi na przystankach jest mało efektywna. Ponadto klimatyzacja jest bardzo nieekologiczna ze względu na zwiększone zużycie paliwa i stosowanie czynnika chłodzącego
          • gupik25 Re: Autobusy MAZ 19.10.10, 09:17
            Ogólnie to dobrze się spisują jedyne co może przeszkadzać to że przegubowe autobusy nie są niskopodłogowe i mają w tym miejscu zabudowę silnika która zajmuje sporo miejsca, a zaleta to duże odsuwane okna [ tak jak było w Ikarusach ]
    • ogabignac Re: Autobusy MAZ 19.10.10, 10:03
      Czytałem na stronach Lublina. Oni kupili nadwozia autobusu MAZ i przerabiają na trolejbusy. Wychodzi taniej o pół miliona za sztukę niż kupno nowego solarisa. Nie mogą za to dostać dopłaty z Unii bo kupują poza Unią ale i tak się opłaca. Poza tym solarisy zupełnie nie zdają egzaminu przy temperaturze około -20 stopni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka