Dodaj do ulubionych

Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 czerwca?

IP: 80.55.170.* 12.04.04, 07:52
Młode Centrum Białystok- zaprasza:

NIEZŁY POCZĄTEK WAKACJI!!! :)

możliwość zdobycia pieniążków + ciekawi ludzie + nowe zajęcie + dodatkowe
doświadczenie = możliwość uczestnictwa w pracach komisji wyborczych!

CHCESZ SIĘ SPRAWDZIĆ?
LUBISZ NOWE WYZWANIA I SPROSTASZ IM?
CHCESZ ZDOBYĆ PEWNE DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE I POWIĘKSZYĆ SWÓJ BUDŻET?

Przyjdź do nas - proponujemy Ci uczestnictwo w pracach Komisji Wyborczych
dnia 13 czerwca 2004 roku podczas wyborów do Parlamentu Europejskiego

Stowarzyszenie „MŁODE CENTRUM” zaprasza osoby chętne - na spotkanie dotyczące
uczestnictwa w pracach Komisji Wyborczych - przyjdź do Nas, przedstawimy Ci
szczegóły!

czekamy na Ciebie w biurze UNII WOLNOŚCI:

UL. WYSZYŃSKIEGO 2 LOKAL 33
15-888 BIAŁYSTOK
pawilon LIDER

codziennie od godziny 10:00 do 18:00

więcej informacji? - pisz komisja.wyborcza@interia.pl lub dzwoń: 7421572

zapraszamy serdecznie
MŁODE CENTRUM
Obserwuj wątek
    • Gość: zawisza ale wstyd IP: 212.122.214.* 12.04.04, 22:58
      hahahahahahhahahahahahhaha

młode centrum ( to ci z socjalkiberlanej UW?> czy juz PO? bo się gubię...)

robią nagonkę bo już nawet żadni kasy z komisji ludzie im nie ufają...
      ale wstyd...ale obciach...
      notak ale jeśli raz i drugi i dziesoąty okradnie cię unia wolnosci to nie ma
      się co dziwić ze nikt cweaniaczkom z młodzieżóki nie uffaaaa

hahahhaha

ale jazda....
      • Gość: Dzemil Ty tez sie zgłoś IP: *.mexico.one.pl 12.04.04, 23:48
        juz to zrobiła radna Antypiuk z pieskiem, oraz trzyręczny poseł Fedorowicz
    • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 15:54
      Akcja Młodego Centrum godna jest propagowania. dzięki niej młodzi ludzie może
      zobaczą jak funkcjonuje demokracja i w większym stopniu zaczną brać udział w
      życiu społęczno-politycznym
      pozdr
      • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 16:04
        tak naiwny jhesteś...nie pewnie jesteś "młodym gniewnym" działaczykiem MC...

NIGDY nie słyszałem, zżeby jakaś partia czy komitet miały problem ze
        znalezieniem członków komisji...

ale UW ma..to już jest ewenement

1) nikt im nie ufa, bo UW zdewastowała kraj mrugając albo wrecz idac za rękę z
        postkomunistami (ktoś to wyzej wspomniał)
        2) nikt nie wie juz, ze coś takie go jak mlode wilki UW istnieją (ilu was jest
        2? 3? ) to trudno obsadzic komisje...
        3) zwykła perfidna kampania MC by ściągnąć do sibie żądną kasy młodzież, ale
        tacy sie nadają do UW w sam raz.

wybór należy do ciebie alex4
        • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 16:05
          Zdaje się, że ta akcja jest skierowana do grona ludzi młodych, którzy nieufnie
          traktują polittyke. Pokazanie młodym ludziom jak wygląda w praktyce wybory może
          być pouczajacą lekcję. santiago musisz mieć taki ciasny umysł i wszędzie
          widzeieć tylko partyjniactwo????
          pozdr
          • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 16:28
            mam jedną prośbę, w swych obelgach staraj sie nie uzywać słów
            typu "ciasny"...za bardzo rzuca sie w oczy jezyk GW czy TP...

a niech będzie
            jak dla ciebie jestem ciasny...;-)

jakie partyjniactwo
            uczestniczyłem w kilku wyborach jako członek komisji, i wiem iolu tam jest
            przypadkowych ludzi, a ilu przypadkowych nie weszło
            ilu zorientowanych społecznie jako tako nie dostało się bo włąsnie przypadkowi
            ludzie tylko dla kasy są w komisjach...wasz pomysł (jesteś w MC tak?) idzie tym
            torem...
            nie widzisz tego? absurd! kasa jednak nie smierdzi ,a jak sobie chłopaczek
            zarobi dzięki UW to moze na nią zagłosuję....

to jest naprawdę czytelne....
            • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 16:57
              Młodzi ludzie nie garna się do polityki. Nie biorą udziału w wyborach. To jest
              podwójnie groźne. Wyrasta pokolenie którego nie interesują sprawy publiczne. Z
              drugiej styrony politycy zapominają o interesie osób młodych, gdyż nie biorą
              udziału w polityce. dzięki takim akcjom może wzrosnać poczucie
              odpowiedzialności za państwo
              pozdr
            • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 16:58
              w komisji powinni być ludzie sprawni, emeryci z reguły mało się sprawdzają. sam
              też uczestniczyłem w kilku komisjach wyborczych
              pozdr
              • santiago78 MC w koalicji z NOP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.04, 19:50
                wiem, zę jako członek MC (nie zaprzeczyłeś temu) jestes wyznawcą socliberalizmu
                i usuwasz w cień emerytów co by nie psuli ci estetyki otoczenia i poziomu
                intelektualnego...kult młodosci i piękności...

jak mało wiesz o życiu...

poza tym chyba o to chodzi9 by w komisjach był przekrój całego społęczeństwa,
                prawda? a nie tylko młodzi i inteligentni jak alex...
                to już nie są brednie co ty uprawiasz to jest niebezpieczne...

starszy do domu starców! eutanazja dla każdego!

a przede wszystkim to Wam gratulujuę, że stoicie w jednym szeregu z NOP
                (Narodowe Odrodzenie Polski), owi polscy faszysci z równie obywatelską postawa
                wyszli m.in. w bydgoszczy, były ogłoszenia o naborze do pracy w komisji, że
                można zarobić i byc obywatelem.......
                fajnie.....

twoej ostatnie posty i totalne zlekceważenie mnie i posługiwanie sie
                przemilczaniem i mkłamstwem są ohydne...poniżej jakiegolwiek poziomu....

miałem cię jednak za ciut madrzejszego człowieka, ale niue wychylasz sie poza
                mizerny poziuom propagandzisty z UW....

przykre...
                • Gość: dawid MC santiago78 ... po prostu Ci współczuję... IP: 80.55.170.* 13.04.04, 21:57
                  po pierwsze to, że z reguły toleruję inne zdania i inne opinie, zarówno o sobie
                  jak i o innych sprawach, ale to co Ty - santiago78 piszesz i reprezentujesz
                  swoją osobą, jest nie tyle nie godne tolerowania co chamskie i pokazuje Twój
                  prawdziwy poziom.

to, że jesteś zrażony do polityki nie upoważnia Cię, to wydawania tak
                  powalonych i niesamowicie bezpodstawnych komentarzy. widzę, że gardzisz zarówno
                  MC jak i UW- ok, masz do tego prawo, ale nikt nigdy nie dał Ci prawa nazywania
                  tych organizacji "faszystowskimi" i zarzucania nam nie wiadomo czego.

przykro mi, że w Polsce żyją tak przyziemni i zaślepieni we własne interesy i
                  dążenia ludzie.

przykro mi.

dawid, Młode Centrum

ps. i jestem dumny z tego że reprezentuję Młode Centrum, nawet jeśli mam pewne
                  różnice programowe, bo przynajmniej potrafię sprecyzować swoje poglądy i nazwać
                  je po imieniu. nie prowadzę polityki krytykowanai wszystkiego co się rusza i
                  chcę robić cokolwiek aby zmienić świat w którym żyję, jednak jak patrzę na
                  Ciebie, i na to co piszesz to strasznie Ci współczuję i wiem, że niektórych
                  ludzi i niektórych rzeczy NIGDY się nie zmieni...
                  • santiago78 Re: santiago78 ... po prostu Ci współczuję... 13.04.04, 22:37
                    dziękuję za wyrazy współuczuica ale lepiej płaczcie nad sobą i swoimi dziećmi...

udało mi się wreszcie sproowkować kogoś z MICHTRIXA do bardziej wyczerpujacej
                    wypowiedzi, bo na alexa4 przestałem już liczyć...

ale do rzeczy, pomijając kilka bzudrnych obelg pod moim adresem udało ci sie
                    coś konkretnego przekazać

nadal jednak nie wiem o co wam chodzi w waszej akcji...
                    ja ją interpretuje tylko i wyłącznie jako cheć "przekupienia" (w cudzysłowie bo
                    działacie przecież zgodnie z ordynacją) grupę młodych, którym dacie być moze
                    zarobić (kwestia późniejszego jeszcze losowania przydziałów do komisji, moze
                    byc przecież różnie)
                    a wiadomo, ze nic w tak mało ideowym srodowisku jak Młode Centrum , Młodzi
                    Demokraci czy FMS (czym tak naprawdę się różnicie, zwłaszcza MD z MC?) nie
                    zbliża jak mozliwość zarobienia sobie ,ale juz nawet to poimijając
                    działąją tu bardzo proste mechanizmy psychologiczne, reguła wzajemności
                    choćby...

ustami aekxa mówicie o szerzeniu demokracji i ze trzeba pozbyć się emrytów z
                    komisji bo są do niczego, tylko młodość...
                    idziecie zgodnie z nurtem wypychania tego co stare i ułomne z otaczajacej
                    estetyki, moze nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy ale tak jest...(a ja
                    doskonale wiem co to znaczy opieka nad starym schorowanym często już bezwłądnym
                    człowiekiem...) oni wam pięknym, młodym dążącym do kareiery ludziom
                    przeszkadzają... ale to kwestia inna poboczna...

chcecie szerzyć demokrację, posatwy obywatelskie! tak sie składa, zę NOPowcy
                    prowadzątaką samą akcję... rzecz jasna, chwytem retorycznym z mojej strony było
                    zestawienie was ludzi systemu z antysustemowcami z NOPu, ale fakt jest
                    faktem...zastanwiajaca zbieżność (teoria podkowy się kłąnia, krańce ciągną ku
                    sobie, wy kosmoplici, europejczycy głoszący niepotrzbność i przestarzałość
                    państwa narodowego; nowocy wręcz odwrotnie, jestyęscie skrajnosciami (nim
                    zareagujesz n tą teroię agresywnie, zastanów się, gdzie tak naprawdę w tej
                    chwili przbiega linia podziałów politycznych, jest to bardzo ciekawy temat, to
                    sie zmienia...)
                    a tak na marginesie Miłosza Czesława bardziej postępowi od was studenci
                    liberałowie w berkley też nazwali go faszystą gdy mówił im o prawdzie przeciw
                    totalnemu relatywizmowi...wiec nie mozesz być niczego pewien

tyle póki co ode mnie...nie mam pewnosci czy odpiszesz w miarę konkretnmie (bo
                    alex tego nigdy nie robi a ja sie tak staram...)

powedz mi jeszcze dlaczego jestem chamski i jaki jest mój poziomj, bo moze
                    czegoś nie wiem....

co masz do czeczeńskiego przedszkola? jesteś rasistą? ;-)

bardzo nieładnie,
                    • Gość: dawid MC Re: santiago78 ... po prostu Ci współczuję... IP: 80.55.170.* 14.04.04, 06:47
                      nie, nie jestem rasitą, ale przykład z tamtekszym przedszkolem okazał się jak
                      najbardziej właściwym który udało mi się znaleźć :)

co do samej akcji- nie chodzi nam o pozyskanie nowych członków, a ni
                      tymbardziej o jakiekolwiek korzyści finansowe czy prestiżowe płynące z
                      aktywizacji młodzieży i nowych ludzi. chcemy po prostu uświadomić młodym i nie
                      tylko młodym ludziom fakt iż 13 czerwca 2004 roku podczas wyborów do PE będą
                      miejsca w komisjach wyborczych, nieważne, czy z sld, uw, po, lpr czy
                      jakiejkolwiek innej partii czy frakcji politycznej (na dniach do naszej
                      inicjatywy dołączą fms, prm i up), ważne aby ludzie Ci wiedzieli iż taka szansa
                      i możliwość zarobienia dodatkowych pieniążków istenije, nawet jeśli obędzie się
                      to drogą przyszłego losowania. nie wiem czy wiesz jak obsadza się członków do
                      komisji wyborczych- to są przede wszystkim roziny i znajomi działaczy
                      poszczególnych partii- z roku na rok prawie Ci sami ludzie, którzy szukają
                      łatwego zarobku. a sytuacja w białysmtoku, podlaskim i w Polsce jest ciężka i
                      nie tylko ludzi dorosłych i starszych ale również młodzieży. nie zabraniam ani
                      emerytom ani rencistom brania udziału w pracach komisji- tym bardziej to
                      popieram, bo ich sytuacja również jest jezeli chodzi i pieniążki- tragiczna,
                      ale staramy sie zachęcać ludzi którzy do tej pory o takiej sznsie po prostu nie
                      wiedzą :)

poza tym co do samej działalności MC, to że chcemy coś robić, aktywizować i
                      działać, będzie spotykało się i spotyka z różnymi komentarzami- np Twoimi,
                      rozumiem to, ale doceń przynajmniej to iż chcemy w dzisiejszych czasach mieszać
                      się w cokolwiek i jako MC nadal z chociażby sentymentu i programowości
                      pozostajemy przy Unii Wolności, i nie podzieliliśmy losu Młodych Demokratów, zy
                      Młoego Centrum z lubuskiego, gdzie przenieśli się do platformy. nie wymagam
                      jakiegoś niesamowitego uwielbienia, ale bardziej wyważonego operowania
                      niektórymi słowami i więcej rzeczowych argumentów- bo zarzucać i oskarżac może
                      każdy,a nie każdy umie swoje tezy poprzeż odpowiednimi przykładami. poza tym
                      chciałbym Cię przeprosić za moje wczorajsze wypowiedzi, ale po prostu nie
                      wytrzymałem i napisałem co mi siedziało w środku. sorry za to :)

ps. alex 4 chyba (z tego co ja wiem przynajmniej) nie jest z Młodego Centrum :)

pozdrowienia

dawid
            • Gość: dawid MC Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze IP: 80.55.170.* 13.04.04, 22:07
              a poza tym drogi santiago78 widzę, że Twoja znajomość rozumienia textu
              czytanego sprowadza się do poziomu czeczeńskiego przedszkola- czytam, ale nie
              wiem co czytam, ale czytam bo i tak wiem że to co przeczytałem i tak usłyszę od
              tatusia - wszyscy są wrogami, zero kompromisu, olać wszystkich, jest źle, było
              gorzej, będzie gorzej, a ja tylko narzekam

santiago- gratuluję odpowiedniej postawy obywatelskiej, a tak swoją drogą, bo
              widzę, że w pisaniu bzdur to nawet mocny jesteś - pokaż i zrób coś aby było
              przynajmniej komuś lepiej, pomóż, a nie krytykuj, a następni dopiero włącz się
              w polemikę z ludźmi którzy chcą robić cokolwiek, ok?
              • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 13.04.04, 22:44
                i jeszcze jedno
                nie bedziesz mi mówił o pomaganiu...bo to ze wy w świetle kamer dla włąsnej
                reklamy zrobicie coś pod publiczke to jest zwykłe kure..two i tyle ,obłuda

a ja nie czuję obowiazku w tej chwili "cwalić" sie moimi dokonaniami, ale
                gwarantuję że jeśli kiedyś się dowiesz to moze coś ci się w główce przestawi...
                zrozumiesz w końcu, zę pomoc bliźniemu to nie jest hucpa owsiaka i czekolada
                dla domu dziecka pod warunkiem ze są dziennikarze i kamery...

i bynjamnije nie jestem zgorzkniały
                ale zło trzeba wytykać przy jednoczesnym proponowaniu nowych alternatyw, ale wy
                nie macie przecież ządnej alternatyw, prawda!!! z wami dyskusja o Polsce kończy
                sie po dwóch zdanioach, bo ja sprowadzacie ( w kazdym elemncie) jeśli nie Unia
                to co? białoruś? a potem hasła jesteście oszołomy....
                i koniec więc nie dziw się że po 2/3 tygodniach próby dyskusji z alexem stosuję
                waszą metodę ogółnikowych haseł, ale ja zawsze jestem w stanie jakloś je
                uargumentować, w przeciwieństwie do was..no chyba, ze sie myle,
                zobaczymy
                • Gość: dawid MC Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze IP: 80.55.170.* 14.04.04, 06:51
                  tutaj się całkowicie niemalże z Tobą zgodzę, alę zwróc również uwagę iż tak
                  naprawdę MC działa na serio w Białysmtoku od jakiegoś czasu- daj nam szansę,
                  jesteśmy tylko i wyłącznie grupą młodych ludzi, którzy szukają odpowiedniej
                  zrównoważonej drogi, niejednokrotnie błądziliśmy i zapewne to się jeszcze
                  będzie często zdarzać, ale daj nam trochę czasu na pełne zaprezentowanie
                  drzemiącego w ns potencjału, który za wszelką cenę, nawet mimo niezbyt
                  sprzyjająych sygnałów i środków, będziemy się starali wyzwolić

jak już napisałem w poprzednim tekście- przepraszam, że trochę na Ciebie nie
                  fair naskoczyłem.

pozdrowienia

dawid Młode Centrum
                  • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 14.04.04, 08:40
                    ok, przeprosiny przyjęte ;-) (wybaczam i porsze o wybaczenie...)
                    nie ty jeden, nie ostatni i nie pierwszy emocjami się uniosłeś ,jeśli wynikają
                    one z obrony włanej idei, własnego stanowiska to jest to jak najbradziej
                    usprawideliwione a czasem nawet konieczne według mnie
                    gorzej jeśli jest to zwykłe pieniactwo i chęc napieprzania w drugiego dla
                    samego napieprzania...

mówisz o bliskości propgramowej was młodego srodowiska MC względem UW i
                    sentymentu.
                    porgram UW? nie słyszałem o takowym...proszę o o któką charakterusyukę
                    sentyment? jako uczucie motywjace działanie mogę zrozumieć, ale jaki obiekt
                    obdarzacie swym sentymentem...

UW to trup
                    i tylko z tego względu jesteście godni zauważenia bo działacie i pokładacie swą
                    karierę w dość jednak niepwenym politycznie bycie (choć zapewne hiperpoprawnie
                    politycznie...)
                    dobrze przynjamnije, ze UW i jej narybek nie udaje już centroprawicy (jedno z
                    największych oszustw III RP to to, ze UD wywodząca sie z opzycji
                    antykomunistycznej uchodziła za prawicę...nawet UW była (jest?) w
                    międzynarodwóce chadeckiej...jak na chadeków całkiem nieźle wam idzie...
                    bliska współpraca z lewactwem z SLD I UP...popierania feminizmu, aborcji itd...

i mamy tego konsekwencję, w odbiorze społecznym prawica przez wiele lat miała
                    cywilizowaną twarz UW i zoologiczną PC...

no ale teraz jako postepowa mlodzież europejska zacznieice moze w końcu być
                    postrzegani jako liberalni socjalisci, socliberałowie, co jak mi się wydaje
                    jest zgodne z faktycznym stanem waszych poglądów i postaw, czy sie mylę?

jaki macie potencjał który w was drzemie? jestem bardzo ciekaw...jakieś
                    szczegóły?

i jeszcze jedno, ja w polityce (a raczej w sferze metapolitycznej) funkcjonuję
                    od 10 lat, na długo przed maturą
                    w żadnej partii nie byłem, moje poglądy jakoś ewoluowały i mimo wszystko nadal
                    jakoś się korygują pod wpływyem zderzenia z codziennością, z tego względu
                    poznałem i znam mnóstwo ludzi zaangazowanych społecznie i politycznie
                    i niestety nie wypada do miło dla ludzi wz waszych środowisk, przez te
                    wszystkie lata młodzi aktywisci z UW reperezentowali to co najgorsze u młodego
                    polityka (pomijam rzecz jasna aktywistów z mlodzieżówek SLD, oni są poza
                    jakąkolwiek krytyką...) nastawienie na karierę, na pieniądze, pogarda inaczej
                    myślacymi, pęd do nowoczesności, negowanie własnej tradycji, wysmiewanie sie z
                    ludzi, którym sie w życiu nie udało...
                    nie mam takiej wiedzy by móc wam takze przypiąć taką etykietkę, mmoze czymś się
                    różnicie od kolegów starszych o 5-8 lat...oby...ale mam obway, ze nie bardzo

jaki jest wasz cel?

pozdrawiam

• alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 14.04.04, 16:34
                      santiago jesteś vchyba bardzo nieszcęsliwym człowiekiem. Inaczej nie byłbyś
                      taki pełny nienawisci. Twój tekst politologiczny jest żałosny. Nie masz pojęcia
                      o tym co się działo w Polsce w ostatnich 15 latach. Jesteś postacią tyle smutna
                      co załosna....
                      Nie mówiąc o tym, że nie masz pojecia o pogladach partii przeciwko którym
                      występujesz. Najłatwiej jest wypowiadać się o pogladach partii których nsie nie
                      czytało.
                      P.S. UW jest w miedzynarodóce liberalnej a nie chadeckiej. Jak zawsze w twoich
                      wypowiedziach, błąd na błędzie.
                      • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 14.04.04, 23:11
                        odpusć sobie te epitety bo to już nie śmieszy a drażni....
                        i jeśli nie masz nic do powiedzenia to sobie odpuść a nie wygłaszasz włąsną
                        opinie nie podpartą żadnymi fkatami, cytatmi, po prostu się odwal bo jesteś
                        męczący swym chamstwem zwykłym, tak to trzeba znalęść

jaki błąd na b łezie, wytknij choć jeden!!!!!!!

wspomniałeś o miedzynarodwóce liberlanej a nie chadckiej...hmm to ciekawe
                        mam przed soba folder Europejskiej Partii Ludowej (z 1999 roku) i jak byk jest
                        napisane, że UW jest stowarzyszona... moze coś sie zmieniło...ale nawet jeśli
                        to i tak w żadnym miejscu nie podważa moiego wywoadu, i wniosków ogółnych...
                        czekam na ustosunkowanie się tego młodzieńca z MC ,facet przynjamnije
                        reprezentuje jakiś poziom i można podystkutować a ty idź spobie pokrzycz na
                        Radio Maryja i LPR, znasz cay zestaw okrzyków, to ci nieźle wychodzi, moze
                        zaimponujesz jakiejś panience...
                        • santiago78 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 14.04.04, 23:15
                          ok, sprawdziłem w necie, aktualnie z EPL stowarzyszone są: RS, PO i SKL-RNP

prostuję więc mą wypowiedź

www.eppe.org/default.asp?CAT2=0&CAT1=106&CAT0=105&COM=106&MOD=0&SMD=0&SSMD=0&STA=&ID=0&PARAM=0
                        • Gość: dawid MC Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze IP: 80.55.170.* 15.04.04, 06:09
                          hey ponownie, co do odpisywania, to na wszystkie posty odpiszę wieczorem, bo
                          mam natłok zajęć :)

pozdrawiam

dawid
                          • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 15.04.04, 12:25
                            twoje idiotyzmu santiago o niepolsikm iteresie są tak absurdalne, że trudno
                            podejrzewać że mógłby je napisać ktoś kto nie jest tryglodytą. Jesteś żałosnym
                            dupkiem, który nawet nie umie zaargumentować swoich oszczerstw
                          • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 15.04.04, 12:26
                            santiago po raz kolejny nie jesteś w stanie napisać nic na podparcie swoich
                            wypocin. Przypadek, czy po prostu prócz kilku chorych frazesów nie masz nic do
                            powiedzenia
                            • santiago78 alex4 daruj sobie, tylko się ośmieszasz.... 15.04.04, 14:33
                              tylko piana, tylko piana i epitety...
                              coś taki nerwowy sie zrobił? swieta ci zaszkodziły? ekumenizm? czy po porstu
                              ogarnęła cię wsciekłość, ze jednak są ludzie, którzy są w stanie wymienić
                              poglądy (często sprzeczne) czasem mocno emocjonalnie ich bronić... widąc, zę im
                              zależy...ty popadłeś w emocje wściekłosci na mnie....czym sobie zasłuzyłem? że
                              nie pozwoliłem sie zaszczekac tobie? że z taką łatwością obnażyłem płycicznę
                              twych skloganów (co ciekawe w pewnym omencie zacząłeś powtarzać moje zarzuty
                              wobec twego postepowania ale jako swoje względem mnie...hmmm powinienm czuć sie
                              zaszczycony, ze się uczysz, fakt ze przez naśladownictwo i tylko po to by się
                              wyzyć...ale zawsze

tak więc odwagi
                              szczekaj ile wlezie, mnie to już nie rusza, nie rusza mnie ujadanie na takim
                              poziomie....
                              tak wie cjak chcesz to trać czas i szczekaj (a tyle razy wyciagałem do ciebie
                              rękę, z prośbą o dysusję, rozmowę...ale ty nie...ignorowałeś to rzucajac
                              frazesami

uważam, ze tym postem kończę wymianę zdań z tobą gdyż uważam ją za bezcelową,
                              tym bardziej że potęguje ona u ciebie sporo dawkę niezdrowych emocji, wiec
                              choćby ze względu na ciebie...

ale niestety (stety?) jestem na tyle niekonsekwnty że zawsze możesz spróbować
                              ponownie, wystarczy jeden drobny gest z twojej strony a z pewnością podejmę
                              rękawicę i odpowiem ,porozmawiam...tak wiec życzę zastanowienia się nad swoim
                              postepowaniem... (co by powiedział arbiter elegancji prof. geremek gdyby
                              wiedział, ze jego fan tak mało kulturalny jest i rzuca takimi epitetami...-
                              epietem zawsze można rzucić ,ale potem w razie jakby co trzeba go
                              uargumentować....

żegnam
                              • Gość: antycwaniak Re: alex4 daruj sobie, tylko się ośmieszasz.... IP: 217.153.197.* 16.04.04, 12:23
                                eeee...już koniec? tak milo było patrzeć jak ludzie zwiazania z partią ludzi
                                rozumnych i postępowych sie kompromitują, jak im nerwy puszczają...

gratuluję ci panie santiago, inteligentnie ich podchodzisz (znaczy się głownie
                                tego alexa) a oni się gubią i mają nerwa...miło na to patzec...
                                ale w końcu to dzieci prominentów...
                                • Gość: ps Re: alex4 daruj sobie, tylko się ośmieszasz.... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 16:02
                                  odezwał się... prominent... dziecko wojny normalnie... od razu jak ktoś sie
                                  wdaje w polemike to znajduja sie tacy mało inteligentni co skomentuja sami nie
                                  wiedzac co...
                                  • Gość: antycwaniak Re: alex4 daruj sobie, tylko się ośmieszasz.... IP: 217.153.197.* 16.04.04, 16:12
                                    a kto z kim tu polemizuje? ten koleżka alex4 to wyjatkowo mały sympaytyczny typ
                                    strojacy się w piorka intelektualisty a rzeczywistosci nie jest w stanie
                                    sklecić zdania konkretnego...i tyle...
                                    i to jest partia ludzi roozumnych?

co oznacza dziecko wojny? ma to brzmieć jako epitet? nielubisz dzieci? sierot?
                                    bo tak należy interpretować twą "obelgę" (czuję nutkę mięty alexa w tym...)

przykre

• santiago78 alex mak zasiał? czy go zasiali? 16.04.04, 17:51
                                      ale cisza....
                                      jak miło...

a moze nerwy nie wytrzymały i na terpaii jesteś?
                                      hmmm
                                      może powinienem poczuc sie winny, ze zburzyłem twój misterni budowany świat w
                                      oparciu o wyrocznię GW...
                                      jeśli tak to nic tylko się cieszyć ze zmieniasz sie w samodzielnego
                                      osobinka...moze cie odwiedzić? w zakłądzie zamkj9ętym? czy dochodzący jesteś??

;-)
                                      • alex.4 Re: 17.04.04, 09:41
                                        Santiago nie odpowiedziałeś na żadne postawione ci pytanie. Gdy tylko jest mowa
                                        o faktach uciekasz od dyskusji. Nie chcresz podejmować rzecxzowej dyskusji.
                                        Rozumiem nie jesteś w stanie. Jesteś tak ograniczony, ze oprócz przypisywania
                                        innym swoich cech (rzucannie pomóieniami) nie jesteś w stanie nic powiedzieć
                                        Rozmowa z panem nie ma sensu. Nie ma pan nic do powiedzenia. Dyskusja z kimś kto
                                        nie sklecił ani jednej pozytywnej mysli, który nie był w stanie swoich
                                        gołosłownych wypowiedzi zaargumentoweać jest bezsensowna. Nie zamierzam wiecej
                                        rozmawiać z panem. Mówiąć jezykiem dla pana zrozumiałym rozmowa z debilem jakim
                                        pan jest jest bezsensowna, bo wiecej jest w stanie zrozumieć pień drzewa niż pan.
                                        • santiago78 Hahahahahahahah 17.04.04, 12:58
                                          nie kontrolujesz już się?
                                          powtórzyłeś dokładnie to samo co napisałem wyzej pod twoim adresem, powtarzasz
                                          te czynnośc poraz któryś...
                                          zastanawiam sie czy tak celow robisz mi psikusa czy pianka z uts nie pozwla ci
                                          sie kontrolować...żałosne

co ciekawe niejkai DawidMC też zamilkł, nie ma noc do poiwedzenia?
                                          napiosałem swoje zdanie w tym wątku i nikt z was "intelektualistów" nie jest w
                                          stanie odnieśc się do teho zdanie, po zdaniu. Jedyne co poytrafisz to to co
                                          napisałes przed chwilą...
                                          • alex.4 Re: Hahahahahahahah 17.04.04, 13:44
                                            z takim debilem jak ty nie ma co rozmawiac. Jesteś żałosny. Nie masz nic do
                                            powiedzenia
                                            Takie są fakty
                                          • Gość: dawid MC Re: Hahahahahahahah IP: 80.55.170.* 17.04.04, 17:14
                                            polemizować da się z każdym i o wszystkim. każdy bowiem reprezentuje pewną
                                            osobowośc i charakter, alex4, wiem, że komentarze niektórych doprowadzają do
                                            szału lub są wyśmienicie zaczepne, ale trzeba do tego rodzaju forów
                                            dyskusyjnych podchodzić z pewną rezerwą, bo tak naprawdę zawierają mnóstwo
                                            stwierdzeń i komentarzy, które tak naprawdę nigdy by na światło dzienne nie
                                            wyszły. tutaj jest się anonimowym, a pewnegop rodzaju znajomość wierzchnej
                                            otoczki loginowej stanowi tylko i wyłącznie element rozpoznawczy i
                                            charakteryzację poprzednich wypowiedzi.

w związku z tym raczej z pewną ciekawością i ewentualnie próbą zgłębienia
                                            pewnego nowego zjawiska podchodzić należy do tego rodzaju spontanicznych i tak
                                            naprawdę mało rzeczowych wypowiedzi, jednocześnie tolerując wszystko.

wiem, że to trudne, ja sam też parę razy nie wytrzymałem, ale więcej rezerwy :)

pozdrawiam

dawid MC
                                            • santiago78 Re: Hahahahahahahah 18.04.04, 00:13
                                              dawidMC zaprezentował spokój żółwia ala mazwoiecki, tylko co z tego wynika?
                                              poproszę op jakis komentarz, odniesienie się do mych kwestii zaczepnych
                                              względem MC i Uw
                                              pozdrawiam
                                              • alex.4 Re: Hahahahahahahah 18.04.04, 10:16
                                                komentarz? Trudno komentować stek bzdur? To ty powinieneś podać argumentacje pod
                                                swoją hipotezą. NMie wiem czy masz świadomość, ale jeśli stawiasz jakaś hipotezę
                                                to musisz podać argumenty za nią. Ty zwyczajowo nie jesteś w stanie...
                                                • Gość: nikt ważny Re: Hahahahahahahah IP: 212.122.214.* 18.04.04, 14:19
                                                  piperzysz głupoty alex....
                                                  • alex.4 Re: Hahahahahahahah 19.04.04, 18:04
                                                    santiago nie odpowiedziałeś dlaczego tak uważasz.
                                                    Patriotyzm rto dbanie o silną Polskę. Dokąd UW było silną partia dbało o rozwój
                                                    Polski więc było partia jak najbardziej patriotyczną. Partią która budowała
                                                    sprawne finanse Polski, dbała o rozwój gospodarczy, o edukację, o zamocowanie
                                                    Poslki w strukturach świata zachodniego co jest gwarancją dla nas
                                                    niepodległości i niezależności
                                                    pozdr
                                                  • santiago78 Re: Hahahahahahahah 19.04.04, 18:25
                                                    > santiago nie odpowiedziałeś dlaczego tak uważasz.

przypomnij konkretnie o co chodzi

>Dokąd UW było silną partia dbało o rozwój
                                                    hmm, tak zadbała, zę jest głownym wspołwinnym ponad 20% bezrobocia...

> sprawne finanse Polski
                                                    Polacy nie mają własnego systemu bankowego dla przykłdu, dziurta budżetowa
                                                    narosła pod okiem Balcerowicza i jej nie zauważył nawet!!!!!!

>o edukację
                                                    czyli co konkretnie? promowanie bezstreswoego wychowania w szkole doprowadziło
                                                    do spadku autorytetu nauczyciela, promowania amerkańskiego systemu nauczania
                                                    specjalizajca wiedzy kosztem wszechstronnosci wykształcenia - wtórny
                                                    analfabetyzm (dla jasnosci nie jest to wina tylko UW, ale idealnie wpisali sie
                                                    podtrzymwali te trendy)

> o zamocowanie Poslki w strukturach świata zachodniego co jest gwarancją dla
                                                    nas niepodległości i niezależności

w jakim stopniu Polska jest niezależna względem UE ,względem NATO? jak jestesmy
                                                    uzależnieni od MFW? mylisz w tym przypadku pojęcia
                                                    atrybuty suwerennosci jeszcze mamy (sejm, premier, prezydent) ale na ile oni są
                                                    samodzielni?
                                                    choćby to: KAŻDA ustawa w polskim sesjmie MUSI być zgodna z prawem
                                                    europejskim...faktycznie autonomia jak sie patrzy...

a patriotzym? wybacz ale co jak co ale panowie Geremek czy michnik z
                                                    patriotyzmem, z miłoscią do Polski mają tyle wspólnego...

• alex.4 Re: Hahahahahahahah 20.04.04, 10:23
                                                    1 System edukacyjny zaczyna przypominać systemy edukacyjne w rozwinietych
                                                    krajach. Szkoła przestaje być miejscem gdzie wykuwa się a potem natychmiast
                                                    zapomina twierdzenia a zaczyna uczyć myslenia. To klucz do rozwoju. Szkoły i
                                                    uniwersytety (je czeka również reforma) nowoczesne to klucz do bogatej zasobnej
                                                    Polski.Rozumiem, że dla wielu myślące społęczeństwo to zagrożenie. Wtedy ludzie
                                                    będą bardziej odporni na demagogię
                                                    2 Bez reform Balcerowicza Polska byłaby krajem nie z 20% bezrobociem, a 50%
                                                    albo więcej. W tej chwili Polska staje się konkurencyjna wobec innych państw
                                                    zachodu. Wzrasta wydajność pracy. W tej chwili wydawałoby się że nieukninione u
                                                    nas pijaństwo w miejscach pracy przewstało być problemem. Polska rozwija się, a
                                                    od 1989 dochód narodowy brutto wzrósł dwa razy. Ale przed nami jest reforma
                                                    finansów publicznych. Za czasó gdy ministrem finansów był Balcerowicz dziury
                                                    budżetowej nie było, a budżet był zrónoważony. Dopiero AWS i SLD doprowadziły
                                                    do wydawania przez pańśtwo więcej pieniędzy niż ma
                                                    3 Polityka zagraniczna. Bez zakotwiczenia w strukturach zachodu UE i NATO
                                                    POlska pewnie dziś byłąby zwasalizowana ponownie przez Rosję. Polska albo
                                                    będzie w strukturach zachodnich, albo pod butem Rosji. Wszyscy ci którzy
                                                    występują przeciwko obecności Polski w strukturach międzynarodowych de facto są
                                                    za uzależnieniem Polski od Rosji
                                                    Ustawy unijne. Rozumiem czyste przejrzyste zasady są wielu nie na rękę. Im
                                                    więcej pańśtwa w gospodarce, im zasady są mniej czytelne tym większa jest
                                                    strefa szara. Santiago powiedz wprost jesteś za korupcją i defraudacjami.
                                                    pozdr
                                                  • santiago78 Re: Hahahahahahahah 20.04.04, 11:57
                                                    a już myślałem, że jesteś w stanie poważnie rozmaiwac a ty swoje w kółko.....

edukacja: postawiłe konkret- opozycja pomiędzy kształceniem specjalistycznym
                                                    (zachód) a kształceniem wszechstronnym (co też łączy się z wkuwaniem regułek
                                                    ale jest połączeniem uczenia sie na paimięć z twórczym myśleniem)
                                                    myślace społeczeństwo????? sporz na fakty!!! zyjemy w społeczeństwie
                                                    analfabetów!!!tylko 15 procent ludzi rozumię instrukcję odkurzacza ,od 5-30
                                                    procent przecietny Polak rozumie Wiadomosci!!!! o czym ty mówisz, skomentuyj te
                                                    fakty a nie baulisz propagandę o zasobne Polsce

2. gopsodraka
                                                    na ekonomii się nie znam, wiec nie bedę głosił takich tez jak Ty (idąc twoim
                                                    śladem mógłbym rzucić równiez z kapelusza, ze gdyby nie było Balcerowicza to
                                                    bezrobocie byłoby 5 procentowe....)
                                                    ale fakty jakie są widać gołym okiem
                                                    zastój i nedza...brak polskiego kapitału, a ten który udało sie wygenerować w
                                                    panstwowych przedsiebiorstwach sprzedano za bezcen!!!!(ostatni przykład
                                                    polskich hut, które od trzech lat dynamicznie zmnijeszały ujemne saldo, za 5
                                                    lat miały osiagnąć zyski a sprdzano je za jednorazową sumę kilkletnich w
                                                    przyszłosci dochodów!!! gdzie tu sens!!! i co ciekawsze miesiac temu ceny stali
                                                    poszły na rynkach światowych w górę....
                                                    i tak wyglada poslka prywtatyzacja, a to i tak nic w prównaniu z tym co sie
                                                    działo na pocz. lat 90-tych

ale nawet dla laika ekonomii jest jasne, ze żadna decyzja w gospodarce nie ma
                                                    skutku natychmiastowego, balcerwoicz dał nura (uciekła z koalicji) gdy pewnie
                                                    poczuł, ze jego misterny plan schładzania gospodraki (którego chyba nawet on
                                                    sam nie rozumiał słuzy zatrzymaniu gospodarki i dziurze deficytowej i Bauc miał
                                                    spadek po Balcerowiczu
                                                    to jest fakt

pol. zagraniczna
                                                    uważasz wiec ze jestesmy cały czas wasalem rosji bo nie jestesmy w UE? płytkie
                                                    rozumowanie rzeczywosytości miedzynarodwej...
                                                    w polityce międzynarodowej obecnie ważnijesza rolę odgrywają korporacje a nie
                                                    państwa (łacznie z własnymi prywatnymi armiami i prowadzeniem wojen!)
                                                    jesteśmy wasalem ale nie rosji a własnie potężnych firm, które prowadzą
                                                    interesy w wymiarze globalnym a rynek polski jest częścią ukłądanki, UE pogłębi
                                                    ten proces, staniemy sie poslusznym puzzlem, i tyle

ustawy unijne...
                                                    wyjatkow perfidnie zagrywasz, czemu wmaiwasz mi że jestem za korupcją? (nie mam
                                                    nic wspólnego z panem Wujcem i jego żoną z UW)
                                                    psotawiłem konkretny fakt, że każda nasza ustwa musi byc zgodna z prawem uninnym
                                                    WIEC POKAŻ MI W KTÓRYM MIJESCU JEST TU SUWERENNOŚĆ!!!!!!!bo oto chodziło
                                                    kwestia jakości prawa to inna sprawa, podkreślam (zeby dotrało do twej unijnej
                                                    główki) zależność wobec UE, wiec nie gadaj mi, zę UE daje nam wolność...

i anstepnym razem sugerowałbym byś odnosił się do konkretnych moich wypowiedzi,
                                                    najlepiej je cytując, bo w tej formie jak to zrobiłeś unikasz istotnych rzecz,
                                                    niewygodnych dla twoejego swiatopglądu a poza tym przekręcasz moje słowa....
                                                  • alex.4 Re: Hahahahahahahah 21.04.04, 09:32
                                                    Społeczeństwo wtórnych anafalbetów mieliśmy zawsze. Model szkoły jaki u nas był
                                                    był modelem anachronicznym. Programy były przeładowane. Uczniowie niby się
                                                    uczyli, a szkoła niby wymagała. Bon szkolny i nowa matura miała powodować, że
                                                    pieniadzę szły by za uczniem a szkoły dostawałyby pieniądzę w zależnoścvi od
                                                    jakości edukacji - lepsze szkoły wybierałoby więcej. Chciano znieść rejonizację.
                                                    Szkołę PRL kończyły osoby które nie umiały czytać. Dziś wiekszość młodzieży
                                                    idzie na studia. Dzieki rozległości kształcenia moga lepiej zaistnieć na bardzo
                                                    trudnym obecnie rynku pracy. Dobrze że skończono z bardzo wąstkim profilem
                                                    kształćenia. Im bardziej wąski profil edukacji tym mniejsza szansa znalezienia
                                                    pracy.
                                                    Z drugiej strony absurdem jest oczekiwać, że wszyscy bedą kształcili się na
                                                    rónym poziomie
                                                    2 Widać, że nie masz pojęcia o gospodarce. Polska gospodarka uległa dalejko
                                                    idącej modernizacji, dzieki któej lepiej jest w stanie sprostyać wyzwaniom XXI
                                                    wieku. Dzis skończyłą się era przemysłowa, jeśteśmy społęczeńśtwem nowoczesnym
                                                    postindustrialnym. Dochód narodowy wzrósł prawie dwukrotnie. Byłoby jeszcze
                                                    lepiej gdyby podjęto bolesne decyzje na które kolejne rządy nie mogły się
                                                    zdecydować. W Polsce istnieje wiele firm, które znajdują się w szarej strefie.
                                                    Zyją z pańśtwowych olbrzymich dotacji, a restrukturalizacja ich nie przynosi
                                                    skutku. Powinno sie je zamknać jeśli nie są rentowne. Taki jest casus gónictwa.
                                                    To kula u nogi Polskiej gospodarki. Pieniądzę przejadane przez górnictwo
                                                    mogłoby mnakręcać koniunkturę.
                                                    Be z Balcerowicza bezrobocie byłoby dwa razy większe. Bezrobocie wynikło z
                                                    podwyższenia bardzo niskiej u nas wydajnosci pracy. Z likwidacji bezrobocia
                                                    ukrytego. Bez zwiększania wydajności pracy polska gospodarka nie była
                                                    konkurencyjna. Polsce potzrebna jest kapitału bo na miejscu go nie ma.
                                                    Inwestycje powodują przyrost nowych miejsc pracy.
                                                    Wycofanie się z rządu Balcerowicza było powodowane psuciem finansó państwa
                                                    przez AWS i SLD. Przyjmoweano ustawy nie bacząć na ich wpływ na finanse państwa.
                                                    Bez inwestycji zagranicznych bylibysmy byli dziś drugą Albanią. A i tak kolejne
                                                    lata zostały stracone. SLD nie była w stanie dalej reformować gospodarki. Tą
                                                    trzeba odbiurokratyzować, zlikwidować sektor państwowy, właczyć rolników w
                                                    obieg polskiej gospodarki, dbać o innowacyjność naszej gospodarki, zwiększać
                                                    liczbę inwestycji zagranicznych, zmniejszać podatki.
                                                    Schłodzxenie gospodarki było potrzebne aby nie pękła ona jak bańka mydlana. Nie
                                                    powtórzył się efekt który był na dalekim wschodzie czy Rosji.
                                                    3 UE jest wsólnota niezależnych narodów. Każda decyzja UE może zostać
                                                    oprotesstowana przez państwa członkowskie. dzis one mają prawo weta, jutro
                                                    wprowadzone zostaną zasady wedle których będzie się głosowało decyzję. To jaką
                                                    ma polityke UE zalęzy od jej członków. Każdy z nich ma wpływ na podejmowanie
                                                    decyzji. Nasz wpływ bedzie proporcjonalny do siły Polski. Jesteśmy jednym z 6
                                                    wielkich państw UE i nasza rola w UE będzie spora. Jesli się nauczymy jak
                                                    przeforsowywać korzysdtne dla nas decyzje (a prędzej czyu później to się
                                                    stanie) to bedzie jednym z liderów UE, mimo, ze nasza ekonomia pozostaje daleko
                                                    w tyle za resztą państw. UE ma być mocarstwem, a my bedziemy jednym z
                                                    decydentów w UE. To jest pierwsza chwila od ponad 300 lat gdy głos Polski
                                                    będzie coś zanczył w Europie.
                                                    Twój głos przypomina mi trochę narzekania tzw. rolniuczych przywódców któzy
                                                    straszą UE. Tymczasem rolnicy stanowią tą grupa społęczną która na rozszeżeniu
                                                    UE uzyska najwięcej. Polska jest w takiej sytuacji. Rola Polski w UE będzie
                                                    duza.
                                                    P.S. Znam L. i H. Wujców i są to uczciwi ludzie.
                                                    pozdr
                                                  • santiago78 Re: Hahahahahahahah 21.04.04, 14:12
                                                    1.absurdem jest tzw. upowszechniania wykształcenia! laik zauważy ze prowadzi to
                                                    do obniżeia wykształcenia, a ten trend właśnie zawięczamy środowiskom UW...
                                                    z tym łączy sie wąska spcjalizacja w danej dziedzinie (argumnet, zę potreba
                                                    wybitnych fachowców) ale tylko na pozor to ładnie brzmi bo w rzeczywistości są
                                                    to analfabeci, którzy nie mają pojęcia o swicie, o innych dziedzinach

2. wiem, że nie jestem, ekonomistą, ale ty nie jesteś nim tym bardziej, więc
                                                    jestem zdziwiony twą "analizą" ekonomiczną...typowa propaganda GW...
                                                    mówisz ogólniki o erze przemysłowej, o biurokracji, rolnkach... i generlanie
                                                    wszystko jasne i piękne, ale co z tego wynika?
                                                    akurat poltyka UW i balcerowicza zła tylko w jednym kiedrunku
                                                    precz z państwoym! wszystko inne lepsze niz państwowe....totlatlna manipulacja
                                                    bo z jednej strony opiera się na prawidłowym założeniu o wyzszosci sektora
                                                    pryw.nad państ.
                                                    ale balcerwoicz wynsnął z tego wniosek, że nalezy wszystkiego pozbyć się od
                                                    pnia, nieważne za ile, ważne, zeby był zastrzyk dla budzetu, ważne by znajomi
                                                    zarobili...
                                                    stad system koncesji, system ustawianych przetargów....

ale nie będę tego nurtu ciagnął bo jestem PEWNY, że należysz do grupy ldzi
                                                    którzy traktują Blacerowicza jako niemal półboga ekonomii i krytykować go jest
                                                    oznaką braku taktu i osozłomstwa...
                                                    jest to temat tabu w naszym państwie...nie wolno o tym dyskutować, kto próbuje
                                                    krytycznie podejśc jest oszołomem...
                                                    wiec wiem co mi odpiszesz, wiem ze cię nie przekonam, wiem, że w twoich oczach
                                                    osoba podnosząca nawwt cichy głos zapytania wobec Balcerowicza to wróg!
                                                    osozłom....
                                                    (twoje wywody ekonomiczne są pozbaiwone nie tyle aparatu nauk ekonomicznych co
                                                    przede wszystkim są czczą propagandą, powiekaniem sechematów)

3.
                                                    naprawdę wierzysz ze UE w tej chwili jest wspólnotą wolnych narodów? hihihi
                                                    nie widzisz sojuszu germańsko-frankońskiego podtrzymującego własną srefę
                                                    wpływów nie dopuszczając zwłąszcza nowych członków do unijnego" tortu?
                                                    ok, ich prawo, kieruja sie egoizmme narodowym, na to się nie bunyuję, drażni
                                                    mnie juednak ta obłuda, o wzajmenje solidarności
                                                    a najgorsze jest ze elity, które na kolanach weszły do UE teraz widzą już, ze
                                                    będzie krucho zaczynają wmawiać narodowi że to jego wina...ze nie umie
                                                    wykorzystac sytuacji...

nie odpowiedziales na wiele moich pytań, ani tez...niewiedza? brak kultury? czy
                                                    strach przed przyznaniem mi racji wbrew linii programowej partii??
    • alex.4 Re: Chcesz znaleźć się w Komisji Wyborczej 13 cze 21.04.04, 09:50
      a co do sprzedawania zakładów pracy. Każda firma ma taka wartość jaka oferują
      za nią cenę. Proste. OPolskie firmy najcześciej miały przestarzały park
      maszynowy, były nie nowoczesne. Aby nie zbamkrutować wymagaja inwestycji.
      To jest banalne. Lepiej sprzedać firme niż ma ona upaść.
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka