Dodaj do ulubionych

gdzie oddać pluszaki

10.12.10, 10:00
dziewczyny mam po dzieciach trochę grzechotek i pluszaków, szkoda to wszystko wyrzucać,
ostatnio zbierali na powodzian ale chcieli nowe, moje nie są nowe ale zniszczone też nie, może wiecie gdzie przyjmują zabawki? rozmawiałam w przedszkolu ale tam z kolei powiedzili, że nie mogą mieć zabawek bez atestu
Obserwuj wątek
    • mari40 Re: gdzie oddać pluszaki 10.12.10, 10:57
      a może do Domu Samotnej Matki w Wasilkowie ?
      my ostatnio zawieżliśmy dosłownie przyczepkę rzeczy po wnusi,po dziewczynach,masę różności i siostra zakonna bardzo dziękowała,bo oprócz dziewczyn z tego domu,ma jeszcze wiele biednych rodzin z dziećmi pod opieką,
      ten dom jest zaraz przy kościele
    • b.mamma Re: gdzie oddać pluszaki 10.12.10, 10:58
      w naszym przedszkolu co roku przed świetami zbierają zabawki, ubranka na prezenty do domu dziecka
      dziwne że u Was nie chcieli wziąć
    • monika340 Re: gdzie oddać pluszaki 10.12.10, 11:05

Ja miałam też trochę rzeczy do oddania,ogłosiłam sie na forum oddam-przyjmę,Zgłosiła się dziewczyna,ze chetnie przyjmie w zamian za koszty przesyłki.Zrobiłam paczke z zabawkami i ubrankami i jej to wysłałam.Moze tam,tej której wysyłałam tez ucierpiała w powodzi,oni tam potrzebuja wszystkiego.
    • juliak82 Re: gdzie oddać pluszaki 13.12.10, 11:58
      My ostatnio zrobilismy porządki w domu i zawieźliśmy do Caritasu i Eleosu.
      Zabawki, pluszaki, ubranka dziecięce i dla dorosłych, książki. Po prastu wszystko co nie jest nam już potrzebne. Bardzo dziękowali, teraz przed świętami przychodzi do nich dużo ubogich ludzi i wybierają sobie co im potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka