Dodaj do ulubionych

PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC

23.02.02, 12:20
Cześć mili ludkowie .Chciałbym porozmawiać o problemach z wypłatą odszkodowania
AC
w wyniku wypadku .Obecnie mam takie problemy WARTA SA kombinuje jak mi nie
wypłacić odszkodowania za autko ,Może ktoś z Was już mial doczynienia z nimi ???
Jak się bronić.Jak walczyc o swoje :) ? Jak zmusic ubezpieczyciela do wyplaty
naleznej sumy odszkodowania ,Dzięki za porady .:)
mate1@poczta.gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: BB Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 19:09
      Też miałem problemy z tą własnie firmą. Jest ona wyjątkowo perfidna.Próbuje
      np.odliczać tzw. amortyzację części jeżeli samochód był przez kilka lat
      używany.Urzędnicy tej firmy twierdzą perfidnie że w przypadku takiej naprawy
      należy sobie poszukać części w tym samym "wieku" bo oni nie mają zamiaru
      pokrywać kosztów nowych części / w moim przypadku był to dwuletni samochód/.
      Wprawdzie nie był to mój ubezpieczyciel lecz sprawcy kolizji. Oczywiście sąd
      potwierdził że WARTA była w błędzie /wiadomo - chciała mnie wykiwać/.Sprawa
      ciągneła się blisko rok lecz wyszedłem na swoje /przynajmniej w sensie
      finansowym/. Radzę zatem nie odpuszczać tej wrednej firmie, patrzeć im na ręce
      i twardo dochodzić swojego. Należy zwracać uwagę na każde słowo zapisane w ich
      dokumentach bo mogą "wykiwać" ze zręcznością szulera. A w ogóle to radzę - jak
      najdalej od takich firm jeżeli szuka sie ubezpieczyciela.
      • mate1 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 23.02.02, 20:08
        a nie sądzisz ,ze powinienem, oddać sprawę do Państwowego Urzędu Nadzoru
        Ubezpieczeń ?? chyba tam mi pomoga ??
        • Gość: Etiop Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: 212.160.211.* 25.02.02, 08:30
          Hmm, za mało danych na temat problemów, samo stwierdzenie, że próbują wykiwać
          to za mało danych na konkretną odpowiedź. Kilka kwesti - okoliczności wypadku,
          wariant AC i charakter kiwania, czyli czy odmawiaja wypłaty, czy też ja
          zaniżają. Prwdę powiedziawszy wspomniana firma to pikus przy numerach jakie
          wyczynia PZU.
          • mate1 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 25.02.02, 09:43
            TO ETIOP czesc , wygladalo to tak jechalem samochodem , padal okrotnie
            deszcz podczas hamowania udezylem w drzewo .Zglaszam szkode wypadek ,gosc
            przyjechal zrobil zdjecia jest ok , minely 2 tygodnie dostaje pismo ze WARTA
            nie ponosi odpowiedzialnosci za zdarzenie i czesci ktore ja wymienilem jako
            uszkodzone sa fikcja nie mialy prawa byc
            uszkodzone .:maska ,lampa ,zderzak ,blotnik , itd prawa strona samochodu .
            Acha jestem posiadaczem policy AC full wypas +Oc normalka
            i co mam myslec ??? na temat tak bandyckiej firmy WARTA SA ZŁODZIEJE !!!
            • Gość: Etiop Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: 212.160.211.* 25.02.02, 13:14
              No dobra to już konkretniej ubezpieczyciel podważa zakres szkody, zrobili to po
              symulacji wypadku i wyszło im, że takich szkód przy Twoim opisie wydarzenia nie
              powinno być (kurcze jak masz AC full wypas trzeba było wezwać ich assistance),
              odwoółaj się od decyzji i co już wymaga kosztów weź swego rzeczoznawce jego
              ekspertyza (o ile będzie różna od ubezpieczyciela jako załącznik do odwołania),
              ponadto nawet w AC w szczególnych warunkach ubezpieczenia są jakieś tam
              opgraniczenia odpowiedzialności może na to się p[owołują np. przekroczenie
              dopuszczalnej prędkości o połowę zwalnia ubezpieczyciela z odpowiedzialności i
              obowiązku naprawienia szkody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka