Dodaj do ulubionych

Nowe Święto

01.03.11, 21:48
Dziś obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci o Żołnierzach Wyklętych. Szkoda, że został uchwalony tak późno. Ci prawdziwi bohaterowie byli wyklęci w czasie wojny, potem przez 45 lat komunizmu , a i w tzw. "wolnej Polsce" mówienie o Nich nie było traktowane jako przejaw politycznej poprawności.
Chwała Bohaterom!
Obserwuj wątek
    • wwredny Re: Nowe Święto 01.03.11, 22:09
      grisza1234 napisał:

> Dziś obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci o Żołnierzach Wyklętych... w tzw. "wolnej Polsce"
      > mówienie o Nich nie było traktowane jako przejaw politycznej poprawności.
      Czyli ze teraz to co mamy? No i kiedy sie ta "wolna Polska" skonczyla?

Czyzby jakis nowy prawicowy popier...niec na forum?
      • grisza1234 Re: Nowe Święto 01.03.11, 22:40
        "Czyzby jakis nowy prawicowy popier...niec na forum?"

Chyba nie sądzisz, że będę z tobą dyskutował...ale chętnie bym cię spotkał w tzw. realu.
        • wwredny Re: Nowe Święto 02.03.11, 07:24
          Musialbym byc chyba takim durniem jak ty by odwzajemniac twoje podejscie do rozwiazywania sporow przez "spotykanie sie w realu".
          • basiawisz5 Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:15
            Twoje argumenty, to wyzwiska. Nie potrafisz merytorycznie odnieśc się do stanowiska, jakie zajmują inne osoby.

wwredny napisał:

> Musialbym byc chyba takim durniem jak ty by odwzajemniac twoje podejscie do roz
            > wiazywania sporow przez "spotykanie sie w realu".
            • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:48
              A argumenty griszy to piesci - genialne.
              I ty to pochwalasz - miodzio.
            • stach.konwa Re: Nowe Święto 03.03.11, 12:15
              On przynajmniej czasem używa jakichś argumentów. Ty nigdy.
          • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 15:36
            Gdybyś nie był durniem, co próbujesz wmówić forumowiczom, to byś używał logicznych argumentów, a nie bluzgów. Usuń ze swoich wypowiedzi inwektywy, a zobaczysz swoją pustkę.
            • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:30
              azp11 napisał:

> Gdybyś nie był durniem, co próbujesz wmówić forumowiczom, to byś używał logiczn
              > ych argumentów, a nie bluzgów. Usuń ze swoich wypowiedzi inwektywy, a zobaczysz
              > swoją pustkę.
              No popatrz, zupelnie tak jak ty.
      • azp11 Re: Nowe Święto 01.03.11, 23:38

Czyzby jakis nowy prawicowy popier...niec na forum?
        --------
        Ujadasz, bo zobaczyłeś kogoś nowego?
        • wwredny Re: Nowe Święto 02.03.11, 07:22
          Ujadasz bo masz taki odruch?
          • w.koronkiewicz Re: Nowe Święto 02.03.11, 07:45
            grisza napisał: "Ci prawdziwi bohaterowie byli wyklęci w czasie wojny, potem przez 45 lat komunizmu , a i w tzw. "wolnej Polsce" mówienie o Nich nie było traktowane jako przejaw politycznej poprawności."

Nie rozumiem zwrotu "tak zwana wolna Polska". Nie lubię jak o moim kraju mówi się tak zwana. Mieszkam w wolnej Polsce. Kompletnie nie rozumiem stwierdzenia, że mówienie o żołnierzach wyklętych było przejawem politycznej niepoprawności.
            Ale załóżmy, że grisza ma rację. Do tej pory w wolnej Polsce, mówienie o żołnierzach wyklętych było politycznie niepoprawne. Rozumiem zatem przesłanie griszy następująco: całe szczęście skończyły się rządy rozmaitych Olszewskich i Kaczyńskich i teraz za rządów Donalda Tuska i prezydentury Bronisława Komorowskiego - Święto Żołnierzy Wyklętych obchodzimy!
            dobrze zrozumiałem?
            • grisza1234 Re: Nowe Święto 02.03.11, 21:16
              w.koronkiewicz napisał:
              Nie rozumiem zwrotu "tak zwana wolna Polska" .

Nie rozumiesz co znaczy „tak zwana” czy co znaczy „wolna Polska”. Pisząc „tak zwana wolna Polska” mam na myśli, że potocznie określana jest mianem wolnej a jednak uważam, że z tą wolnością to różnie bywa. To tyle.

w.koronkieiwcz napisał:
              Nie lubię jak o moim kraju mówi się tak zwana.

Albo nie czytałeś uważnie, albo celowo wprowadzasz w błąd. Nie napisałem „wolna tak zwana Polska” tylko „tak zwana wolna Polska” więc określenie „tak zwana” odnosi się do słowa „wolna” a nie do Polska. Ale przecież dobrze o tym wiesz…

w.koronkieiwcz napisał:
              Ale załóżmy, że grisza ma rację. Do tej pory w wolnej Polsce, mówienie o żołnierzach wyklętych było politycznie niepoprawne. Rozumiem zatem przesłanie griszy następująco: całe szczęście skończyły się rządy rozmaitych Olszewskich i Kaczyńskich i teraz za rządów Donalda Tuska i prezydentury Bronisława Komorowskiego - Święto Żołnierzy Wyklętych obchodzimy!
              dobrze zrozumiałem?

Pewnie dobrze zrozumiałeś, ale udajesz, że nie zrozumiałeś.
              Nie napisałem, że do tej pory w wolnej Polsce mówienie o żołnierzach wyklętych było politycznie niepoprawne. A napisałem „a i w tzw. "wolnej Polsce" mówienie o Nich nie było traktowane jako przejaw politycznej poprawności”. Więc nie użyłem zwrotu „do tej pory”. Dziś również nie jest to poprawne politycznie.
              Chcę Ci przypomnieć, że to śp. prezydent Kaczyński złożył projekt ustawy o ustanowieniu Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy wyklętych”. W uzasadnieniu prezydent Kaczyński napisał: „…bohaterom Powstania Antykomunistycznego, którzy w obronie niepodległego bytu Państwa Polskiego, walcząc o prawo do samostanowienia i urzeczywistnienia dążeń demokratycznych społeczeństwa polskiego, z bronią w ręku przeciwstawili się sowieckiej agresji i narzuconemu siłą reżimowi komunistycznemu”

Olbrzymi wkład w propagowanie wiedzy na temat „Żołnierzy Wyklętych” mają ludzie związani ze środowiskiem dawnej Ligi Republikańskiej, a w szczególności pan Grzegorz Wąsowski z fundacji „Pamiętamy”.

Więc nie jest zasługą ani obecnego rządu ani obecnego prezydenta, że obchodzimy to święto.

„…W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: - Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem…”

Chyba nie sądzisz, że autor tych słów może mieć cokolwiek wspólnego z ustanawianiem jakiegokolwiek dnia pamięci czegokolwiek co dotyczy Twojej wolnej ojczyzny.

A skoro już wspomniałeś o Olszewskim, to gdyby nie pozbawiono go władzy w tak podstępny sposób to bym pewnie nie pisał teraz „tzw. wolna Polska”.

P.S. do wrednego - Udowodniłeś po raz kolejny, że nie zasługujesz, żeby z tobą dyskutować. Dyskutować nie umiesz, bić się chyba też nie umiesz... więc jesteś takim lewicowym cieniaskiem.
              • azp11 Re: Nowe Święto 02.03.11, 22:54

do wrednego - Udowodniłeś po raz kolejny, że nie zasługujesz, żeby z tobą dyskutować. Dyskutować nie umiesz, bić się chyba też nie umiesz... więc jesteś takim lewicowym cieniaskiem.
                To raczej lewacki troll.
                • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:44
                  W odroznieniu od prawicowych kretynow.
                  • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 12:45
                    Ale tylko od prawicowych.
            • basiawisz5 Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:31
              Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Dla Polaków ta obecna, "tzw. wolna Polska" nie jest wolna do końca. Świadczy o tym chociażby to forum, gdzie bez pardonu atakuje się Polaków, obraża ich uczucia, wyśmiewa się KK. Natomiast bez końca cytuje się niejakiego Grossa, chociaż wiadomo, że z rzetelnym dziennikarstwem nie ma to nic wspólnego, nie mówiąc już o nim jako o historyku. Widocznie Ty, podobnie jak większośc z tego forum Polakiem się nie czujesz i nie boli Cię to, że Polacy są tutaj szkalowani. Rozumiem , że można miec zastrzeżenia do naszej nacji, ale i inne narodowości nie są bez wad. Dlaczego wobec tego, nie atakuje się tutaj Rosjan,Białorusinów, Niemców ? Podobno to forum polskie? Nigdy nie zapomnę, gdy admin tego forum skasował cały wątek, w którym katolicy bronili swojej wiary, chociaż odbywało się to w sposób kulturalny. Widocznie komuś zależy na tym, by to, co polskie i drogie dla nas Polaków było ośmieszane i wyszydzane.

w.koronkiewicz napisał:
              >
              > Nie rozumiem zwrotu "tak zwana wolna Polska". Nie lubię jak o moim kraju mówi s
              > ię tak zwana. Mieszkam w wolnej Polsce. Kompletnie nie rozumiem stwierdzenia, ż
              > e mówienie o żołnierzach wyklętych było przejawem politycznej niepoprawności.

• stach.konwa Re: Nowe Święto 03.03.11, 12:20
                A kto ci dał prawo wyrokowania, kto jest Polakiem, a kto nie jest Polakiem? Skończyłaś gebelsowską akademię czystości rasowej i etnicznej, że taka pewna siebie jesteś w tych werdyktach? Ot, znalazła się oburzona na obrażanie przy okazji obrażająca wszystkich, co nie mają moherowych zwojów mózgowych.
                • 141288bs Re: Nowe Święto 03.03.11, 13:11
                  A ty w dalszym ciagu poslugujesz sie retoryka donaldowska.
                  • stach.konwa Re: Nowe Święto 03.03.11, 17:02
                    :
                    141288bs napisał:

> A ty w dalszym ciagu poslugujesz sie retoryka donaldowska.

Łżesz, syneczku. To prałat Jankowski pierwszy poiedział o moherowych beretach. A właściwie dlaczego uważasz moherowe zwoje mózgowe za obelgę? Msz jankowskiego za durnia? Fuj, kapelana "Solidarności" tak osądzasz...Wstyd.
                    • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 18:26
                      Daj swoje teksty do przeczytania swojej żonie - może ona ci uświadomi, jak nisko się staczasz.
                      • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:32
                        Jak brak argumentow to wyjezdzasz z zona? Duren i gnida.
                        • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 23:23
                          Wwredny podpisał się:
                          Duren i gnida.
                          _________
                          I bez tego wszyscy wiedzą, co sobą reprezentujesz.
                      • stach.konwa Re: Nowe Święto 04.03.11, 23:04
                        Przeciez to ksiąz jankowski jako pierwszy mówił o legionie moherowych beretów. I wcale nie w pejoratywnym znaczeniu. Dopiero potem to przekręcono: zresztą pierwszy użył tego okreslenia w pejoratywnym znaczeniu reporter "Rzeczypospolitej". Jesteś niedoinformowany.
          • basiawisz5 Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:16
            Ujadac może pies, nie człowiek.

wwredny napisał:

> Ujadasz bo masz taki odruch?
            • w.koronkiewicz Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:35
              grisza napisał: "P.S. do wrednego - Udowodniłeś po raz kolejny, że nie zasługujesz, żeby z tobą dyskutować. Dyskutować nie umiesz, bić się chyba też nie umiesz... więc jesteś takim lewicowym cieniaskiem."

zawsze mi się bowiem wydawało, że dyskutuje się po to, aby się nie bić. że człowiek powinien walczyć ze sobą na argumenty,a nie na pięści. tymczasem odnoszę wrażenie, że nie o argumenty tu idzie i nie o dyskusję, tylko o to by komuś huknąć w zęby i z kopa w nery.
              i w takim kontekście zaczynam rozumieć znaczenie terminu użytego przez griszę "tak zwana wolna Polska". bo ona jest wolna, ale tylko dla tych którzy mają takie same poglądy co grisza. jak nie to w ryj.

• wwredny Super trafne :) 03.03.11, 07:47
                Super trafne :)
              • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 15:21
                Czy prymitywne bluzgi Wwrednego uważasz za dyskusje ?
                • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 16:36
                  Czy chamskie odzywki, bluzgi, klamstwa i insynuacje azpa, ziutka, 141288, gawnouki, latarnika itp itd etc uwazasz za dyskusje?
                  • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 18:38
                    Wwredny napisał:
                    Czy chamskie odzywki, bluzgi, klamstwa i insynuacje azpa...
                    ----------
                    Najwyraźniej tracisz kontakt z rzeczywistością.
                    • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:23
                      Genialna odpowiedz. Dokladnie na temat.
                      • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 23:24
                        Dokładnie.
              • grisza1234 Re: Nowe Święto 03.03.11, 20:59
                w.koronkiewicz napisał:

> grisza napisał: "P.S. do wrednego - Udowodniłeś po raz kolejny, że nie zasługuj
                > esz, żeby z tobą dyskutować. Dyskutować nie umiesz, bić się chyba też nie umies
                > z... więc jesteś takim lewicowym cieniaskiem."
                >
                > zawsze mi się bowiem wydawało, że dyskutuje się po to, aby się nie bić. że czło
                > wiek powinien walczyć ze sobą na argumenty,a nie na pięści. tymczasem odnoszę w
                > rażenie, że nie o argumenty tu idzie i nie o dyskusję, tylko o to by komuś hukn
                > ąć w zęby i z kopa w nery.
                > i w takim kontekście zaczynam rozumieć znaczenie terminu użytego przez griszę "
                > tak zwana wolna Polska". bo ona jest wolna, ale tylko dla tych którzy mają taki
                > e same poglądy co grisza. jak nie to w ryj.
                >

w.koronkiewicz
                Napisałem tekst o "Żołnierzach Wyklętych". Jedyne co z tego tekstu wyłuskaliście z Twoim wrednym kolegą to zwrot "tzw. wolna Polska". Chciełem tylko wspomnieć bohaterów, ale widać to dla was kolejny powód do prowokacji.
                Na Twoją odpowiedź napisałem obszerny komentarz, jednak nie odniosłeś się do niego wcale, ale za to zmieniając temat sugerujesz kłamliwie, że chcę siłą narzucać swoje argumenty.
                Nie wiem jak jest w środowiskach lewackich, ale normalny człowiek za nazwanie go "popie...ńcem" czy "durniem" (tak mnie nazwał Twój wredny kolega) wali w mordę.
                Ze spotkaniem w realu, to była delikatna aluzja, czy ten cham powiedziałby mi tak w cztery oczy. Ale nie dość, że to cham to jeszcze tchórz.
                I o jakich argumentach tu piszesz? O jakiej dyskusji? Jakim kopaniu w nery?
                Mądry jesteś? Piszesz, że wolna Polska to dla mnie taka , w której każdy ma takie poglądy jak ja. Czemu nie napisałeś tego o swoim koledze szemranym, który nazwał mnie popie...ńcem za moje poglądy (ba! za wspomnienie o poległych żołnierzach)
                Wy nie potraficie dyskutować. Dowodem na to jest ten wątek założony przeze mnie. Żenada
                • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:29
                  grisza1234 napisał:
                  > Napisałem tekst o "Żołnierzach Wyklętych". Jedyne co z tego tekstu wyłuskaliści
                  > e z Twoim wrednym kolegą to zwrot "tzw. wolna Polska".
                  Chyba po cos tak napisales wiec nie miej pretensji do nas ze to zauwazylismy. Jak juz to miej pretensje do siebie.

> Chciełem tylko wspomnieć bohaterów, ale widać to dla was kolejny powód do prowokacji.
                  Widac jak malo zrozumiales.

> Nie wiem jak jest w środowiskach lewackich, ale normalny człowiek za nazwanie g
                  > o "popie...ńcem" czy "durniem" (tak mnie nazwał Twój wredny kolega) wali w mord
                  > ę.
                  W normalnych srodowiskach normalny czlowiek po przeczytaniu takich bredni jak twoje puka sie jedynie w czolo i olewa durnia.

> Ze spotkaniem w realu, to była delikatna aluzja, czy ten cham powiedziałby mi t
                  > ak w cztery oczy. Ale nie dość, że to cham to jeszcze tchórz.
                  Az tak chcesz sie spotkac i lac sie po mordach? I ty piszesz o normalnych ludziach? Duren, cham, gnida i prymityw jestes.

> Piszesz, że wolna Polska to dla mnie taka , w której każdy ma tak
                  > ie poglądy jak ja.
                  Skoro innych chcesz lac po mordzie za odmienne poglady ...

> Czemu nie napisałeś tego o swoim koledze szemranym, który na
                  > zwał mnie popie...ńcem za moje poglądy
                  Bo zasluzyles na to

> (ba! za wspomnienie o poległych żołnierzach)
                  Jasne, a swistak siedzi i pierdzi

> Wy nie potraficie dyskutować. Dowodem na to jest ten wątek założony przeze mnie
                  > . Żenada
                  Zenada to bylo pisanie o "tzw wolnej Polsce". I kto tu nie umie dyskutowac?
            • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:45
              basiawisz5 napisała:
              > Ujadac może pies, nie człowiek.
              Czyli zgadzasz sie z tym co napisalem? Super.
          • azp11 Re: Nowe Święto 03.03.11, 12:47
            Od ujadania na tym forum to ty jesteś specjalistą i nie zamierzam z tobą konkurować.
            • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 14:54
              Daleko mi do mistrza.
      • basiawisz5 Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:34
        Czyżby poglądy prawicowe były zakazane?

wwredny napisał:

> grisza1234 napisał:
        >
        > > Dziś obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci o Żołnierzach Wyklętych... w tzw.
        > "wolnej Polsce"
        > > mówienie o Nich nie było traktowane jako przejaw politycznej poprawności.
        >
        > Czyli ze teraz to co mamy? No i kiedy sie ta "wolna Polska" skonczyla?
        >
        > Czyzby jakis nowy prawicowy popier...niec na forum?
        • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 07:46
          basiawisz5 napisała:
          > Czyżby poglądy prawicowe były zakazane?
          Poglady prawicowe - absolutnie nie zakazane.
          Zakazane natomiast pie... durnot.
          A moze wedlug ciebie to jest jedno i to samo?
          • stach.konwa Re: Nowe Święto 03.03.11, 12:21
            > A moze wedlug ciebie to jest jedno i to samo?

Obawiam się, że to szersze zjawisko.
            • grisza1234 Re: Nowe Święto 03.03.11, 21:01
              w.koronkiewicz napisał:

> grisza napisał: "P.S. do wrednego - Udowodniłeś po raz kolejny, że nie zasługuj
              > esz, żeby z tobą dyskutować. Dyskutować nie umiesz, bić się chyba też nie umies
              > z... więc jesteś takim lewicowym cieniaskiem."
              >
              > zawsze mi się bowiem wydawało, że dyskutuje się po to, aby się nie bić. że czło
              > wiek powinien walczyć ze sobą na argumenty,a nie na pięści. tymczasem odnoszę w
              > rażenie, że nie o argumenty tu idzie i nie o dyskusję, tylko o to by komuś hukn
              > ąć w zęby i z kopa w nery.
              > i w takim kontekście zaczynam rozumieć znaczenie terminu użytego przez griszę "
              > tak zwana wolna Polska". bo ona jest wolna, ale tylko dla tych którzy mają taki
              > e same poglądy co grisza. jak nie to w ryj.
              >

w.koronkiewicz
              Napisałem tekst o "Żołnierzach Wyklętych". Jedyne co z tego tekstu wyłuskaliście z Twoim wrednym kolegą to zwrot "tzw. wolna Polska". Chciełem tylko wspomnieć bohaterów, ale widać to dla was kolejny powód do prowokacji.
              Na Twoją odpowiedź napisałem obszerny komentarz, jednak nie odniosłeś się do niego wcale, ale za to zmieniając temat sugerujesz kłamliwie, że chcę siłą narzucać swoje argumenty.
              Nie wiem jak jest w środowiskach lewackich, ale normalny człowiek za nazwanie go "popie...ńcem" czy "durniem" (tak mnie nazwał Twój wredny kolega) wali w mordę.
              Ze spotkaniem w realu, to była delikatna aluzja, czy ten cham powiedziałby mi tak w cztery oczy. Ale nie dość, że to cham to jeszcze tchórz.
              I o jakich argumentach tu piszesz? O jakiej dyskusji? Jakim kopaniu w nery?
              Mądry jesteś? Piszesz, że wolna Polska to dla mnie taka , w której każdy ma takie poglądy jak ja. Czemu nie napisałeś tego o swoim koledze szemranym, który nazwał mnie popie...ńcem za moje poglądy (ba! za wspomnienie o poległych żołnierzach)
              Wy nie potraficie dyskutować. Dowodem na to jest ten wątek założony przeze mnie. Żenada
              • wwredny Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:31
                Czy stach.konwa to w.koronkiewicz? A moze juz masz zwidy?
                • grisza1234 Re: Nowe Święto 03.03.11, 22:50
                  grisza1234 napisał:
                  > Napisałem tekst o "Żołnierzach Wyklętych". Jedyne co z tego tekstu wyłuskaliści
                  > e z Twoim wrednym kolegą to zwrot "tzw. wolna Polska".
                  Chyba po cos tak napisales wiec nie miej pretensji do nas ze to zauwazylismy. Jak juz to miej pretensje do siebie.

> Chciełem tylko wspomnieć bohaterów, ale widać to dla was kolejny powód do prowokacji.
                  Widac jak malo zrozumiales.

> Nie wiem jak jest w środowiskach lewackich, ale normalny człowiek za nazwanie g
                  > o "popie...ńcem" czy "durniem" (tak mnie nazwał Twój wredny kolega) wali w mord
                  > ę.
                  W normalnych srodowiskach normalny czlowiek po przeczytaniu takich bredni jak twoje puka sie jedynie w czolo i olewa durnia.

> Ze spotkaniem w realu, to była delikatna aluzja, czy ten cham powiedziałby mi t
                  > ak w cztery oczy. Ale nie dość, że to cham to jeszcze tchórz.
                  Az tak chcesz sie spotkac i lac sie po mordach? I ty piszesz o normalnych ludziach? Duren, cham, gnida i prymityw jestes.

> Piszesz, że wolna Polska to dla mnie taka , w której każdy ma tak
                  > ie poglądy jak ja.
                  Skoro innych chcesz lac po mordzie za odmienne poglady ...

> Czemu nie napisałeś tego o swoim koledze szemranym, który na
                  > zwał mnie popie...ńcem za moje poglądy
                  Bo zasluzyles na to

> (ba! za wspomnienie o poległych żołnierzach)
                  Jasne, a swistak siedzi i pierdzi

> Wy nie potraficie dyskutować. Dowodem na to jest ten wątek założony przeze mnie
                  > . Żenada
                  Zenada to bylo pisanie o "tzw wolnej Polsce". I kto tu nie umie dyskutowac?

...dyskutować to można z kimś, kto po pierwsze umie dyskutować, a po drugie nie jest skończonym imbecylem.Jesteś tak tępy, że aż nie mogę uwierzyć.... Nie potrafisz wyciągać logicznych wniosków, nie umiesz się wysłowić, do tego jesteś zwyczajnym chamem. Więc pisz sobie do woli, bo i tak nikt rozsądny nie zrozumie o co ci chodzi.
                  • niewzruszonyporuszyciel Re: Nowe Święto 04.03.11, 07:09
                    Ale to nie wredny chciał w pysk z pantofla komus przywalic w realu.

Zolnierze wykleci potrafili tak samo lupic niewinnych mieszkancow wsi jak i zabijac milicjantow oraz pracownikow UB.Przykladow znam kilka,gdzie do dzisiaj stoja male pomniki poswiecone partyzantom,a spotkania okolicznosciowe odbywajace sie przy nich koncza sie zazwyczaj szeptanymi opowiesciami,jak rostrzeliwano kazdego obcego, ktory mial pecha i wpadl w ich rece jako potencjalny szpieg.I byl to czesto i mlody chlopak i starzec,wystarczyl tylko cien podejrzenia.Zyja jeszcze tacy ktorym udalo sie uciec.Przemoc,gwalt,tortuty zadnej ze stron nie byly obce,a gineli nie tylko funkcjonariusze,ale tez cale ich rodziny.Swietowac powinnismy postaci gdzie nie ma chocby cienia podejrzenia o ich przeszlosc.Inaczej podepna sie pod to wszyscy,nawet ci ktorzy tak czy inaczej musieli ukrywac sie w lesie.
                  • wwredny Re: Nowe Święto 04.03.11, 07:15
                    Ty jestes tak tępy ze nie potrafisz nawet zamiescic komentarza pod komentowanym wpisem.
                    I kto tu jest imbecylem?
                    • grisza1234 Re: Nowe Święto 04.03.11, 07:40
                      Właśnie baranku po to zamieszczam na samym dole a nie pod komentowanym wpisem, żeby był dobrze widoczny i żeby nie trzeba było go szukać, tak jak ja musiałem szukać twoich nieudolnych wypocin.
                      A ty niewzruszony jesteś kłamcą obrzydliwym, bo nigdy nie groziłem nikomu kopaniem z buta, tylko zastanawiałem się czy ten wredny cham obrazi mnie bezpodstawnie w cztery oczy.
                      Skoro na każdym kroku kłamiecie, jak można wam wierzyć jeśli mówicie o historii.
                      • niewzruszonyporuszyciel Re: Nowe Święto 04.03.11, 07:53
                        Moze gdy przestaniesz proponowac spotkania tego typu to i o historii bedzie mozna normalnie dyskutowac?I takie krotkie pytanie- cobys wrednemu zrobil gdyby ci to w cztery oczy powiedzial?Rzucilbys my rekawiczke z moheru pod nogi czy zdjal beret i siwa grzywa po oczach mu przejechal?
                        • azp11 Re: Nowe Święto 04.03.11, 17:43
                          Pewnie pękłby ze śmiechu, jak by go zobaczył.
                      • wwredny Re: Nowe Święto 04.03.11, 08:14
                        Po to durniu wymyslili strukture drzewa ze zachowac jako taką spojnosc i ciaglosc wypowiedzi na forum.

Jesli chcesz wiedziec to prawde o tobie moge powiedziec chocby w radio na zywo, nie tylko ci w oczy.
                        • w.koronkiewicz Re: Nowe Święto 04.03.11, 10:25
                          grisza odnióśł się do moich słów i napisał: "Mądry jesteś? Piszesz, że wolna Polska to dla mnie taka , w której każdy ma takie poglądy jak ja. Czemu nie napisałeś tego o swoim koledze szemranym, który nazwał mnie popie...ńcem za moje poglądy (ba! za wspomnienie o poległych żołnierzach) Wy nie potraficie dyskutować."

wredny nie jest moim kolegą. nie znam jego prawdziwego imienia ani nazwiska, więc nawet nie wiem czy znam go osobiście czy też nie. nigdy nie stosowałem podobnych zwrotów i nigdy ich nie pochwalałem. masz rację, że w momencie użycia takich słów dyskusja się kończy i nie ma sensu brać udziału w festiwalu wzajemnych wyzwisk. dyskusja toczy się tylko wtedy, gdy obie strony w poszanowaniu własnych stanowisk potrafią wymieniać rzeczowe argumenty.
                          co sie tyczy zarzutów, że przyczepiłem się zwrotu "tak zwana wolna Polska", może rzeczywiście zbytnio się przyczepiłem, ale też wyjaśniłem powody swego czepialstwa. Polska jest dla mnie Polską i nie lubię gdy ktoś mówi o niej tak zwana. domyślam się, że użyłeś tego zwrotu przypadkowo, gdyż również jesteś patriota i nie potrafiłbyś obrażać swej ojczyzny.
                          podobnie jak Ty, bardzo też nie lubię, gdy o zmarłych wypowiada się źle. jest to kliniczny obraz braku kultury. nasze poglądy griszo różnią się, ja nie uznaję bowiem bicia w żadnym przypadku, ale choć różnimy się światopoglądowo, to proszę bądź tak łaskaw i nie przypisuj mi rzeczy których nigdy nie powiedziałem.
                          • wwredny Re: Nowe Święto 04.03.11, 10:45
                            w.koronkiewicz napisał:
                            > wredny nie jest moim kolegą. nie znam jego prawdziwego imienia ani nazwiska, wi
                            > ęc nawet nie wiem czy znam go osobiście czy też nie.
                            Potwierdzam, nie znamy sie i nigdy nie spotkalismy sie. Osobe koro znam jedynie z tv i felietonow w GW

> nigdy nie stosowałem podobnych zwrotów i nigdy ich nie pochwalałem.
                            Slusznie. Czasami zdarza mi sie znizyc do poziomu rynsztoka lecz uwazam to za naganne i niegodne nasladowania.
                            • azp11 Re: Nowe Święto 04.03.11, 17:47

Wcale się nie zniżasz.

_
                              Nie do wiary:
                              www.krytykapolityczna.pl/Aktualnosci/YaelBartanabedziereprezentowacPolskenaBiennaleSztukiwWenecji/menuid-48.html
                              www.aspektpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4030&Itemid=1
                          • grisza1234 Re: Nowe Święto 04.03.11, 17:04
                            Napisałem, że jest Twoim kolegą w przenośni, bo go tak broniłeś. Dalej tłumaczę, że nie użyłem zwrotu "tzw. wolna Polska" przypadkowo i że chodzi mi o to, że nie jest do końca wolna, ale to już temat na zupełnie inny wątek.

Nie uznajesz bicia w żadnym przypadku? To niesłychane. W życiu faceta jest co najmniej kilka sytuacji, w których powinien się bić.
                            Nie będę tu o nich mówił, bo jest to zbyt oczywiste.

I jeszcze raz powtarzam. Nie chciełem się bić z wredną miernotą. Chciałem zapytać, czy wyzwałby mnie od popie...ńców w cztery oczy, a to różnica.

Przepraszam bardzo, ale jeśli ja piszę o poległych żołnierzach i że mam wątpliwości co do pełnej suwerenności naszej ojczyzny, a ktoś mnie za to obraża, to co jest złego w tym, że zaproponowałem mu aby się ujawnił.

I napisz, w którym miejscu przypisuję Ci słowa, których nigdy nie powiedziałeś.
                            • wwredny Re: Nowe Święto 04.03.11, 22:14
                              grisza1234 napisał:

> Napisałem, że jest Twoim kolegą w przenośni, bo go tak broniłeś.
                              Koro mnie bronil? Nigdzie tego nie zauwazylem.

> Nie uznajesz bicia w żadnym przypadku? To niesłychane. W życiu faceta jest co n
                              > ajmniej kilka sytuacji, w których powinien się bić.
                              Chyba w zyciu prymitywa albo troglodyty.

> Nie będę tu o nich mówił, bo jest to zbyt oczywiste.
                              jak wyzej

> I jeszcze raz powtarzam. Nie chciełem się bić z wredną miernotą. Chciałem zapyt
                              > ać, czy wyzwałby mnie od popie...ńców w cztery oczy, a to różnica.
                              Tak, wyzwalbym cie. I co, miernoto?

> Przepraszam bardzo, ale jeśli ja piszę o poległych żołnierzach i że mam wątpliw
                              > ości co do pełnej suwerenności naszej ojczyzny, a ktoś mnie za to obraża,
                              Jesli ty obrazasz ojczyzne to nie dziw sie ze ktos obraza ciebie.

> to co jest złego w tym, że zaproponowałem mu aby się ujawnił.
                              Ty chciales umowic sie na solo a nie zebym sie ujawnil. I nie klam ze tak nie bylo.
                              • azp11 Re: Nowe Święto 05.03.11, 00:01
                                ...chciales umowic sie na solo a nie zebym sie ujawnil. I nie klam ze tak nie bylo
                                Nie trzęś już tak portkami, bo aż przykro na to patrzyć.
                              • grisza1234 Re: Nowe Święto 05.03.11, 02:43
                                > > Nie uznajesz bicia w żadnym przypadku? To niesłychane. W życiu faceta jes
                                > t co n
                                > > ajmniej kilka sytuacji, w których powinien się bić.
                                > Chyba w zyciu prymitywa albo troglodyty.

Współczuję twojej kobiecie, czy też twojemu mężczyźnie (nie wiem jak wolisz) jeśli w jej(jego) obronie nie potrafiłbyś walczyć. Prawdziwy facet walczy gdy wymaga tego sytuacja. ty widać prawdziwym facetem nie jesteś.

> > I jeszcze raz powtarzam. Nie chciełem się bić z wredną miernotą. Chciałem
                                > zapyt
                                > > ać, czy wyzwałby mnie od popie...ńców w cztery oczy, a to różnica.
                                > Tak, wyzwalbym cie. I co, miernoto?

Czyli wyzwałbyś mnie za mój post o "Żołnierzach Wyklętych". Gwarantuję, że dostałbyś z miejsca po mordzie. Jest coś takiego jak honor, ale ty o tym nie wiesz.

• wwredny Re: Nowe Święto 05.03.11, 08:12
                                  grisza1234 napisał:
                                  > Współczuję twojej kobiecie, czy też twojemu mężczyźnie (nie wiem jak wolisz) je
                                  > śli w jej(jego) obronie nie potrafiłbyś walczyć. Prawdziwy facet walczy gdy wym
                                  > aga tego sytuacja. ty widać prawdziwym facetem nie jesteś.
                                  A ja wspolczuje twojej ze zadaje sie z takim prymitywem troglodyta.

> Czyli wyzwałbyś mnie za mój post o "Żołnierzach Wyklętych". Gwarantuję, że dost
                                  > ałbyś z miejsca po mordzie. Jest coś takiego jak honor, ale ty o tym nie wiesz.
                                  No i wyszlo - zes klamca, cham i prymityw. Klamca bo od poczatku klamales ze wcale nie chciales spotkac sie by nalac mnie po mordzie.
                                  I wez sie nie zapluj z bezsilnosci gnido ze nie masz komu przylac.
                • stach.konwa Re: Nowe Święto 04.03.11, 23:07
                  wwredny napisał:

> Czy stach.konwa to w.koronkiewicz? A moze juz masz zwidy?
                  ---
                  Różne nicki mi ostatnio się przypisuje, ale Wojtka pierwszy raz. Ciekawe, co Wojtek na to, że jest stachem.konwą:)
                  • grisza1234 Re: Nowe Święto 05.03.11, 02:52
                    Myślę, że wredny już się wypalił w tym temacie i nie ma więcej nic do powiedzenia więc kontynuując wątek ....

podziemiezbrojne.blox.pl/html
                    Pamiętamy!
                    • wwredny Re: Nowe Święto 05.03.11, 08:13
                      hahaha a ja mysle ze myslenie nie jest twoja najmocniejsza strona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka