Dodaj do ulubionych

Truskawki mniam,man

10.06.06, 14:54

Obserwuj wątek
    • azja811 Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 15:00
      Od tygodnia daje młodemu swieże, pyszne truskawki z babcinego ogródka czyli
      bardzo ekologiczne,najczęściej razem z jogurtem naturalnym albo zwyczajnie
      rozgniecione widelcem.A Maksymilian jak je widzi to aż się trzęsie,tak mu
      smakująsmile))Dawno nic mu tak nie smakowałosmile

PS.To pewnie przez to że w ciąży zajadalam się truskawakamismile
      • mamusia_chlopczyka Re: Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 17:02
        u nas to samo... mały az się trzęsie na widok truskawek... jadł je dopiero 2
        razy ale już po pierwszym gryzie szalał ze szczęścia...
        • asia_mod Re: Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 22:55
          Też planuję dać mojemu synkowi, niestety nasze są jeszcze nie dojrzałe.
          • mala67 Re: Ups za wcześnie enter:) 11.06.06, 18:01
            moja Jula tez je b chetnie , sama gruzie smilei zajada
            • tadziewczyna Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 19:35
              Czasami jak czytam takie posty to wlos mi sie jezy.... serio. Kurcze, tyle
              pisza o tym, ze truskawki sa bardzo alergizujace.
              Azja, jestes lekarzem z tego co pamietam? Dlaczego masz tak lekki stosunek do
              diety dla maluchow?
              • azja811 Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 22:00
                tadziewczyna napisała:

> Czasami jak czytam takie posty to wlos mi sie jezy.... serio. Kurcze, tyle
                > pisza o tym, ze truskawki sa bardzo alergizujace.

No i co z tego ze są alergizujące?Czy dlatego mam poczekać z ich podaniem do
                pełnoletnosci?Truskawki mozna podawać od 7 m-ca.Jeżeli nie ma podejrzeń o
                alergie,mozna spokojnie podać i nie ma powodów co do tego żeby sie włosy
                jeżyłysmile

> Azja, jestes lekarzem z tego co pamietam? Dlaczego masz tak lekki stosunek do
                > diety dla maluchow?

Ja do diety maluchów mam stosunek zdroworozsądkowy, ktorego przejełam od moich
                wykładowców z pediatrii.wiesz mi,ze nie można do konca wierzyć firmom
                zajmujących się produkcją zywności dla niemowląt.Cała ich pormocja i te
                wszyzstkie poradniki sa piasane w jednym celu-robienie grubek jasy na
                przewrażliwoinonych mamusiach,które chca dla swoich dzieci jak najlepiejsmile

PS.Jezeli Twoje dziecko nie jest alergikiem ani ty i twój mąz też nie to mozesz
                spokojnie podac truskawki.Na zdrowiesmile))Pozdrwaiam
                • bogusia.woj Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 22:11
                  Dopóki nie spróbujesz to nie bedziesz wiedziec czy cos dziecko uczula.Ja co
                  prawda truskawek jeszcze nie dawałam ale zaczełam od tego,ze sama ich na razie
                  spróbowałam a karmię piersia.Mały ma skaze białkowa i ogólnie uwazałam z
                  jedzeniem, ale przeciez nie mozna wariowac.To samo odnosi sie do zółtka czy
                  cytrusów.Olek je banany az mu sie uszy trzesa i nic mu po nich nie jest.Po tym
                  jak sama zjadam truskawki tez mu nic nie było. Odczekam kilka dni i spróbuje mu
                  je dac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka