azja811 Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 15:00 Od tygodnia daje młodemu swieże, pyszne truskawki z babcinego ogródka czyli bardzo ekologiczne,najczęściej razem z jogurtem naturalnym albo zwyczajnie rozgniecione widelcem.A Maksymilian jak je widzi to aż się trzęsie,tak mu smakują))Dawno nic mu tak nie smakowało PS.To pewnie przez to że w ciąży zajadalam się truskawakami Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka Re: Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 17:02 u nas to samo... mały az się trzęsie na widok truskawek... jadł je dopiero 2 razy ale już po pierwszym gryzie szalał ze szczęścia... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: Ups za wcześnie enter:) 10.06.06, 22:55 Też planuję dać mojemu synkowi, niestety nasze są jeszcze nie dojrzałe. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: Ups za wcześnie enter:) 11.06.06, 18:01 moja Jula tez je b chetnie , sama gruzie i zajada Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 19:35 Czasami jak czytam takie posty to wlos mi sie jezy.... serio. Kurcze, tyle pisza o tym, ze truskawki sa bardzo alergizujace. Azja, jestes lekarzem z tego co pamietam? Dlaczego masz tak lekki stosunek do diety dla maluchow? Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 22:00 tadziewczyna napisała: > Czasami jak czytam takie posty to wlos mi sie jezy.... serio. Kurcze, tyle > pisza o tym, ze truskawki sa bardzo alergizujace. No i co z tego ze są alergizujące?Czy dlatego mam poczekać z ich podaniem do pełnoletnosci?Truskawki mozna podawać od 7 m-ca.Jeżeli nie ma podejrzeń o alergie,mozna spokojnie podać i nie ma powodów co do tego żeby sie włosy jeżyły > Azja, jestes lekarzem z tego co pamietam? Dlaczego masz tak lekki stosunek do > diety dla maluchow? Ja do diety maluchów mam stosunek zdroworozsądkowy, ktorego przejełam od moich wykładowców z pediatrii.wiesz mi,ze nie można do konca wierzyć firmom zajmujących się produkcją zywności dla niemowląt.Cała ich pormocja i te wszyzstkie poradniki sa piasane w jednym celu-robienie grubek jasy na przewrażliwoinonych mamusiach,które chca dla swoich dzieci jak najlepiej PS.Jezeli Twoje dziecko nie jest alergikiem ani ty i twój mąz też nie to mozesz spokojnie podac truskawki.Na zdrowie))Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia.woj Re: Ups za wcześnie enter:) 12.06.06, 22:11 Dopóki nie spróbujesz to nie bedziesz wiedziec czy cos dziecko uczula.Ja co prawda truskawek jeszcze nie dawałam ale zaczełam od tego,ze sama ich na razie spróbowałam a karmię piersia.Mały ma skaze białkowa i ogólnie uwazałam z jedzeniem, ale przeciez nie mozna wariowac.To samo odnosi sie do zółtka czy cytrusów.Olek je banany az mu sie uszy trzesa i nic mu po nich nie jest.Po tym jak sama zjadam truskawki tez mu nic nie było. Odczekam kilka dni i spróbuje mu je dac. Odpowiedz Link Zgłoś