Dodaj do ulubionych

posylacie dzieci do I-wszej klasy na Strazacka?

11.03.11, 10:19
poczatkowo myslalam wlasnie o strazackiej, potem bylam juz prawie zdecydowana na KEN, ale po wczorajszym zebraniu powaznie zastanawiam sie jednak nad Strazacka. blizej mielibysmy na strazacka, ale corke i tak musze zaprowadzac w okolice ken (chodzi do przedszkola na herberta), wiec odleglosc nie odgrywa tu znaczacej roli. ken to dla mnie taki "moloch", duzo klas, duzo dzieci; strazacka za to bardziej kameralna. jesli chodzi o poziom nauczania to zupelnie nie orientuje sie. pomozecie, doradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: posylacie dzieci do I-wszej klasy na Strazack 11.03.11, 10:54
      Ja po wczorajszym zebraniu jestem na 100% pewna,że moje dziecko pójdzie do 12 na KEN:)(jesteśmy z poza rejonu).Moja siostra cieszy się ogromnie,że zabrała dzieci ze Strażackiej.Strasznie niski poziom(nie u wszystkich pan,ale akurat tak się trafiło).Teraz dzieci muszą uczyć się od podstaw.Dzieciaki są zachwycone,mają super panie.
      Szkoła jest duża,ale bardzo nowoczesna,dopasowana do standardów europejskich.Dzieci kl0-1 mają własny korytarz(oddzielony szklaną ścianką,własną świetlicę.To samo klasy 2-3,wszystko oddzielnie świetlica również).Sale super wyposażone,zabawki edukacyjne(sama wczoraj miałam radochę podczas zabawy:D
      Szkoła 12 przeniesiona z Waryńskiego zawsze miała bardzo dobre opinie i wys poziom.
      Dzieci będą podzielone na 6 i 7 latków.
      Moim zdaniem to obecnie najnowocześniejsza szkoła w Białym.Pani dyr bardzo zaangażowana w to co robi.Ja swoją posyłam za rok do 1 kl wtedy też 1 kl obejmie pani,którą sobie wypatrzyłam i posłuchałam opinii:)
      Mam wielu znajomych w tamtych rejonach i każdy zabrał dziecko ze Strażackiej(oczywiście nie dlatego,że jest tam tak strasznie źle,bo dyr tez jest w porządku,nauczyciele też są fajni,ale ogólnie jest średnio).
      To tak na szybko i na gorąco:)
      • mama_amelii Ps 11.03.11, 11:04
        Dzieci mają szafki w klasach,nie muszą nosić książek,starsze mają na korytarzach własne szafki.
        Maluszki obiady jedzą wtedy kiedy pani wyznaczy godz,a więc w trakcie zajęć.Jedzą we własnym tempie,nie muszą się spieszyć,bo przerwa(nie jedzą w tłumie).
        Moja córka stwierdziła,że nie wraca do przedszkola,że może zostać już w tej szkole:)Już wszystkim mówi,że to jej nowa szkoła.
        • olamortel mamo Amelii 11.03.11, 11:51

a czy Twoja córka chodzi do PS 82?
          do której grupy:)
          • mama_amelii Re: mamo Amelii 11.03.11, 18:35
            Nie nie chodzi:)Jak pisałam wyżej jestem spoza rejonu(Bacieczek i Tbs-ów),więc nawet szansy bym nie miała,bo wiem jak cięzko jest się tam dostać:)PS 82 jest super,byłam,widziałam,słyszałam:).
            Do szkoły z tego co się orientowałam nie będzie problemu.Musze tylko z rejonowej wziąć kwita,że moja córka nie będzie tam uczęszczała i napisać krótkie podanie.
            • olamortel Re: mamo Amelii 11.03.11, 18:40
              a ja nie jestem zadowlona :/

a Twoja córka do klasy O czy 1?
              • mama_amelii Re: mamo Amelii 12.03.11, 08:12
                Moja córka do 1 klasy,ale za rok w 2012.Jeszcze jeden rok zostanie w przedszkolu(ja jestem bardzo zadowolona ze swojego przedszkola,córka też).W tej chwili w grupie jest 7 osób,a i to super wynik,bo był czas,że chodziło 3-4(ogółem jest 13).Taki okres chorobowy.
                Jeśli chodzi o przedszkole na Herberta to pisałam o wyglądzie,bo byłam tam w środku i jest super.Nie znam pań,ani organizacji.Tutaj mogą wypowiadać się mamy,których dzieci tam chodza.
              • alo76 Re: mamo Amelii 12.03.11, 10:00
                moja dwoja tez chodzi do PS 82 i rowniez nie jestem do konca zadowolona z tej placowki

a co do szkoly na KEN to chyba mnie przekonalyscie ;-)
      • hratli Re: posylacie dzieci do I-wszej klasy na Strazack 12.03.11, 00:07
        mój syn jest w I klasie na KEN i podpisuję się pod wypowiedzią. Nigdy nie odczułam, że szkoła jest jakimś molochem. A dzieje się tam masa rzeczy - wszyscy są zaangażowani.
        • mama_amelii hratli 12.03.11, 08:19
          Mój siostrzeniec też jest w 1 kl na KEN:)W tej chwili klasa liczy 8 osób bo wszyscy chorzy,łącznie z panią.Chyba wszędzie panuje grypa,zap płuc:(i wirusówka.
          Dzieci mojej siostry uwielbiają tą szkołę i swoje panie.Starszej wreszcie nie trzeba nic tłumaczyć po powrocie ze Strażackiej.Tutaj pani tłumaczy,a nie jak na Strażackiej pani siedziała sobie przy biurku ,a dzieci pracowały w ksiązkach same.Na w-fie zostawiała je same na około 15 min i szła na ploty do innej pani itd itp.(a w ciągu tych 15 min działy się różne rzeczy).A najciekawsze jest to,że jak przyszłam po siostrzeńca do świetlicy to pani nie potrafiła mi powiedzieć gdzie dziecko jest.Dopiero po krótkim wywiadzie z dziećmi dowiedziałyśmy się,żę poszedł sobie do sklepiku coś kupić.Raz pani znalazła go za brama szkolną,bo postanowił sobie pójśc do domu(dobrze,że zauważyła,albo jakies dziecko powiedziało)Piszę tu o świetlicy,bo panią od zerówki miał bardzo fajną(p.Agnieszka).
          Teraz świetlica chyba powiększona,ale wtedy to koszmar,dziecko na dziecku,tłum.
          • hratli Re: hratli 12.03.11, 20:44
            u mojego syna teraz 10 osób ;/
            ja jestem bardzo szczesliwa, ze moj syn chodzi do tej szkoly. wiadomo, ze nie sciany i szafki swiadcza o szkole - ale wszystko razem jest wazne.
            tutaj sa 2 swietlice. w jednej sa same klasy 0-1, moj syn dlugo siedzi w swietlicy i nie narzeka.
            fajne jest to, ze szkola non stop cos organizuje. i konkursy i akcje charytatywne, pokazy.
            nie mam co narzekac :)
    • mrowka75 Re: posylacie dzieci do I-wszej klasy na Strazack 22.03.11, 01:13
      Opinia o SP na Strażackiej nie jest najlepsza. Poziom tej podstawówki jest nienajciekawszy. Ale nie wiem nic o poziomie szkoły na KEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka