w.koronkiewicz 22.03.11, 20:02 i żurawie na niebie śpiewają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
competer1 Re: gęsi lecą! 22.03.11, 20:30 Nad Sanikami i Bagienkami było dziś sporo kluczy :). Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: gęsi lecą! 23.03.11, 21:01 Nie ma co sie przyzwyczajać, śniegiem może jeszcze sypnąć. A tak wogole to zimno, wietrzenie i słabo wiosennie, żadnych gęsi nad Dojlidami nie odnotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: gęsi lecą! 23.03.11, 21:17 Panikara. :P Lecą i już.:) Na moim balkonie dziś szpak się wydzierał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: gęsi lecą! 23.03.11, 21:22 Może i panikara, co rano siarczyście sobie klnę pod nosem na te wichry wojny. Za czasów licealnych w dzień wagarowicza śmigałam już w lekkich kurtkach teraz co za chamstwo, ciągle chodzę w ciepłym płaszczu. Mam autentycznie dość. Odpowiedz Link Zgłoś
followthesun Re: gęsi lecą! 23.03.11, 21:28 I zmarźlak z Ciebie. :))) Żadnych płaszczy nie noszę od ponad tygodnia z okładem. Ale jestem nienormalna. ;) Wiosnę w ten sposób przywołuję . :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: gęsi lecą! 24.03.11, 07:37 Płaszcze, kalesony, swetry i puchate kurtki. To wszystko nie ma znaczenia, kiedy się zasuwa łopatą na działce. zaczynamy w puchowej kurtce i w swetrze. potem zdejmujemy kurtkę i zasuwamy w samym swetrze. potem zdejmujemy sweter i zakładamy kurtkę. potem jesteśmy juz tak mokrzy, że biegniemy do domku, by zmienić podkoszulkę i znów założyć na siebie sweter i kurtkę. sikorki śmieją się do nas z krzaków. a wysoko ciągną kluczami żurawie. na malutkim ognisku palimy stare gałązki i zgrabione z trawnika zeszłoroczne liście i trawy. jesteśmy tak umordowani, że nie chce nam się rozpalać już żadnego grilla, tylko wsadzamy kawał kiełbasy do słoika z musztardą i ogryzamy ja niczym ludożercy swych bliźnich. nad głową pokrzykuje raddośnie kolejny klucz gęsi Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 zegnaj seks, witaj, sloiku z musztarda....:) 24.03.11, 13:28 w.koronkiewicz napisał:(...) > jesteśmy tak umordowani, że nie chce nam się rozpalać już żadnego grilla, tylko wsadzamy >kawał kiełbasy do słoika z musztardą i ogryzamy ja niczym ludożercy swych bliźnich.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Re: gęsi lecą! 24.03.11, 16:47 Widziałem lecące żurawie dziś. Wreszcie nadlatują. Ale skowronki to na polu, na które wyprowadzam psa słyszałem już prawie miesiąc temu. Ani chybi zahartowane. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: gęsi lecą! 25.03.11, 21:50 W okresie lęgowym też będziesz tam psa wyprowadzał? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
brutt Re: gęsi lecą! 24.03.11, 17:46 Działka! Piękna sprawa. Czy jeszcze w obrębie Białegostoku lub w samym sprzedają działki? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Przed nadejściem zimy... 24.03.11, 19:30 ....moja działka jest tak przygotowana (czyt. wypicowana) że teraz to tylko wertykulator i porozcinanie sznurków na krzaczorach. Narazie roboty nima więc wracam do tematu: tak jestem zmarźlakiem, dzis dodatkowo włożyłam czapkę i rękawiczki. Nastrój w dalszym ciągu negatywny z powodu tego p#$%^#@#%^ wichru! No dobra słyszałam dziś jakieś opętańcze ptasie trelo-wrzaski ale to nie były żurawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 przed nadejściem wiosny...wertykulator....:)! 26.03.11, 17:23 brzmi, jak zaproszenie...:)! shiva772 napisała: > ....moja działka jest tak przygotowana (czyt. wypicowana) że teraz to tylko wertykulator (....) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: gęsi lecą! 24.03.11, 21:21 brutt napisał: > Działka! Piękna sprawa. > > Czy jeszcze w obrębie Białegostoku lub w samym sprzedają działki? nie tylko w obrębie w samym...też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: gęsi lecą! 24.03.11, 21:23 w.koronkiewicz napisał: > Płaszcze, kalesony, swetry i puchate kurtki. To wszystko nie ma znaczenia, kied > y się zasuwa łopatą na działce. zaczynamy w puchowej kurtce i w swetrze. potem > zdejmujemy kurtkę i zasuwamy w samym swetrze. potem zdejmujemy sweter i zakłada > my kurtkę. potem jesteśmy juz tak mokrzy, że biegniemy do domku, by zmienić pod > koszulkę i znów założyć na siebie sweter i kurtkę. sikorki śmieją się do nas z > krzaków. a wysoko ciągną kluczami żurawie. na malutkim ognisku palimy stare ga > łązki i zgrabione z trawnika zeszłoroczne liście i trawy. jesteśmy tak umordowa > ni, że nie chce nam się rozpalać już żadnego grilla, tylko wsadzamy kawał kiełb > asy do słoika z musztardą i ogryzamy ja niczym ludożercy swych bliźnich. nad gł > ową pokrzykuje raddośnie kolejny klucz gęsi A to ci się upiekło. Na mojej wiosce to nadgorliwa straż miejska mandat za zadymianie całej okolicy substancjami nieznanymi by wlepiła,a dodatkowo za perwesyjne sztuczki z rozbieraniem i ubieraniem - no przeca młodzież patrzy i ona się uczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: gęsi lecą! 25.03.11, 07:07 w temacie zadymiania i rozbierania się pod okiem strasznej straszy miejskiej pisać nie będę. za chwilę w każdym ogródku dymić będzie grill i na każdej działce rozłożony zostanie kocyk, na którym nasmarowany tłuszczem opalać się będzie cellulit. maj i czerwiec przyniesie abolicję dla rozebranych zadymiarzy. słów kilka na temat kupna działki. moja wspaniała teściowa, rok temu nabyła drogą kupna ogród działkowy przy ulicy Ciołkowskiego. już śpieszę donieść, że nie w miejscu gdzie powstać ma kampus, lecz po drugiej stronie ulicy. od strony lotniska. ogródek taki można nabyć już za kilka tysięcy złotych. cena zależy od wielkości i stanu altany. oraz położenia działki, działki w sąsiedztwie akcentu zoo, są droższe. ale w każdym ogrodzie działkowym, znajdzie się z pewnością ktoś, kto zamierza swą działkę sprzedać. własny kawałek ziemi z ogródkiem dostarcza zaś takiej satysfakcji, że trudno to wprost opisać. pozdrawiam miłośników łopatki i grabek Odpowiedz Link Zgłoś
fritz_freiherr_zu_frommenthal Re: gęsi lecą! 25.03.11, 18:11 - Tez zgadzam sie z tym "przyciaganiem" ziemskim. Nic tak dobrze nie przyciaga jak grawitacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 w lewo, czy w prawo...? 26.03.11, 17:28 fritz_freiherr_zu_frommenthal napisał: (....) > Nic tak dobrze nie przyciaga jak grawitacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: gęsi lecą! 26.03.11, 17:40 wlasny kawalek ziemi z ogrodkiem, dostarcza tyle, klopotow,ze trudno to wprost opisac...!!! w.koronkiewicz napisał: (...) > własny kawałek ziemi z ogródkiem dostarcza, zaś takiej satysfakcji, że trudno to wprost > opisać.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: gęsi lecą! 27.03.11, 20:57 Ktoś mi tu kiedyś napisał, że jestem optymistką, jak każdy kto pracuje w budżetówce. Śpieszę donieść, że coś się zmieniło w temacie. Na tą parszywą pogodę brak słow. Wicher ciągle hula, temperatura oscyluje około zera a po zacienionej stronie domu z rynny wisi mega sopel, od trzech dni nie zminiejszył się ani o milimetr. Czy napewno mieszkam tu gdzie wy? Czy może w mojej części miasta jest jakiś specjalny mikroklimat? Podobno w tygodniu ma padać śnieg. Super. Także Bogo, może sie spotkamy w Australii, kusi mnie emigracja na antypody. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: gęsi lecą! 27.03.11, 21:10 Na przedmieściach bywa nawet 4 stopnie mniej niż w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: gęsi lecą! 31.03.11, 16:32 nie bardzo wiem, jak ci odpowiedziec..... jak cie kusi emigracja na antypody, to przepraszam, ale nie wiem , gdzie to jest....! ja zyje w melbourne...ktore jest miastem, w australii... ty zyjesz, w bialymstoku, ktore jest miastem w europie.... moje miasto, ma sie do australii , tak samo, jak twoje do europy.... inaczej, jest unikalne....:) jezeli chcesz , tu emigrowac , zeby zyc, to polecam... ! zyje sie spokojnie, nudnie,.... jak w niewodnicy koscielnej, ale bez jej stresow....:) shiva772 napisała: (...) > Także Bogo, może sie spotkamy w Australii, kusi mnie emigracja na antypody. Odpowiedz Link Zgłoś