anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 27.02.02, 10:46 Ralston to nie byloby sprawiedliwe! ustapiles mi pola. kubek dla Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bialystok Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 27.02.02, 10:48 już napisałem w innym wątku, ale jeszcze raz napiszę... 5000 post należy do ralstona (licznik odrobinę się późni) ale Ania jest niesamowita i jej również należy się kubek... i go dostanie... przyślijcie mi namiary na siebie na maila redakcja.bialystok@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 27.02.02, 10:52 anka1 napisał(a): > to ja sie zastanowie:))) Nie zastanawiaj sie, tylko jak daja to bierz. Chcialem Cie "rozprowadzic" jak kolarze w peletonie na pierwsza pozycje na mecie. Tylko przy odswiezaniu ten licznik pokazywal mi o jedna pozycje mniej. A wszystko mialem wyliczone... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 27.02.02, 10:53 a widzisz jest jakas sprawiedliwosc na tym swiecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro !!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 11:10 Gratuluje obojgu! Kawał dobrej roboty! Whitestock jest z Was dumny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
korni Re: !!! 27.02.02, 12:21 :))) to i ja sie przylacze .... GRATULUJE a kubkow nigdy za duzo podobno.... pozdrawiam forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: !!! IP: *.csk.pl 27.02.02, 12:35 Gratulacje dla wszystkich kubkowiczów!!!!!! a przy 6000 może by tak redakcja zaproponowała skrzynke piwa, w końcu nie samymi kubkami człowiek żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: !!! 27.02.02, 13:02 tylko jedna?:))) to stanowczo za malo na nas wszystkich:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: !!! IP: *.csk.pl 27.02.02, 13:07 Oooo, widzę, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)))) a tak zupełnie na marginesie to przydałyby sie jakieś fajne kufle do tego piwa... bo tak z kubka?... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: !!! 27.02.02, 13:10 jak piwo dobre to mozna i z gwinta:))) ale co kufel to kufel zwlaszcza niebrzydki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: !!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 18:34 Dobra myśl! Przy takiej nagrodzie i emocje i zaangażowanie będą większe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: !!! IP: *.biaman.pl 27.02.02, 18:53 Gratuluję!!!.Wszystkim.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Jestem za skrzynką piwa!!!! IP: *.csk.pl 27.02.02, 20:07 Tylko co na to UStawa o wychowaniu w trzeźwości i zapobieganiu alkoholizmowi???? Wyjdzei, ze Gazeta rozpija Forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Jestem za skrzynką piwa!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 23:33 Eee, jedną skrzyneczką?... A - wiecie jak się przejawia palnowanie długoterminowe u mężczyzn? Kupują dwie skrzynki piwa zamiast jednej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 27.02.02, 21:41 Ani kubas sie nalezy bez dwoch zdan. Ale Ralstonowi rowniez. Po pierwsze to on byl 5000, a po drugie kazda jego wypowiedz jest fajna i przyjemna. Gratulacje! Oka Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 09:35 Oka, dzięki za ciepłe słowa, ale z tymi moimi wypowiedziami to... nie zawsze są miłe. Tak czy inaczej pozdrawiam transoceanicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 13:47 a to widze ze polowa forumowiczow- białostocewiczów :)))zza oceanow nadaje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 13:50 Prostuję: ode mnie do Oki jest transoceanicznie, co oznacza, że jestem na białostockim brzegu oceanu. Dla Ciebie Aniu pozdrowienia jak najbardziej krajowe... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 13:57 Ralston dla Ciebie bialostockie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 14:03 anka1 napisał(a): > Ralston dla Ciebie bialostockie!:) No to się jednak wzruszyłem... Szkoda, że w mail-u nie można śledzikować, bo białostockie koniecznie muszą być z charakterystycznym zaśpiewem... Chociaż - gdyby tak wymyślić specjalny alfabet do jęz. białostockiego...? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 15:36 jak wymyslisz to etat w gazecie masz jak w banku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 28.02.02, 17:08 Miękkie "l" wydaje się być proste - wystarczy kreseczka u góry. Ze specyficznym "ś" i "dź" będą problemy, bo kreseczka już jest. Może dodatkowy ogonek u dołu jak w "ą" i "ę". Albo zamiast kreseczki - mała rybka u góry (tzn. śledzik)... A co do pracy redakcyjnej, to epizod dziennikarski mam już za sobą... Pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 28.02.02, 21:56 Ralston, Ty to masz glowe. Fajny pomysl. Jest jednak maly problem.Da sie napisac recznie, tylko jak to wydrukowac? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 01.03.02, 09:38 Gość portalu: Oka napisał(a): > Ralston, Ty to masz glowe. Fajny pomysl. Jest jednak maly problem.Da sie > napisac recznie, tylko jak to wydrukowac? A to już sprawa dla informatyków. Ja miałem tylko wymyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 28.02.02, 21:52 Czesc, Ralston bardzo spodobalo mi sie okreslenie "bialostocki brzeg oceanu". Kiedys widzialam na murze napis "Suwalki zadaja dostepu do morza". Tez dobre, nie? Oka Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 01.03.02, 10:21 jesli juz jestesmy przy napisach na murach i murkach to kiedys byl fajny na jednym z blokow przy Bialowny. narysowany wodnik szuwarek a podpis brzmial : prezydent stawow zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 01.03.02, 14:41 To mi przypomnialo tekst wypisany na scianie pawilonu na Dziesiecinach. Truizm skadinad, ale cytuje: "Gdzie kucharek 6 tam cycek 12" Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 01.03.02, 18:07 z hasel lekko rasistowskich :) <Polska dla Polakow ziemia dla ziemniakow!> nie pamietam gdzie to widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 01.03.02, 23:32 A ja widzialam w Jarocinie na smietniku: Przerobic czolgi na wolgi. Kto z Was byl w Jarocinie? Oka Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 04.03.02, 10:18 ja sie wybiore jak festiwal znow zrobia:) a ostatnio widzialam taki napisik < nie kradnij! wladza nie lubi konkurencji> na budynku przy rynku w jednym z miast naszego pieknego wojewodztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
korni Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 04.03.02, 12:36 > Kto z Was byl w Jarocinie? > Oka a w ktorym roku Oka , moze razem tam bawilismy ???? bo ja po 84 przestalem tam bywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 04.03.02, 23:59 Obawiam sie, ze razem sie chyba tam nie bawilismy. Ja imprezowalam w Jarocinie w koncowych latach 80-tych. Wspominam te miasteczko z usmiechem na twarzy. Kiedys to bylo super miejsce. Szkoda, ze juz nie kontynuuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 IP: 212.244.184.* 05.03.02, 14:29 A co w kubeczku będzie pływało? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 05.03.02, 18:16 dzis to moglyby byc wsciekle psy! moze to by humor poprawilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralston Jest kubek! IP: *.pepsico.plusnet.pl 12.03.02, 11:04 Wczoraj wieczorem otrzymałem pocztą kubek. Jest półprzezroczysty (biały,matowy) z logo gazeta.pl. Marzyłem, żeby miał jakiś białostocki akcent. Kubek akcentu nie ma, za to akcent dołożono do paczki osobno... Wielkie podziękowania dla Redakcji. Aniu, co z Twoim kubeczkiem? Czy już piłaś z niego herbatę/kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest kubek! IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.03.02, 22:19 Brzmi intrygujaco.Coz to takiego, ten "bialostocki akcent"? Mam nadzieje, ze to jakas flaszeczka wyprodukowana w bialostockim Polmosie. Oka Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest kubek! Ralston 13.03.02, 10:31 jakas przesylka czeka na mnie na poczcie, moze to kubek? nie wiem bo jeszcze tam nie dotarlam. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! Ralston 13.03.02, 10:38 Ja zawsze daję parę złotych mojej Pani Listonoszce, może dlatego przynosi mi paczki do domu... Daj znać jak odbierzesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korni Re: Jest kubek! Ralston 13.03.02, 10:48 jej , to powaznie z tymi kubkami , a ja gupi myslalem ze tylko trojke stac na wlasne kubki , wyrazy podziwu dla Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest kubek Korni 13.03.02, 10:54 moze poczekaj az kubek Ralstona zobaczysz na wlasne oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek Korni 13.03.02, 11:35 Polmosu w paczce nie bylo, w zwiazku z tym nie powinno sie poddawac w watpliwosc istnienie kubka. Gdybym najpierw pokosztowal Polmosu, kubek moglby sie okazac urojeniem... Ale moze potrzebne jest jeszcze swiadectwo Ani, zeby sie przekonac ze kubek jest rzeczywisty a nie wirtualny... Aniu czekamy na potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! do Oki 13.03.02, 10:47 Oka, w Polmosach nie gustuję... Zresztą taki białostocki akcent mam nawet u mnie na obczyźnie - wystarczy pójść do najbliższego sklepu... W paczce był... C.D.N. Ciąg dalszy nastąpi jak Ania odbierze swoją paczkę. Nie chcę jej psuć przyjemności rozpakowywania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest kubek! do Oki IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.03.02, 00:03 Chyba umre z ciekawosci. A tak swoja droga - gdzie jestes? Napisales, ze "na obczyznie". Gdzie konkretnie? Oka Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! do Oki 14.03.02, 09:41 Gość portalu: Oka napisał(a): > Chyba umre z ciekawosci. > A tak swoja droga - gdzie jestes? Napisales, ze > "na obczyznie". Gdzie konkretnie? > Oka W Warszawie. A konkretnie na Bielanach... Pozdrawiam transoceanicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest kubek! do Oki 14.03.02, 13:37 no prosze a mowia ze Warszawiacy niesympatyczni:) a tu sie trafil chwalebny wyjatek najwyrazniej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralston Re: Jest kubek! do Ani1 IP: *.pepsico.plusnet.pl 14.03.02, 15:58 anka1 napisał(a): > no prosze a mowia ze Warszawiacy niesympatyczni:) a tu sie trafil chwalebny > wyjatek najwyrazniej:))) No to jak Cię lubię, tak tu przegięłaś... Wyzywać mnie od Warszawiaków! Przecież piszę, że jestem tu na obczyźnie... Ja jestem człowiek Wschodu a nie Warszawiak. A tak zupełnie na marginesie, to do Warszawiaków nic nie mam. Może dlatego, że wokół siebie mam ludzi: z Sokółki, Rajgrodu, Białegostoku, Supraśla, Siedlc, Lublina, Stalowej Woli, Nowego Targu, Gdańska, Katowic itd. itp. A prawdziwych Warszawiaków jakoś niewiele... Pozdrawiam chłodno :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest kubek! do Ani1 14.03.02, 16:06 w takim razie repozdrawiam wschodnio-chlodnio:) Santor spiewala kiedys ze < najpiekniejszw Warszawianki to przyjezdne...> Warszawiacy najwyrazniej tez:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! do Ani1 14.03.02, 16:13 A i owszem, znam kilka bardzo ładnych Warszawianek importowanych ze ściany wschodniej... Coś jest w tym śpiewaniu Santorki... Rerepozdrawiam. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! do Ani1 14.03.02, 17:25 Nie doczekałem się na rererepozdrowienia. Spadam do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest kubek! do Ani1 15.03.02, 10:39 Przepraszam Ralston, ale czasem nie moge sie pozegnac jak czlowiek bo mi portal paskudne sztuczki robi. i wtedy tez spadam, zeby nerwow nie tracic. rererepozdrawiam:))) wyszlo mi to jak Tymowi parodiujacemu spikerke:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest kubek! do Ani1 15.03.02, 10:48 Ty mi tu już nie rererepozdrawiaj, tylko gadaj, czy odebrałaś już kubeczek + podlaski akcent. Oka na pewno nie może usnąć, bo nie wie co było w paczce... Przesyłam ciepłe rerererepozdrowienia, Ral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jest kubek! do Ani1 IP: *.17.79.204.lifespan.org 15.03.02, 22:51 A zebys wiedzial, ze nie moge sie doczekac! Aniu, blagam wybierz sie na poczte i zdradz nam co jeszcze jest w paczce oprocz kubasa. Oka. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 UWAGA UWAGA!!!:))) 16.03.02, 09:39 Oka i Ralston.Reszta ciekawskich tez:) odebralam paczke wczoraj. mam nadzieje ze Redakcja mnie nie wytarga za uszy jak napisze co w niej bylo:) a bylo: 1. kubek - bardzo ladny, a herbatka smakuje z niego ze hmmmm. 2.koszulka z logo Gazety na rekawie. 3. podkladka pod mysz. komputerowa rzecz jasna:))) to teraz mam nadzieje ze wszyscy rzuca sie do pisania postow na naszym forum, beda dostawac kubki a Bialystok Warszawe przebije!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: UWAGA UWAGA!!!:))) 18.03.02, 19:23 anka1 napisał(a): > Oka i Ralston.Reszta ciekawskich tez:) odebralam paczke wczoraj. mam nadzieje > ze Redakcja mnie nie wytarga za uszy jak napisze co w niej bylo:) a bylo: 1. > kubek - bardzo ladny, a herbatka smakuje z niego ze hmmmm. 2.koszulka z logo > Gazety na rekawie. 3. podkladka pod mysz. komputerowa rzecz jasna:))) > to teraz mam nadzieje ze wszyscy rzuca sie do pisania postow na naszym forum, > beda dostawac kubki a Bialystok Warszawe przebije!:) A niech i tam sobie targa za uszy! Wirtualne targanie tak mocno nie boli. (Mam nadzieję). Ja w swojej paczuszce znalazłem oprócz rzeczy, o których pisze Ania również album ze zdjęciami z Podlasia (z terenu obecnego województwa). Pooglądałem sobie i bardzo mi się zatęskniło... oj bardzo... Wyglądam sobie przez okno a tu tylko smutna, robotnicza Wola... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: UWAGA UWAGA!!!:))) 19.03.02, 11:27 Ralston a na chwile chociaz nie mozesz Woli porzucic i przyjechac,zeby tesknota tak nie dokuczala? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Tęsknota 19.03.02, 18:37 Z ochotą bym Wolę porzucił (może też być z Ochotą bym Wolę porzucił + z Ursynowem, Mokotowem itd.) ale na razie mam obłożonych kilka najbliższych weekendów i raczej nie ma o tym mowy. Pozostaje oglądanie albumów (mam dwa z Podlasia/Mazur) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Tęsknota 20.03.02, 10:39 szkoda. ale zycze zebys wytrzymal, a jak przyjedziesz to sobie w naturze cale podlaskie piekno poogladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Tęsknota 20.03.02, 18:36 anka1 napisał(a): > szkoda. ale zycze zebys wytrzymal, a jak przyjedziesz to sobie w naturze cale > podlaskie piekno poogladasz. Kawałek tego podlaskiego piękna w naturze mam w domu, bo sprawiłem sobie do mieszkanka mebelki do kuchni z podlaskich brzóz. (Oj, zaraz na mnie napadną ekolodzy!) Gdzie tam im do prawdziwej Puszczy, ale zawsze chociaż kawałek. A meble wykonał a jakże! - stolarz z Wasilkowa. Warszawskim nie wierzę... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Tęsknota 20.03.02, 18:43 Ralston poprosze o jego adres! i pst bo tez od ekologow oberwe! pozdrawiam i uciekam do domku! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Tęsknota 20.03.02, 19:04 Uciekaj do domku, a jak bedziesz uciekać przesiądź się kilka razy na inny autobus i oglądaj uważnie za siebie, czy Cię jakiś ekolog już nie tropi...? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 20.03.02, 19:09 My sobie tu tak gadu gadu na tym 5000-nym wątku, a tu już niepostrzeżenie zbliża się 6000. Jutro o tej porze ani chybi będzie już po wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 21.03.02, 10:22 a moze nawet wczesniej! ciesze sie ze forum sie tak ozywilo! aha a ekolog zaden mnie nie dogonil, bo kaszlak zasuwa jak maly parowozik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jest 5000 - kubek dla Ani 1 22.03.02, 09:00 A czy dogonił Cię mój mail z adresem stolarza? Sprawdź pocztę. Pozdrawiam, Ral Odpowiedz Link Zgłoś