Dodaj do ulubionych

Primus Inter Pares historyków

24.06.04, 18:01
profesor A.Wyczański jest jednym z najwybitniejszych historyków polskich w XX
wieku. Trudno sobie wyobrazić badanie epoki nowozytnej w Poslce, czy historii
ekonomii bez odwoływania się do jego prac. Niech nam zyje jeszcze wiele lat
pozdr
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Primus Inter Pares historyków 24.06.04, 18:04
      Należy podkreślić, że prof. A Wyczański należy do najwybitniejszych polskich
      naukowców i jest w tym gronie chyba jedynym który jest związany z Białymstokiem.
      Z Białymstokiem związanych było kilka jeszcze innych osób luminarzy nauki w
      Polsce takich jak prof. Wipszycka, czy prof Wyrobisz.
      pozdr
      • Gość: kotwicz Re: Primus Inter Pares historyków IP: *.teradyne.com 24.06.04, 18:14
        Pozostal jeszcze Alex, owszem "wybitny" nie powiem.
        Jego zwiazkow z miastem, Bialystok do dzis sie wstydzi.

kotwicz
        • Gość: santiago Re: Primus Inter Pares homofilów i antypolaków IP: 217.153.197.* 26.06.04, 09:33
          jak zwykle wygrywa alex....

• Gość: Proton Re: Primus Inter Pares historyków IP: *.stroma.bial.pl 02.07.04, 03:10
          Lubię czytać takich "rzeczowo" piszących ludzi, których stać jedynie na "luźną"
          krytykę bez "dawania" czegokolwiek od siebie. Proszę błyśnij trochę od siebie,
          widzę u ciebie tylko pustkę. A co do tego goscia Alex'a to jeden z niewielu
          ludzi na łamach tego forum, którzy mają cokolwiek do powiedzenia niz wyzywanie
          sie od roznych takich tam "przyjemnieczków". A co do Wyczana to całkiem
          przyzwoity z niego profesor jedna z niewielu chlub naszego uniwersytetu.
          • Gość: jarek-ny Re: Primus Inter Pares historyków IP: *.phil.east.verizon.net 03.07.04, 01:58
            Nie mam zadnego zdania o historykach wymienionych przez alexa. To nie moja
            dziedzina i na tym sie nie znam. Dla mnie autorytetem jest moim zdaniem
            bezstronny Norman Davis. Slyszalem, ze jego ksiazki dostepne sa rowniez w
            jezyku polskim.

Przypomniala mi sie inna historia z bialostockiego srodowiska naukowego.
            pewien "wybitny" i powszechnie ceniony wykladowca w swojej pracy doktorskiej
            badal sklad kalu (czyli gowna) kurczakow. Poniewaz wedlug niego gowno z PGR-ow
            mialo lepszy sklad niz gowno ze spoldzielni produkcyjnych, nie mowiac o gownie
            z gospodarstw indywidualnych, Z tego to naukowiec wysunal blyskotliwy wniosek o
            wyzszosci PGR-ow nad spoldzielniami produkcyjnymi oraz beznadziejnej
            przyszlosci dekadenckich gospodarstw indywidualnych. Oczywiscie ta politycznie
            (owczas) poprawna praca naukowa dala mu awanse i uznanie. Nie wiem czy dzis
            ten "wybitny" naukowiec jeszcze pracuje, ale kilka lat temu jeszcze prowadzil
            wyklady.
          • ormond Re: Primus Inter Pares historyków 03.07.04, 08:55
            Poczytaj wiecej wypowiedzi sandiego. Jest tak zarozumialy (albo jeszcze lepiej
            z angielska: full of shit), ze wydaje sie, ze kazda bzdura, ktora wypowie, to
            rodzaj wyroczni... i tejego zalosna sygnaturka armyof god. Strasznie slaby musi
            byc ten jego god, ze az potrzebuje armi. Caly sandiego jest wlsnie taki,
            nieustannie konfrontacyjny, szukajacy konfliktu, dla samego konfliktu, zeby
            wszystkim wokolo pokazac swoja "swiatobliwosc" i "prawomyslnosc".
            Malo mu forum w bydgoskiego i torunskiego, to jeszcze zasmieca swoimi
            wypocinami forum Bialystok. Mamy szczescie do tych pomylencow: najpierw
            oszolom, teraz on.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka