Dodaj do ulubionych

Jacek Dobrzyński

18.12.25, 10:30
Portal Niezalezna.pl dotarł do dokumentów z Instytutu Pamięci Narodowej, które rzucają nowe światło na przeszłość Jacka Dobrzyńskiego, obecnego rzecznika prasowego ministra-koordynatora służb specjalnych Tomasza Siemoniaka. Okazuje się, że w 1986 roku Dobrzyński wstąpił do Ochotniczej Rezerwy Milicji Obywatelskiej (ORMO), należał także do komunistycznego Związku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej (ZSMP). Dobrzyński w ostatnich miesiącach wielokrotnie ostro atakował historyka i szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego, prof. Sławomira Cenckiewicza. Byłeś w ZOMO byłeś w ORMO teraz jesteś za Platformą. x.com/MarekSzafr/status/2000840612795572361.
Obserwuj wątek
    • bobislaw.borboje Jacek Dobrzyński na prezydenta! 18.12.25, 11:05
      Pan Samochodzik też był w ORMO.

Wielu prominentnych solidaruchów było w ORMO.
      Piotr Duda nawet wprowadzał z RPK-74 w ręku stan wojenny.
    • don.kulawy Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 11:12
      Od długiego czasu zastanawiam się dlaczego prawicowa swołocz nie przyczepia się do osób piastujących wysokie stanowiska w PZPR. Przecież to oni rządzili PRL-em, a cala reszta to były tylko narzędzia w ich reku.
    • don.kulawy Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 11:56

Jacek Dobrzyński
      @JacekDobrzynski
      Od wczoraj wyznawcy i partyjni towarzysze pana Cenckiewicza z dziką radością rzucili się na obijanie mnie i mojej rodziny. Posypały się obelgi, wulgaryzmy, a nawet pogróżki.
      Zacznijmy od początku. W latach siedemdziesiątych jako pacholę zostając zuchem, przywdziałem harcerski mundurek z białym pasem, koalicyjką i mankietami. Formacja ta nazywała się MSR czyli Młodzieżowa Służba Ruchu. Blisko 40 lat temu kontynuując swoje dziecięce zainteresowania zostałem społecznym inspektorem ruchu drogowego. Funkcja ta polegająca wyłącznie na dbaniu o bezpieczeństwo na drogach była w strukturach ówczesnej ochotniczej milicyjnej rezerwy. Wspólnie z kolegami walczyliśmy z piractwem i drogową bandytką, zatrzymywaliśmy siejących śmierć pijanych kierowców, spotykaliśmy się z dziećmi na szkolnych pogadankach, ucząc ich bezpiecznych zachowań na drogach. Swoją pasję rozwijałem dalej, zostając policjantem podlaskiej drogówki. Nigdy tego nie ukrywałem, nikomu krzywdy nie zrobiłem i nie mam powodów do wstydu.
      To wszystko cenckiewiczowskim akolitom dało parę do ataków na mnie i moją rodzinę. Wyrzucając swoje frustracje życzyli mi wszystkiego najgorszego łącznie ze śmiercią. Jeżeli myślicie, że te plugawe wylewanie na mnie cystern hejtu i pomyj powstrzymają mnie od bieżących aktywności, to jesteście w błędzie. Waszych gróźb się nie ulęknę.

https://pbs.twimg.com/media/G8W_zX8WoAAIZwQ?format=jpg&name=large
    • e-zybi Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 12:47
      Nie ZOMO i ORMO czyniły z człowieka bohatera,
      być w PiSie to dopiero rozumem poniewiera...
      Klapki na oczach, przekaz dnia prezesa skąpy,
      i już tacy jak boggi_dan uderzają i wyją w trąby.

Dwoją się i troją, śmietnik historii przekopują,
      Boga wzywając na świadka, na rodaka plują.
      A co to za religia co lżyć tak bliźniego pozwala,
      diabeł na tygodniu, niedzielą Boga wychwala? ;)

Wredni to ludzie, a do tego umysłowo prości,
      o wartości nie stanowi to kto w kościele gości.
      Być człowiekiem powinno się w każdym calu,
      a nie tylko na wiecu i PiSowskim balu...

zbi
      • dunajec1 Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 13:19
        Taniarada moze to przeczyta ale czy cos pomysli? Watpie.
        • m.c.hrabia Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 13:36
          Taniocha to bezmózg
      • boggi_dan Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 13:44
        e-zybi napisał:

> Nie ZOMO i ORMO czyniły z człowieka bohatera,
        > być w PiSie to dopiero rozumem poniewiera...
        > Klapki na oczach, przekaz dnia prezesa skąpy,
        > i już tacy jak boggi_dan uderzają i wyją w trąby.
        >
        > Dwoją się i troją, śmietnik historii przekopują,
        > Boga wzywając na świadka, na rodaka plują.
        > A co to za religia co lżyć tak bliźniego pozwala,
        > diabeł na tygodniu, niedzielą Boga wychwala? ;)
        >
        > Wredni to ludzie, a do tego umysłowo prości,
        > o wartości nie stanowi to kto w kościele gości.
        > Być człowiekiem powinno się w każdym calu,
        > a nie tylko na wiecu i PiSowskim balu...
        >
        > zbi
        >
        Ciekawi mnie raz piszesz bo pod nickiem strzał w punkt. którego wygasiłem, raz e-zybi. Twardogłowy znudzony swoim życiem człowiek. Który nic nie umie wybelkotać, tylko PIS i PIS. Parę dni temu nie zdążyłeś się przelogować. Ten też muszę wygasić. Bo latasz za mną jakbyś sraczki dostał.
        • e-zybi Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 14:09
          Bredzisz jak każdy PiSior, dziwi mnie tylko, że co głupszy osobnik to mądrzejszego udaje. Krążysz jak ćma koło płomienia…gaś byś „talentu” nie spalił 😉
    • boggi_dan Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 13:55
      Rzecznik Tomasza Siemoniaka jest z niej bardzo dumny. Dobrzyński przywołując działalność w Młodzieżowej Służbie Ruchu oraz później jako społeczny inspektor ruchu drogowego, funkcjonujący w strukturach ochotniczej rezerwy milicyjnej, zapewnia: „nikomu krzywdy nie zrobiłem i nie mam powodów do wstydu”. Żali się na Onecie. Śpij spokojnie ORMO czuwa. Bezpardonowo atakował Cenckiewicza. A tu znalazł kij na .......
      • e-zybi Re: Jacek Dobrzyński 18.12.25, 14:12
        Cenckiewicza nie trzeba atakować, macie coś wspólnego, co was wyróżnia z tłumu 😉
        • bobislaw.borboje Re: Jacek Dobrzyński 22.12.25, 21:33
          Może łykają te same tabletki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka