Dodaj do ulubionych

Zmasowany atak Chińczyków na białostocki handel

04.07.12, 07:54
1. "Zmasowany atak Chińczyków na białostocki handel" - jedno 'centrum' - niewielki sklep - to zmasowany atak?
2. Tylenda: "Obawiam się, że moi stali przedsiębiorcy mogliby tego nie wytrzymać" - no pewnie, że Pan Karol będzie bronić leniwych kumpli, którzy dorobili się spekulując tuż po upadku komunizmu.
3. Może wreszcie sytuacja zmusi lokalnych handlarzy do zwiększenia konkurencyjności, poprawy kultury obsługi klienta czy zwiększenia asortymentu. Może wreszcie wchodząc do sklepu przestaniemy się czuć jak w filmie Barei.

Obserwuj wątek
    • tojamyszka Zmasowany atak Chińczyków na białostocki handel ? 04.07.12, 09:42
      A daj Boże żeby to był zmasowany atak na naszych wielkich i nieusuwalnych . Cała Polska sie rozwija tylko Podlasie sie zwija . I to dzieki komu? Jak myslicie ? Ano wybieramy do władz takich ludzi z zwiazanych ze srodowiskiem Rodio maryjnych , a potem zamiast uderzyć się we własne piersi bijemy sie w cudze , najchetniej obarczając za wszystko zło PO . Zacznijmy od siebie . Jak idziemy do wyborów to czytajcie listy , nie partie , ale nzawiska . Czytajmy co kto zrobił i kim jest , a nie głosujemy na Kurskich i jemu podobnych , Dworzanskich bo to jedynie słuszna partia . Guzik mnie obchodzi skad on sie wywodzi .moze być nawet z piekla rodem , ale jesli ma w planach rozwój , jesli będzie walczył skutecznie o pieniadze na nasz region to bede go popierac . Nie muszę stac obok niego w kosciele . Jak wołałam o lotnisko , to " zeloni" pluli na mnie i mówili , że sie uczepiłam , ze to nie potrzebne . czy teraz też tak cienko spiewają ? Wszędzie sie opłaca tylko nie u nas . I zostalismy z tyłu . Pełzamy i to jak raczki w odwrotnym kierunku . Urzad Marszałkowski juz nie wystawia piersi Marszałka ale jego zastepcę. Dość ukrywania sie w limuzynach , czas wyjsc na zewnątrz i pogadać z mieszkancami . Tak jesteśmy winni , ze nie ma u nas zrywu , że nie umiemy bić się o nasze miejsce . Narzekamy ze jest nas coraz mniej . To prawda , bo wiekszośc naszych młodych bierze nogi za pas i znika w Europie . To podziekujcie Panu Marszałkowi , Panu Wojewodzie , ze do tego doprowadzili nasze wojewodztwo . Ja juz wiele lat temu mówiłam , ze wkrotce będziemy Najwiekszym Skansenem Nowoczesnej Europy i zadna satysfakcja , ze teraz za mna powtarzaja to inni . A wystarczyło juz kiedys kupić kufajke i dóz drabiniasty Marszałkowi . Zatem albo moje ukochane Podlasie sie obudzi i zaczniemy działac , albo ... narzekajmy sami na siebie . To nie sztuka mówić, nie ma pracy . Mamy taki piekny region i tak niedoinwestowany , że wiele lat potrzeba by dorównac przynajmniej do srodka . Ale to jednoczesnie daje szanse na prace , na rozwój przedsiebiorczości . Mam dość krzykaczy , pieniaczy i narzekaczy . Może by tak wziąc sie do pracy Panowie ? Bo koniec Wasz juz bliski . Za chwile nowe wyboryi za chwilę będzie po was . Tylko , ze niektorzy maja juz swoje prawa emerytalne i pospadaja jak koty na 4 łapy . A szkoda , bo chetnie choc na rok zafundowałabym im zycie jak przecietnemu Podlasiakowi . A teraz dio Zielonych , tworzę partię, stowarzyszenie "ANTYZIELONI" kto sie do mnie przyłaczy? Potrzebuje członków by móc załozyc organizację. Taka organizacja na sens , bo jak dotad wszystko torpedują i nie ma nikogo kto by im pokazał kciuk . Władze korzystają z tego , że można nic nie robic i dobrze zyć , zawsze opierając sie na ekspertyzach pseudoorganizacji . Chcecie miec wszedzie blisko , chcecie zeby przyjechali do nas inwestorzy , z Chin takze , chcecie by Wasze dzieci nie wyjechały w swiat , chcecie by było zdrowe powietrze , zdrowa zywnośc , i własne mieszkania , bez kredytów , bo stac Was będzie na nie ? To do roboty , zatoczyc rekawy i przeciwstawic się nieudacznikom i wiecznym malkontentom . I nie płacic zielonym za ekspertyzy , ale wziąć zycie w swoje rece . Zapraszam do postawienia wszystkiego na nogach , bo juz zbyt długo stoimy na głowie . Zobaczcie sami metropolia nie bedziemy , dotacje tzw Janosikowe sie konczą , nikt nam juz nie da za darmo , wiec czas pasibrzuchom powiedziec do widzenia . teraz my bierzemy sie do pracy , teraz my rozwijamy nasz region . Nigdy więcej impreza typu EURO nie będzie odbywała sie nad naszymi głowani po zachodniej częsci Wisły . Wschód Polski to także Polska Panowie i Panie i to od nas zalezy jak nas będą postrzegać w wielkim świecie . Zatem witajcie Chińczycy , witajcie otwartym sercem . Nie mardzić, brać sie do pracy . W tych sklepach pracuja Polacy i ciesza się , że mają pracę legalnie i zarabiaja pieniądze . Często tego własnie nie daja nasze rodzime firmy zatrudniajace na tzw umowy śmieciowe . Prawdziwie smieciowe , bo jak po tygodniu nie ma kontroli to umowa idzie do kosza a gotówka do reki .
      • Gość: dodeni Re: Zmasowany atak Chińczyków na białostocki hand IP: *.elpos.net 04.07.12, 09:58
        Buehehe no tak, według Ciebie w Urzędzie Miejskim i Marszałkowskim siedzą ludzie Radia Maryja Hahaha. Toż mnie ubawiłeś do łez. Hehehe
        Piękne urojenia, powinieneś iść do lekarza aby zmienił Ci leki.
        • tojamyszka Re: Zmasowany atak Chińczyków na białostocki hand 05.07.12, 09:35
          Przykro , nie dostałam się do lekarza , bo wszystkie terminy ma zajete przez Ciebie . Może byś tak trochę odpuscił. Chyba za długo sie w szkole uczyłes , że stać Cie tylko na taki komentarz . No tak teraz są wakacje , ale czy to zwalnia z myślenia ?
      • at_ta Re: Zmasowany atak Chińczyków na białostocki hand 04.07.12, 10:18
        Skład rady miejskiej bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,109597,8698257,Znamy_juz_sklad_bialostockiej_rady_miejskiej.html - większość z PO.
        • tojamyszka Re: Zmasowany atak Chińczyków na białostocki hand 05.07.12, 09:39
          Jak najbardziej masz rację . Ale jak myślisz czy dostali sie za swoje dotychczasowe zasługi czy przekonania ? Nie ma znaczenia w jakiej partii , ale z kim sie zadaje i jak daleko stoi od ołtarza . A jak kuz wybiora to wówczas dopiero zaczyna się nagonka partyjna . Dlatego tak napisałam . Dlatego wszelkie przejścia miedzypartyjne to zwykły blef , to zwykłe karierowiczostwo . Ważne jest jakie dary i komu sie nosi i do jakiej zakrystii . Dlatego masz racje i dlatego racje ma także przysłowie " pokorne ciele dwie matki ssie "
    • re_x Zmasowany atak Chińczyków na białostocki handel 04.07.12, 16:04
      a ponoć Białystok wg. GW to stolica rasizmu w Polsce , gdzie nawet cudzoziemiec nie może wyjść z domu..a tu proszę bardzo- Chińczycy chętnie prowadzą nawet sklepy ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka