Dodaj do ulubionych

Popularność jeździectwa

IP: *.bialystok.pl 18.03.02, 12:05
Jeździectwo staje się coraz popularniejsze. Powstają nowe kluby, stajnie,
organizuje się coraz więcej zawodów, tyle że ani telewizja ani prasa tego nie
dostrzega! A szkoda, bo jest na czym oko zaczepić. Może w końcu ujrzymy
wiadomość o zbliżających się zawodach... w kwietniu rajdy długodystansowe, w
maju i czerwcu skoki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Etiop Re: Popularność jeździectwa IP: 212.160.211.* 18.03.02, 12:11
      a lubisz patrzeć jak się konki katuje i męczy, czy też czasami bierzesz konika
      na grzbiet.
      • Gość: M-ka Re: Popularność jeździectwa IP: *.bialystok.pl 21.03.02, 10:31
        Jestem jeźdźcem i oprócz tych jadących na rzeź nie widziałam katowanych koni.
        Właściciele dbają o swoje zwierzątka. A jeśli ktoś chce startować, oglądać itd.
        to nie może to być osoba znęcająca się nad zwierzętami. Pozatym jeśli na zawody
        przyjechałoby więcej ludzi, możnabybyło nagłośnić problem katowanych koni i tym
        samym przyczynić się do jego zmniejszenia!
        • Gość: Etiop Re: Popularność jeździectwa IP: 212.160.211.* 21.03.02, 12:06
          oglądałem wielką pardowicką, widziałem parawniki i słyszałem puk, jakoś nie
          przemawia to do mnie, że było tym zwierzaką cool. Konie lubię ma trzy, mam
          siodło ale sobie leży i ładnie wygląda wolę popatrzeć jak hasająn samodzielnie
          • Gość: Acro Re: Popularność jeździectwa IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 22:09
            Problem leży chyba w wyważeniu naszych oczekiwań wobez zwierzaka. Pardubicka to
            na pewno przesada. Z drugiej strony pamietam, że jak wyjeżdżałem na spacerek
            koniem, zwłaszcza po jego dłuższym staniu w boksie, to drań się po prostu
            cieszył. No, ale to był spacer i relaks - jak mi się wydaje, dla obu stron.
    • Gość: Konik Re: Popularność jeździectwa IP: 203.55.45.* 22.03.02, 04:38
      Na jezdzca bardzo lubie....
      • anka1 Re: Popularność jeździectwa 22.03.02, 08:24
        tak sobie podczytuje i coraz bardziej mi sie ten watek podoba!!!:) zwlaszcza
        Konik mnie rozbawil:)))
        • Gość: M-ka Re: Popularność jeździectwa IP: 212.244.128.* 13.05.02, 14:43
          No fajnie, a może ktoś się w końcu wybierze na zawody??? 25maja w Jurowcach
          jest ujeżdżenie.
          I jeszcze jedno pytanko: co sądzicie o klubach jeździeckich wokół Białego???
          • Gość: chatka Re: Popularność jeździectwa IP: *.BIAWAR.COM.PL 13.05.02, 15:27
            I ja mam pare konikow. Jednym z nich sa rolki:)
          • Gość: Acro Re: Popularność jeździectwa IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 19:23
            Jurowce wspominam bardzo mile. Fajni szefowie - Miśka i Witek. Sympatycznie
            jest też w Surazkowie, tylko że daleko. Ignatki - do kitu.

O której zaczynają sie te zawody?

PS Ostatnio konie przegrywaja u mnie z rowerem - ten jest zawsze pod ręką,
            mniej kosztuje i mam nad nim większą kontrolę...
            • sluggard Re: Popularność jeździectwa 13.05.02, 19:32
              Bardzo lubiłem "Jaworinę" i Jaworka (nie pamiętam w jakiej miejscowości). Mała
              stadninka, troszkę zapuszczona, ale nauczyłem się jeździć i czerpać z tego
              prawdziwą frajdę. Ah, te rajdy po polach!

> PS Ostatnio konie przegrywaja u mnie z rowerem - ten jest zawsze pod ręką,
              > mniej kosztuje i mam nad nim większą kontrolę...

Zgadzam się, niestety mam ostatnio tą samą przypadłość.

• Gość: M-ka Re: Popularność jeździectwa IP: 212.33.80.* 17.05.02, 12:26
                Co do Ignatek-całkowicie się zgadzam. W Jurowcach jeszcze nie byłam. A gdzie
                jest Surażkowo???????
                Zawody bendą pewnie gdzieś od 11, jak się dowiem, postaram się napisać.
                Pozdrawiam Koniarzy.
                • Gość: Acro Re: Popularność jeździectwa IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:29
                  W Puszczy, na Supraślą, w pobliżu miejsca, w którym wpada rzeka Sokołda. Jedzie
                  się tam długo przez las drogą druntową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka