-
mam 5 białek, help...
-
ciasteczka pycha,uwielbiam je jeść są po prostu niezastąpiona idę zaraz je
robić pozdrawiam
-
Ostatnio często pieke tartę truskawkową w/g nelli rubinstein (tak apropos-
pyszną)ale zawsze po tym zostaje mi w lodówce 8 białek. Czy ktoś może zna,
ma i stosuje jakiś dobry przepis na kokosanki, makaroniki albo jakieś inne
ciasteczka bezowe, dzieki którym mogłabym się pysznie pozbyć białek? ;)
A może macie jakieś inne 'recepty' na pozostające białka?
-
od razu dodam ze sprawdzalam w wyszukiwarce ale tam w wiekszosci przepisy na
kokosanki z bialek i cukru w formie ciasteczek a mi chodzi o takie kwadraty z
ciasta oblewane czekolada i obtaczane w wiorkach. prosze o sprawdzony
przepis. dziekuje
-
Czy ktoś z Was ma sprawdzony przepis na kokosanki. Ostatnio naszło mnie na
ich konsumpcję, a kupne już troszkę się znudziły. Bardzo proszę.
-
nie wiem czy wątki moga ot tak sobie ginąć, ale szukam kokosanek takich
prościutkich z galerii potraw, doskonałych - kiedyś je robiłam i teraz mnie
na imprezie proszą o powtórkę, a tu gdzieś pod ziemię się zapadły
-
Wiem, że lubicie kokosanki. Przepadacie za nimi, bo są świetne - i nie ma tu
ani jednej osoby, która by ich nie lubiła. A jeśli ktoś mówi, że nie lubi
kokosanek, to znaczy, że nie wie, że je lubi, albo tylko tak mówi. Jedyną
wadą kokosanek jest ich skomplikowany i długotrwały proces technologiczny. Ja
zaś, żeby się z nimi nie certolić, znalazłem obejście tego skomplikowanego i
czasochłonnego przepisu. Amatorom kokosanek potrzebne będą jedynie dwie
rzeczy:
Pierwsza: wióry kokosow...
-
Od godziny siedzę na internecie i nic nie mogę znależć, a ja bym chciała
takie małe pyszne kokosowe ciasteczka . Błagam o pomoc bo się wścieknę!!
-
Znalazłem w wyszukiwarce taki przepis:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34396866&a=34435220
w składzie podane jest 5 i 1/3 kubka wiórków = i opakowanie.
Ja mam opakowanie o gramaturze 100g. Zmierzyłem, że to ok 1 cup.
Czy to znaczy, że mam dać 5 i 1/3 opakowań. Wyjdzie tego strasznie dużo, czy
to wszystko ma ręce i nogi. Może chodzi o jakieś inne kubki?
-
-
Wczoraj wypróbowałam i polecam:
wiórki kokosowe łączymy ze słodkim, skondensowanym mlekiem (takim z tubki
albo puszki)
Proporcje trudne do określenia - masa ma być mokra ale się nie rozlewać (na
100 g zużyłam chyba z 1,5 tubki mleka)
Kłaść na dobrze natłuszczoną blachę i do pieca (ok. 180 C)
Uwaga - wyjąć gdy się zezłocą - nie nalezy się przejmowac jeśli będą miękkie
bo one stwardnieją po wyjęciu z pieca.
Smacznego