Forum   kokosanki

kokosanki

(11 wyników)
  • mam 5 białek, help...
  • ciasteczka pycha,uwielbiam je jeść są po prostu niezastąpiona idę zaraz je robić pozdrawiam
  • Ostatnio często pieke tartę truskawkową w/g nelli rubinstein (tak apropos- pyszną)ale zawsze po tym zostaje mi w lodówce 8 białek. Czy ktoś może zna, ma i stosuje jakiś dobry przepis na kokosanki, makaroniki albo jakieś inne ciasteczka bezowe, dzieki którym mogłabym się pysznie pozbyć białek? ;) A może macie jakieś inne 'recepty' na pozostające białka?
  • od razu dodam ze sprawdzalam w wyszukiwarce ale tam w wiekszosci przepisy na kokosanki z bialek i cukru w formie ciasteczek a mi chodzi o takie kwadraty z ciasta oblewane czekolada i obtaczane w wiorkach. prosze o sprawdzony przepis. dziekuje
  • Czy ktoś z Was ma sprawdzony przepis na kokosanki. Ostatnio naszło mnie na ich konsumpcję, a kupne już troszkę się znudziły. Bardzo proszę.
  • nie wiem czy wątki moga ot tak sobie ginąć, ale szukam kokosanek takich prościutkich z galerii potraw, doskonałych - kiedyś je robiłam i teraz mnie na imprezie proszą o powtórkę, a tu gdzieś pod ziemię się zapadły
  • Wiem, że lubicie kokosanki. Przepadacie za nimi, bo są świetne - i nie ma tu ani jednej osoby, która by ich nie lubiła. A jeśli ktoś mówi, że nie lubi kokosanek, to znaczy, że nie wie, że je lubi, albo tylko tak mówi. Jedyną wadą kokosanek jest ich skomplikowany i długotrwały proces technologiczny. Ja zaś, żeby się z nimi nie certolić, znalazłem obejście tego skomplikowanego i czasochłonnego przepisu. Amatorom kokosanek potrzebne będą jedynie dwie rzeczy: Pierwsza: wióry kokosow...
  • Od godziny siedzę na internecie i nic nie mogę znależć, a ja bym chciała takie małe pyszne kokosowe ciasteczka . Błagam o pomoc bo się wścieknę!!
  • Znalazłem w wyszukiwarce taki przepis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34396866&a=34435220 w składzie podane jest 5 i 1/3 kubka wiórków = i opakowanie. Ja mam opakowanie o gramaturze 100g. Zmierzyłem, że to ok 1 cup. Czy to znaczy, że mam dać 5 i 1/3 opakowań. Wyjdzie tego strasznie dużo, czy to wszystko ma ręce i nogi. Może chodzi o jakieś inne kubki?
  • Wczoraj wypróbowałam i polecam: wiórki kokosowe łączymy ze słodkim, skondensowanym mlekiem (takim z tubki albo puszki) Proporcje trudne do określenia - masa ma być mokra ale się nie rozlewać (na 100 g zużyłam chyba z 1,5 tubki mleka) Kłaść na dobrze natłuszczoną blachę i do pieca (ok. 180 C) Uwaga - wyjąć gdy się zezłocą - nie nalezy się przejmowac jeśli będą miękkie bo one stwardnieją po wyjęciu z pieca. Smacznego
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się