Dodaj do ulubionych

BULWERS BULWERS BULWERS

07.07.04, 23:27

NOSZ KURWA MAĆ!!!!!!! sory że klnę ale wku@#$%$%#^ się nieprzeciętnie jak
przeczytałem poniższego niusa!

www.radio5.com.pl/suwalki/artykul.php?id=2027
Chodzi o doniesienie o napaści na 11 letnie dziecko! 4 kolesie w różnym wieku
(najstarszy miał 38 lat - o zgrozo) zabrało dziecku lizaki i napój!!! ja
pitolę tosz to jakaś paranoja!!! wartość skradzionych przedmiotów to 4,8
zł!!! nie mam pytań! powinni ich wsadzić nie na 10 a na 110 lat do więzienia
(o ile w ogóle ich wsadzą)!

Wiecie dlaczego w Wielkiej Brytanii drastycznie obniżono skalę
przestępczości? Zaczęto BARDZO SUROWO karać drobnych przestępsów, za takie
właśnie niegroźne wymuszenia, drobne kradzieże itp... jak się okazuje zaczęło
skutkować, ponieważ najwięksi przestępcy zaczynają _zawsze_ od drobnych
przekrętów! Jestem za tym żeby w polsce zrobić dokładnie tak samo!

za zabranie lizaka na 3 lata do więzienia z pedofilami, i bez odwołania, bez
warunków. Szybki proces i do zobaczenia po 3 latach!

to samo prawo dotyczyłoby młodocianych czy starszych, zlikwidowałbym
poprawczaki a na ich miejsce postawiłbym więzienia!

esz esz esz nic tylko brać łoma i oddać mocniej! ja pitolę no!
Obserwuj wątek
    • kamaoka Re: BULWERS BULWERS BULWERS 08.07.04, 00:03
      hmm... czy ja gdzies o tym nie pisalam... pisala ale na innym forum chyba, no
      badz co badz moj brat zostal poniekad:) napadniety gdy wracal ze szkoly przez 2
      kilkunastoletnich gnojkow, zazadali oczywiscie kasiorki, moj brat nie mial,
      zaczl uciekac, do domu mial blisko, wszedl przez ogrodek, ojciec byl w domu, od
      razu wyszedl, bo ci gowniarze sobie siedzieli pod nasz klatka dalej, zlapal za
      fraki i zadzwonil na policje, odbyla sie sprawa, jeden dostal kuratora, a drugi
      nadzor rodzicow, niby mala rzezc a cieszy, bo sedzia wykazal sie wreszcie
      zdrowym rozsadkiem i niezle "pojechal" na sprawie po gowniarzach i ich
      rodzicach, moze to oduczy ich takich zabaw, bo sa jeszcze dosc mlodzi
      tylko ze to juz byla druga proba wymuszenia kasy, pierwsza sie powiodla, ale
      sprawcy nie odnaleziono, i sledztwo stanelo w martwym punkcie, czy je natwe
      umorzono, nie pamietam...
      zgadzam sie z Toba, za najmniejsze wysrepki karac nalezy surowo, jak w NY,
      tylko musimy tez pamietac o sobie, zeby sobie nie poblazac w niby drobnych
      sprawach, typu przekroczenie predkosci, przyznaj sie przesztrzegasz tych 50km w
      miescie w dzien? bo mnie jasna kurwica za przeproszeniem strzela gdy jade sobie
      te przepisowe 50 a mnie jakis zech mercedes czy polonez wyprzedza, pzrewaznie
      za kolkiem facet z triumfujaca mina ze wyprzedza lepszy samochod no i kobiete,
      wiadomo:>
      • l0czek [ KNS ] Re: BULWERS BULWERS BULWERS 08.07.04, 01:11
        No widzisz, to co opisałaś z tym sędzią to pierwszy przypadek takiego
        postępowania o jakim słyszę! powinno być tak częściej... oby tylko rodzice
        takich młodzików brali sobie do serca to co mówi sędzia... często bowiem jest
        tak, że rodzice ślepo bronią swoich dzieci i wiadomo czym to się kończy!
        Dziecko wiedząc, że rodzice staną zawsze po jego stronie zaczyna pozwalać sobie
        na coraz więcej, aż w końcu dopuszcza się przestępstwa... dlatego jestem
        zwolennikiem surowych kar za najmniejsze przewinienia. Jeśli nie można ukarać
        dziecko, to trzeba ukarać rodzica. Wtedy rodzic wytłumaczy dziecku w sposób
        jednoznaczny co mu wolno, a czego nie...

a co do tych ograniczeń 50km/h ... powiem Ci że nie mam nic przeciwko! dla
        przykładu przytoczę pewną opowieść kolegi który wrócił niedawno z londynu...

w UK każdy pieszy który przechodzi przez jezdnię, bądź zamierza przejść jest
        automatycznie przepuszczany przez nadjeżdżające samochody. Nie ma takiej
        możliwości aby się któryś kierowca nie zatrzymał. Po prostu, wszyscy grzecznie
        puszczają pieszych! Kumple byli zdziwieni uprzejmością brytyjskich kierowców.
        Ale... okazuje się, że ulice są tam w większości monitorowane. Za
        nieprzepuszczenie pieszego grozi kara rzędu 200 funtów (ok 3 dni pracy
        przeciętnego wyspiarza). Tak więc wszyscy się stosują i jakoś nikt nie narzeka.
        A wiadomo że w UK samochody jeżdżą szybciej niż w polsce, mają lepsze silniki,
        drogi też są lepsze... nie wiedzieć czemu w Polsce zawsze jest coś źle!
        • kamaoka [ KNS ] Re: BULWERS BULWERS BULWERS 08.07.04, 11:22
          co do tego Londynu - tak, pamietam i ja to:) bylam eraz na wycieczce w Londynie
          i bardzo nas dziwilo ze kierowcy tak nas przezpuszczaja, przewodnik wytlumaczyl
          ze taki przepis, no ale my, Polacy, ktorzy zawsze znajda pomysl zeby obejsc
          jakis przepis, bylismy niezmiernie zdziwieni ze ci kierowcy sa tacy uprzeji i
          przepisowi, skoro nawet nie widac policji, to teraz sie wyjasnilo czemu:)
          szczezrze powiedziawszy, czesciej jestem przechodniem niz kierowca, wiec
          pamietam jak to jest gdy sie stoi na przejsciu, pada deszcz, a zaden kierowca
          sie nie zatrzyma zeby wpuscic mnie na przejscie, dlatego sama czesto sie
          zatzymuje i przepuszczam, czujac jak ci kierowcy za mna do mnie "milo" mowia:>
      • wolfgang87 Re: BULWERS BULWERS BULWERS 15.07.04, 00:29
        Dzis mialem przyjemnosc jechac samochodem. Bylo ograniczenie do 50kmh. 23
        pazdziernika => radar w okolicy, lepiej uważać bo ostatnio kaskadowo łapali.
        Jechalismy 50.
        A co widać było w lusterkach ??? Doganiał nas autobus PKS :)))
    • wolfgang87 Re: BULWERS BULWERS BULWERS 15.07.04, 00:33
      Powinno zostać zniesione pojęcie "wykroczenia" jesli chodzi o
      rozboje,napady,wymuszenia i inne takie.Zabrał lizaka ? Nie "wykroczenie" ! "Czyn
      przestepczy" (czy jak tam to się zwie)

Generalnie problemem jest własnie straszna ilość fatygi którą trzeba włożyć aby
      dopiąć swego i skazać gnojków. Pisanie jakiechśdebilnych protokołów, jeżdżenie
      na komisariaty. Ogólnie więcej cierpi poszkodowany niż przestępcy. No chyba że
      ich złapią...Ale to różnie bywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka