Dodaj do ulubionych

Wandale malują, gdzie się da

IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 10:37
Jeżeli policja i media urządzają konkursy "na najlepsze grafiti", to jest
oczywiste. że ci chuligani będą się czuli jakby robili coś pożytecznego.
Przedtem przynajmniej oficjalnie byli potępiani. Dziś są szanowanymi
artystami. Dzięki bezdennej głupocie tolerancji socjalistycznej.
Ja natomias uważam, że prawo i policja powinna zmusić tych chuliganów
do "przywrócenia poprzedniego stanu" -oczyszczenia obiektów od tych bazgrołów.

Polacy! Odwagi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rydzo Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.bialystok.agora.pl 18.07.04, 14:19
      Ja np. uważam, że konkursy graffiti to dobra rzecz. Mi się graffiti podoba, ale
      powinno być w odpowiednim miejscu. Nie cierpię bagrania be sensu po ścianach,
      ale myślę, że graffiti jako takie jest super.
      Gdyby tak zwiększyć kary za zniszczenie mienia, ale za to umożliwić malowanie
      (ale tylko kiedy to malowanie ma jakiąś wartość estetyczną) legalne to byłoby
      super. To by nauczyło i malujących i społeczeństwo, że graffiti może byc
      sztuką, ale musi mieć swoje miejsce.
      • Gość: mocniak Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.telia.com 18.07.04, 17:57
        I tak bedzie zle i niedobrze. U takich jak konserwa przezchodzi jedynie sztuka sakralna :P
        • alex.4 Re: Wandale malują, gdzie się da 19.07.04, 14:16
          grafitti tp sztuka. Tylko nie każda ściana powinna posłuzyć do jej tworzenia
          pozdr
          • Gość: rowerzyk Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.euro-net.pl 19.07.04, 15:42
            hehe widze ze temat powraca :)
            No to ponawiam oferte:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=11347493&a=11436398:)

A tak na powaznie, to zgodze sie, to jest sztuka. Tylko czy warto ja tolerowac,
            jak na jeden ladny malunek przypada ~20 ewidentnych aktow wandalizmu?
            Pozdrawiam
            • alex.4 Re: Wandale malują, gdzie się da 19.07.04, 15:45
              a może tolerować ten przypadek kiedy jest to sztuka, w przeciwieństwie do
              wandalizmu taki złoty srodek:)
              pozdr
              • Gość: rowerzyk Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.euro-net.pl 19.07.04, 15:59
                echhh
                Tylko jak jasno zdefiniowac w ktorym momencie sztuka zaczyna byc bazgolem?
                • Gość: rowerzyk Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.euro-net.pl 19.07.04, 16:01
                  miało być bazgrołem...
                  Sorki
              • Gość: najduch Re: Wandale malują, gdzie się da IP: *.bsk.vectranet.pl 19.07.04, 18:24
                A jak miec pewność, co jest sztuką? A poza tym, nawet jak coś jest sztuką nie
                powinno niszczyć budynków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka