Dodaj do ulubionych

Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKANDAL

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 18.07.04, 12:33
Zastanawia mnie kto wyraził zgode na zbudowanie rampy na skate'ow pośrod
blokow na moim osiedlu????? Nie mam nic przeciwko sportowi jednakże
proponowałbym by takie konstrukcje budowano następnym razem pod oknem Pana
Prezesa Abramowicza... łomot od rana do nocy a w nocy miejsce zborki dla
okolicznych żuli pasjonujących się spiewem chóralnym...
Obserwuj wątek
    • Gość: najduch Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 18.07.04, 23:58
      A gdzie dokładniej jest ta rampa - niby mieszkam na tym osiedlu a nie zauważyłem :/
      • Gość: ZenonCebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.07.04, 09:47
        Jak masz zamiar przyjechac i walic na rolkach do drugiej w nocy w to drewniane
        monstrum ktore rezonensuje jak gitara akustyczna to nie powiem.. :-)
        A na serio wpadnij na upalną, 14 lo, korty tenisowe
        • Gość: najduch Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 19.07.04, 18:32
          Nie jeżdże na rolkach - ale osobiście pomysł mi się podoba. Widziałem dzisiaj
          ta rampe - ładna :D Przynajmniej będa mieli co robić :)
          • Gość: ZenonCebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.07.04, 21:56
            Nikt nie mowi ze pomysl jest zły. Zła jest lokalizacja.
            Byla burza to bede mial dzis w nocy spokojny sen bo nikt nie jezdzi...
            Wprawdzie nie jezdzi ale juz ktos biega w jedna i drugą stronę, a jak to ladnie
            dudni...
            • Gość: najduch Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 19.07.04, 22:41
              A gdzie to mają lokalizować?? Chyba tam gdzie są dzieciaki ( w sumie to
              młodzież) - tak mi się przynajmniej wydaje
              • Gość: Zenon Cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.04, 09:13
                Jest 9 rano, środek nocy... a mnie budzi gwizd rozpędzonych rolek bo drewnianym
                pudle z plyt, nie obchodzi mnie gdzie, może pod Twoim oknem? Niech stawiają to
                za 14 lo, tam maja boisk od groma, mogą nawet cały skatepark z budować to się
                wspanioałomyślnie prezesowi 10 zl dołoże do tej inwestycji!
                • Gość: najduch Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 20.07.04, 22:25
                  Jeśli dla Ciebie 9 rano to środek nocy to ja przepraszam. Ale śmiem
                  przypomnieć, że o tej porze może być słychać różne dźwięki. I nie musza one być
                  cciche :D
                  A i jeszcze jedno - teren za 14 LO nalezy do 14 LO - ot taki mały problem
                  natury prawnej ;)
                  • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 20.07.04, 22:33
                    Niestety z racjom piszecie szanowny koliego ale jak mawia znane
                    przyslowie: "Dla chcącego Prezesa nic trudnego"
                  • Gość: czosnek Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 21.07.04, 07:39
                    A w Jałówce wsio cicho i cicho,les za ugłom.
                    • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 21.07.04, 08:56
                      Nasz koliega co mu prace proponujem chce dowcipem zyskać społeczno akcpetacje ,
                      hihocze Helenka, hihocze sonsiad, hihocze Zenon. prosimy o wiencej. Nie dajcie
                      sie dlugo prosic!
    • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 20.07.04, 17:53
      Byc moze szanowni zgrupowani podchodza do tematu z pewna niesmialoscia, pozwolu
      sobie wienc na odrobine dobrej nowiny jakom na ucho strescil mi dzis sasiad
      spod 11 .
      W dniu dzisiejszym jak w amerykaniskim westernie w samo poludnie nowom
      wybudowanom rampom dla skiejtów odowiedzil niegdys towarzysz Prezes spoldzieni
      Sergiusz P. Niestety nie mogonc stwierdzic prawdziwosci historyji (jakos nie
      ufny jestem sędziwego wieku kol. sąsiada oraz tego ze jeszcze żaden organ
      medialny nie trąbił o wizycię) bendom musiely poczekac do jutrzejszych
      publikacji albo uwierzyc na slowo zgodnie z przyslowiem slowianskim: "Wielki
      Brat patrzy!"

Niestety nie bedac w mozliwosci osobiscie przywitac towarzysza P. kwiatami ani
      chliebem i solom.(Ani nawet Tablicom "Witamy gospodarza Domu") Towarzysz P
      dluzej juz mnie nie oczekujac postanowil wienc odbyc krotka ale jakze
      serdecznom rozmowe z kolektywem jezdzacych skiejtów. Ta wazna i niespodziewana
      wizyta robocza uronila kilka lez sąsiada ze tesknotom wpatrzonym jakze piekne
      wizyty towarzyszy bloku partyjnego... I ta nie okazala sie jedynie pustom
      kapitalistycznom obietnicom bowiem na czas przyjazdu zremontowano okoliczne
      lampy uliczne wkręcajonc mocne zarowki energoszedne by co raz upadajaony
      skiejci od dzis mogliby dudnic do poznych godzin porannych pod oknem biednego
      emeryta...

Zenon
      • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 20.07.04, 21:01
        Razem z satysfakcjom ide powiadomić Szanownych ze moja córka doniosla mi
        wlasnie o niebywalym sukcesie! Wybiórcza zdecydowala sie zacytowac me kilka
        slow z forum.... W prezencie dostalem zadyszki biegnac do monopolowego po
        gaziete gdzie na 5 stronie jak wol pisze "a mieszkancy protestujom"
        Uradowaly mnie slowa ze ktos wysluchal biednego emerita a jednoczesnie
        zbulwersowal mnie cytat czcigodnego A. "jak ktos potrzebuje ciszy powinien
        mieszkac na wsi"
        Ja Pana preziesa co ze wsi pochodzi bardzo przeprasza ale skoro rampy sie tak
        bardzo mu podobujom to niech postawi je pod swoim oknem by codzien z rana i w
        nocy mogl cieszyc swe zmeczone pracą oczy widokiem mlodziezy ze o dzwiękach nie
        wspomnu. Jednakzie potrzeby emeryta co rente calom na wysoki czynsz oplaca
        Prezes Abramowicz ma w głebokim poszanowaniu. Wszak w bloku nie mieszka...

Na koniec chciałby przypomniec moje slowa sprzed kilku dni iz emeryci z
        dzielnym wojakiem Zenonem C. na czele oraz sonsiadem spod 11 nie mowią o
        LIWKIWDACJI a o zmianie LOKALIZACJI tychze dobroczynnych urzadzeń.

W gaziecie napisali takze ze Kamil sie cieszy , ja tez sie ciesze gdy Kamil sie
        wywraca powodujac wielki łomot przy okazji ale bardzo bym wolał by ta radosc
        okazywal z dala od zasiegu moich i sasiadow uszow ktore na szczescie z wiekiem
        robią się coraz bardziej tępe... Na koniec ide poinformować Pana Prezesa by
        sprawdzil ilu razy w sprawie halasu po 22 interweniowala juz policja ze
        ochrony "Poziomki" nie wspomnu.

Na koniec zycze wszystkim deszczu i spokojnego snu bez okrzykow "ku...wa" za
        oknem po 23.
        • Gość: czosnek Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.bsk.vectranet.pl 20.07.04, 21:30
          Stara cebulo,jeśli przeszkadza Ci hałas i młodzież,w domu starców w Jałówce są
          wpolne miejsca.Renty zabierają tylko 80%.Najlepiej pewnie według Ciebie
          byłoby,aby rosła wysoka trawa i zielsko,nie było placów zabaw,na osiedle
          dojeżdżał,jeden autobus.Zapisz się do partii zielonych-przewodniczący Rafał
          Kosno.
          • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 20.07.04, 21:58
            Szanowny nieszczęśniku wychowany przez telwizor marki Philips i kanał Polsat.
            Wielce mi sie podobuje wasza zawiadiacka postawa proponujem Ci wienc z
            sonsiadem posade rzecznika prasowego naszego "Kola lokatorów". Zanim Wy
            zacznieta wesoło świętować z mojej i sasiadow przeprowadzki do malowniczej
            miejscowości Jałówka ide Was poinformowac ze o prawo lokatorow bedziem bronic
            i na policyje dzwonic po 22 gdyby wam nadeszla ochota pod oknem mi spiewac.
          • ormond Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 21.07.04, 08:07
            Gość portalu: czosnek napisał(a):

> Stara cebulo,jeśli przeszkadza Ci hałas i młodzież,w domu starców w Jałówce

> wpolne miejsca.Renty zabierają tylko 80%.Najlepiej pewnie według Ciebie
            > byłoby,aby rosła wysoka trawa i zielsko,nie było placów zabaw,na osiedle
            > dojeżdżał,jeden autobus.Zapisz się do partii zielonych-przewodniczący Rafał
            > Kosno.

Kazdy czlowiek ma prawo do ciszy i wypoczynku. Zamiast sie nasmiewac,
            powinienes sie cieszyc, ze obywatel nie daje sie wladzy w czlona zrobic, tak
            jak niegdys bywalo, gdy prawem bylo to co "wladza" powiedziala.
    • Gość: Tom Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:33
      No tak nam Polakom to wszystko przeszkadza ... zawsze jesteśmy na nie .. A wiec
      proponuje "usunąc" ww przeszkody spokojnego życia .. i niech dzieciaki z braku
      zajęcia łamią ławeczki piją piwko pod klatkami lub co gorsza maluja sobie
      bloczki na kolorowo... pewnie bedzie lepiej... a dzieciaki na rolkach na
      drogach dojazdowych na pewno nie bedą uczestniczyły w zadnym tragicznym
      wypadku, kiedy zmeczony "tatuś" bedzie wracał po pracy do domu. Na koniec
      powiem tyle choć pewnie można więcej, Ludzie wstydźmy sie za siebie i pomyślmy
      jak wychowujemy nowe młode pokolenie, które ma być naszą przyszłością, którym
      my dorośli dajemy przykład arogancji i snobizmu i nawet nieświadomie uczumy ich
      jedynej odpowiedzi "nie".
      Pozdrawiam
      Tak na marginesie jestem mieszkańcem ww osiedla i rampy wcale mi nie
      przeszkadzają bo w końcu sa wakacje i niech dziaciaki sie bawią.
      • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 21.07.04, 08:49
        Ino sie z kolego jak najbardziej zgadza! Nie zgadza sie jedynie na podejmowanie
        takich decyzji bez uprzedniej konsultacyj z mieszkancami gdzie w demokratycznym
        wyborze kazdy moglby na drzwiach farbom napisac "3x TAK" or "3xNIE" Koliega
        aktywista "Czosnek" glosyby skrzeętnie podliczył i decyzja by zapdla. Jeszcze
        raz podkresla ze dobrze ze rampy są, niedobra ich lokalizacja. Mozeby tak
        wykorzystac tereny za Osiedlowym basenem co ugorem lezą?
        • gwiezdny.zalogowany Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 21.07.04, 10:03
          Popieram kolegę Cebulę Zenona.

Mimo, iż zobaczyć rampe będę miał okazję dopiero w piątek to wyobrażam sobie ten
          hałas. Terenów za szkołą i za terenem szkoły po stronie wschodniej jest dużo.
          Stan terenów sportowych za szkołą doskonale odzwierciedla poziom nakładów na
          edukację, w tym kulturę fizyczną. Wydaje mi się, że odkąd oddano do użytku halę
          sportową (chyba w 1987?) nie przeprowadzono tam żadnej modernizacji czy remontu.
          Syfu nawet nie posprzątano. Właśnie tam można by postawić rampę.

A swoją drogą nasuwa się refleksja: kiedyś SP36 miała najlepsze zaplecze
          sportowe w całym mieście: boisko trawiaste do p. nożnej, asfaltowe do p.
          ręcznej, dwa do koszykówki, jedno do siatkówki, bieżnia, piaskownica do skoku w
          dal, hala pełnowymiarowa, korty do tenisa ziemnego + boisko do siatkówki a
          później jeszcze powstał obok basen. I co? Z biegiem czasu wszystko zarosło (z
          wyjątkiem basenu), ławeczki "się powyłamywały" a siatka w ogrodzeniach "sie
          wygieła". A zrobiły to właśnie piętnastoletnie prostaki i to samo zrobią z rampą
          jak im się znudzi. Pytanie tylko kiedy im się znudzi...

A mogło być tak pięknie....

A może właśnie ciągle MOŻE być tak pięknie? Tylko czy wiedzą o tym urzędnicy, p.
          Sergiusz P. (nie piszę pełnego nazwiska bo jeszcze sąd się do mnie przyczepi...)
          i kuratorium?
          • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 21.07.04, 10:48
            Popieram kolege co z gwiazd mi spada ze swoja mądrością!

Pierwyj powod
            Jeżeli chodzi o hałas to reguła jest taka że im ktoś wyżej mieszka tym dzwięk
            jest bardziej uciążliwy.A osiedlowa akustyka zadowoliłaby i samego mistrza
            Niesiołowskiego!

Wtaroj
            Jest lato a co za tym idzie to jest po prostu gorąco! Zamykać szczelnie
            plastykowe okna to samobójstwo dla serca emeryta. Otwiera wienc ten okno i
            slyszy te dzwieki ktore nie som tak bardzo glosne jednak slyszac poraz 2335 jak
            ktos sie wywraca albo gdy ktos chce wykonac budzącą podziw u płci przeciwnej
            ewolucyje na deskorolce do czego potrzebne mu jest pi.....lniecie z impetem w
            metalową ramę to zacznie to irytowac i czlowieka o wspolczuciu szerokim jak
            Bałtyk.

Z łezką w oku wspomiunamy z sonsiadem czasy swietnosci boisk sportowych. Czy
            sam futbolista Danilewicz nie cwiczyl swych sportowych ujmiejetnosci na tych
            boiskach? Jak siegam pamiecią pomiedzy boiskiem asfaltowym a tym trawiastym
            znajduje sie betonowo-asfaltowy plac nieużytku, ktory moznaby wspaniale
            wykorzystac jako budowe wspanialego skateparku z prawdziwego zdarzenia!
            Wybudowac oswietlenie, betonowe rampy niech beda na stale, dodac im glosniki
            niech sluchaja tych Sistars. Zbudowac lawki dla rodzicow pociech, zrobic
            konkurs, pozwolic Sprirte'owi na sprajowanie reklam i sponsoring napojow.Zima
            zadaszyć... Koszta? Na pewno nie wieksze niz kupienie tego drewnianego czegos
            co jednyj zimy nie przetrzyma. Mozna inaczej? Mozna! A ja z sonsiadami
            wspanialomyslnie 10 zl od renty odlozym. A co!
          • gwiezdny.zalogowany ERRATA do poprzedniego postu 21.07.04, 11:46
            gwiezdny.zalogowany napisał:

> A może właśnie ciągle MOŻE być tak pięknie? Tylko czy wiedzą o tym urzędnicy,
            p. Sergiusz P. (nie piszę pełnego nazwiska bo jeszcze sąd się do mnie
            przyczepi...> i kuratorium?

Jest: p. Sergiusz P.
            Winno być: p. Włodzimierz A.

Obu panów za pomyłkę przepraszam.

Gwiezdny
            • zenon.cebula Re: ERRATA do poprzedniego postu 21.07.04, 11:53
              Pierwyj, wtaroj to ta sama komunistyczna mentalność!

--
              Zenon Cebula

"Mój mąż z zawodu jest Dyrektorem!"
              (c) Poszukwiany, Poszukwiana, reż S. Bareja
    • zenon.cebula List otwarty do białostockich gazet. 21.07.04, 13:16
      Szanowni Państwo
      Przede wszystkim dziękuję za zainteresowanie się sprawą rampy na osiedlu
      Słoneczny Stok. Jak zauważyłem dyskusja staje się nieco jednostronna, a
      argumenty mieszkańców zostają marginalizowane do niechęci co do inicjatywy
      Spółdzielni. Nic bardziej mylnego! Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie
      protestował przeciwko próbom zajęcia wolnego czasu młodzieży. Jednak
      kontrowersje budzić może fakt, iż nikt z mieszkańcami nie przeprowadził
      konsultacji w sprawie LOKALIZACJI tej rampy. Do Administracji skargi nie
      docierają z dwóch powodów: Pierwszy: Postawiono nas przed faktem dokonanym, bez
      zapowiedzi, bez konsultacji. Drugi: Jak może być sens składania skargi skoro
      Prezes Abramowicz prezentuje pogląd że "jak ktoś potrzebuje ciszy to powinien
      mieszkać na wsi" (Wyborcza 21.07 str. 5)Takie dojrzały styl rozumowania
      dyskwalifikuje tego człowieka z funkcji prezesa jednej z największej
      spółdzielni mieszkaniowej w naszym mieście.

Czy rampa sprawiła, że podniosło się bezpieczeństwo? Ośmielam się wątpić.
      Pierwsze dni to interwencje policji i ochrony osiedla w sprawie zagłuszania
      ciszy nocnej . Bowiem rampa to wspaniałe miejsce na którym w nocy można spędzić
      trochę czasu z kolegami, posiedzieć, pośmiać się, zapalić trawkę, pobiegać po
      niej z pieskiem, że o wyzywaniu policji od "pedałów" nie wspomnę ... Wiedza o
      tym mieszkańcy i Ci sami mieszkańcy ze strachu przed wyrostkami boją się
      zadzwonić na policję, boją się wezwać ochronę tylko potulnie zamykają swoje
      plastikowe okna...Latem...

Na Forum dyskusyjnym Gazety Wyborczej przedstawiliśmy pomysł na inną
      lokalizację a nawet rozbudowę skateparku. Chodzi tu nam o boiska szkolne 14 lo
      które są nie tylko w znacznej odległości od bloków mieszkalnych ale także
      umożliwiają rozbudowę tej ciekawej (!!!) propozycji. Jedynym problemem byłoby
      uzgodnić tą kwestię z dyrekcją szkoły, ale myślimy, że przy odrobinie dobrej
      chęci można ten problem rozwiązać. Boiska szkolne mogłyby zostać przy okazji
      odnowione i służyć potrzebom gimnazjum i liceum w czasie roku szkolnego.
      Profesjonalny zadaszony skatepark, ławki dla rodziców, nagłośnienie. Można
      zorganizować konkurs... Pomysłów jest bardzo wiele, koszta zapewne te same, a
      wystarczyło zapytać...

Pozdrawiam
      Zenon Cebula
      • Gość: Tom Re: List otwarty do białostockich gazet. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:03
        No tak ... to jeszcze ja sie wypowiem.. mogę??
        A mi osobiście bardzo przeszkadza fakt wyprowadzania naszych domowych
        pupilków " piesków" na trawniczki . Już mnie krew zalewa jak idę i wszędzie
        widzę niesprzątnięte odchody.. co to jest szalet publiczny a może ferma
        hodowlana?/ może mi ktoś odpowie? no że już nie wspomne o 20 "pieskach" w mojej
        klatce przeciez to prawie 1/4 mieszkandców klatki ( chyba )
        Może to właśnie powinno nas mieszkańców bulwersować a nie jakas rampa???
        Bo jeżeli nawet na placu zabaw dla dzieci poniewiera sie psi kał to chyba coś
        jest nie tak?? A może sie mylę?
        Masz psa ? to sprzątaj po nim
        • zenon.cebula Re: List otwarty do białostockich gazet. 22.07.04, 09:32
          Bardzo mądrze prawicie kolego.
          Pozostaje mi tylko sięgnąc pamięcią jak owy problem rozwiązują kraje
          cywilizowane. W Paryżu np w centrum miasta sa wyznaczone i ogrodzone miejsca
          (2x5m). Tam idzie sie z pieskiem, piesek zalatwia swoją potrzebę a przynajmniej
          raz dziennie przyjezdza busikiem firma i wszystkie kupki sprząta. A póki nic
          się u nas nie zmieni trzeba nam uważniej stawiac stopy!

Ciebie bulwersują kupki, mnie bulwersuje gdy musze słuchać łomotu i rugania się
          pod oknem. Oba problemy spokojnie można rozwiązać. Obaj mamy prawo wymagać
          spokoju i czystości.
    • zenon.cebula SKANDALICZNY REPORTAŻ W TV 22.07.04, 16:51
      Tym razem ze smutkiem ide powiadomic Szanownych polemistów o nędznym reportarzu
      TV w wiadomej sprawie! Musi dyrektor telewizyjny okręgu Białystok to były
      prowadzący "Dziennik TV" w dawnych czasach? Propagandowa mętalność ta sama i
      opiewanie sukcesów wiadomej Spółdzielni i wiadomych atrybutów prezesa A. Być
      może te atrybuty prezesa sięgają dalej niżli mój starczy wzrok zza okularów?

Radościom redakcji nie było końca, ah jak przyjemnie, ah jaki wspaniały, oj
      dana dana , prezesa kochanego mamy.

---
      Zenon Cebula, emeryt II klasy

"Łubu dubu, łubu dubu, niech żyyjenam prezes naszego kluubu nieeech żyyyjeee
      nam"
      - Miś reż S.Bareja

• Gość: ANka Re: Hałas a zdrowie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.07.04, 19:49
        Myślę, że ktoś powinien się na serio zająć badaniem i uświadamianiem ludziom
        wpływu, jakie na nasze zdrowie wywiera hałas.

Poniżej kilka przykładów, które w cywilizowanym świecie nie powinny mieć
        miejsca:
        1. Zmuszanie sąsiadów do słuchania muzyki ...
        Tak jakby słuchawki nie zostały jeszcze wynalezione...
        3. Imprezy do rana z wyrzucaniem mebli i rzucaniem wszystkim ("w tym mięsem")
        we współbiesiadników.
        2. Remonty w blokach bez przepraszam i uprzedzenia.
        Z tego powodu niektórzy "modni" sąsiedzi są po prostu przekleństwem.
        3. Dzwony kościelne w niedzielę o 6.00 rano.
        Wygrywanie melodyjek o tej porze przelkina wiele osób.
        (Szczególnie tych, którzy ciężko pracują - i chcą raz pospać PÓŁ GODZINY
        dłużej lub mają małe dzieci - jak dorosną to się odwdzięczą).
        4. tzw. "palenie gumy" na ulicach - co za dziecinada.
        ....

• zenon.cebula Re: Hałas a zdrowie 22.07.04, 20:15
          Od razu czuje się ze ma sie do czynienia z dojrzałą kobietą! Gdybym był nieco
          młodszy wiekiem nie ukrywujem się że zaproponowałbym Użytkownikowi ANka
          spotaknie przy kawie!

Pozwolu sobie na komentarz:
          Ad1. Głośna muzyka, muszę powiedzieć ze sasiedzi moi są bardzo wyrozumiali i
          nie uświadczam tego typu przykrości, no chyba ze tu obok wynajmą komuś
          mieszkanie a ze zazwyczaj to ludzie młodzi więc czasem bywało głośno.

Ad2.Imprezy... Nie ma tu chyba wielkiego problemu. Godzina 22 cisza nocna. Za
          słuchawkę "997 - Pogotowie milicji proszę czekać" Zgłaszać aż do skutku czyli
          zasitnienia ciszy nocnej. Zgłaszanie anonimowe ewentualnie można się podac za
          sąsiada którego sie nie lubi.

Ad3. Remonty... Ostatnio wpadł ktoś na pomysł z wierceniem w niedzielę...
          Przyznaju racje ze kultura nie to co już kiedyś... A skąd to sie bierze? Każdy
          chce być anonimowy.

Ad4. Dzowny... Ja to zbyt zmęczony użeraniem sie z rampowcami jestem i o 6 rano
          śpie jak suseł.. No chyba że mi na Marczukowskiej nowy kościół wybudujom.

Ad5. Nie uświadczyłem tegoż, ale jak mają pieniądze i im to sprawia dziecinną
          radość, byle mi nie pod blokiem ...

Usmiechając się do was

Zenon Cebula
          • Gość: ANka Re: Hałas a zdrowie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.07.04, 21:04
            > Od razu czuje się ze ma sie do czynienia z dojrzałą kobietą!

Rzeczywiście 18 skonczyłam .... trochę dawno :-)))

> Remonty... Ostatnio wpadł ktoś na pomysł z wierceniem w niedzielę...

Moi sąsiedzi ... to mają zwyczaj wiercić, kiedy mam imieniny
            a najlepiej kiedy wpadną znajomi - w niedzielę po 16.00.
            SZKODA SŁÓW.

Mam nadzieję, że młode pokolenie rosnące za ścianą odwdzięczy się im za to.
            Ja będę wtedy przygłucha staruszką ;-)
            • zenon.cebula Re: Hałas a zdrowie 22.07.04, 21:58
              Jak dawno dawno Użytkwonik ANna 18 skończyła? To może akurat na stare lata do
              mnie szczęście się uśmiechnie i ja zapomne o tym nieszczęsnym wynalazku kultury
              za moim oknem...
              • Gość: ANka Re: Hałas a zdrowie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.04, 21:24
                Witam kolegę Zenka,

O wieku nie wspomnę bo kto by zapamiętał 13-cyfrową liczbę - sama muszę do
                dowodu zaglądać i liczyć za kazdym razem na kartce.
                A dobre duchy niech Ci w dzieciach wynagrodzą za dobre słowo i zainteresowanie.
                Może kiedyś się spotkamy bo mimo, że przywykła m od młodych lat do
                mieszkania "aloun"(jak to młode pokolenie mówi) czasami przydałby mi się ktoś
                obok...

Wszyscy pojechali gdzieś (do jakiegoś Szamoni, czy coś) a ja własnie kończe ich
                projekty. Ale już niedługo wybiorę się na jakieś pagórki w okolicy Ustrzyk
                Górnych czy Dolnych zapomniałam - ale mam zapisane na kartce.
                Bardzo bym chciała skonczyc przed północą.

Myślałam pożyczyć deskorolkę od jednego dziecka znajomych, co mi zostawili
                klucze i pojeździć na tej nowej rampie. No a przecież nie pojde tam w dzien.
                Bo to i niebezpiecznie i dzieciakom głupio by było...

Musze kończyć bo pracy mam jeszcze dużo a i wysłać innemu koledze musze... i
                nie wiem :-( czy dziś zdąże na tą

rampe.

To życze żeby kolega spał dzisiaj w spokoju.
                A jutro niech dobre duchy prowadzą.

Babcia Ania emerytka.
                • zenon.cebula Re: Hałas a zdrowie 23.07.04, 22:09
                  Użytkownik ANna to balsam na moje zgorzkniałe życiem serce! Jej słowa niczym
                  ćwierkanie skowronka na młodej gałązce kwitnącego wiosną drzewa...

A kiedy młoda duchem Ania wybiera się w podróż na wypoczynek wakacyjny? Bo
                  Zenon we wtorek opuszcza Szanownych zgromadzonych na rampie i forum i wybiera
                  się leczyć swe smutki w senatorium w Jeleniej Górze! Ale o tym poinformuje
                  jeszcze w osobnym wątku. Tymczasem ide poinformować że gdy Annę zobaczę na
                  deskorolce za oknem przyjde i zaproszę na lampkie wina!

Zenon romantyk
                  • Gość: ANka Re: Hałas a zdrowie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.07.04, 22:30

Drogi Zenku,

Mam jeszcze dużo pracy. Na dodatek wszyscy dzisiaj dzwonią, że mi się słuchawka
                    przykleiła do ucha.
                    Ile to czasu już zbałamuciłam...
                    Dobrze, że na forum spokojnie i zaglądać nie muszę.
                    W każdym razie nie zdąże już dzisiaj na rampę.
                    A wino kiedyś wypijemy... pewnie.

Tak więc, spokojnej nocy i kolorowych snów koledze życzę.
                    ;-)
                    Babcia Ania emerytka.

Nie wiem czy admin nas nie wyrzuci bo zdaje się trochę zboczylismy z tematu.
    • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 22.07.04, 22:04
      Jest godzina 22. Wszystkie dzieci powinny juz spać. A zamiast tego słysze
      deskorolki i co chwila "kuu..wa" za oknem. Ale ja rozumiem że mlodziez sie musi
      wyszumiec wiec z telefonem na milicje czy do ochrony poziomki poczeka troche...
      Jednoczęśnie w tym miejscu serdecznie dziękuje ADMISNISTRACJI osiedla za nocne
      oświetlenie rampy.
      • Gość: Arturro Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.07.04, 22:16
        Nie boj napewno niedlugo zrobia tam jeszcze tor do rolek i obok sklep
        calodobowy zeby mlodziez mogla ugasic pragnienie.
        • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 22.07.04, 22:33
          Już mi Pan Bóg (albo sąsiad zza ściany) ochronę "Purzeczko" zesłał z nieba.
          Krótka rozmowa.I mamy prawdziwą ciszę nocną.Dobranoc miastu i Prezesom
          spółdzielni.

Thank You for Your cooperation.

--
          Zenon Cebula

"Taki hałas żeby zrozumieć to trzeba mieć cały dzień, od rana do nocy, siedem
          dni w tygodniu, wtedy dopiero ma się prawo wypowiadać " (c) mb
          *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 22.07.04, 22:37
            Cofam Dobranoc... barany i pajace z deskorolkami wrociły.... Nie mam już sił :-(

Smutno Pozdrawiam
            Zenon
            • Gość: Z.P. Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.elpos.net 23.07.04, 00:26
              Zenek! Kup deskorolkę i po problemie.
    • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 24.07.04, 06:39
      Zgadnijcie co mnie obudziło o 6:15 rano.
      Bombardowanie? Nieee
      Budzik? Nieee
      Kichający sąsiad? Niee
      Front? Nieee
      Kibice Jagi? Nieeee

...

O 6:15 obudizło mnie dwóch pajaców na rampie!

Wkurzony
      Zenon
      • Gość: Arturro Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.07.04, 08:09
        Oj tam, kup sobie psa, zobaczysz o ktorej cie bedzie budzil i wyciagal na
        spacer.
        • Gość: jarek-ny Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND IP: *.phil.east.verizon.net 25.07.04, 19:40
          A moze tak na ryby?

Wieczorem dwa mocne drinki tez nie zaszkodza.
          • zenon.cebula Re: Rampa na ulicy Upalnej a rada osiedla - SKAND 26.07.04, 20:26
            Wy kolego to chyba uczęsczacie do klubu anonimowych alkocholowych anonimów!
            Tylko pijecie i pijecie a co gorsze proponujecie ten okropny nałóg letniemu już
            emerycie Zenonowi C!!!

---
            Zenon Cebula

*.neoplus.adsl.tpnet.pl
    • zenon.cebula Tajemnicza wizyta W Trzech Osobach. 26.07.04, 20:56
      Szanowni Polemiści

Stety dla Was Zenon przebywał ostatnio na wakacjach u ciotki przez co zaniedbał
      korespondecje listowną (za co przeprasza) oraz interwencyjne apelacje w sprawie
      hałasowania pod oknem meiszkańców Stromej i Upalnej przez rozmaitych pacanów
      poprzebieranych w cyrkowopodobne spodnie z kroczem w kroku.

Ale jużem do Was kochani wrócił by uprzykrzać gamoniom ich Owsikową-Spriteową
      ekpresję "Róbta co chceta, Free yourself" Tak więc dziś z racji emerytury
      przystąpiłem do obserwacji. Jak można się domyśleć w poniedziałek jest dniem
      inspekcji.! Przyjechała komisja w osobie niebieskiego samochodu , elektryka co
      mnie w domu żyrandol montował i panienki w zielonej sukience. Popatrzyli,
      zadumali się nad stanem konstrukcji... Zapytali także kolektyw jeżdżących : "Jak
      się Wam jeździ?" A kolektyw chórem: "Ino dobrze, a ten Zenon C. to niech sie
      pocałuje w d... Komisja się pośmiała ,ale niestety dostrzegła pierwsze sypmtomy
      dewastacji! By nie dopóścić do skandalu przystępiono więc do renowacji
      drewnianych pochylni... Pół dnia roboty za którą Zenon zapłacił w piątek w
      czynszu i prezesa spółdzielni EGO może się czuć jeszcze większe niż było do tej
      pory.

---
      Zenon Cebula

*.neoplus.adsl.tpnet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka