Dodaj do ulubionych

UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY

09.03.13, 21:21
Usługi w zakresie napraw aut prowadzone przez Romana Bućko wraz z jego synem
są wygórowane nie tylko w cenach,ale również w oszustwach.Przykładów jest dużo,
chociażby wymiana rozrządu w Toyocie(2000r) - cena 2200 zł.,wymiana tłumika - 320zł,
wymiana rozrządu VW (1996 r) - 1200 zł,wymiana oleju - 30 zł,wymiana trwała ok. 10 min.
roboczogodzina przy wymianie oleju kształtuje się 180 zł.Wymiana stabilizatorów tynych
(Ford Mondeo 1996) - 120 zł,w dodatku zostały nie dokręcone.Części zakupywane przez właściciela warsztatu są z wielką marżą nawet kilkaset %.Nie mam chęci przytaczać
dalszych przykładów.OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TAKIM WARSZTATEM - CENY W GÓRĘ,
JAKOŚĆ USŁUGI W DÓŁ!!!
Obserwuj wątek
    • a-aaaaa Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 09.03.13, 22:25
      ostatnio byłem na warsztacie w białymstoku bo też mam już dośc tych naszych cwanych mechaników,coś mi łomotało w przednim zawieszeniu mechanik po oględzinach powiedział uczciwie że nie bedzie mnie robił w balona bo wystarczyło tylko dokręcic sworzeń wachacza.wymienił parę innych niezbędnych cześci, olej ,filtry, klocki,wystawił rachuneczek za częsci i robociznę i zaprosił ponownie w razie jakich kolwiek problemów.i wcale nie trzeba było zajmować kolejki z tygodniowym wyprzedzeniem,dzisiaj dzwonie i jutro wjeżdzam na warsztat.czy któryś z mechaników gródeckich wystawił wam kiedyś rachunek?a może spróbujcie dać im swoje części ,,mina mechanika bezcenna,,.wiadomo nie od dziś ze zarabiaja na częściach.ja już im dawno podziękowałem za usługi.
      • janerwus Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 09.03.13, 23:16
        Proponuję wrzucać tu namiary na dobra, polecaną przez was konkurencję dla miejscowych warsztatów. Zapewne można znaleźć warsztat tańszy, może i nawet lepszy tylko , że jak trzeba "Już - teraz" bo auto stoi to gdzie pojedziesz? No ale jak kogoś polecicie to warto spróbować w razie potrzeby gdzieś indziej. Mechaników pytajcie o cenę za robotę a potem zaproponujcie swoje części ( jak macie czas i ochotę ich szukać no i jak macie o tym pojęcie. Co producent to jakość i cena inna ) Jak poznacie cenę za robotę będziecie wiedzieli na czym stoicie a wtedy można podzwonić po konkurencji. Co do warsztatu Autokam czy Motokam (jakoś tak) to słyszałem, że tanio nie jest i to, że na częściach przycinają też słyszałem. Kiedyś było znacznie lepiej choć w przydomowym warsztacie. Teraz warsztat wypasiony - trzeba odrobić wydatki i pomagierowi zapłacić to i ceny lecą. Jak będą pomagierzy co pracują nie na swoim to i jakość napraw będzie spadała (może nawet na psy - zależy od pomagiera) Tak to jest jak biznes już się rozkręcił, kolejka stoi, kasa leci. Nie wrócisz ty - przyjedzie dwóch nowych. Nic tu nie poradzisz, trzeba szukać małych solidnych warsztatów z jednym- dwoma majstrami co pracują na swoim i na swoje tak jak to było kiedyś na Zarzeczańskiej u panów B.
    • helenka1987 Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 11.03.13, 18:42
      Witam popieram białegoczłowieka to jest oszust jak nie wiem aż serce boli jak można tak oszukiwać ludzi z swojej miejscowości nigdy wiecej do Bućków nie postawię samochodu kant i oszust nie stawiajcie tam samochodów chyba że chcecie zapłacić po trój nie pozdrawiam
      • 0ona02 Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 16.04.13, 21:02
        Nie wiecie co mówicie ludzie. Auto-Kam to jeden z najlepszych Warsztatów w Gródku. A co do części to i tak dają na każda cześć duża zniżkę. Zobaczcie cenę ich a w hurtowi tej samej części jest różnica i to spora. Najlepszy warsztat na świecie jeden z najlepszych. Mechanicy tez najlepsi.!!!!!!! I życzę im jak najlepiej.
        • gepardcheester Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 09.05.13, 12:03
          0ona02 a czy Ty aby tam u nich nie jestes jedna z poamagierek i nie "sprzatasz" ze tak zachwalasz? To jest kpina co oni wyprawiaja, zapowiadali sie solidniei dobrze, ale... pokusa szybkiegi i latwego pieniadza na czesciach ich przerosla. Dokladnie, zajedzcie ze swoimi czesciami to auto be4dzie stac w nieskonczonosc, bo co - wziac 100 za robote, jak z czesciami mozna wziac 1100 zł? a wartosc czesci wynosi 300zł. Dziewczyno nie opowiadaj bzdur, steku bzdur że daja znizki na czesci, jest teraz ogrom hurtowni jak i sklepow w internecie, mozesz wybeirac i przebieracdo koloru, chcoiazby u innego mechanika za sprzeglo i silownik zaspiewal mi 1500 zł - oryginał - Sachs lub LUK, na allegro kupiłem orginal za 600 zł, dobre nie? Ja naprawiam auto w sasiedniej miejscowosci od czasow jak pan "stówa" probowal mnie wychu**** i wyludzic wiecej i wiecej kasy. Do sasiedniego mechanika mam zaufanie, jest niedrogi, czasem jak trzeba auto na "wczoraj, to gdzies tam wepchnie miedzy auta.
          • 0ona02 Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 10.05.13, 15:41
            No widzisz to jednak nie jestem Ja nie zgadłeś. Tak samo jak inni naprawiam u nich samochód i jeszcze nigdy nie było żadnego problemu! Ludziom nie dogodzisz!! Ale po co pisać bzdury skoro się nic nie wie!! Zazdrość robi swoje!
            • 0ona02 Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 10.05.13, 15:54
              0ona02 napisał(a):

> No widzisz to jednak nie jestem Ja nie zgadłeś. Ludziom nie dogodzisz!!
              > Ale po co pisać bzdury skoro się nic nie wie!! Zazdrość robi swoje!
            • gepardcheester Re: UWAGA NA WARSZTAT SAMOCHODOWY 11.05.13, 19:26
              To poczekaj, Ciebie też wydoi, chyba że jeszcze nie zauważyłaś, czy nie zgadłem co do tożsamości? Heh... wątpie, że jakakolwiek kobieta by pisałą tutaj tak obszernie o naprawie aut, pozatym nie każda jest tak obeznana jak Ty w częściach etc, 95% kobiet uwierzyłaby co mechanik by powiedział. Do tego, nie pisze bzdur, gdyż jego usług doświadczyłem na własnej osobie. Zazdrość powiadasz? Nie rozumiem co masz na myśli, babrania się w smarze? Ja wolę pracować głową - tak jak czynie to do tej pory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka