Dodaj do ulubionych

BASOWISZCZA

20.07.04, 18:11
Nie zapomnijcie, że Basowiszcza już w ten piątek!
_____
www.basowiszcza.org/
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.rnariola Re: BASOWISZCZA 20.07.04, 18:59
      satan satan prichodzi
      • pogromca_oszolomow oszoloma brak a ty rozrabiasz 20.07.04, 21:31
        rnariola poszol ty won !
    • Gość: kruty Re: BASOWISZCZA IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 22.07.04, 20:51
      hip-hopy na Basowiszcza po edukacyję. to uże zautra.
      • Gość: NORMALNY POLAK Re: BASOWISZCZA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.04, 07:56
        A JA ANI HIP-HOP ANI RUSEK....SLUCHAM DOBREJ MUZY, ALE TA RUSKA (BIALORUSKA,
        SZAJSD EGAL) OTOCZKA TEJ IMPREZY SPRAWIAM ZE CHCE MI SIE ZYGAC...MARNA PODROBA
        PRZYSTANKU WOODSTOCK, CZY CHOCBY PRZYSTANKU ZARY...
        POZA TYM, PROSZE O NIE PISANIE RUSZCZYZNĄ NA POLSKIM FORUM, OD TEGO MACIE SWOJE
        FORA...
        • Gość: ANka Re: BASOWISZCZA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.07.04, 08:28
          >MARNA PODROBA PRZYSTANKU WOODSTOCK, CZY CHOCBY PRZYSTANKU ZARY...

każdy maswój woodstock albo choćby swoje żary...albo cann
          Poza tym woodstok i żary też od czegoś zaczynały...

A Polacy z tego co wiem żyją w różnych miejscach świata. A niektórych
          piosenek "poszła Karolinka" to nauczyli nawet Japończyków.
          Oni kochają także naszego Chopina - a Franzuzi mówią, że on wcale nie taki
          tylko nasz ale też i ich.

Czas już otworzyć oczy i skończyć z tymi nacjonalizmami, nazizmami i tak dalej.
          Jeśli jesteś takim patriotą to szanuj innych.
          _________
          Łatwiej krytykować niż tworzyć
      • Gość: ewapass Re: BASOWISZCZA IP: 212.33.78.* 25.07.04, 12:10
        ktos czytal twoje zaproszenie, gdyz wczoraj (piatek) spotkalam na basach DJ z
        bielska deklarowal chec poznania klimatu fajnie,ze sa swiadome ludziki, co
        szukaja inspiracji, lubia patrzec jak inni sie bawia i sami dolaczaja a jesli
        nawet nie, to zostanie im wlasne przekonanie
    • Gość: ANka Re: BASOWISZCZA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.07.04, 08:34
      Dziękuję za informacje. Życzę udanej zabawy.
      • Gość: Arturro Re: BASOWISZCZA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.07.04, 08:54
        Jakos Bialoruska, nie to ze muzyka, ale jezyk mnie nie kreci. Bawcie sie dobrze.
        • Gość: ANka Re: BASOWISZCZA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 24.07.04, 09:05
          Dzięki za zrozumienie. Akurat osobiście z białoruskim nie mam nic wspólnego.
          Chodziło mi raczej o odrobinę tolerancji ... Bo wszyscy tworzymy ten świat...

Np. lubię słuchać tanga chociaż nie znam ani słowa po hiszpańsku.

Tylko roboty kręci to samo.
          • Gość: Arturro Re: BASOWISZCZA IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.07.04, 09:30
            Zeby jeszcze Grodek lezal gdzies nad jeziorem, ale tak latem w upal w glab
            ladu ??? Ja zawsze uciekam nad wode, a przyjemniej byloby posluchac muzyczki
            wylegujac sie w jeziorku. Wystarczy ze Jarocin czy Zary byly na pustyni, piasek
            miedzy zebami bylo czuc. Zadna to frajda. Najlepiej zeby takie imprezy
            organizowane byly na jakiejs wyspie a dookola woda duzo wody do ochlody :P
            Zdrowko.
            • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: BASOWISZCZA 24.07.04, 12:26
              Ale w Grodku jest zalew . To nie to co jezioro ale zawsze lepiej niz nic.
    • Gość: kruty Re: BASOWISZCZA IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 24.07.04, 12:15
      to już piętnaste (XV) Basowiszcza
      o jakiejś podróbie gaworzysz ?
      czy czytasz co piszesz i czy tylo słuczasz a nie czytasz
      • Gość: samson Re: BASOWISZCZA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.07.04, 16:14
        nie najlepsza muzyka - lubie porządnego gitarowego rocka, a nie takie
        popierdółki, no i ten dziwny jezyk...
        wiem ze basowiszcze ma wielu fanow, ale mogloby sie odbywac na Bialorusi - a
        skoro Lukaszenko na to nie pozwala, to nie powod, zebysmy od razu pozwalali
        zeby basowiszcze odbywalo sie u nas...
        • Gość: ANka Re: BASOWISZCZA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.07.04, 17:20
          > wiem ze basowiszcze ma wielu fanow, ale mogloby sie odbywac na Bialorusi - a
          > skoro Lukaszenko na to nie pozwala, to nie powod, zebysmy od razu pozwalali
          > zeby basowiszcze odbywalo sie u nas...

Ludzie o co chodzi?
          Czy w tym kraju to już i powietrza mało?
          Przeszkadza, że pograją?
          Najlepiej jakby w ogóle nic się nie działo?

I powinni zakazać w świecie śpiewania polskich piosenek. Polacy powinni śpiewać
          w Polsce, Angole w Anglii, ... A w radiu to powinno byc tylko po polsku, bo
          większość i tak nie zna obcych języków.... TAAAK? O TO CHODZI???

A czemu to kolega roka słucha - to nasze? A to ładnie tak? Samemu słuchać
          różnych rzeczy a innym nie pozwalać.

Dobrze, że wyjeżdżam na trochę ... I mam nadzieję, że spotkam ludzi z różnych
          stron ...

• Gość: jarek-ny Re: BASOWISZCZA IP: *.phil.east.verizon.net 25.07.04, 17:26
          Byc moze z ciekawosci odwiedze ten festiwal. W zwiazku z tym mam pytanie.

Pamietam jeszcze troche rosyjski, ale po bialorusku mowic nie umie. Ilu
          ochraniarzy bede musial wziac ze soba, zeby nie dostac w morde?
          • Gość: ANka Re: BASOWISZCZA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.07.04, 19:48
            Zamiast ochrony lepiej zazwyczaj zabrać znajomych.
            Ochrona ma to do siebie, że bardziej prowokuje niż broni.

Na razie chodzę bez ochrony - w końcu jestem słaba płeć.
            ;-)
        • Gość: kruty Re: BASOWISZCZA IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 25.07.04, 19:27
          ы ў ы ў ы ў ы
          bred
          • Gość: jarek-ny Re: BASOWISZCZA IP: *.phil.east.verizon.net 25.07.04, 19:36
            whatta fuck'n is this?
        • Gość: babalu Re: BASOWISZCZA IP: *.osiedle.net.pl 27.07.04, 13:11
          > skoro Lukaszenko na to nie pozwala, to nie powod, zebysmy od razu pozwalali
          > zeby basowiszcze odbywalo sie u nas...

władze PRL'u też nie pozwalały na słuchanie Radia Wolna Europa, a żeby nie to
          radio to może dalej żyłbyś w PRL'u, a swoje opinie przedstawiałbyś na jakiejś
          młodzieżówce PZPR'u a nie na forum internetowym. A co do "popierdółek" to nie
          wiem czy przez rok w Białymstoku można usłyszeć na żywo tyle dobrego rocka co
          podczas tych dwóch dni w Gródku.
    • czlowiek.z.szarego.tlumu ludzie gdzie wasza tolerancja? 25.07.04, 19:47
      Mniejszosci narodowe maja prawo do swoich festiwali .Bialorusini moga chyba
      pobawic sie raz w roku przy swojej muzyce .Nawet gdyby na Bialorusi byla
      prawdziwa demokracja to i tak basowiszcza odbyly by sie u nas.
      • Gość: koro Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.07.04, 19:53
        basowiszcza som w porzo!
      • Gość: ANka Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.07.04, 19:54
        POPIERAM
        • Gość: jarek-ny Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? IP: *.phil.east.verizon.net 25.07.04, 20:21
          Przekonaliscie mnie.

Ale powiedzcie tak od serca. Czy nie znajac bialoruskiego bylbym tam bezpieczny?

Rozne historie slyszalem.
          • jeudosia Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? 25.07.04, 20:48
            :)
            To dosyć zabawne, co mówisz, bo właśnie uczestnicy Festiwalu z Białorusi skarżyli mi się, że im nieswojo, kiedy wszyscy wokoło rozmawiają po polsku i oni nic nie rozumieją...
            Poza tym słyszałam nawet, jak jakiś Polak mówił: "Dobrze, że skończył już grać ten ich NRM. Co to, (...), w ogóle jest, jakiś NRM?!" - i nikt się na tego Polaka nie rzucił.
            Pod sceną powiewa od czasu do czasu polska flaga...
            • Gość: gość Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 25.07.04, 22:15
              spoko jest:)
              • Gość: jarek-ny Re: ludzie gdzie wasza tolerancja? IP: *.phil.east.verizon.net 25.07.04, 22:27
                Dzieki - czuje sie zaproszony.
    • Gość: BAS Re: BASOWISZCZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:18
      Czekamy na opinie na temat festiwalu. Jak było? Co należałoby zmienić a co
      pozostawić? Prosimy o konstruktywne opinie :-)

Dziakuj szto byli!
      Zapraszajem praz hod na XVI BASOWISZCZA!
      • Gość: babalu Re: BASOWISZCZA IP: *.osiedle.net.pl 27.07.04, 13:21
        > Czekamy na opinie na temat festiwalu. Jak było?

Było dosyć fajnie, NRM dał jak zwykle super koncercik, szkoda że tak późno, bo
        przez 2 noce spałem po 3 godziny i nie wytrzymałem do końca, ale na tym co byłem
        to było spoko. Krama też mi się spodobała. A tak reszta grała byle ostrzej,
        troszkę to męczące. No i moim skromnym zdaniem powinno być ciut ciszej (ale
        tylko troszkę). Przydałoby się troszkę bardziej zróżnicowanej muzyki (jakieś
        reagge na przykład), no i szkoda że w tym roku nie było żadnej polskiej gwiazdy
        (jakby takie TSA zagrało ....:DDD)

A i jeszcze wolna scena w piątek się podobała, jak jakiś zespół śpiewał "Rolnik,
        rolnik, rolnik zabił świnię!!!" pod melodię Proud Mary :)
        • Gość: koklusz Re: BASOWISZCZA IP: 81.15.254.* 27.07.04, 16:14
          > ... jak jakiś zespół śpiewał "Rolnik, rolnik, rolnik zabił świnię !!!"

Drogi Babalu !
          To nie byle jakiś tam zespół, ale najlepsza białostocka formacja stylu "byle
          głosniej byle ostrzej" - Drapped Fel.

I nie "zabił świnię" a "sprzedał świnię".

Pozdrowienia dla pana Pawła B.
        • Gość: BAS Re: BASOWISZCZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:32
          No i moim skromnym zdaniem powinno być ciut ciszej (ale
          > tylko troszkę).
          - to trzeba było odejść od głośnika!

Przydałoby się troszkę bardziej zróżnicowanej muzyki (jakieś
          > reagge na przykład)
          - niezróżnicowana? był klasyczny rock, gotyk, progressive rock, alternative
          rock, grunge, numetal, trans, punk, funk, hardcore a nawet pop:) czasem bywa i
          4-5 zespołów grających reggae ale w tym roku widać to nurt niepopularny po
          wschodniej stronie granicy.

no i szkoda że w tym roku nie było żadnej polskiej gwiazdy
          - kwestia w jakim kierunku ma się rozwijać festiwal. Jeśli ma to być impreza
          muzyki znanej i lubianej (w zasadzie komercyjnej bo tylko taka przyciąga) bez
          większej ideologii to należałoby zaprzestać zapraszać kapele ze wschodu i
          sięgnąć po rodzimych twórców, którzy ściągnęliby na 'kresy' dać koncert na
          swoim dobrym poziomie. Drugi kierunek to prezentacja regionu (a jest co
          prezentować!) i muzyki (stylu gry itp.) prawie całkiem w Polsce nieznanej -
          białoruskiej. Nie ukrywam że popieram drugą możliwość, bo żeby zobaczyć TSA czy
          Kult mogę wybrać się do stolicy nie kupując wizy.

pozdrawiam!
          • Gość: marian Re: BASOWISZCZA IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 15:38
            witam fajnie było:)
            polskiej gwiazdy nie trzeba zapraszać, tylko się nazjeżdza nie wiadomo kto,
            czyż nieprawdaż?
            pozdrawiam, do zobaczenia za rok
            paa
    • Gość: BAS (autor) Re: BASOWISZCZA IP: *.wyspowa.waw.pl 03.08.04, 12:00
      www.basowiszcza.org

zapraszam do lekturki prasy i obejrzenia zdjec z festiwalu na stronie

pozdrawiam
      • s.niedzwiecki Re: BASOWISZCZA 07.08.04, 12:32
        Zapraszam do obejrzenia swoich fotek z festiwalu:
        www.bisi.and.pl/bas/bas2004/bas04.html
        Pozdrowienia
        www.bisi.and.pl