Dodaj do ulubionych

Protest pod centralą NFZ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 05:38
TYLKO LIKWIDACJA TEGO NIEWYDARZONEGO TWORU PANA KULESZY JAKIM JEST
WOJEWODZTWO TFU ... tzw "podlaskie" przerwie degradację regionu, wymusi
zmiany w sztucznie kreowanym centrum ( Biełastok) i pozwoli na normalne
funkcjonowanie. Władze wojewódzkie już wielokrotnie udowodniły pęd do
megalomanii (tzw syndrom Megalomanus Viabalticus), marnotrawstwa pieniędzy (
lotnisko, opera, wynajem lokali u znajomków, absurdalne działania związane z
obiektami kolejowej służby zdrowia - przykłady róznego kalibru można
mnożyć w nieskończoność). Zminy ekip rządzących wykazały też
niereformowalność tego tworu. A siła przebicia władz tzw. województwa
podlaskiego jest widoczna przy podziale środków z NFZ.A na pozycję posłów i
senatora ( na marginesie - zabawa w zmianę stołka z poselskiego na senatorski
kosztowła ns wszystkich coś ze dwa miliony złotych.) to jeśli ktoś w czymś
takim bierze udział to jakie ma moralne prawo do protestów? ....
Obserwuj wątek
    • Gość: Konserwa Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 08:02
      Socjalizm to ustrój, który bohatersko się zmaga z problemami nieznanymi w
      innych ustrojach –śp. Stefan Kisielewski Stowarzyszenie Unia Polityki Realnej.
      Sprywatyzować to towarzystwo wzajemnej adoracji i będzie spokój.
      Kiedyś komuchy myślały, że wyżywienie narodu jest tak ważną dziedziną, że
      państwo mysi się tym zajmować. Efekty pamiętamy wszyscy. Puste półki w sklepach
      i kartki. Dokładnie tak samo jest z tzw. Służbą Zdrowia.

Polacy! Odwagi!
    • Gość: a kto zapłacił??? Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:47
      Pytanko w kwestii formalnej: " Kto zapłacił za przejazd 20 autokarów na trasie
      Biełastok - Wawa - Biełastok ????"
      Czy to też obciąża budżet "podlaskiej służby zdrowia"?
      Bo coś tak czuję, że ktoś to dopisze do rachunku.
      A może się mylę?
    • Gość: kubus Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.ld.euro-net.pl 05.08.04, 09:56
      Może ktoś nazywać moje miasto Biełastok, ale nie zmieni to faktu, że mam prawo
      do tego, aby moje składki na ubezpieczenie zdrowotne trafiły do tego Oddziału
      Funduszu gdzie mieszkam i gdzie się leczę. I my wszyscy mieszkańcy Podlaskiego
      mamy prawo, aby za naszą wizytę u specjalisty ZOZ otrzymywał zapłatę np. 50 zł
      a nie jak jest obecnie 30 zł. Bo ceny które płacą poszczególne Oddziały
      Funduszu nie są wcale identyczne. Czy to oznacza, że lekarz w Podlaskiem leczy
      gorzej niz np. w Małpolsce?
      • alex.4 Re: Protest pod centralą NFZ 05.08.04, 10:04
        Do zcego prowadzi centralizacja...
        Ciekawy jestem na co chciałby aby wydawać pieniądzę autor pierwszej wypowiedzi.
        Ja mam dla niego radę. Jesli nie podoba ci się miasto, to zawsze możesz się z
        niego wyprowadzić
        pozdr
        • Gość: odp.alex4 Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:28
          Alex4, twoja wypowiedź potwierdza tezę o bezsensie tego województwa. Dla ciebie
          jak dla jego włodarzy województwo podlaskie to tylko Białystok i kończy się ono
          z jednej strony w Wasilkowie a z drugiej w Żółtkach. Wiec niech Białystok
          zostanie Białymstokiem, i niech przestanie wyniszczać cały region. Niech walczy
          o swoje z całym regionem podlaskim i rywalizuje z innymi ważnymi ośrodkami
          Podlasia: Siedlcami, Białą Podlaską, Sokołowem Podlaskim, Międzyrzecem
          Podlaskim, Janowem Podlaskim, Radzyniem Podlaskim itd. I niech wtedy władze
          miasta Białegostoku zabiegają u środki u władz wojewódzkich w Lublinie lub w
          Olsztynie. Wtedy nie zawłaszczycie środków przeznaczonych dla województwa, na
          które się wszyscy składamy.
      • Gość: odp. kubus Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:12
        ale ktoś pomyślał, że u nas lekarz od pacjenta dostanie kopę jajek i osełkę
        masła, to kasa nie jest mu potrzebna - bo z głodu nie zdechnie. I dlatego tak
        nas traktują w centrali.
        I tu można się z Toba zgodzić, zapłacona składka powinna wrócić do Ciebie w
        postaci usługi. Ale po to były te tzw. buzkowe reformy, żeby urwniłowki nie
        było i łapę na na kasie położyć. A zachowanie naszych współplemieńców jest
        takie: Jak my komuś zabrać ( np. sprawa pogotowia ratunkowego w Suwałkach czy w
        Łomży) to dobrze, jak nam coś nie dać (Białemustokowi, bo tak włodarze
        województwa traktują tzw. podlaskie)to źle
        • alex.4 Re: Protest pod centralą NFZ 05.08.04, 10:43
          Chciałem zauważyć że protestujący chcieliby aby wrócił algorytm jaki
          wprowadzona za Buzka. Ostatnia wypowiedz jest więc zupełnie bez sensu. Co do
          podziału terytorialnego to jest to zupełnie inna sprawa. Zdaje się, że ktoś nie
          ma za bardzo argumentów i dlatego wypisuje bzdury. Chociaż uzywałbyś jednego
          nicka.
          • Gość: odp.alex4 Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:42
            wiem , że protestowaczom chodziło o algorytm chorej kasy. Ale buzkowy pomysł
            był właśnie chorym skokiem na kase.
    • Gość: arzt Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.csk.pl 05.08.04, 13:22
      Znając megalomanię Pana Muszyca to pewnie on jest najlepszym kandydatem na
      prezesa NFZ. Musimy miec pretensje do naszych przedstawicieli w Warszawie
      (lobby podlaskie) i prezesa oddziału funduszu Adama K. którego jedynym zajeciem
      jak na razie jest trzymanie się kurczowo stołka juz w trzeciej ekipie i nie
      wychylanie się. Gdzie on teraz jest ? Moze poleciał do Prokuratury z jakimś
      nowym donosem na lekarza ?!
    • Gość: ewa Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:47
      A moze by tak dzielić pieniądze w zależności od liczby mieszkańców na danym
      terenie, a nie od nazw regionow. Ja wole mieszkac w Podlaskim niż w
      mazowieckim, ale chorować należałoby w Mazowieckim. Choroba nie wybiera
      województwa.
    • Gość: podlasiak Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 22:07
      Wykorzystując okazję, pod Centralą NFZ głównie znaleźli się i podnosili kszyk
      ci którym zależy na zmianie Prezesa Centrali, aby w ten sposób ukręcić łeb
      skandalom jakie wykryła TVN i Radio Białystok. Dyrektor Kurluta wyczuwając
      niezręczną sytuację i niepewną perspektywę dyrektorowania posiłkuje się
      Eugeniuszem Muszycem i ludźmi z własnego otoczenia .Uważa ,że aby odwrócić
      uwagę najlepiej oczernić i odwołać Dyrektora Centrali NFZ i ocalić swoją głowę.
      • Gość: a kto zapłacił??? Re: Protest pod centralą NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 06:43
        To mozna rozumieć, że Oddział finansował wyjazd protestowaczy ? To może ktoś,
        kto zna fakty, poinformuje nas z jakich środków? poprzednie moje pytanie
        postawiłem "w ciemno" aby sprowokować dyskusję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka