alex.4 13.08.04, 13:21 ciekawy jestem ile napadów wilków to w rzeczywistości działalność zdziczałych psów pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 13.08.04, 13:22 Niestety lobby mysliwych jest silne. Ta decyzja jest skandaliczna pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary wilk Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: 217.153.197.* 13.08.04, 14:23 uważaj panienko na swego jamniczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Wilki zostaną odstrzelone? 13.08.04, 16:29 Ja uwazam ze takie drapiezniki jak wilki powinne wystepowac tylko w zoo .A regulacja populacji innych lesnych zwierzat powinni zajac sie mysliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierdzącyzwilkami Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 07:35 Oile wiem nie jest prostą sprawą ustrzekić wilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.08.04, 08:58 myśliwi zajmijcie sie regulacją pogłowia własnego stada! Odpowiedz Link Zgłoś
occupant_europium Re: Wilki zostaną odstrzelone? 15.08.04, 12:16 Chyba koleś Cię pogięło!!! Coś takie zrobiono np. w Szwecji. Wilków w naturze praktycznie tam nie ma, kraj jest większy od naszego o połowę, lesistość też, a wilków 100 krotnie mniej. Dzięki temu mają tam plagę łosi, dziwnie to brzmi, ale tak jest. Byłem w zeszłym roku i naocznie przekonałem się o tym. Do tego doprowadził brak naturalnego wroga, czyli wilka. Żeby nie dochodziło do wypadków, drogi są ogrodzone z obu stron, tzn. las, stoją tam ogrodzenia na skraju drogi, żeby łosie nie powodowały wypadków. I taki stan rzeczy jest w porządku??? Jak nie ma drapieżników, nadmiernie rozwija się inna zwierzyna, nie rzadko z wadami, która w normalnych okolicznościach nie miała by prawa przeżyć, a prowadzi to w konsekwencji do osłabienia populacji zwierząt. WILKI MUSZĄ ŻYĆ NA WOLNOŚCI, TRZEBA DAĆ IM Świenty SPOKÓJ, a większość zagryzień zwierzyny domowej spowodowana jest przez zdziczałe psy, ale leśnicy do tego nie chcą się przyznać, gdyż to jest im nie na rękę, każdy z nich przecież chciałby mieć takie trofeum jak wilk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 16.08.04, 14:26 occupant_europium napisał: > Chyba koleś Cię pogięło!!! Coś takie zrobiono np. w Szwecji. Wilków w naturze > praktycznie tam nie ma, kraj jest większy od naszego o połowę, lesistość też, a > > wilków 100 krotnie mniej. Dzięki temu mają tam plagę łosi, dziwnie to brzmi, > ale tak jest. Byłem w zeszłym roku i naocznie przekonałem się o tym. Do tego > doprowadził brak naturalnego wroga, czyli wilka. Żeby nie dochodziło do > wypadków, drogi są ogrodzone z obu stron, tzn. las, stoją tam ogrodzenia na > skraju drogi, żeby łosie nie powodowały wypadków. I taki stan rzeczy jest w > porządku??? Jak nie ma drapieżników, nadmiernie rozwija się inna zwierzyna, nie > > rzadko z wadami, która w normalnych okolicznościach nie miała by prawa przeżyć, > > a prowadzi to w konsekwencji do osłabienia populacji zwierząt. WILKI MUSZĄ ŻYĆ > NA WOLNOŚCI, TRZEBA DAĆ IM Świenty SPOKÓJ, a większość zagryzień zwierzyny > domowej spowodowana jest przez zdziczałe psy, ale leśnicy do tego nie chcą się > przyznać, gdyż to jest im nie na rękę, każdy z nich przecież chciałby mieć > takie trofeum jak wilk!!! > alex: dokładnie tak pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:00 Odstrzela wilki i zaraz podniesie się larum, że sarny i jelenie nadmiernie sie rozmozyły, likwidują młodniki i niszczą uprawy... Zliwkidujmy najlepeij tez lasy i mokradła - bo to tylko wylęgarnie choróbsk i paskudztw. w ogóle co sądzić o moralnej stronie zabijania zwierząt dla zabawy i przyjemności? czy tacy ludzie sa normalni? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 17.08.04, 10:49 zabijanie dla przyjemności jest niemoralne. Kiedyś polowanie było przygrywką do prawdziwej wojny. Ludzie uczyli się zabijać.... Polowania powinny być zakazane pozdr Odpowiedz Link Zgłoś