Dodaj do ulubionych

Wilki zostaną odstrzelone?

13.08.04, 13:21
ciekawy jestem ile napadów wilków to w rzeczywistości działalność zdziczałych
psów
pozdr
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 13.08.04, 13:22
      Niestety lobby mysliwych jest silne. Ta decyzja jest skandaliczna
      pozdr
      • Gość: szary wilk Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: 217.153.197.* 13.08.04, 14:23
        uważaj panienko na swego jamniczka....
    • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Wilki zostaną odstrzelone? 13.08.04, 16:29
      Ja uwazam ze takie drapiezniki jak wilki powinne wystepowac tylko w zoo .A
      regulacja populacji innych lesnych zwierzat powinni zajac sie mysliwi.
      • Gość: Pierdzącyzwilkami Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 07:35
        Oile wiem nie jest prostą sprawą ustrzekić wilka
        • Gość: koro Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.08.04, 08:58
          myśliwi zajmijcie sie regulacją pogłowia własnego stada!
      • occupant_europium Re: Wilki zostaną odstrzelone? 15.08.04, 12:16
        Chyba koleś Cię pogięło!!! Coś takie zrobiono np. w Szwecji. Wilków w naturze
        praktycznie tam nie ma, kraj jest większy od naszego o połowę, lesistość też, a
        wilków 100 krotnie mniej. Dzięki temu mają tam plagę łosi, dziwnie to brzmi,
        ale tak jest. Byłem w zeszłym roku i naocznie przekonałem się o tym. Do tego
        doprowadził brak naturalnego wroga, czyli wilka. Żeby nie dochodziło do
        wypadków, drogi są ogrodzone z obu stron, tzn. las, stoją tam ogrodzenia na
        skraju drogi, żeby łosie nie powodowały wypadków. I taki stan rzeczy jest w
        porządku??? Jak nie ma drapieżników, nadmiernie rozwija się inna zwierzyna, nie
        rzadko z wadami, która w normalnych okolicznościach nie miała by prawa przeżyć,
        a prowadzi to w konsekwencji do osłabienia populacji zwierząt. WILKI MUSZĄ ŻYĆ
        NA WOLNOŚCI, TRZEBA DAĆ IM Świenty SPOKÓJ, a większość zagryzień zwierzyny
        domowej spowodowana jest przez zdziczałe psy, ale leśnicy do tego nie chcą się
        przyznać, gdyż to jest im nie na rękę, każdy z nich przecież chciałby mieć
        takie trofeum jak wilk!!!

• alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 16.08.04, 14:26
          occupant_europium napisał:

> Chyba koleś Cię pogięło!!! Coś takie zrobiono np. w Szwecji. Wilków w naturze
          > praktycznie tam nie ma, kraj jest większy od naszego o połowę, lesistość też,
          a
          >
          > wilków 100 krotnie mniej. Dzięki temu mają tam plagę łosi, dziwnie to brzmi,
          > ale tak jest. Byłem w zeszłym roku i naocznie przekonałem się o tym. Do tego
          > doprowadził brak naturalnego wroga, czyli wilka. Żeby nie dochodziło do
          > wypadków, drogi są ogrodzone z obu stron, tzn. las, stoją tam ogrodzenia na
          > skraju drogi, żeby łosie nie powodowały wypadków. I taki stan rzeczy jest w
          > porządku??? Jak nie ma drapieżników, nadmiernie rozwija się inna zwierzyna,
          nie
          >
          > rzadko z wadami, która w normalnych okolicznościach nie miała by prawa
          przeżyć,
          >
          > a prowadzi to w konsekwencji do osłabienia populacji zwierząt. WILKI MUSZĄ
          ŻYĆ
          > NA WOLNOŚCI, TRZEBA DAĆ IM Świenty SPOKÓJ, a większość zagryzień zwierzyny
          > domowej spowodowana jest przez zdziczałe psy, ale leśnicy do tego nie chcą
          się
          > przyznać, gdyż to jest im nie na rękę, każdy z nich przecież chciałby mieć
          > takie trofeum jak wilk!!!
          >
          alex: dokładnie tak
          pozdr
    • Gość: Acro Re: Wilki zostaną odstrzelone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:00
      Odstrzela wilki i zaraz podniesie się larum, że sarny i jelenie nadmiernie sie
      rozmozyły, likwidują młodniki i niszczą uprawy...

Zliwkidujmy najlepeij tez lasy i mokradła - bo to tylko wylęgarnie choróbsk i
      paskudztw.

w ogóle co sądzić o moralnej stronie zabijania zwierząt dla zabawy i
      przyjemności? czy tacy ludzie sa normalni?
      • alex.4 Re: Wilki zostaną odstrzelone? 17.08.04, 10:49
        zabijanie dla przyjemności jest niemoralne. Kiedyś polowanie było przygrywką do
        prawdziwej wojny. Ludzie uczyli się zabijać....
        Polowania powinny być zakazane
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka