Dodaj do ulubionych

FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ?

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.08.04, 20:07
dostałam sie w tym roku na farmację w Białymstoku. Chciałabym się dowiedzieć
czy obrany przeze mnie kierunek studiów jest taki strasznie trudny jak się
zazwyczaj słyszy. Osobiście nie znam nikogo kto studiuje ten kierunek i
mógłby mi trochę o nim opowiedzieć. Dlatego zwracam się do Was studenci
farmacji!! Opowiedzcie trochę o Waszym kierunku- o tych mniej i bardziej
miłych aspektach bycia studentem farmacji amb(którym profesorom lepiej się
nie narażać :> ).
Mam również prośbę dotyczącą podręczników- może ktoś z Was podąłby listę
książek naI rok??
Z góry dziękuję bardzo !!!! HEJ
Obserwuj wątek
    • Gość: keta Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:21
      Farmację skończyłam wprawdzie 10 lat temu, ale mogę ci coś niecoś napisać.
      Studia są bardzo trudne, ale skoro się na nie dostałaś to sobie poradzisz.
      Powiem Ci że gdyby ktoś mi kiedyś wywróżył, że będę tyle się uczyła, to nie
      uwierzyłabym .Jest na to jedna rada- SYSTEMATYCZNOŚĆ! A z drugiej strony medalu-
      gdyby ktoś mi wywróżył, że będę się tak fajnie bawiła i poznała tak fajnych
      ludzi- też bym nie uwierzyła. Miłego studiowania!
      • Gość: medstudent Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.08.04, 13:38
        Ja wprawdzie nie studiuje na farmie tylko na leku na AMB, ale tez co nie co
        moge ci powiedziec.Sporo osób z mojej klasy z LO studiuje wlaśnie na farmacji.Z
        tego co wiem nauki jest dużo( ale podobno mniej niz na lekarskim).Przede
        wszystkim powinnas pokochac chemie, bo z tego co slyszalem to przynajmniej na 1
        i 2 roku sa to na tym kierunku podstawowe przedmioty-rozne rodzaje chemii-
        organiczna,fizyczna itp,itd.Na 1 roku o ile dobrze sie orientuje jest tez jakis
        przedmiot związany z roślinkami-nielubiany przez studentów.A ksiązkami sie nie
        przejmuj, bo jak bedzie dzien wypożyczen dla Twojego roku to pojdziesz do
        biblioteki i te najbardziej potrzebne dostaniesz, nie ma na pewno sensu kupowac
        ( tak jest na leku, na farmie myslę ze podobnie).Pozdrawiam a teraz wypoczywaj,
        wlewaj w siebie hektolitry piwa i ogólnie pełen looz, bo od pazdziernika czeka
        cie ostry zapierdziel, jak nie patrzeć!Pozdrawiam!
      • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 31.08.04, 21:31
        xxx
    • Gość: ewe Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.08.04, 14:18
      podnieśliście mnie na duchu tą nauką - jej ilością ;) dzięki za info! może
      jeszcze ktoś zechciałby podać kilka ciekawych rzeczy ?? dzięki z góry !
    • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 28.08.04, 21:23
      Hej, ja co prawda dostałam się na lekarski, ale moja mama jest po farmacji.mówiła ze full nauki, szczególonie botanika, farmakognozja, ziółka i roślinki, a potem leki. jest ciężko jak na każdym kierunku med., ale jeśli uczysz się systematycznie, poradzisz sobie. a więc do zobaczenia w październiku:)
      • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 29.08.04, 17:10
        Gość portalu: zzz napisał(a):

> Hej, ja co prawda dostałam się na lekarski (...)

Witam koleżankę z roku :) I do zobaczenia 24.09. na szkoleniu ;)

Pozdrawiam
        Andrzej
        • Gość: med student Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.08.04, 18:51
          A ja witam mlodszych kolegów z elitarnego wydzialu lekarskiego.Do zobaczenia na
          korytarzach Collegium Universum!!!Pozdro!!!
          • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 29.08.04, 19:13
            Gość portalu: med student napisał(a):

> A ja witam mlodszych kolegów (...)

Cześć starszy kolego. Małe pytanie: czy w bibliotece jest do wypożyczenia na
            dłużej atlas (najbardziej zależy mi na Sinielnikovie), czy warto zacząć się
            rozglądać za jakimś Sinielnikovem do sprzedania?

Pozdrawiam
            Andrzej
            • Gość: medstudent Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.08.04, 11:52
              Atlas bez problemu dostaniesz w bibliotece -na caly rok.Trudno mi powiedziec
              czy trafisz akurat na Sinelnikova, bo wypozyczja tez Sobotte i Wolfa-
              Heidegera.Ja osobiscie korzystalem z wolfa i bardzo sobie chwale.Asystenci
              zazwyczaj polecaja Sobotte.Jeśli bedziesz potrzebowal jakis informacji
              ewentualnie materiałów na anatomie i histo, to daj znac.Dam swego maila i jakos
              sie zgadamy!Pozdrawiam!!!
              • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 31.08.04, 22:36
                Cześć
                Odezwij się na gg (mój numer to 2250291). Mam kilka pytań. Z góry dzięki.

Pozdrawiam
                Andrzej
                • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 31.08.04, 23:09
                  dowiedziales si e czegos, bo ja tak!!!
                  pozdrawiam
                  k.
                  • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 31.08.04, 23:11

> dowiedziales si e czegos, bo ja tak!!!
                    > pozdrawiam
                    > k.

Inauguracja 04.10.04, w Zakladzie Anatomii niczego szczególnego. Sporo za to
                    doweidziałem się z lektury tego forum.

Pozdrawiam
                    Andrzej
                    • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 31.08.04, 23:14
                      to wejdz lepiej na med1.gadałam z tym studentem 3 roku.powiedzial co na chemii i anatomii bedzie.
                      pozdrawiam
                      • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 31.08.04, 23:16

> to wejdz lepiej na med1.gadałam z tym studentem 3 roku.powiedzial co na chemii
                        > i anatomii bedzie.
                        > pozdrawiam

Czytałem ten wątek.
                        • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 31.08.04, 23:17
                          aha, to nic nowego nie zaproponuje tym razem.ja sie nudze i wchodze na forum ogolnopolskie, w lublinie itp.
          • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 29.08.04, 20:29
            my studenci roku pierwszego pozdrawiamy studenta roku....????
            moż3esz mi powiedzieć co jest na pierwszych zajęciach z anatomii?gdzie szukaC info, bo ponoć co roku robią jakieś wejściówki.
            pozdrawiam:)
        • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 29.08.04, 19:33
          hej, miło mi Cię poznać kolego z roku. Na pewno spotkamy się na szkoleniu o 8.00:)może będziemy w jednej grupie???nic nie wiadomo. a jesteś z Białego czy spoza? pozdrawiam, Kaśka
          Pozdro dla wszystkich!!!!!
          • Gość: |andy| Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 81.15.254.* 29.08.04, 20:14
            Jestem z Białego i mam nadzieję, że będziemy w jednej grupie :)

Pozdrawiam
            Andrzej
    • Gość: zzz Re: FARMACJA AMB- I rok ? ? ? ? IP: 212.160.150.* 29.08.04, 19:37
      hej, jest tu ktoś jeszcze????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka