Dodaj do ulubionych

Sprzątanie po psach

26.08.04, 05:27
W tym kawalku swiata gdzie mieszkam, przy wejsciu do parkow w ktorych psy
moga biegac bez smyczy, sa ustawione slupki z pojemnikami na plastikowe
torebki, Te torebki sluza do zbierania psiego gowna. Obak sa kosze na smieci
z pokrywami (zeby nie smierdzialo). Kazdy sobie moze te torebki wziasc
wchodzac do parku.
Moze takie rozwiazanie by pomoglo polskim wlascicielom psow....?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pupil Bede sprzątać po psie ALE... IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 26.08.04, 09:05
      niech wreszcie straż miejska (czytaj MIASTO) zrobi porządek z "bezpańskimi"
      psami, które biegają całymi hordami bez kagańca i smyczy - nawiasem mówiąc owe
      pieski mają właścicieli, ale jaki pies taki "pan"
      • Gość: knur Sprzątać bez żadnego ALE! IP: *.pl 26.08.04, 11:43
        W głowie mi się nie mieści, jak jeden baran z drugą świnią może patrzeć na kupę
        swojego pieska (z)robioną na jego (jej) oczach na chodnik (na trawnik też).
        Brak mi słów.
        • Gość: pies Re: Sprzątać bez żadnego ALE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 10:28
          PO KNURZE SPRZĄTAĆ NIE BĘDĘ !!!!!!
      • Gość: oray Re: Bede sprzątać po psie ALE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:21
        raczej jaki pan taki pies!
    • Gość: Malcolm A S(t)raż Miejska? IP: 212.33.78.* 26.08.04, 19:32
      A Straż Miejska woli pisać mandaty za parkowanie. Bo to przecież łatwiej i
      trzeba się z właścicielem psa kłócić.

Gdyby właściciel takiego srającego czworonoga zapłacił 300-500 zł, to pewnie by
      mu przeszło. I torebki by kupił od razu.

Spółdzielnia powinna zwiększyć opłaty za posiadanie czworonoga i kupować za nie
      torebki i łopatki do sprzątania (i to powinno dotyczyć wszystkich właścicieli,
      bez wyjątku).

Jak znam życie, to wówczas 90% właścicieli zarzekałoby się, że ich pies sra
      wyłącznie w domu. To wtedy mandat za uciążliwość dla sąsiadów.

Pozdro

Malcolm

• Gość: J23 Re: A S(t)raż Miejska? IP: *.csk.pl 26.08.04, 22:37
        BRAWO!!!!!!!!!!!! Dosadnie ale to jest cała prawda o pseudohodowcach psów. Już
        widzę krzyki oburzonych właścicieli psów, że oni to by sprzątnęli, ale inni nie
        sprzątają więc oni też nie sprzątają. TO JEST TYPOWE USPRAWIEDLIWIANIE SIĘ
        PÓŁINTELIGENTÓW. Psy mają być wyprowadzane w kagańcach, ale kto widział psy w
        kagańcach? Tylko nieliczni wyprowadzają psy w kagańcach. Gliniarze jak widzą
        łamanie prawa (nawet takie małe) to udają że nie widzą, lecz nie przeszkadza im
        brać dotacje z naszego samorządu. Przecież oni tak naprawdę biorą nasze
        pieniądze z naszych podatków. Oni powinni nas bronić bo są od tego jak du*a od
        sr***a. Przepraszam czytających za brzydkie wyrazy w poprzednim zdaniu, lecz
        musiałem napisać to dosadnie. Może jakiś glina to przeczyta (?) i zastanowi się
        nad tym.
        • Gość: Anfernee Re: A S(t)raż Miejska? IP: *.iig.pl / *.iig.pl 27.08.04, 00:51
          >Może jakiś glina to przeczyta (?) i zastanowi się nad tym.
          Glina przeczyta ? i pomyśli ?? Wesołek :->
          Czego Ty wymagasz od tych prostych ludzi ? ;->
    • Gość: exxpert2 Re: Sprzątanie po psach IP: *.light.csk.pl 26.08.04, 22:58
      To wsiowe i zomowcy zwykli do psa i nijak im do łepetyny nie dociera że trzeba
      mieć warunki aby chować psa, kota, świnię czy konia. Biedota czyli mieszkańcy
      blokowisk wręcz nie powinni mieć prawa do hodowania czegokolwiek poza rybkami w
      swoich klitkach.
      Czy ktoś to ku*wa w końcu pojmie??
    • Gość: topola Re: Sprzątanie po psach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:26
      To czy ktoś ma psa czy kota i mieszka w blokowisku to jego sprawa , może ma
      dlatego ze uratował mu życie , bo ktoś bezmyślny pobawił sie zwierzakiem jak
      był mały a potem go wyrzucił, Mam psa i mogę po nim sprzątać tylko niech ktoś
      mi powie gdzie mam wyrzucić woreczek z psią kupką , bo koszy ani śladu . Ja
      sprzątnę a pies " bezpański " załatwi sie pod moją klatką. Chciałam jeszcze
      dodać ,że wyprowadzam swojego psa daleko od bloku.
      • Gość: exxpert2 Pod cudzym oknem najlepiej IP: *.csk.pl 27.08.04, 14:51
        >>Chciałam jeszcze
        dodać ,że wyprowadzam swojego psa daleko od bloku.

Tak tak,
        masz lepsze samopoczucie jak twój pies srapod moim oknem.
        • Gość: Anfernee Re: Pod cudzym oknem najlepiej IP: *.iig.pl / *.iig.pl 27.08.04, 22:58
          Napisz gdzie mieszkasz, to i swego przyprowadzę ;->
    • Gość: kuba Re: Sprzątanie po psach IP: *.bsk.vectranet.pl 27.08.04, 14:59
      Mój pies waży zaledwie 7 kilo i co też mam mu zakładać kaganiec ?? Przecież ona
      nie skrzywdziła by nawet muchy, a pies się meczy.
      • Gość: topola Re: Sprzątanie po psach IP: 81.15.254.* 27.08.04, 19:45
        exxpert a nie przyszlo ci do glowy ,żę ktoś może chodzić na spacer w miejsca
        rzadko uczęszczane przez ludzi , ty tylko widzisz co tobie odpowiada , reszta
        sie nie liczy.
        • Gość: Z.P. Re: Sprzątanie po psach IP: *.elpos.net 27.08.04, 22:59
          Jak zyję, nie widziałem jeszcze, żeby ktoś sprzątał {w miejscach publicznych}
          po swoim psie.
          • Gość: Cynik Re: Sprzątanie po psach IP: *.m-rg.bostream.se 28.08.04, 09:48
            Psy. Nie lubie ich i one o tym wiedza, chyba dlatego bylem kasany dwa razy
            (wcale nie prowokowalem !). Zone tez dziabnal a ona je tak kocha!!!
            Juz dawno temu w Malmö wychodzilem z dziecmi do parku na spacer ... na smyczy.
            Tak omijaly psie gowna. Mialem dosc mycia butow-traktorow(!) z psiego gowna po
            spacerze.
            Tutaj jest pelno takich kibli na plastikowa zawartosc po psach ale na jezdni
            wala sie ich jeszcze wiecej.
            Zaobserwowalem ze Szwedki lubia przygladac sie jak psy pozoruja kopulacje.
            Potem dowiedzialem sie ze uzywaja je do tych samych celow. O H Y D A !!!
            Zaowazmy, ze psy obwachuja nas od ... krocza. To sa te "seksowne" i ich
            wlascicielki ... tez.
            Nie nalezy "krzyzowac" spojzenia z psem, aby uniknac z nim konfliktu. Nawet z
            tym na smyczy. No - chyba ze w kagancu.
            Psy powinny byc bardzo wysoko opodatkowane (te miejskie). Za te pieniadze,
            zatrudnieni ludzie - dobrze oplacani, sprzatali by. (Tu:bezrobocie,
            zatrudnienie)!!!
            ... albo. Sprawic sobie dobra wiatrowke i "zabawic sie" w snajpera.
            MvH
            • Gość: pies Re: Sprzątanie po psach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 10:31
              Skorzystam, kupię sztucer i pierwsze co zrobię to znajdę cynika i mu przyp...ę,
              a może daruję tylko podbiegnę, podnosę nogę i zrobię mu na nogawkę....
              • Gość: Cynik Re: Sprzątanie po psach IP: *.m-rg.bostream.se 28.08.04, 10:38
                Piesku ?!?! ... a ty, to masz suczke czy suke?
                ... takiemu to dobrze. Nie potrzebuje sie zenic ...
    • Gość: Vincenty Re: Sprzątanie po psach IP: 195.177.196.* 28.08.04, 17:19
      Niestety, ale Polacy nie dojrzeli do tego aby posiadac psy. Dopóki wychowanie /
      kultura osobista / odpowiedzialność / sumienie (?) nie bedzie mialo wplywu na
      postepowanie wlascicieli psow z kupami, powinny byc bardzo surowe kary. Kara
      rzedu 500, 1000 zł bylaby odstraszajaca - fama szybko by sie rozniosla po
      miescie, a takze wyrobilaby przekonanie ze psia kupa na chodniku to nie jest
      norma. Innej rady na ten problem nie widze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka