-
Rewelacja!!! Zostal od razu caly pochloniety przez moja rodzine! Pycha!
-
zagniotłam ciasto na jabłecznik, ale nie zauważyłam że przepisując przepis literką p wjechałam na 1 i wyszła mi 4, i zamiast 1 jajka dałam 4 czy ciasto będzie dobre nie za twarde, co z niego wyjdzie, muszę go porządnie schłodzić
-
Czym się od siebie różnią?
-
Czy ma ktoś sprawdzony przepis jabłecznika na piernikowym spodzie?
Marzy mi sie takie ciasto na swieta . Prosze o przepis
-
Witam serdecznie,
jak w temacie. Czy te dwie nazwy odnoszą się do tego samego ciasta? Czy też są
między jednym a drugim jakieś różnice?
Pozdrawiam
Tomek :)
-
Mam pewien problem potrzebuje na jutro przepis na jakiś dobry jabłecznik a
pamietam jak kiedyś jadłam cudowny, przepyszny jabłecznik był on na spodzie
biszkoptowym potem była masa jabłkowa no a potem własnie nie pamiętam czy
była jeszcze jakas warstwa tego biszkoptowego ciasta czy jej nie było no a na
górze była przepyszna taka pianka to sie chyba nazywa beza
No i własnie czy ktoś z was zna ten przepis? czy po masie jabłkowej jest
jeszcze ciasto czy na jabłka tylko nałozoa jest t...
-
To takie pytanko..językowe...:)
-
Szanowni,
wiem, że jabłecznik nie do końca mieści się w kategorii "wino", ale proszę
drogich Forumowiczów o podzielenie się opiniami nt. trunku jabłkowego ze
Sławna. Bardzo elegancka butelczynka, etykietowana i akcyzowana.
Co mnie czeka? Pił ktoś tę słodycz? Sprzedawca prosił, żeby schłodzić, ale
czy trzeba schłodzić li tylko, (11 - 12 C) czy zmrozić np. do 3 - 4?
Z góry dziękuję za sugestie
-
Oglądałam tylko końcówkę. wiem że kroi się jabłka w kostkę ( pytanie ile) do tego chyba 4 jaja, 2 szklanki mąki, 1 łyzka proszku do pieczenia i tym zalewa się jabłka. A co z cukrem?. Moze ktos zna ten przepis i się podzieli. Z góry dziękuję
-
to bardzo prosty i szybki przepis a no i bardzo dobre ciasto wiem bo piekłam
-
mam prośbe kto z Was "pożyczyłby" mi własny prze4pis na jabłecznik?chciałabym
taki dobry jak w cukierniach z lukrem na gorze...:P
-
Polecam, palce lizac a jak popijesz Leffe blonde to juz dopiero odjazd!
-
Może ktoś ma pomysł lub wie jak zrobić taką szarlotkę.Bardzo dużo jabłek i
one nie rozlewają się tylko są takie< zawieszone > w masie .Jak zwał tak zwał
nie wiem jak to się robi.
-
Piekłam to ciasto. Jest przepyszne. Również koleżanki, które tym ciastem
poczęstowałam zachwycały się nim. A jest takie proste w przygotowaniu.
-
Drogie Forumowiczki!!
Koniecznie potrzebuje przepis na przepyszny , a zarazem prosty jabłecznik, bo
inaczej mąż sie ze mną rozwiedzie :)
Pozdrawiam
Daga
-
ogladałam program i spodobał mi sie kompot z suszonych owoców do miesa, ale
nie wiem co to jest jabłecznik,podobno lepsze od soku jabłkowego , dodawała
też tego jabłecznika do sosu ze schabu...czy to mozna kupić a jeśli nie to co
zamiast?
-
Bardzo prosze o przepis.
-
Witam,
tak się zastanawiam i nie wiem czy dobrze myślę czy może błądzę...
Często słyszę nazwę "Jabłecznik" na ciasto z jabłkami a czy to nie
angielski napój alkoholowy (cinder)?
I słyszałam, że we Włoszech nie używa się nazwy "bolognese"
tylko "ragout"...
Jak to jest z tymi nazwami? czy ktoś wie może???
-
Przekopałam dzis 50 stron galerii ale niestety nie znalazłam już
tego przepisu , może ktoś ma i mnie poratuje . Ze zdjęcia pamiętam ,
że było baaardzo dużo warstw jabłek [pieknie to przedstawiała fotka ]
sama autorka pisała chyba , ze użyła ok. 3 kg. jabłek .
Nie pamiętam jednak kto był autorem tego przepisu .
Licze na pomoc .
-
Baaaardzo Was proszę o przepis na jabłecznik ,
ale z pianą z białek+kokos ,
będę bardzo wdzięczna za przepis na te ciasto:)))))))))))
Pozdrawiam wszystkich życzliwych - Ania