Forum   jabłecznik

jabłecznik

(25 wyników)
  • Rewelacja!!! Zostal od razu caly pochloniety przez moja rodzine! Pycha!
  • zagniotłam ciasto na jabłecznik, ale nie zauważyłam że przepisując przepis literką p wjechałam na 1 i wyszła mi 4, i zamiast 1 jajka dałam 4 czy ciasto będzie dobre nie za twarde, co z niego wyjdzie, muszę go porządnie schłodzić
  • Czym się od siebie różnią?
  • Czy ma ktoś sprawdzony przepis jabłecznika na piernikowym spodzie? Marzy mi sie takie ciasto na swieta . Prosze o przepis
  • Witam serdecznie, jak w temacie. Czy te dwie nazwy odnoszą się do tego samego ciasta? Czy też są między jednym a drugim jakieś różnice? Pozdrawiam Tomek :)
  • Mam pewien problem potrzebuje na jutro przepis na jakiś dobry jabłecznik a pamietam jak kiedyś jadłam cudowny, przepyszny jabłecznik był on na spodzie biszkoptowym potem była masa jabłkowa no a potem własnie nie pamiętam czy była jeszcze jakas warstwa tego biszkoptowego ciasta czy jej nie było no a na górze była przepyszna taka pianka to sie chyba nazywa beza No i własnie czy ktoś z was zna ten przepis? czy po masie jabłkowej jest jeszcze ciasto czy na jabłka tylko nałozoa jest t...
  • To takie pytanko..językowe...:)
  • Szanowni, wiem, że jabłecznik nie do końca mieści się w kategorii "wino", ale proszę drogich Forumowiczów o podzielenie się opiniami nt. trunku jabłkowego ze Sławna. Bardzo elegancka butelczynka, etykietowana i akcyzowana. Co mnie czeka? Pił ktoś tę słodycz? Sprzedawca prosił, żeby schłodzić, ale czy trzeba schłodzić li tylko, (11 - 12 C) czy zmrozić np. do 3 - 4? Z góry dziękuję za sugestie
  • Oglądałam tylko końcówkę. wiem że kroi się jabłka w kostkę ( pytanie ile) do tego chyba 4 jaja, 2 szklanki mąki, 1 łyzka proszku do pieczenia i tym zalewa się jabłka. A co z cukrem?. Moze ktos zna ten przepis i się podzieli. Z góry dziękuję
  • to bardzo prosty i szybki przepis a no i bardzo dobre ciasto wiem bo piekłam
  • mam prośbe kto z Was "pożyczyłby" mi własny prze4pis na jabłecznik?chciałabym taki dobry jak w cukierniach z lukrem na gorze...:P
  • Polecam, palce lizac a jak popijesz Leffe blonde to juz dopiero odjazd!
  • Może ktoś ma pomysł lub wie jak zrobić taką szarlotkę.Bardzo dużo jabłek i one nie rozlewają się tylko są takie< zawieszone > w masie .Jak zwał tak zwał nie wiem jak to się robi.
  • Piekłam to ciasto. Jest przepyszne. Również koleżanki, które tym ciastem poczęstowałam zachwycały się nim. A jest takie proste w przygotowaniu.
  • Drogie Forumowiczki!! Koniecznie potrzebuje przepis na przepyszny , a zarazem prosty jabłecznik, bo inaczej mąż sie ze mną rozwiedzie :) Pozdrawiam Daga
  • ogladałam program i spodobał mi sie kompot z suszonych owoców do miesa, ale nie wiem co to jest jabłecznik,podobno lepsze od soku jabłkowego , dodawała też tego jabłecznika do sosu ze schabu...czy to mozna kupić a jeśli nie to co zamiast?
  • Bardzo prosze o przepis.
  • Witam, tak się zastanawiam i nie wiem czy dobrze myślę czy może błądzę... Często słyszę nazwę "Jabłecznik" na ciasto z jabłkami a czy to nie angielski napój alkoholowy (cinder)? I słyszałam, że we Włoszech nie używa się nazwy "bolognese" tylko "ragout"... Jak to jest z tymi nazwami? czy ktoś wie może???
  • Przekopałam dzis 50 stron galerii ale niestety nie znalazłam już tego przepisu , może ktoś ma i mnie poratuje . Ze zdjęcia pamiętam , że było baaardzo dużo warstw jabłek [pieknie to przedstawiała fotka ] sama autorka pisała chyba , ze użyła ok. 3 kg. jabłek . Nie pamiętam jednak kto był autorem tego przepisu . Licze na pomoc .
  • Baaaardzo Was proszę o przepis na jabłecznik , ale z pianą z białek+kokos , będę bardzo wdzięczna za przepis na te ciasto:))))))))))) Pozdrawiam wszystkich życzliwych - Ania
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się