Dodaj do ulubionych

medycyna 1

IP: 212.160.150.* 29.08.04, 19:35
hej, może jest ktoś kto dostał się na lekarski? muszę poznać nowych znajomych ze studiów:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: medycyna 1 IP: 81.15.254.* 29.08.04, 20:21
      Gość portalu: zzz napisał(a):

> hej, może jest ktoś kto dostał się na lekarski? (...)

Ja jestem :> A czy ktoś jeszcze? Sam chętnie się dowiem. Czekam na wpisy...

Pozdrawiam
      Andrzej
      • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 29.08.04, 20:23
        nie widzę mojego wpisu, a przed chwilą go wysłałam!!!!!!!!!!
    • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 29.08.04, 20:30
      hej, hej! przyszli medycy, gdzie się podzialiście???nudno tu trochę!
      • Gość: |andy| Re: medycyna 1 IP: 81.15.254.* 29.08.04, 20:36
        Wejdź na czat wyborczej. Pokój Białystok.
    • Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:49
      i co weszlam i wyszlam.... nikogo:)
      • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 12:58
        hej, bo to było aktualne 29.08
        a ty tez zdałas na medycyne do Białego?
        pozdrawiam
        • Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:58
          zdalam kilka dobrych lat temu;))))pozdrawiam
          • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 17:19
            a co wiecej? ciezko jest na 1 roku? z jakiej partii materiału jest wejsciówka z anatomii? kiedy rozpoczecie roku?
            • Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:04
              na pierwsz zajecia zaliczenie z anatomii, ale jesli sie nie nauczysz to sie nie
              przejmuj;) no ale zwykle wszyscy sa nauczeni. na 1 zajecia chyba kregi, ale
              rozpiska juz na kilka dobrych dni przed rozpoczeciem roku bedzie widniala w
              zakladzie anatomii, z chemii chyba tez trzeba bylo cos tam umiec, a z
              pozostalych przedmiotoe, sory dokoncze pozniej pa
              • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 18:31
                a ty juz skonczyłas czy jeszcze studiujesz?nie mam zbyt wileu starszych od siebie znajomych z akademii.chciałabym sie od kogos dowiedziec najważniejszych informacji.
                z góry dzięki.pozdrawiam, młodsza koleżanka:)
                • Gość: medstudent Re: medycyna 1 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.04, 20:14
                  Chetnie udziele informacji i dobrych rad.Studiuje na 3roku lek.Czekam na
                  pytania.Mogę tez tanio odsprzedac materialy z anatomii i histo!Pozdrawiam
                  serdecznie! Starszy kolega
                  • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 20:39
                    pozdrawiam starszego kolegę!
                    mam pytanko dotyczące wejściówki na pierwszych zajeciach z anatomii.Co trzeba umieć i czy łacińskie nazwy mile widziane. ponoć na chemię też trzeba być przygotowanym.inaguuracja roku 4 czy 1 października?
                    młodsza koleżanka
                    • Gość: medstudent Re: medycyna 1 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.04, 22:03
                      Jako 1wszy dział na anatomii przerabia sie osteologie-czyli nauke o kosciach, a
                      na 1 cwiczeniu jest chyba kregoslup i klatka piersiowa(o ile dobrze
                      pamietam).Dokladny zakres materialu bedzie wywieszony pod koniec wrzesnia na
                      tablicy ogloszen przed zakladem.Asystenci na 1-wszym cwiczeniu zazwyczaj pytaja-
                      jest to odpowiedz ustna .Podstawa to znac budowe poszczegolnych kregow i umiec
                      je odrozniac.Bo wlasnie na tym polega odpowiedz-asystent pokazuje ci np. krag
                      piersiowy.musisz mu odp.co to jest, a potem pokazuje ci na konkretne struktury
                      na tym kregu(wyrostki,trzon kregu etc.) i ty musisz powiedziec jak ta struktura
                      sie nazywa i to wlasnie po lacinie.Takze lacina nie tyle ze milo widziana co
                      obowiazkowa!!!!!!!Jesli chodzi o chemie to na 1-wsze cwiczenie 3ba byc tez
                      przygotowanym(jak i na kazde kolejne).Jesli dobrze pamietam to pisze sie
                      kartkowke.A chodzi chyba o reakcje charakterystyczne dla poszczegolnych
                      jonow.To chyba na tyle.Mam nadzieje,ze jeszce nie masz zamiaru sie uczyc!Pozdro!
                      • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 22:11
                        to znaczy ze najpierw sa wyklady a potem cwiczenia, czy cwiczenia sa pierwszymi zajeciami w pazdzierniku?w sumie to, o cym mówisz nie jest trudne, bo miałam z łaciną w lo. dzieki,zaczne sie uczyc po szkoleniu bibliotecznym.
                        do zobaczenia 4 października na rozpoczeciu, milych wakacji!
                • Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:54
                  ja studiuje na stomie -niedlugho koncze i w tym roku biore lek, podobno beda mi
                  przepisywac przedmioty do jakiegos 3/4 roku. ;)) jakies pytania to chetnie
                  odpowiem:)
                  • Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 01.09.04, 19:21
                    aha, to znaczy ze moze sie spotkamy na jakichs zajeciach, albo i nie.mam pytanko, czy zawsze w planie najpierw są wykłady z danego przedmiotu a potem ćwiczenia, czy moze byc odwrotnie?
                    pozdrawiam
                    • Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:40
                      nie wiem o jaki plan ci chodzi, aczkolwiek domyslam sie ze masz na mysli plan
                      zajec? nie nie zawsze tak jest, ale zwykle wyklady pokrywaja sie z cwiczeniami.
                      Np z anatomii najpierw jest wyklad z danej partii materialu a potem jest
                      cwiczenie z tego samego, niekoniecznie tego samego dnia. Z chemii na wyklady
                      nie chodzilam , i nigdy ich nie widzilam wiec nie wiem . Z histologii tez za
                      bardzo nie chodzilam, ale chyba nie bardzo sie pokrywaly wykaldy z cwiczeniami.
                      Z biologii tez nie chodzilam , wykaldy sie nie pokrywaly , ale na egzaminie
                      bardzo duza uwage skupiono na wyklady, aczkolwiek nie wiem jak teraz ale za
                      moich czasow te wyklady z bilogii to byly fragmenty ksiazki"krotkie wyklady z
                      biochemii",pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka