Gość: zzz IP: 212.160.150.* 29.08.04, 19:35 hej, może jest ktoś kto dostał się na lekarski? muszę poznać nowych znajomych ze studiów:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: |andy| Re: medycyna 1 IP: 81.15.254.* 29.08.04, 20:21 Gość portalu: zzz napisał(a): > hej, może jest ktoś kto dostał się na lekarski? (...) Ja jestem :> A czy ktoś jeszcze? Sam chętnie się dowiem. Czekam na wpisy... Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 29.08.04, 20:23 nie widzę mojego wpisu, a przed chwilą go wysłałam!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 29.08.04, 20:30 hej, hej! przyszli medycy, gdzie się podzialiście???nudno tu trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: medycyna 1 IP: 81.15.254.* 29.08.04, 20:36 Wejdź na czat wyborczej. Pokój Białystok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:49 i co weszlam i wyszlam.... nikogo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 12:58 hej, bo to było aktualne 29.08 a ty tez zdałas na medycyne do Białego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:58 zdalam kilka dobrych lat temu;))))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 17:19 a co wiecej? ciezko jest na 1 roku? z jakiej partii materiału jest wejsciówka z anatomii? kiedy rozpoczecie roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:04 na pierwsz zajecia zaliczenie z anatomii, ale jesli sie nie nauczysz to sie nie przejmuj;) no ale zwykle wszyscy sa nauczeni. na 1 zajecia chyba kregi, ale rozpiska juz na kilka dobrych dni przed rozpoczeciem roku bedzie widniala w zakladzie anatomii, z chemii chyba tez trzeba bylo cos tam umiec, a z pozostalych przedmiotoe, sory dokoncze pozniej pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 18:31 a ty juz skonczyłas czy jeszcze studiujesz?nie mam zbyt wileu starszych od siebie znajomych z akademii.chciałabym sie od kogos dowiedziec najważniejszych informacji. z góry dzięki.pozdrawiam, młodsza koleżanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medstudent Re: medycyna 1 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.04, 20:14 Chetnie udziele informacji i dobrych rad.Studiuje na 3roku lek.Czekam na pytania.Mogę tez tanio odsprzedac materialy z anatomii i histo!Pozdrawiam serdecznie! Starszy kolega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 20:39 pozdrawiam starszego kolegę! mam pytanko dotyczące wejściówki na pierwszych zajeciach z anatomii.Co trzeba umieć i czy łacińskie nazwy mile widziane. ponoć na chemię też trzeba być przygotowanym.inaguuracja roku 4 czy 1 października? młodsza koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medstudent Re: medycyna 1 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 31.08.04, 22:03 Jako 1wszy dział na anatomii przerabia sie osteologie-czyli nauke o kosciach, a na 1 cwiczeniu jest chyba kregoslup i klatka piersiowa(o ile dobrze pamietam).Dokladny zakres materialu bedzie wywieszony pod koniec wrzesnia na tablicy ogloszen przed zakladem.Asystenci na 1-wszym cwiczeniu zazwyczaj pytaja- jest to odpowiedz ustna .Podstawa to znac budowe poszczegolnych kregow i umiec je odrozniac.Bo wlasnie na tym polega odpowiedz-asystent pokazuje ci np. krag piersiowy.musisz mu odp.co to jest, a potem pokazuje ci na konkretne struktury na tym kregu(wyrostki,trzon kregu etc.) i ty musisz powiedziec jak ta struktura sie nazywa i to wlasnie po lacinie.Takze lacina nie tyle ze milo widziana co obowiazkowa!!!!!!!Jesli chodzi o chemie to na 1-wsze cwiczenie 3ba byc tez przygotowanym(jak i na kazde kolejne).Jesli dobrze pamietam to pisze sie kartkowke.A chodzi chyba o reakcje charakterystyczne dla poszczegolnych jonow.To chyba na tyle.Mam nadzieje,ze jeszce nie masz zamiaru sie uczyc!Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 31.08.04, 22:11 to znaczy ze najpierw sa wyklady a potem cwiczenia, czy cwiczenia sa pierwszymi zajeciami w pazdzierniku?w sumie to, o cym mówisz nie jest trudne, bo miałam z łaciną w lo. dzieki,zaczne sie uczyc po szkoleniu bibliotecznym. do zobaczenia 4 października na rozpoczeciu, milych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:54 ja studiuje na stomie -niedlugho koncze i w tym roku biore lek, podobno beda mi przepisywac przedmioty do jakiegos 3/4 roku. ;)) jakies pytania to chetnie odpowiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: medycyna 1 IP: 212.160.150.* 01.09.04, 19:21 aha, to znaczy ze moze sie spotkamy na jakichs zajeciach, albo i nie.mam pytanko, czy zawsze w planie najpierw są wykłady z danego przedmiotu a potem ćwiczenia, czy moze byc odwrotnie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: medycyna 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:40 nie wiem o jaki plan ci chodzi, aczkolwiek domyslam sie ze masz na mysli plan zajec? nie nie zawsze tak jest, ale zwykle wyklady pokrywaja sie z cwiczeniami. Np z anatomii najpierw jest wyklad z danej partii materialu a potem jest cwiczenie z tego samego, niekoniecznie tego samego dnia. Z chemii na wyklady nie chodzilam , i nigdy ich nie widzilam wiec nie wiem . Z histologii tez za bardzo nie chodzilam, ale chyba nie bardzo sie pokrywaly wykaldy z cwiczeniami. Z biologii tez nie chodzilam , wykaldy sie nie pokrywaly , ale na egzaminie bardzo duza uwage skupiono na wyklady, aczkolwiek nie wiem jak teraz ale za moich czasow te wyklady z bilogii to byly fragmenty ksiazki"krotkie wyklady z biochemii",pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś