Dodaj do ulubionych

Wybory 2014

14.10.14, 14:26
Witam wszystkich zainteresowanych. Czy ktoś może wytłumaczyć mi jakim prawem obecny wójt jeździ po wioskach w godzinach pracy urzędu i robi sobie kampanię wyborczą? Podobnie tyczy się to p. Grycuk, która chyba o godzinie 13 także powinna być w szkole.
Obserwuj wątek
    • jabobo Re: Wybory 2014 14.10.14, 20:31
      Od tego jest kartka do głosowania , własna i podobnie myślących. Do roboty....
    • shelly.0 Re: Wybory 2014 15.10.14, 07:25
      może był na urlopie?
    • and5 Re: Wybory 2014 17.10.14, 12:41
      Wiem, że w jednej z wiosek wokół Gródka, Wójt był w niedzielę na spotkaniu z mieszkańcami. Osobiście mi to nie przeszkadza, nawet jeśli odbywa się to również tak jak niektórzy tu piszą w godzinach urzędowania. Szkoda tylko, że takie spotkania odbywają się w okresie przedwyborczym. Oczywiście, można osobiście pofatygować się do urzędu, jednak jak władza przyjeżdża sama to jakoś to tak lepiej wygląda... Przynajmniej ludzie mogą dowiedzieć się o planach na najbliższą kadencję.
      Czy ktoś z Was był na spotkaniu organizowanym przez kontrkandydatów? Jaki oni mają program, czym chcą przekonać do siebie ludzi (mam nadzieję że nie będzie to bańka samogonu, o czym już słyszałem). Ja osobiście o takim spotkaniu nie słyszałem...
      Moje zdanie jest takie. W gminie Gródek nic nie zmieni się, nawet jeśli ludzie wybiorą nowego Wójta. Oczywiście będą kolejne remonty dróg i inne inwestycje, ale poza tym, gmina jako taka niewiele będzie miała do zaoferowania mieszkańcom, zwłaszcza młodym ludziom. Przecież na początku lat 90-tych ubiegłego wieku gminę zamieszkiwało ponad 7tys. osób. Dziś jest to niewiele ponad 5 tys. Ile z tych osób ma tylko meldunek, a żyje w Białymstoku, Warszawie czy też za granicą tego nie wie nikt. Podejrzewam, że sporo. Widać to popołudniami i wieczorami gdzie pusto wszędzie i głucho wszędzie. Z perspektywy samego Gródka nie jest to może takie widoczne, jednak wystarczy pojechać do innych miejscowości - zwłaszcza tych przygranicznych. Jeszcze z 20 lat i naprawdę większość tych mniejszych miejscowości to będą widma. Wymrze starsze pokolenie, a zostaną tylko nieliczni młodzi(jeśli w ogóle będą) + weekendowi odwiedzający. Mniejsza liczba mieszkańców to mniejsze wpływy do budżetu gminy. Dziś gdyby nie dofinansowanie inwestycji to naprawdę źle to wyglądałoby. Brakuje u nas poważnego inwestora, dzięki któremu te niekorzystne procesy demograficzne można byłoby spróbować zahamować. Przy takim stanie jaki jest gmina powoli umiera. To widać. I trzeba kogoś kto próbowałby to zmienić, nie przez pojenie ludzi bimbrem przed wyborami i liczeniem na głosy, tych którym nie powiodło się w życiu z różnych względów, a kogoś kto naprawdę będzie miał jakiś pomysł i plan.
    • barbara.niczyporuk Re: Wybory 2014 17.10.14, 16:07
      wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/200204
      • jabobo Re: Wybory 2014 17.10.14, 17:39
        www.facebook.com/pages/Jerzy-Gryc-Komitet-Wyborczy-Wyborc%C3%B3w-Wybierzmy-Normalno%C5%9B%C4%87/720258641360612?sk=timeline
    • bialyczlowiek Re: Wybory 2014 20.10.14, 16:35
      NA WŁADZE NIE PORADZE - tak brzmi stare powiedzenie którego kurczowo trzymają się
      karierowicze a nie fachowcy gminy Gródek/
      • iwanik4 Re: Wybory 2014 23.10.14, 20:02
        Wybory czyli 2 tygodnie pajacowania a potem władza :) Prywatnie zagłosuje na obecnego wójta ale już radni do gminnego parlamentu z pakietu wójta nic sobą nie przedstawiają maszynki do głosowania. Niech choć jeden przedstawi rachunek sumienia. Ja mam duży wybór i na Grycuka choćby sie paliło waliło nie zagłosuje. Borkowski obiecywał oświetlenie w Bobrownikach i jeszcze w innych miejscach i nic. A tam szkoda pisać. Jak ktoś ma info co który zrobił to poproszę. Może poprostu trzeba nam pokazać czego poszczególni z nich zrobili.
    • tri-kki Re: Wybory 2014 23.10.14, 21:13
      Witam wybory jak wybory na lokalne trzeba pójść (bo najbardziej nas dotyczą) ale na kogo głosować nie powiem (każdy musi sam ocenić i zdecydować). Ale jak ktoś tu wspomniał aktywność wójta widoczna jest tylko przed wyborami (ile razy w kadencji był na spotkaniach np. w Załukach Chomontowcach Mostowlanach, ilość mieszkańców nie świadczy że należy ich lekceważyć ) nie wspominając o radnych ile razy chodzili po ludziach i dopytywali się o to co jest ok a co nie (rachunek sumienia). Drażni mnie też wmawianie ludziom że inwestycje tak były planowane w harmonogramie, przy czym okazuje się że gro otwierana jest przed wyborami wrrr. Denerwuje mnie byle jakość niby nic ale lepiej zrobić mniej ale na lata. Jak wygląda skrzyżowanie na cmentarzu na wylocie na Michałowo (masakra), jak wygląda przejazd kolejowy że zawieszenie skacze jak "Gumiś", wiata przy zalewie, co czekamy aż dach zgnije bo papa już lata, a park niby ładnie ale jak zrobione są trawniki piasek powinien być wysypany do poziomu chodnika a nie dziecko idzie trawnikiem i zaczepia się o wystający chodnik niby takie drobnostki ale świadczą o bylejakości. Ktoś pisze przetargi i później to odbiera. Na pewno wszystkim się nie dogodzi ale należy mieć szacunek do każdego człowieka a nie jak już mnie wybiorą to w d....e i 4 lat spokoju . Dlatego wybierzcie według własnej oceny i sumienia. Ale zmiany są potrzebne, trzeba nowego spojrzenia i skruszenia tego muru; radni nie są tylko od podnoszenia reki i akceptowania pomysłów wójta tylko od przedstawiania swoich spraw i sugestii a nie co 4 lata zrobią zdjęcia w garniturze i na ulotki wrrr. I tak na marginesie czas zmienić coś na stronie internetowej gminy bo jest beznadziejna nie wspominając o gazecie Gródeckiej. Pozdrawiam życzę rozsądnego wyboru.
      • iwanik4 Re: Wybory 2014 23.10.14, 22:12
        Widać że pisze kobieta i ma całkowicie racje. Głęboko radni nas mają w du...szy. A ten piasek na placu zabaw to pełen kiepów i szkła. Fakt skrzyżowanie przy cmentarzu porażka (Gródek Wita). Panie Wójcie dobierze Pan sobie do pracy mądrzejszych ludzi.
        • and5 Re: Wybory 2014 23.10.14, 23:18
          Czy to skrzyżowanie nie jest drogą powiatowa i wójt ma niewiele ma do powiedzenia w tym przypadku.
          • iwanik4 Re: Wybory 2014 24.10.14, 21:31
            Co to za Wójt że nie ma znajomosci w Starostwie a i przecież mamy radna powiatowa.
            • and5 Re: Wybory 2014 26.10.14, 11:11
              Między innymi dzięki tej radnej udało się mimo wszystko uzyskać sporo dotacji na inwestycje.

Starostwo wyłożyło kasę na tę drogę. Ktoś zrobił projekt remontu, był wykonawca, był też kierownik budowy i był ktoś kto musiał to wszystko odebrać. To że nie masz prądu lub wody od czasu do czasu to też pewnie jest wina wójta...
              • kbkakms2 Re: Wybory 2014 28.10.14, 07:17
                może bede zbyt wulgarny ale pierdole to cale burackie towrzystwo wzajemnej adoracji przepraszam ale motorem rozwoju sa zawsze zmiany musi byc wymiana zeby ruszylo do przodu sory pisze na angielskiej klawiaturze
                • iwanik4 Re: Wybory 2014 28.10.14, 17:27
                  Można sie z kimś nie zgadzać i mieć jakaś wrednosc w sobie ale kbkms2 ma racje. Póki nie zmienimy czego kolwiek to będziemy żyć w takim marazmie. Ja dzięki pracy tylko 6 miesięcy w roku ale wolał bym pracować tu w Gródku przez cały rok. Może Czykwin by nam druga Fakryke Ikea postawił u nas. Brak inwestorów to najwiekszy problem gminy. Nie wszystkich zatrudni Klebus. A propo może właśnie taki człowiek powinien zarządzać w gminie.
                  • smiesznewybory Re: Wybory 2014 30.10.14, 19:53
                    Pragnę zwrócić uwagę jaki cyrk odstawiają kandydaci do rady gminy. Latają z aparatami, fotografują kto kogo zakleja, wrzucają na popularnego fb i podniecają się, że udało się kogoś złapać na gorącym uczynku. Ludzie opanujcie się ! Wykupcie sobie płatne miejsca na ogłoszenia i dbajcie o swój "ołtarzyk". Kandydatów na radnych narobiło się jak grzybów po deszczu. Obietnic mnóstwo, ciekawe jak z wykonalnością, ale nie ma co się dziwić każdy chce się połasić na dodatkowe fundusze. Jak tak człowiek przegląda wszystkich kandydatów to aż śmiech bierze. No ale cóż ! Powaga drodzy Państwo. Kapelusze z głów. Naprawdę śmieszne jest jak ktoś przecenia swoje możliwości. Nie każdy się nadaje do rady gminy ale każdy startuje, a nóż widelec może się uda. Ciekawe kto posprząta te wszystkie plakaty jak już wybory się skończą? Tym już nie będziemy przejmować, dobrze że niedługo zimna to zakryje to wszystko i problem z głowy. Tak więc módlmy o naszą gminę. Pozdrawiam.
                    • tri-kki Re: Wybory 2014 02.11.14, 19:52
                      Witam ponownie nawiązując do w/w wypowiedzi to może rzeczywiście niektórzy kandydaci przesadzają z tymi zdjęciami ale z drugiej strony to świadczy o ich zaangażowaniu ( w odróżnieniu od starych radnych, którzy nic nie działają bo przyrośli do stołków), kandydatów nie ma co jeszcze oceniać trzeba dać im szansę (starzy już ją mieli). Co do zarobków wójta to też jeżeli obecny nie zmienił nic, wróć bo zmienił czyli podwyższał "sobie" to na pewno tego nie zrobi w następnej kadencji (czytaj nie zmniejszy), natomiast nowi kandydaci miejmy nadzieję że jak ich ludzie wybiorą aby być wobec nich ok powinni "sobie" obniżyć, w tym wypadku istnieją większe szanse niż jak zostanie stara ekipa. Nie sztuka zrobić to i owo i pokazywać tuż przed wyborami tylko sztuka polega na zbieraniu opinii o danych inwestycjach wśród społeczności. Mam nadzieję że nasi urzędnicy nie będą patrzeć przez pryzmat "nagród", podwyżek i obiecanek dawanych przed wyborami i zagłosują zgodnie z sumieniem tak aby nasi włodarze nie traktowali gminę jak swój prywatny podwórek a nasz wspólny mieszkańców, aby nie tylko interesowali się pod koniec kadencji, ale i w trakcie. Ostatnie pytanko ile takich spotkań z mieszkańcami zorganizował wójt w ciągu swojej kadencji???? Niech każdy odpowie sobie sam i będzie wiedział jak zagłosować zmiany są potrzebne!! Jeszcze jedno czy wygra nowy czy stary bezcenne jest trzęsienie portkami obecnej ekipy że mogą przegrać haha!!! pozdrawiam!!!!
    • barbara.niczyporuk Re: Wybory 2014 03.11.14, 16:02
      michalowo.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=977%3Awybory-samorzadowe-16-listopada-2014&catid=2%3Auncategorised

Pod pierwsza tabelą są kandydaci do powiatu i sejmiku, na których tez możemy głosować.
      • krasnal125 Re: Wybory 2014 09.11.14, 09:38
        Dzisiaj byłem koło dużego L.......a i cała zawartość tablicy ogłoszeń leży na ziemi. Nie ma co sprawne są w tegorocznych wyborach Komitety Wyborcze...
        • radekkulesza Re: Wybory 2014 09.11.14, 22:54
          Warto zauważyć czyje plakaty jednak zostały ? Afery plakatowe non stop są na niektórych profilach na facebookowych naszych kandydatów :)
    • k-666 Re: Wybory 2014 08.11.14, 14:39
      Czy, to jet normalne, czy jakieś zboczenie patologiczne, że na posadę wójta pchają się wyłącznie byli pracownicy służb mundurowych. Brakuje w Gródku młodych, inteligentnych, wykształconych kandydatów po normalnych dziennych studiach i magisterce?
    • szulc1962 Re: Wybory 2014 13.11.14, 15:03
      Ktoś już wspominał o tym, a tutaj materiał wideo ku gwoli przypomnienia, bo zrobiło się modne wstawianie filmów. Niestety oprócz pochwał i plusów, dla p. Wójta należy się również wielki minus.
      www.tvp.pl/bialystok/aktualnosci/spoleczne/przyklad-urzedniczej-nieodpowiedzialnosci-w-grodku/6908707
      • nowicjusz76 Re: Wybory 2014 14.11.14, 11:01
        Wstawiony jeden filmik o tym jakie zmiany nastąpiły w gminie Gródek, (które powinny chyba nas jako mieszkańców wszystkich cieszyć) to rzeczywiście "nowa moda" na forum, które bądź co bądź jest praktycznie martwe przez cztery lata, czyli od wyborów do wyborów.
        Jednak nawiązując do wstawionego filmu przez szulc1962 . Ja nie rozumiem w którym momencie jest wina obecnego Wójta ? Czy jeśli za przeproszeniem pingwin puści bąka na Antarktydzie, co spowoduje ocieplenie klimatu, to winny też będzie wójt gminy Gródek? Czysta paranoja, ale rozumiem, że skoro nie ma się za co przyczepić to trzeba wymyślić nową wyimaginowaną rzeczywistość ,w której sie chyba znajdujecie.
        Dokonując szybkiej analizy materiału z telewizji, w mojej ocenie wygląda to tak.
        Pani urzędniczka w GOPSie popełniła błąd (rzeczą ludzką jest się mylić) i wydała NIESŁUSZNIE decyzję o przyznaniu zasiłku pielęgnacyjnego żonie pana Klebusa, gdyż zgodnie z obowiązującym wtedy prawem takie pieniądze się im NIE NALEŻAŁY.
        Po upływie bodajże roku czasu pani urzędnik zauważyła swój błąd i wystąpiła z wnioskiem o zwrot NIENALEŻNIE przyznanych pieniędzy dla żony Pana Klebusa. Pan Klebus zadzwonił po telewizję. Pod jej wpływem i dodatkowo ze względu na trudną sytuację życiową państwa Klebus kwota NIESŁUSZNIE przyznanych im sześciu tysięcy złotych została umorzona, mimo tego, iż wcale nie musiała paść decyzja o umorzeniu.
        Po pewnym czasie od wyświetlonego materiału przepisy prawa polskiego uległy zmianie i w chwili obecnej można pobierać zasiłek pielęgnacyjny na dalszych krewnych ( w tym wypadku teściową).
        Urzędniczka jak było powiedziane na końcu materiału, podjęła błędną decyzję jeszcze przed wprowadzeniem przepisów o odpowiedzialności finansowej urzędników, stąd nie poniosła odpowiedzialności finansowej. Wójt ukarał ją karą nagany za popełniony błąd, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Czego jeszcze oczekujecie publicznej chłosty, rozciągania na Madejowym łożu, czy też publicznego lżenia. Być może za rządów Pana Klebusa (domniemuję że sam osobiście wstawił ten film na forum, bo kilka dni wcześniej to samo pojawiło się u niego na profilu facebookowym) i Gryca takie rozwiązania byłyby stosowane, a być może nawet zostałaby zwolniona z pracy, niemniej w chwili obecnej stosowane są w gminie Gródek przepisy prawa.
        Wrzuca Pan ten post pod wątkami na forum, które nie mają najmniejszego odniesienia do tej sprawy dlatego też proponuję dorzucić go dodatkowo pod tematem na przykład Sprzedam Yoreczki, bądź też Sprzedam Książki.
        • szulc1962 Re: Wybory 2014 14.11.14, 16:54
          szkodami słów na twoje wypociny,myślę żebyś znalazł się w podobnej sytuacji przyjąłbyś taką sprawę z dobrodziejstwem inwentarza.Jeżeli mają państwo Klebus film z TVN zwróć się do nich z imienia i nazwiska o udostępnienie.Wtedy ocenisz zachowanie ,arogancję i butę Pana Kuleszy. A ja życzę tobie obyś nie miał takich problemów, a jeżeli już,to pozostaw bez wyjaśnienia. No cóż,, młody człowieku , życie przed tobą i bierz go garsciami....
    • kbkakms2 Re: Wybory 2014 17.11.14, 17:46
      Mam pytanie, czy w gminie będzie dogrywka na wójta bo nigdzie nie mogę znależć informacji?
      • robertr92 Re: Wybory 2014 17.11.14, 18:02
        Prawdopodobnie wszystko wyjaśniło się w I turze.
      • robertr92 Re: Wybory 2014 19.11.14, 15:50
        www.money.pl/wybory-samorzadowe/wyniki-wyborow/kandydaci,wojt-gminy-grodek,200204,6.html
    • barbara.niczyporuk Re: Wybory 2014 18.11.14, 13:25
      gresrafal.blogspot.com/2014/11/w-grodku-wygrywa-z-duzym-poparciem.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka