Dodaj do ulubionych

Coś wypada powiedzieć....

05.09.04, 21:18
Żeby ktoś kto tu przypadkiem zawita nie myślał, że suwałki to Hieroszima...
A więc...Jest tu ktoś!
Obserwuj wątek
    • wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 13:18
      A jednak Hieroszima....
      Straszne...Bomba spadła na was o 11 rano ?
      • wojtek_kosynier Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 13:56
        Nie chcę się mądrzyć
        bo znów Jasama, mnie opierniczy
        Ale jeżeli już to Hiroszima
        • jasama Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:11
          nie opierniczę, bo sama miałam ochotę wolfa poprawić, ale pomyślałam sobie, "a
          po co mi to?"

strasznie ostatnio ugodowa jestem, zimna woda polewana wprost na gorącą głowę
          naprawdę pomaga!
          • wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:42
            No oczywiscie ze Hiroszima....Ze mnąjest zdecydowanie cos nie tak. Wczoraj
            odpowiedzialem w jakims wątku na post ktory byl w innym wątku...Moze to juz
            początki choroby alkoholowej ?
      • omarta Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:35
        ja od 11 nie mogłam wejśc na forum!
        wiocha z tą gazetą maxymalna
        • wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:40
          Aaaaa! Tu jest problem...no faktycznie. Minął z kwadrans zanim sie wklikalem.
          Wiocha maxymalna :(
          • kamaoka Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:43
            tak, tak wiocha:) ja etz juz probuje ktorys raz
            a z rana przeczyalma, ba! to byklo nawet o 7.30 gdzies ale jedyne co mi o
            tejporze przyszlo na mysl to to ze "czy on chce byc utrawalaczem gatunku, tzn
            czy chce go przedluzyc" ale nie wiedzielama jak to ubrac w slowa bo to chyba
            nadal nie ejst to, to co napisalam, o czym tak naparwde podsawiadomie
            pomyslalam:)
            • wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:48
              o proszę,cała ekipa jest online i tylko z utęsknieniem czekała na zreperowanie
              awarii portalu :)
              • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:01
                • wojtek_kosynier Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:03
                  Przykro mi, ale nic z tego nie kumam...
                • omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:07
                  ja nie mam bladego pojęcia o czym piszesz Wolf
                  ale u mnie może juz bedzie działać?
                  bo coś się poprawiło
                  • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:16
                    no niewazne...loczek by zakumał :)
                    keidys musi byc dobrze,pomimo tego ze znawcy mówią ze dobrze juz było
                    • omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:17
                      to trzeba było w temacie napisać ze to info dla loczka!!!!
                      • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:21
                        alez nie....to info dla zdesperowanych forumowiczow :)
                        keidys wyjasnie dokladniej co to sa te konta shellowe
                        • omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:25
                          konta shellowe...
                          działają tak jak zamkniete muszelki co jak się je do wody wrzyci to jakieś
                          draństwo z nich wypełza i rosnie???
                          zgadałam?
                          • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:29
                            tak jakby...kiedy twoj internet zaczyna szwankowac. probujesz sie zalogowac na
                            takie konto.i wtedy juz jestes na innym komputerze,ktorego tylk ozdalnie
                            oblsugujesz,ze stronami www laczysz sie przez internet tamtego komputera, masz
                            IP tamtego komputera,ogolnie to ze u ciebie np strony nie chodza,ciebie to nie
                            obchodzi-jesl itam chodza to jest ok.
                            nie sądzę aby to wyjasnilo cosik,bo mam ciemnow głowie jeszcze,ale
                            to mniej więcej coś takiego jak muszelki :)
                            • omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:35
                              cute
                              a u mnie dalej ta cholerna gazeta nawala
                            • kamaoka Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 16:08
                              a kto placi rachunki za interenet? ty czy tametn komp? a czy tamten komp musi
                              byc wlaczony zeby moc z niego korzystac? czy jest to tylko laczenie wirtualne?
                              (kutwa, ale nie rozumiem jak moge w takim razie korzystac z kopa gdy ten jest
                              wylaczony, czyli chyba de facto nie ma jego obcnosci w sieci...)
                              • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 18:05
                                no stoi sobie serwer...włączony 24h na dobę. jest tam zainstalowany system,
                                zazwyczaj jakiś linux. każdy użytkownik ma tam login i password oraz ileś tam
                                miejsca na dysku, np 30MB. można pocztę sprawdzać tradycyjnymi metodami, przez
                                outlooka,tenscapemail,etc. ale też można połączyc sie z tym komputerem i zdalnie
                                sobie ten komputer obsługiwać. oczywiście wtedy ma się ograniczone prawa co do
                                dysponowaniem tym komputerem, żeby np nie sformatować dysku. ale np na moim
                                koncie mogę sobie odpalić program pocztowy, gg, przeglądarkę www,menedżer plików
                                .wszystko to się będzie działo na tamtym komputerze. ja będe tylko sterował od
                                siebie tym wssytkim. i jeśli np wyślę coś na gazeta.pl jako "gość" to IP, czyli
                                adres komputera z ktorego się wysyłało post, będzie tamten, serwera, a nie ten
                                na którym aktualnie siedzę.
                                przydatne to moze byc w naglych sytuacjach w akademikach gdzie czasem sie
                                zdarza, że www nie dziala a reszta internetu dziala. wtedy lacze sie ze swoim
                                serwerem i na nim sprawdzam swoja poczte, sprawdzam np rozklad pkp, obgaduje na
                                gg ważną sprawę, etc.
                                nei wiem czy wyjasnilem co to jest, ale mam cicha nadzieje ze wyjasnilem, jak to
                                dziala :))
                                nauczycielem na pewno nie chcę zostac. powołania do tego nie mam za grosz
                                pzodrawiam!
                                • kamaoka Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 21:27
                                  wyjasniles, wyjansiles, hehe, to nieglupia sparwa taki komp na odleglosc,
                                  hmmm...
                                  bo ja wczesniej myslalam jak mowiles o "swoim kompie" ze masz na mysli takiego
                                  domowego ko0mpa ze np. nikogo nie ma tam powiedzmy u ciebie w krakowie w
                                  mieszakniu, cicho, ciemno, a tu buch, zapala sie twoj komputer sam bo ty mu
                                  dales sygnal:)
                                  ale teraz juz wszystko rozumiem, i niezle, niezle, a jak sobie takie cos
                                  zrobic? albo nie, bo to pewnie trudna i skompliowana sparwa, jak nie chcesz to
                                  nie musisz odpisywac, najwyzej zapytam sie kolegi-komputeriwca:)
                                  • wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 21:30
                                    Zazwyczaj konta uczelniane - o ile się takowego docharpać - działają w taki
                                    własnie sposób. Dwojako. Normalnie oraz tak jak wyżej. Będąc u znajomych mozesz
                                    wtedy łatwo sprawdzic pocztę i pogadać chwilę na gg zuepłnie bez konieczności
                                    wklepywania swoich danych do outlooka czy programu gg. Wygodne dla mobilnych ludzi.
                                    A jak się dobrze pochodzi po kafejkach albo stronach www - to też można znaleźć
                                    taką firmę, która oferuje takie porządne konto.
    • alex.7 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 23:07
      Ja ale mowie juz dobranoc .Do jutra.
      • wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 23:10
        miło!
        ja wolf mówię dzień dobry
        do zobaczenia za parę dni!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka