wolfgang87 05.09.04, 21:18 Żeby ktoś kto tu przypadkiem zawita nie myślał, że suwałki to Hieroszima... A więc...Jest tu ktoś! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 13:18 A jednak Hieroszima.... Straszne...Bomba spadła na was o 11 rano ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 13:56 Nie chcę się mądrzyć bo znów Jasama, mnie opierniczy Ale jeżeli już to Hiroszima Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:11 nie opierniczę, bo sama miałam ochotę wolfa poprawić, ale pomyślałam sobie, "a po co mi to?" strasznie ostatnio ugodowa jestem, zimna woda polewana wprost na gorącą głowę naprawdę pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:42 No oczywiscie ze Hiroszima....Ze mnąjest zdecydowanie cos nie tak. Wczoraj odpowiedzialem w jakims wątku na post ktory byl w innym wątku...Moze to juz początki choroby alkoholowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:35 ja od 11 nie mogłam wejśc na forum! wiocha z tą gazetą maxymalna Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:40 Aaaaa! Tu jest problem...no faktycznie. Minął z kwadrans zanim sie wklikalem. Wiocha maxymalna :( Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:43 tak, tak wiocha:) ja etz juz probuje ktorys raz a z rana przeczyalma, ba! to byklo nawet o 7.30 gdzies ale jedyne co mi o tejporze przyszlo na mysl to to ze "czy on chce byc utrawalaczem gatunku, tzn czy chce go przedluzyc" ale nie wiedzielama jak to ubrac w slowa bo to chyba nadal nie ejst to, to co napisalam, o czym tak naparwde podsawiadomie pomyslalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 14:48 o proszę,cała ekipa jest online i tylko z utęsknieniem czekała na zreperowanie awarii portalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:03 Przykro mi, ale nic z tego nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:07 ja nie mam bladego pojęcia o czym piszesz Wolf ale u mnie może juz bedzie działać? bo coś się poprawiło Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:16 no niewazne...loczek by zakumał :) keidys musi byc dobrze,pomimo tego ze znawcy mówią ze dobrze juz było Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:17 to trzeba było w temacie napisać ze to info dla loczka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:21 alez nie....to info dla zdesperowanych forumowiczow :) keidys wyjasnie dokladniej co to sa te konta shellowe Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:25 konta shellowe... działają tak jak zamkniete muszelki co jak się je do wody wrzyci to jakieś draństwo z nich wypełza i rosnie??? zgadałam? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:29 tak jakby...kiedy twoj internet zaczyna szwankowac. probujesz sie zalogowac na takie konto.i wtedy juz jestes na innym komputerze,ktorego tylk ozdalnie oblsugujesz,ze stronami www laczysz sie przez internet tamtego komputera, masz IP tamtego komputera,ogolnie to ze u ciebie np strony nie chodza,ciebie to nie obchodzi-jesl itam chodza to jest ok. nie sądzę aby to wyjasnilo cosik,bo mam ciemnow głowie jeszcze,ale to mniej więcej coś takiego jak muszelki :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 15:35 cute a u mnie dalej ta cholerna gazeta nawala Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 16:08 a kto placi rachunki za interenet? ty czy tametn komp? a czy tamten komp musi byc wlaczony zeby moc z niego korzystac? czy jest to tylko laczenie wirtualne? (kutwa, ale nie rozumiem jak moge w takim razie korzystac z kopa gdy ten jest wylaczony, czyli chyba de facto nie ma jego obcnosci w sieci...) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 18:05 no stoi sobie serwer...włączony 24h na dobę. jest tam zainstalowany system, zazwyczaj jakiś linux. każdy użytkownik ma tam login i password oraz ileś tam miejsca na dysku, np 30MB. można pocztę sprawdzać tradycyjnymi metodami, przez outlooka,tenscapemail,etc. ale też można połączyc sie z tym komputerem i zdalnie sobie ten komputer obsługiwać. oczywiście wtedy ma się ograniczone prawa co do dysponowaniem tym komputerem, żeby np nie sformatować dysku. ale np na moim koncie mogę sobie odpalić program pocztowy, gg, przeglądarkę www,menedżer plików .wszystko to się będzie działo na tamtym komputerze. ja będe tylko sterował od siebie tym wssytkim. i jeśli np wyślę coś na gazeta.pl jako "gość" to IP, czyli adres komputera z ktorego się wysyłało post, będzie tamten, serwera, a nie ten na którym aktualnie siedzę. przydatne to moze byc w naglych sytuacjach w akademikach gdzie czasem sie zdarza, że www nie dziala a reszta internetu dziala. wtedy lacze sie ze swoim serwerem i na nim sprawdzam swoja poczte, sprawdzam np rozklad pkp, obgaduje na gg ważną sprawę, etc. nei wiem czy wyjasnilem co to jest, ale mam cicha nadzieje ze wyjasnilem, jak to dziala :)) nauczycielem na pewno nie chcę zostac. powołania do tego nie mam za grosz pzodrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 21:27 wyjasniles, wyjansiles, hehe, to nieglupia sparwa taki komp na odleglosc, hmmm... bo ja wczesniej myslalam jak mowiles o "swoim kompie" ze masz na mysli takiego domowego ko0mpa ze np. nikogo nie ma tam powiedzmy u ciebie w krakowie w mieszakniu, cicho, ciemno, a tu buch, zapala sie twoj komputer sam bo ty mu dales sygnal:) ale teraz juz wszystko rozumiem, i niezle, niezle, a jak sobie takie cos zrobic? albo nie, bo to pewnie trudna i skompliowana sparwa, jak nie chcesz to nie musisz odpisywac, najwyzej zapytam sie kolegi-komputeriwca:) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Cos wypada powiedziec.... 06.09.04, 21:30 Zazwyczaj konta uczelniane - o ile się takowego docharpać - działają w taki własnie sposób. Dwojako. Normalnie oraz tak jak wyżej. Będąc u znajomych mozesz wtedy łatwo sprawdzic pocztę i pogadać chwilę na gg zuepłnie bez konieczności wklepywania swoich danych do outlooka czy programu gg. Wygodne dla mobilnych ludzi. A jak się dobrze pochodzi po kafejkach albo stronach www - to też można znaleźć taką firmę, która oferuje takie porządne konto. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.7 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 23:07 Ja ale mowie juz dobranoc .Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Coś wypada powiedzieć.... 06.09.04, 23:10 miło! ja wolf mówię dzień dobry do zobaczenia za parę dni! Odpowiedz Link Zgłoś