Dodaj do ulubionych

Problemy z Neostradą TP

IP: *.citystrada.com / 217.153.87.* 06.12.04, 19:32
Korzystam z neostrady od kwietnia i mam już dość. Wszystko było ok do połowy
sierpnia. Od tego czasu zalogowanie się do sieci to loteria. Kilkadziesiąt
razy reklamowałem na infolinii, odwiedziłem telepunkt, przeinstalowałem
modem, system operacyjny, sprawdziłem komputer i co ? i nic. Nadal loteria.
Tepsa swoimi umowami zabezpieczyła się skutecznie przed klientami. W starej
strukturze było przynajmniej gdzie złożyć reklamację i szansa na osobiste
przypilnowanie jej rozpatrzenia. A teraz? - pisz na Berdyczów. Ale płać
pomimo, że nie otrzymujesz usługi, bo twój dług natychmiast tzn. przez
rozpatrzeniem reklamacji zostanie sprzedany zachodniej firmie windykacyjnej.
I nikt nie przyjmuje do wiadomości że to Tepsa nie wywiązuje się z umowy!!!!
NIE BĄDŹCIE NAIWNI. PRECZ ze złodziejską TEPSĄ i jej NEOSTRADĄ. Ten post
pisze też z innego miejsca bo u siebie nie mogę znów się zalogować. ( miga
dioda ADSL). Pozdrawiam wszystkich, tak jak ja naiwnych, którzy złapali sie
na NEOSTRADĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: redlight Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.04, 22:57
      To dlaczego nie zmienisz sobie dostawcy usług internetowych. Czy to jakis
      problem?
    • Gość: redlight Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.04, 22:57
      To dlaczego nie zmienisz sobie dostawcy usług internetowych. Czy to jakis
      problem?
      • koczisss Re: Problemy z Neostradą TP 06.12.04, 23:41
        Ja mam neostradę, a założyłem ją tylko temu, że nie mam innej możliwości,
        mieszkam w domu jednorodzinnym i nie ma tu żadnej sieci. Jedyny dostęp do netu
        w mojej okolicy to tepsa, czyli neostrada i tu leży pies pogrzebany, bo jeśli
        bym miał jakieś inne wyjście, to bym od tepsy trzymał się jak najdalej!
        Nie każdy jest takim szczęśliwcem i ma net od innych operwtorów, niestety:(
        • turawski Re: Problemy z Neostradą TP 07.12.04, 00:56
          Od dwóch tygodni reklamuje neostrade pod numerem 800 102 102 i....nic
          Za kazdym razem kto inny odbiera telefon, za kazdy razem trzeba wszystko od
          poczatku tłumaczyc, dwa razy miałem wyznaczone wizyty montera... dwa razy
          restart portu na centrali... i nic... Kod błedu 721, może macie jakies
          pomysły...

pozdrawiam ofiary tepsy
          t

• Gość: redlight Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.04, 10:28
          Jest jeszcze kilka alternatyw dla neostrady, chociazby łącze radiowe (tylko tu
          musi zebrac sie kilka osob=niska przepustowość) lub poprzez satelite (tylko to
          rozwiazanie jest bardzo drogie niestety).
    • Gość: bart Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:10
      hmm.. miałem podobny problem kiedy to testowałem neostrade przez miesiąc nie
      mogłem sie zalogowac i wogóle... co się okazało kabel był uszkodzony a dioda
      sobie migała.. moze masz inny problem kombinuj ..
    • Gość: baraqs ROZWIĄZANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 04:30
      A czy ktoś mający problemy z neostradą odwiedzał to forum ?
      www.neostrada.e-firmy.pl/neo/index.php?PHPSESSID=6887fdb2eb73e5fd0a63a5b3074515c2
    • Gość: trms Re: Problemy z Neostradą TP IP: 81.15.254.* 07.12.04, 08:17
      Jaki poważny przedsiębiorca korzysta z Neostrady? Jeżeli chce być rzeczywiście "poważny", to niech się zaopatrzy w łącze z prawdziwego zdarzenia, a nie w zabawkę do czatów.
      • Gość: oka Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.tvp.pl 07.12.04, 09:35
        No to teraz wiem, że sie wkopałam.Jutro mają przyjśc montować mi to cudo ,a ja
        nic o tym, że to liche nie wiedziałam.Co robić?
        • Gość: cryst Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 11:27
          Oj tam. TPSA jakość usług ma niezłą (tak! nie boję się użyć tego słowa ;)), ale
          tylko tych, które udostępniała wcześniej. Od trzech lat mam SDI, tepsowe jak
          wiadomo i działa niemalże bez zarzutu (oprócz dwóch dni, w których działało
          mocno wybiórczo - jednak dwa dni na przestrzeni trzech lat mogę wybaczyć). I
          nie narzekam. Natomiast neostrada rzeczywiście... ale wiadomo, za jakość się
          płaci, a już zwłaszcza w tej firmie. Czego chcieć za 59 zł.
          • Gość: exxpert2 a jam podłączony jestem w CSK i kupiłem modem... IP: *.csk.pl / *.csk.pl 07.12.04, 12:01
            No ja mam niby 2MB za 48zł w CSK a tak naprawdę to transfery 10-12kB i to
            wszystko. Cała reszta to tylko propaganda, bywają dni że wogóle z niczym sie
            nie połączysz. I jest coraz gorzej w miarę przybywania klientów. Doszło do tego
            że zainstalowałem zwykły modem 56k w kompie i jak potrzebuję coś natychmiast
            dsprawdzić np pocztę to ...łączę się przez modem TPSA. Daleki jestem od
            robienia reklamy komukolwiek, z netu korzystam od 10 lat, to już moja 3 sieć z
            którą mam umową i zawsze to samo: na pocxzątku złote góry, na miesiąć-dwa dają
            full band a w trzecim niesiącu to idź sie utop bo umowy nie rozwiązesz
            wcześniej niż po roku. Spróbujcie gdzie indziej aby mieć porównaniem, bo
            wyciągacie fałdzywe wnioski
          • Gość: Joki Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.polkomtel.com.pl 07.12.04, 14:40
            Problem nie leży w jakości usługi tylko w sposobie rozwiązywania reklamacji
            przez T.P. SA M.in. z tego powodu nie mam telefonu stacjonarnego po
            przeprowadzce. Po rozwiązaniu umowy, które trwało pół roku, i które udało mi się
            załatwić tylko dzięki kilkukrotnej interwencji dziennikarzy Gazety, postanowiłem
            raz na zawsze skończyć współpracę z telekomuną. To samo radzę zrobić wszystkim
            niezadowolonym z podejścia do klienta w tej "firmie".
          • Gość: edka Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:27
            ja place abonament za prawie stowke i od grudnia mam non-stop problemy z
            neostrada :( wielokrotnie dzwonilam na 0800102102 i kilka razy zdarzylo sie, ze
            rozmowca po drugiej stronie zwyczajnie odkladal sluchawke! tak lekcewazacego
            podejscia do klienta nie ma chyba nigdzie! bardzo zaluje ze nie mam innej
            mozliwosci korzystania z netu bo natychmiast bym sie przerzucila!
            pozdrawiam innych rownie naiwnych uzytkownikow neostrady.
            • koczisss Re: Problemy z Neostradą TP 25.01.05, 19:32
              Jaki dokładnie masz problem?
            • Gość: piecyk gazowy Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 19:33
              Ta banda debili i złodziei i chamy siedzące na infolinii mają nas za idiotów.
              Np. gość w rozmowie ze mną wmawiał mi, że mam wirusy, a obecność ich stwierdzał
              na podstawie pingów na moje IP.
    • Gość: hejkumkejkum Re: Problemy z Neostradą TP IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.12.04, 18:19
      Zastanawia w tym wszystkim tylko jedna rzecz, że skoro przedsiębiorcy niezbędny jest internet do prowadzenia działalności to korzysta z usług TP SA. Przecież jest tyle alternatywnych rozwiązań np.:

* GPRS - koszt 50zł miesięcznie (w promocji dla firm)
      * łącze statelitarne tutaj ceny najwyższe (średnio od 500zł)
      * GPRS + łącze satelitarne (jako kanał zwrotny) - koszt 150zł
      * łącze radiowe (50-120zł)

Ale jak ktoś nie potrafi szukać (nie posiada wiadomości z zakresu informatyki), a na wynajęcie odpowiedniego człowieka nie chce wydawać pieniędzy to ma, to co ma czyli NEOSTRADĘ :) Jednak dziwna jest mentalność polskich (podlaskich) przedsiębiorców.
    • Gość: spiro MODLE SIĘ ZA LUDZI KTÓRZY MAJĄ TPSA IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.04, 12:43
      TEN MOLOCH POWINIEN JUŻ DAWNO SPLAJTOWAĆ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka