Dodaj do ulubionych

wypowiedz sie !!!!!!!! wazne!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:14
Hej! Chcialabym, abyscie odpowiedzieli mi na pytanie:
Czy wolisz prase elektroniczna czy tradycyjna? Czy gazeta drukowana czy
elektroniczna? Prosze o uzasadnienie wyboru. z gory wszystkim
dziekuje.potrzebne mi do magisterki, a brak materialow.
Obserwuj wątek
    • Gość: koro Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.01.05, 23:29
      a jak dokladnie brzmi temat owej pracy, na jakim wydziale ją piszesz i pod
      czyim kierunkiem?
      • alex.4 Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 09:36
        ankieta źle skonstruowana
        • Gość: komunik Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.tinet / *.tinet.pl 25.01.05, 12:43
          GLUPCZE!!!
          Tyle razy sie powstrzymywalem, zeby nie komentowac glupot ktore wypisujesz, ale
          nie dam rady wiecej. To nie jest ankieta, wiec nie mozna mowic o jej
          konstrukcji.
          Zapoznaj sie z metodami i technikami badan sluzycymi do zbierania takich
          informacji i pozniej - jak juz dojdziesz do wniosku, ze nic nie wiesz - nie
          zabieraj glosu. Ja akurat - jako socjolog - mam cos nie cos pojecie o tym i
          pytanie takie jest jak najbardziej konieczne - chociazby po to, aby pozniej
          ulozyc we wlasciwy sposob kwestionariusz ankiety.

A co do meritum sprawy, to zdecydowanie wole papierowe, a internetowe sa
          przydatne, gdy nie mzona kupic tradycyjnego (na przyklad z powodu wyjazdu).
          • Gość: ex Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:52
            Samo skonstruowanie pytania-prośby jest do d... Poza tym 'ważne' ('wypowiedz
            się!!!!wazne!) - pytanie dla kogo? Gdyby szanowna ankieterka autentycznie
            chciała zebrać materiały do pracy to ruszyłaby d..., albo głowę i napisała
            odrobinę więcej. To nie jest ważne nawet dla niej.
            • Gość: aga_net Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:08
              ok, ok, ok!
              masz duzo racji, ale nie rozumiem dlaczego tak ostro mnie atakujesz? czy nigdy
              nie byles w podobnej sytuacji?
              czasem wkurzaja nas drobnostki - normalne. szczegolnie wtedy, gdy jestesmy
              specjalistami w danej dziedzinie. mysle, ze gdybym miala w glowie wszystko to,
              o czym chcialabym napisac i co powinno sie znalezc w owej ankiecie, na pewno
              pieknie i sprawnie bym to wypisala. a tu klops! jak widzisz jestem troche do
              d... i coz musze z tym zyc. a poza tym nie sadzilam, ze ktos w ogole
              zainteresuje sie tym postem.

a jezeli dalej masz ochote bawic sie w potyczki slowne - sama nie wiem,
              chociazby dla zasady - to prosze, zejdz ze mnie.

ale coz, dziekuje za to co napisales i pozdrawiam Cie kimkolwiek jestes.

• Gość: aga_net Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:11
        witaj! dziekuje za zainteresowanie. pisze na temat:analiza porownawcza
        czasopisma tradycyjnego i jego wersji w internecie. jestem na uś w katowicach.
        jeszcze raz dzieki.
        • ewcia.p Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 15:15
          wolę elektroniczną wersję gazet ponieważ w pracy nie zawsze jest czas i
          możliwość czytania gazety papierowej a w monitor nikt nie patrzy :)
          a po drugie nie jestem w stanie kuppić kilku gazet :)
          pozdrawiam i życzę powodzenia
    • monika2821 Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 15:13
      wole prase drukowana-czytanie gazety ktora mam w reku daje mi wieksza
      satysfakcje niz z netu- oczy sie szybko mecza, jakos szata graficzna wydaje mi
      sie meczoca kolory rarzace. Co nie oznacza ze nie czytam prasy online!czytam i
      to i to ale wole kupic gazete nawet np. Kurier Poranny wole kupic niz czytac z
      netu
    • popieram.agro_group Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 16:28
      Osobiscie wole czytac prase drukowana - poreczniejsza, przyjemniejsza, bardziej
      swojska. Jednak bardziej ekologiczna jest wersja elktroniczna...

-----------------------------
      • prawdziwy.www.zieloni.w.pl popieram.agro_group POPIERA WYCINANIE DRZEW? 25.01.05, 20:22
        popieram.agro_group POPIERA WYCINANIE DRZEW?
        Mimo że np. komputer to także energia+surowce, gazety sa bardziej energo i
        surowcochłonne-zawsze można sprostować takie teksty - brednie
        popieram.agro_group - nowy typ podszywacza
        • popieram.agro_group zielony ma juz problemy ze wzrokiem - to ta dieta? 25.01.05, 20:26
          przeczytaj moja wypowiedz do konca. a potem moze pojdz do lekarza: pytanie do
          jakiego: okulisty, dietetyka czy moze psychiatry?

-----------------------------
    • competer1 Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 16:39
      Zaraz wypowie sie zielony spamer i powie, że bardziej ekologiczna jest gazeta
      elektroniczna :D. Ja też wolę papier, lecz wydałbym majątek gdybym wszystko
      kupował.
    • Gość: popelina Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: 82.160.102.* 25.01.05, 16:56
      zdecydowanie wolę prasę tradycyjną papierową, zapewnia ona coś na kształt intymnego kontaktu ze słowem pisanym, jest wygodna, ma swój koloryt, zapach, lubię szelest papieru podczas przewracania stron, mogę ją dowolnie zginać, kształtować, usiąść wygodnie w fotelu, nie mączą mi sie oczy, można ja odłożyć i za chwilę wrócić do czytania. Może to trochę humorystyczne, ale wiem że masa ludzi tak robi, lubię czytac gazetę w wannnie i w toalecie, z komputerem byłby raczej duzy problem. Pozdrawiam.
      • Gość: wicia Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:29
        z gazetą łatwiej latać niż z laptopem.
    • ralston Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! 25.01.05, 17:37
      Papier jest papier, choć może nie ekologiczny. Zdecydowanie wolę tradycyjną
      metodę z racji na:
      - możliwość czytania wszędzie (póki co np. w podróży ciężko jest korzystać z
      internetu)
      - łatwiejsze kartkowanie ;) (internetowe wydanie trudno przeczytać od deski do
      deski)
      - w przypadku periodyków ilustrowanych, gdzie istotne są zdjęcia, internet,
      nawet przy dobrym monitorze nie daje tego komfortu odbioru co papier
      - łatwiej jest przerwać czytanie i wrócić niż wklikiwać się i na nowo szukać
      artykułu

Internetowe wydania wolę zaś ze względu na:
      - możliwość czytania w pracy
      - system linkowania do artykułów o podobnej tematyce, stosowany w wielu
      internetowych wydaniach ułatwia zapoznanie się z wybranym tematem
      - wyszukiwanie artykułów jest łatwiejsze - internetowe wydania mają np.
      grupowanie artykułów wg regionów geograficznych świata
      - dostęp do dodatków regionalnych (w Warszawie np. nie mam możliwości kupienia
      gazety z dodatkiem białostockim)

Na razie tyle.
      Pozdrawiam
      • Gość: LasVegasMan Re: wypowiedz sie !!!!!!!! wazne! IP: *.dyn.sprint-hsd.net 25.01.05, 18:10
        Definitywnie internetowe.
        Dlaczego?
        Ogolne wiadomosci slucham w radiu lub telewizji. Brakujace uzupelniam z gazet.
        Wiekszosc gazet wypisuje mase smieci, ktore beda interesowac tylko nielicznych
        ( reklamy ). Na internecie nie musze walczyc ze smieciami (reklamami), bo ich w
        ogole nie czytam. Nie zabieraja mi cennego czasu do ich omijania. Poza tym
        mieszkajac w Las Vegas czytam bialostockie informacje, czego w gazetach z Las
        Vegas nie znajde. Co do czytania w kiblu, to wole tam byc tylko tyle czasu, ile
        absolutnie mi na to potrzeba. Bardziej mi odpowiada zapach z mojego "office'u"
        niz z kibla. :-))
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl INTERNET-DIALOG NIE PROPAGANDA 25.01.05, 20:17
      INTERNET-DIALOG NIE PROPAGANDA
      Informacje w internecie teoretycznie można sprostować i komentować (oczywiście
      zależy to też od cenzury, spamowania, poziomu kultury i rzeczowości dyskusji
      nie tylko personalnych ataków, złośliwości i anonimowego bełkotu podszywaczy
      itp.) w wersji papierowej można opublikować na 1 stronie największą bzdurę,
      która potem może sprostują za 2 tygodnie małym drukiem na przedostatniej
      stronie - na tym polega manipulacja i propaganda
      dlatego internet może być bardziej demokratycznym kanałem przekazywania
      informacji - nie ma np. wytłumaczenia, że wypowiedź była za długa, zdjęcie się
      nie zmieściło - zawsze można zrobić link dalej itp. Dlatego papierowa prasa to
      czasem takie patologie i kłamstwa np.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=562&w=19788767
      www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-decyzje-wiedza-informacje-10-06-2003-
      www.zieloni.w.pl.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka