Dodaj do ulubionych

Radni o lotnisku

IP: 80.55.171.* 31.03.05, 10:10
Jesli budowac lotnisko to tylko w Topolany , i zrobić to zgodnie z normami od
podstaw.Krywlany, szkoda wywalac pieniędzy bo tu niema zadnego powodu, za
parę lat trzeba będzie , przenośic bo sie okaze ze jest w centrum miasta!Jak
juz cos robić(budować)to z głową.......A jeśli juz tak;to najlepiej wybudować
obok Ratusza w centrum miasta???-blisko ładne miejsce i wogóle........?
Obserwuj wątek
    • Gość: prorok Re: Radni o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 11:21
      Dlaczego radni kłamią, ze z Krywlan polecimy w świat daleki. Wiadomo od
      dawna,ten pas to tylko drobne loty krajowe, bez tanich linii i regularnych
      połączeń pasażerskich. Może znany jest skład zarządu spółki,który doprowadzi ją
      do upadłości? Tak to bywa, gdy odchodzący na zawsze w niebyt politycy bratają
      się z lokalnymi biznesmenami
    • Gość: moje 2.5 grosza Re: a jak do Topolan dojechac? IP: *.dsl.frsn02.pacbell.net 31.03.05, 13:46
      Pytanie: czy ktos wie, jaka jest ta droga do Topolan? Nigdy tam nie bylem,
      wyglada mi na jezdnie jednopasmowa na mapie. Czy ktos wybuduje tam porzadna
      droge wielopasmowa, na ktora beda mogly jezdzic m.in. mikrobusy (shuttles)? Nie
      wyobrazam sobie, zeby miasto puscilo tam linie autobusowa az tak daleko, jakie
      jest inne wyjscie - taksowki?
      "A u nas w Stanach" (he he...) nawet jesli lotnisko jest pol godziny poza
      miastem, to zawsze sa polaczenia autobusowe-autokarowe-mikrobusowe-tramwajowe.
      Nie stawia sie lotniska na koncu jezdni bez takiego zaplecza...
      • Gość: fan Re: a jak do Topolan dojechac? IP: *.piasta.pl 31.03.05, 13:55
        A ile tych startów i lądowań regularnych będzie(zazwyczaj tyle samo :)), że trzeba trase Via Topolany robić?
        • Gość: moje 2.5 grosza Re: a jak do Topolan dojechac? IP: *.dsl.frsn02.pacbell.net 31.03.05, 14:07
          Wedlug artykulu miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,2625933.html -
          docelowo 5 tys. rocznie (ktos juz wyliczyl 13,7 na dzien... to mnie wiecej 1
          samolot na godzine)... ale mowy byla o Krywlanach, na pewno plany sa wieksze
          dla Topolan (bo o to chodzi?) :)
          pozdr
          • prawdziwy.www.zieloni.w.pl LOTNISKOWY PRZEKRĘT-OBOJETNIE GDZIE.... 01.04.05, 02:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka